Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Σουβλίτσα » 03 Ιούλ 2018, 16:11
Γενικότερα, η Κάστομ και ο ΒΙνοσαυρος έχουν δίκια
Αυτά που λέει η Κάστομ, είναι τα επι της ουσίας σωστά.
Ανεξάρτητα από το πόσο άνετος είναι κάποιος ή πόσο άνετος μπορεί να το παίζει και πόσο σε αυτό λειτουργεί το εγωιστικό -και όχι το κοινωνικό ή το υγειώς προσωπικό-στοιχείο, για να λειτουργήσει μια οποιαδήποτε κοινότητα (ακόμα και αυτή του χαβαλέ) χρειάζεται ένα μίνιμουμ σεβασμού το οποίο διασφαλίζεται και από τον συντονισμό και την διαχείριση αλλά και απο τα μέλη (έτσι θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι).
Όσοι νομίζουμε οτι είμαστε οι άρχοντες του χωριού που δεν μας αγγίζει ποτέ τπτ και κανένας νομίζω είμαστε σε μεγάλη πλάνη, κυρίως απέναντι στον εαυτό μας.
Κι εγώ υποστηρίζω οτι αν δεν σου αρέσει κάτι φεύγεις και να το κάνεις χωρίς μελοδράματα, αυτό είναι αυτό που φαίνεται να είναι αληθινό και ουσιαστικό.
Όμως, επίσης αναγνωρίζω πως πίσω από τις περσόνες γράφουμε άνθρωποι και ο άνθρωπος δεν σταματά να είναι άνθρωπος επειδή έγινε για χ ώρα περσόνα με ένα λογκιν. (για να μην πω τί γίνεται όταν σε μια διαδικτυακή παρέα τυχαίνει να έχουν γνωριστεί και μεταξύ τους οι περσόνες, ως κανονικοί άνθρωποι.)
Όταν σε ενοχλεί κάτι, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το αντιμετωπίσεις.
Δεν είναι όλοι αυτό που δείχνουν.
Πχ αυτός που φεύγει δεν φεύγει γιατι ειναι ο αδύναμος κρίκος.
Φεύγει γιατί βαρέθηκε πχ να κάνει παρέα με κάφρους ή ψωνισμένους.
ΜΠορεί όμως να φευγει γιατί ειναι ο ίδιος ψωνισμένος (το θεωρώ αρκετά πιο λιγότερο πιθανό να συμβεί)
ΆΛλος μένει προσποιούμενος οτι δεν τον αγγίζει τπτ χωρίς όμως αυτό να είναι αναγκαστικά αλήθεια
Άλλος μένει και τα χώνει. Έστω μόνος του.
Άλλος μένει και συμμετέχει στις λεγόμενες "κλίκες" (αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην πραγματική ζωή, μην ξεχνιόμαστε) και γίνεται ένα μέρος από το γρανάζι το οποίο με την σειρά του μπορεί να γίνει ενοχλητικό για κάποιους άλλους.
Άλλος μένει και διαλαλεί οτι είναι ο αρχοντοχωριάτης της παρέας και δεν του καίγεται καρφί αλλά αν του την πει κάποιος τον έχει στη μπούκα και τον περιμένει στη γωνία με το δίκανο (για να μην πω τί γίνεται στην περίπτωση που ως άνθρωποι έχουμε γνωριστεί ή μοιραστεί προσωπικά μας στοιχεία εκτός φόρουμ)
Πάντως, για να αποφεύγονται τα ευτράπελα και τέτοιου είδους φαινομενα αυτό που πρακτικά χρειάζεται είναι:
μίνιμουμ κανόνες συνύπαρξης που να τηρούνται
οι κανόνες να υποστηρίζονται και απο τον συντονισμό και την διαχείριση αλλά και από τα μέλη!!!
Ό,τι συμβαίνει και στις κοινωνίες.
ΤΟ εμένα δεν με αγγίζει (γιατί είμαι γαμάτος ή γιατί θεωρώ τον εαυτό μου γαμάτο ή γιατί είμαι μισάνθρωπο τέρας που έτσι κι αλλιώς δεν με αγγίζει τίποτα) είναι π@π@ριές όσο συμμετέχεις στην κοινότητα. Και εσένα να μην αγγίζει (λεμε τώρα...για τις περισσότερες περιπτώσεις) αγγίζει τον δίπλα σου..
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...