Διάλογοι με μια πρώην μου

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Re: Διάλογοι με μια πρώην μου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 03 Οκτ 2020, 13:28

hellegennes έγραψε:
02 Οκτ 2020, 23:17
Αμφιβάλλω αν προ 2020 έπλενες τα χέρια σου έστω και για 10 δευτερόλεπτα.

Αμφιβάλλω αν ξέρεις και να μετράς. Πάω στοίχημα ότι τα πλένεις για 5 και θεωρείς ότι πέρασαν 20.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΟΥ, ο CDC, ο ΕΟΔΥ, ο ECDC λένε 20 δευτερόλεπτα, το οποίο είναι αρκετός χρόνος. Είναι δε επιστημονικά γελοίο αυτό που λες.
Αγαπητέ, εμένα με έμαθαν από 3 χρονών να πλένω τα χέρια 1 λεπτό κάθε που έμπαινα σπίτι. Κατά τα άλλα, δημόσιε κίνδυνε, ο ΠΟΥ λένε 20-30 δευτερόλεπτα για το τρίψιμο με διάλυμα και 40-60 για το πλύσιμο.

https://www.who.int/gpsc/5may/Hand_Hygi ... ochure.pdf
Z

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Οκτ 2020, 13:31

Καραμελίτσα έγραψε:
03 Οκτ 2020, 13:21
vagabondo έγραψε:
02 Οκτ 2020, 23:32
Καραμελίτσα έγραψε:
02 Οκτ 2020, 21:01

Γκούγκλισα. Το εμβαδόν της παλάμης είναι περίπου 0,05 τμ. Το εμβαδόν του ανθρώπινου σώματος είναι 2 τμ. Αν θέλεις ένα λεπτό να πλύνεις τα χέρια, θες 40 λεπτά για το σώμα. Και οι παλάμες δεν έχουν τρίχες (πολλές τέλος πάντων), ούτε εκκρίσεις.

Οι άντρες ξέρουν από μαθηματικά σου λέει μετά.

Κανονικό μπάνιο σε λιγότερο από δίωρο δεν υφίσταται. Μία ώρα αν βιάζεσαι με το μαχαίρι στο λαιμό.
Από 40 λεπτά πως φτάνουμε τις 2 ώρες, γυναίκα μαθηματικέ;

Οι παλάμες μπορεί να μην έχουν τρίχες αλλά και το τριχωτό σώμα δεν πιάνει 1002 πράγματα, αλλά καλύπτεται από ρούχα.
Τα 40 είναι εκτίμηση με 1 λεπτό πλύσιμο χεριών που είναι λίγο. Και είναι κάτω όριο αν έχεις πολλά μαλλιά, πλάτη και λοιπά. Μια ώρα θες το καθάρισμα, ας το δεκτώ. Και μετά δε θα κάνεις μια απολέπιση; (Ας το αφήσουμε αν υφίσταται καθαριότητα χωρίς απολέπιση.) Αν έχεις φύκι δε θέλει κανά μισάωρο; Και δε θα κάνεις και διάλειμμα;
Εγώ το ντουζ το πρωινό το κάνω σε ένα τέταρτο περίπου, το βραδινό το κάνω 40λπετο δεν με πιέζει ο χρόνος και χαζεύω. Αυτό το μεγάλο μπανιο της ωρας+ με απολέπιση, μάσκες, λάδια κτλ μια φορά την εβδομάδα. Αλλά δεν γεμίζω μπανιέρα, είναι μικρή. Αν γέμιζα και μπανιέρα θα καθόμουνα 2ωρο στανταρ.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Οκτ 2020, 13:44

Καραμελίτσα έγραψε:
Αν έχεις φύκι δε θέλει κανά μισάωρο;
αν εχεις στρειδωνα, καλο ειναι να περασεις και μια μουραβια. θα σωθεις.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 03 Οκτ 2020, 13:45

Yochanan έγραψε:
03 Οκτ 2020, 13:24
Καραμελίτσα έγραψε:
03 Οκτ 2020, 13:17
Στύγιος έγραψε:
02 Οκτ 2020, 23:20

Οι κανονικοί άνθρωποι κάνουμε ντουζ κάθε μέρα ,λουζόμαστε ,ξυριζόμαστε,πλένουμε δόντια σε 15' λεπτά το πολύ , γιατί τρέχουμε να προλάβουμε άλλος τα παιδιά, άλλος τρένο ,άλλος λεωφορείο κλπ
Ε, καλά κι εγώ δεν κάνω μπάνιο κάθε μέρα. Την καθημερινή αρκούμαι σε ντους. Μπάνιο μόνο μία ή δυο φορές τη βδομάδα.

Αυτό που λέω είναι γελοίο να πιστεύει τον εαυτό του καθαρό ενώ κάνει μόνο ντους.
ισχύει. αν δε μουλιάσεις μια ώρα μεσα στα απόνερα σου που μεταφέρουν ο,τι ακαθαρσιες και σκονη εχεις μαζεψει πανω σου στη μερα δεν καθαριζεις πραγματικά. οι άγγλοι που ειναι ο πιο καθαρος λαος του κοσμου κανουν μπανιο καθε κυριακκη (bath sunday)
Τώρα σοβαρά, δεν ξέρεις ότι το πρώτο βήμα για το μπάνιο είναι ένα γρήγορο ντους;
Z

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 03 Οκτ 2020, 13:48

Ασέβαστος έγραψε:
03 Οκτ 2020, 13:44
Καραμελίτσα έγραψε:
η μουραβια είναι αυτό που λέει στο τραγούδι μοράβια; Ξυστρί έχω πάντως.
Z

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Οκτ 2020, 13:53

Καραμελίτσα έγραψε:
03 Οκτ 2020, 13:48
Ασέβαστος έγραψε:
03 Οκτ 2020, 13:44
Καραμελίτσα έγραψε:
η μουραβια είναι αυτό που λέει στο τραγούδι μοράβια; Ξυστρί έχω πάντως.
α γεια σου.

αν ειχες περασει, δε θα επιανες φυκι. ξυνε τωρα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 03 Οκτ 2020, 14:03

αντουανέτεςμου εσείς
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 03 Οκτ 2020, 14:24

Καραμελίτσα έγραψε:
03 Οκτ 2020, 13:28
hellegennes έγραψε:

Αμφιβάλλω αν ξέρεις και να μετράς. Πάω στοίχημα ότι τα πλένεις για 5 και θεωρείς ότι πέρασαν 20.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΟΥ, ο CDC, ο ΕΟΔΥ, ο ECDC λένε 20 δευτερόλεπτα, το οποίο είναι αρκετός χρόνος. Είναι δε επιστημονικά γελοίο αυτό που λες.
Αγαπητέ, εμένα με έμαθαν από 3 χρονών να πλένω τα χέρια 1 λεπτό κάθε που έμπαινα σπίτι. Κατά τα άλλα, δημόσιε κίνδυνε, ο ΠΟΥ λένε 20-30 δευτερόλεπτα για το τρίψιμο με διάλυμα και 40-60 για το πλύσιμο.

Καλά, το ψέμα πάει σύννεφο. Άκου σε έμαθαν να τα πλένεις 1 λεπτό. :smt005::smt005::smt005:
Δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο πράγμα. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να υπερασπιστείς την άποψή σου, αλλά τα ψέματα είναι ενοχλητικά. Ο μέσος άνθρωπος πλένει τα χέρια του 5-10 δευτερόλεπτα και κανείς δεν μαθαίνει στα παιδιά του να τα πλένει διαφορετικά. Πες ότι θέλεις να υποστηρίξεις την μαλακία με το μπάνιο, μην λες ψέματα, με εκνευρίζει.

Ο ΠΟΥ λέει 20 δευτερόλεπτα. Μάθε αγγλικά. 40-60 δευτερόλεπτα λέει από την στιγμή που θα πας να πλύνεις τα χέρια σου μέχρι να φύγεις και αυτό το αναφέρει στην μπροσούρα για εργάτες υγείας. Αν δεν ξέρεις αγγλικά ζήτα συμβουλές.

Μπορείς να γκουγκλίσεις και 20 seconds handwash αφού σού αρέσει να γκουγκλίζεις. Εναλλακτικά διάβασε κατευθείαν τις οδηγίες του CDC και του ΠΟΥ:

Scrub your hands for at least 20 seconds. Need a timer? Hum the “Happy Birthday” song from beginning to end twice (CDC)
Washing your hands properly takes about as long as singing "Happy Birthday" twice (WHO)

Και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας, ECDC:

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 03 Οκτ 2020, 14:25

Το ίδιο σου το νήμα, το έκανες νιπτήρα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 03 Οκτ 2020, 14:49

hellegennes έγραψε:
03 Οκτ 2020, 14:24
Καραμελίτσα έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Καλά, το ψέμα πάει σύννεφο. Άκου σε έμαθαν να τα πλένεις 1 λεπτό. :smt005::smt005::smt005:
Δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο πράγμα. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να υπερασπιστείς την άποψή σου, αλλά τα ψέματα είναι ενοχλητικά. Ο μέσος άνθρωπος πλένει τα χέρια του 5-10 δευτερόλεπτα και κανείς δεν μαθαίνει στα παιδιά του να τα πλένει διαφορετικά. Πες ότι θέλεις να υποστηρίξεις την μαλακία με το μπάνιο, μην λες ψέματα, με εκνευρίζει.

Ο ΠΟΥ λέει 20 δευτερόλεπτα. Μάθε αγγλικά. 40-60 δευτερόλεπτα λέει από την στιγμή που θα πας να πλύνεις τα χέρια σου μέχρι να φύγεις και αυτό το αναφέρει στην μπροσούρα για εργάτες υγείας. Αν δεν ξέρεις αγγλικά ζήτα συμβουλές.

Μπορείς να γκουγκλίσεις και 20 seconds handwash αφού σού αρέσει να γκουγκλίζεις. Εναλλακτικά διάβασε κατευθείαν τις οδηγίες του CDC και του ΠΟΥ:

Scrub your hands for at least 20 seconds. Need a timer? Hum the “Happy Birthday” song from beginning to end twice (CDC)
Washing your hands properly takes about as long as singing "Happy Birthday" twice (WHO)

Και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας, ECDC:

Εικόνα
Αγάπη μου, το πρόβλημά σου είναι ότι είσαι βρωμύλος και ανθιυγιεινός γιατί ανατράφηκες ως τέτοιος. Δε σε ενοχλούν τα "ψέμματα", σε ενοχλεί η διαπίστωση. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις.
Z

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 03 Οκτ 2020, 14:54

πριν βγάλετε τα χρονόμετρα για να μετρήσετε ποιος είναι πιο καθαρός παρατηρήστε πόσοι δεν πλένουν καν τα χέρια τους μετά το κατούρημα, τις καλές προ κοβιντ εποχές σε παμπ 1/3 τουλάχιστον δεν έμπαινε στον κόπο ούτε να πλησιάσει το νιπτήρα.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
Puma

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Puma » 03 Οκτ 2020, 14:57

Lord Brum έγραψε:
03 Οκτ 2020, 14:54
πριν βγάλετε τα χρονόμετρα για να μετρήσετε ποιος είναι πιο καθαρός παρατηρήστε πόσοι δεν πλένουν καν τα χέρια τους μετά το κατούρημα, τις καλές προ κοβιντ εποχές σε παμπ 1/3 τουλάχιστον δεν έμπαινε στον κόπο ούτε να πλησιάσει το νιπτήρα.
Δε θα ξεχάσω όταν ήμουν φοιτητής που πήγαμε κάποια στιγμή στις τουαλέτες του πανεπιστήμιου με ένα συμφοιτητή μου, για να κάνει την ανάγκη του. Βγήκε άνετος και δεν έπλυνε καθόλου χέρια. Σιχάθηκα όλες τις στιγμές που τον συναντούσα και δίναμε χέρια. Από τότε, φυσικά, τον χαιρετούσα από απόσταση.

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 03 Οκτ 2020, 15:13

Καραμελίτσα έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Τρίχρονο να πλένει για ένα λεπτό τα χέρια του σημαίνει πως μέσα στο σπίτι κάποιο άτομο έχριζε προφύλαξη...
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 03 Οκτ 2020, 15:14

Lord Brum έγραψε:
Εκεί να δεις τι πάρτυ κάνανε τα ξηροκαρπια... :003:
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 03 Οκτ 2020, 15:15

ksk έγραψε:
03 Οκτ 2020, 15:14
Lord Brum έγραψε:
Εκεί να δεις τι πάρτυ κάνανε τα ξηροκαρπια... :003:
Τίγκα στο κολοβακτηρίδιο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών