Α : ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : Η Εμπειρία μου ......

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Α : ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : Η Εμπειρία μου ......

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 22 Ιουν 2018, 23:41

Πολύ μεγάλη κουβέντα, πολλά θεολογικά που όπως λεει ο Κόκκορας, εμείς εδώ κουτσα στραβα τα ομολογουμε καθως δεν ειμαστε θεολογοι και κυριως δεν ειμαστε αγιοι και ενδεχεται να πουμε κατι το οποιο να ειναι λαθος εκφρασμενο και να κανουμε και ζημια.
Παντως, αυτο που εχω καταλαβει και που ειναι σωστο ειναι το εξης:
άλλο η αγάπη του ανθρώπου, του κόσμου και άλλη η αγάπη του Θεού.

Δεν κάνει να μιλάω για ολα αυτα μαλλον, οπως λεει και η Μπλου, κακο και σε εμενα κανω (ειδικα με τις πτωσεις ου εχω αυτον τον καιρο) και στους αλλους, οταν δεν θέλουν ή δε ειναι ετοιμοι να δεχθουν.
Εννοω οταν λεω πολλα παραπάνω.

Όπως ειπε δε και ο κοκκορας παραπανω, πολλοι έχουν (εχουμε) δει πράγματα, έχουν βιώσει αλλά δεν έχουν πάντα τη διάθεση ή την ευλογία από πνευματικό να τα αναφέρουν, είναι λεπτά πράγματα αυτά και μυστήρια πράγματα.

Επίσης να πω, αυτό πάνω από όλα, οτι κι εμείς που πιστεύουμε, που άλλοι έχουμε δει, άλλοι έχουμε βιώσει, άλλοι απλώς "γνωρίζουμε" κτλ είμαστε πολλές φορές μεταξύ πίστης/απιστίας, αποδοχής/ άρνησης. Δεν είναι κάτι παραλογο αυτό, η πίστη δεν είναι απλώς "γνωρίζω οτι υπάρχει ο Χριστός", είναι κάτι πολύ παραπάνω, είναι η διάθεση της ψυχής (αν τα λέω σωστά) και σε αυτήν την ψυχή κουβαλάμε πολλες αγκυλώσεις οι οποίες την ίδια ώρα που πιστεύουμε, την ίδια ώρα αρνούμαστε (θυμηθείτε τον Πέτρο πχ), γι αυτό λένε (και έτσι ειναι) πως είναι μεγάλος αγώνας ωστε να κατοικησει η Χάρη μέσα σου που σου δωρίζει την δυνατή πίστη. ΠΟυ και αυτή μπορεί εύκολα την μία στιγμή να την λάβεις (την Χάρη) και την αμέσως επόμενη, αν αφεθείς, να την χάσεις.
Δηλώνω οτι πιστεύω δεν σημαίνει οτι αυτόματα έγινες άγιος και οτι αυτόματα σώθηκες.
Εχει αγώνα μέχρι να βγει η ψυχή.

Κατι μονο θα ηθελα να αναφερω απο μεριας μου, σε σχεση με κάποια πράγματα που σχολιάστηκαν παραπάνω, ακριβως επειδη κολλαει ταμαμ στην κουβεντα :

πάω πριν χρόνια σε έναν πνευματικό που έβλεπα τότε, πάω σε διάρκεια εξομολόγησης, βασικα όμως όχι για να εξομολογηθώ, πάω σε φάση "είμαι ταύρος, έχω δει κόκκινο πανί και βγάζω καπνούς από μύτη και αυτιά" (έχω ένα θεματάκι οταν θυμώνω, ναι...), πάω λοιπόν ...αποφασισμένη (δηλαδή έχει αρχίσει να γινεται η μεταλλαγή σε terminater, αλλάζω δέρμα, το μάτι κοκκινίζει, με πιάνουν σπαστικές κινήσεις). Ο λόγος: έχουν μαζευτεί πολλά!
Πάω λοιπόν με διάθεση μπαρούτι για αυτά που μου συνέβαιναν, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ, πάω αποφασισμένη (αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησα να πάω) να απαιτήσω, χωρίς να με ενδιαφέρει τίποτα άλλο, να μου πει ο πάτερα "εδώ και τώρα":
αν έχει δει ποτέ θαύμα μπροστά του, ζωντανό, σε φάση: απαιτώ να μου πεις αν έχεις δει θαύμα μπροστά σου!!!
(άσχετα αν και τί είχα βιώσει εγώ στην ζωή μου μέχρι τότε..ή τί ήξερα εμμέσως πως είχε ο ίδιος βιώσει...).
Ήμουν τόσο απόλυτα αγριεμένη και αποφασισμένη που πίστευα πως θα με έβλεπε κανένας άλλος πώς έδειχνα αφηνιασμένη και θα καλούσε τους γιατρούς με τις ρόμπες τις λευκές.

Πάω λοιπόν, μπροστά σε μια μεγάλη εικονα του Χριστου, τον κοιτάζω, τί να πως τώρα Του απευθύνομαι...με τα χάλια μου, αν θες...
Κάνω τον Σταυρό μου (με τις ενοχές για τη γαιδουριά μου να ψιλοχασμουριούνται στα κατάβαθα) και περιμένω τον πνευματικό.

Αφου ερχεται η σειρά μου, με παίρνει και δεν με πηγαίνει εκεί που συνήθως εξομολογει (στα υπόλοιπα μέρη της Εκκλησίας, καθοτι ειναι και μεγάλη), με πάει μπροστά στην εικονα αυτή.
Αρχίζω λοιπόν εγώ και χώνω: και που αυτό, και που το άλλο, και γιατί, και δεν αντέχω άλλο, και που αυτός μου έκανε αυτό, και που εκείνος μου είπε το άλλο, και δώσε κλάψα, και δώσε μουρμούρα, και δώσε νεύρα (όπως καταλαβαίνετε, εξομολόγηση έκανα αλλά για τα αμαρτήματα των άλλων, οπότε τουλάχιστον θα καθάρισαν εκείνοι φαντάζομαι.. :lol: ).
Τελειώνω το παραλήρημα, και περιμένω να μου μιλήσει ο πνευματικός:

Σουβλίτσα
, μου λέει, μια γυναίκα που ήταν πολύ κοντά στον άγιο Πορφύριο, ζούσε κοντά του κάθε μέρα, μας έλεγε που της έλεγε ο άγιος:
Θαύματα γίνονται κάθε ημέρα, αρκεί να έχουμε μάτια να τα βλέπουμε

Αφού μου μιλάει λοιπόν (κουβέντα για τις γκρινιες και τις κατηγόριες μου για τη ρημάδα τη ζωή και τους κακούς ανθρώπους), μου διαβάζει και μια ευχή και φεύγω

Φεύγοντας, κάποια στιγμή συνειδητοποιώ οτι εγώ ποτέ δεν τον ρώτησα αυτό για το οποίο καιγόμουν και τσουρουφλιζόμουν μέσα στην αγανάκτιση (και με "γυρισμένο" το μάτι) να τον ρωτήσω...
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 22 Ιουν 2018, 23:49

Να τα γράφεις σε χαρτακι

Ετσι ειδα κανουν κι εκανα
Δε ξεχασα τιποτε

Τωρα μαζεύονται αλλα
Πχ βρισιμο

Δεν ειναι δυνατον αυτο που τραβαω με τα χαρτια
Να αποδειξω οτι το σπιτι ειναι οκ γιατι δε φαίνομαι οικοπεδουχος
Και προστιματακι γιατι ο οικοπεδουχος αφου δεν ειχε σπιτι τι να δηλωσει;;; Οσα ενφια πληρωσα θα τα ξαναπληρωσει συν προστιμο
Οταν γραφεις σπιτι ενοειται γραφεις και το οικοπεδο που θα στεκετε στον αερα;;;

Πολυ βρισιμο

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 23 Ιουν 2018, 00:00

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
21 Ιουν 2018, 21:47
Καμμία σαύρα δέν έχει δόντια απο οτι ξέρω ....
Αν υπάρχει βάλτε μιά φώτο μέ τά δοντάκια της .......
έχει δεν έχει εγώ τα χρειάστηκα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 23 Ιουν 2018, 01:06

εννοειται η πιστη μονη της δεν αρκει,αν αρκουσε αυτο θα σωζομουν με το καλημερα και δεν θα ετρεμε το φυλλοκαρδι με την καθημερινοτητα που εχω :lol:

η πιστη ειναι κατι σαν την βενζινη στο αυτοκινητο σου,αν δεν το βαλεις μπρος δεν τρεξεις,δεν προκειται να φτασεις στον προορισμο σου.

πιστη εχει και ο διαολος λεει ο αγιος

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 23 Ιουν 2018, 10:21

Κόκορας έγραψε:
23 Ιουν 2018, 01:06
εννοειται η πιστη μονη της δεν αρκει,αν αρκουσε αυτο θα σωζομουν με το καλημερα και δεν θα ετρεμε το φυλλοκαρδι με την καθημερινοτητα
Εσύ μπήκες στην ουσία του θέματος με δυο κουβέντες, όπως επίσης το έκανε και η Σου,αλλά με πολλές :smt077 . Όλη αυτή η κατάσταση, δεν αναφέρομαι σε μπιζνεσμαν παππάδες αλλά στους πιστούς, είναι ένα απίστευτο καθημερινό βασανιστήριο για τον άνθρωπο που έπεσε στα δίχτυα της. Δεν το λέω απέξω, παιδί του δημοτικού είχα φάει κόλλημα με τον Χριστιανισμό από μόνος μου και θυμάμαι ακόμα και σήμερα που πέρασαν αιώνες, πόσο βασανιζόμουν, γιατί έγινα φίλος με ένα παιδί στην κατασκήνωση που μετά μου είπε πως οικογενειακός είναι όλοι άθεοι(σοκ, ο μπαμπάς του πρέπει να ήταν κομμουνιστής), την νύχτα χάζευα το Τutti Fruti στο Rtl και την Παρακευή δεν άντεξα και έφαγα δυο γύρους στον Κόκκορα στην Ναυαρίνου. Όταν δε, διάβαζα την Αγία Γραφή και ο Χριστός έλεγε πως στον άλλο κόσμο θα δείτε το τρίξιμο των δοντιών με έλουζε κρύος ιδρώτας.
Κάπου εκεί στα 12-13, δόξα τον Θεό :D ,τα ξεπέρασα όλα αυτά. Σαν να άρχισε το μυαλό μου να αποχωρίζεται την παιδικότητα και να σκεφτεται καθαρά. Μου φάνηκαν τόσο μούφες , που τα απέκλεισα τελεσίδικα και δεν με ξαναπασχόλησαν. Το μόνο που μου έμεινε τα πρώτα χρόνια είναι μια φοβερή αντιπάθεια για την θρησκειά και αυτό που κάνει στους ανθρώπους. Περνούσα έξω από εκκλησία και ήθελα να πεταξω μολότοφ. Μια φουκαριάρα 50χρονη τότε θεολόγο, αυστηρη πολυ και με όλο το τραγικό πακέτο κότσος,φούστα μέχρι τον αστράγαλο κ.λ.π. ,που όμως αν την παρατηρούσες καλά, όμορφη και με τρελό στήθος,θυμάμαι όταν την έβλεπα μελαγχολούσα. Πόσο χαρά σκεφτόμουν, θα μπορούσε να πάρει και να δώσει αυτό το πλάσμα και μπλέχθηκε με αυτές τις σαχλαμάρες. Της το είπα όταν τέλειωσε η χρονιά.
Αργότερα η αντιπάθεια μου καταλάγιασε. Τους θεοφοβούμενος τους συμπαθώ, είναι αρνιά, μεγάλα παιδιά σε έναν κόσμο κυνικό. Δεν πιστεύω όμως πως κανένας πρέπει να μπλέκει με αυτά, αν δεν έχει καρκίνο στο τελικό στάδιο,αν δεν θελει να κόψει την πρέζα ή δεν τραβά κανένα χοντρό ζόρι.
Ούτε νομίζω πως η ιδέα του Θεού είναι έτοιμη να πεθάνει, ενας λόγος παραπάνω όταν δεν γίνεται ταυτόχρονα σε όλο τον πλανήτη και θα πρεπει να ζούμε δίπλα σε φανατισμένους μουσουλμάνους. Δεν είναι ακόμα τόσο ωριμη η ανθρωπότητα, να αντεξει να βγει από το υποσυνείδητο της η έννοια της αιωνιοτητας και της ηθικής, με την οποία ακόμα και ο πιο άθεος σήμερα είναι κατασκευαστικά εφοδιασμένος. Η θρησκοληψία όμως πρέπει να πεθάνει και τουλάχιστον για τους λευκούς και τους κιτρινους, εκεί έχουμε πάει. Θα ήθελα να επιβιώσει η έννοια του Θεού, στα πρότυπα ενός καλοκάγαθου φίλου που αγαπάει όλο τον κόσμο, σαν τον Santa Claus της Coca Cola.
Όλα αυτά δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να τα γράφω καν. Αν απευθυνόμουν σε ανήλικους δεν θα δίσταζα να το κάνω, γιατί θα ήμουν σίγουρος πως θα τους έκανα καλό, σε ενήλικους προβληματίζομαι. Ξέρω κάποιους στην καθημερινότητα μου που τυρανιούνται από τετοια πράγματα και μάλλον καλό τους κάνει να τους δίνεις ένα πιο ψύχραιμο χερι βοήθειας όταν βουλιάζουν. Από την άλλη θελω να είμαι και προσεκτικός.Υπάρχουν και άλλοι, που η ανακάλυψη του Θεού τους βοήθησε πάρα πολύ. Το πρόβλημα με το ιντερνετ, είναι πως δεν ξέρεις σε ποιον απευθύνεσαι. Αν κάποιος έχει στερεώσει κάτι, είμαι σίγουρος πως ΔΕΝ είναι καλό να του κάνεις ρωγμές στο οικοδόμημα.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 23 Ιουν 2018, 11:14

:lol: πόσες φορές το διάβασες Πετρούκιε, πάνω από πέντε?! :lol:

Κουράζομαι να απαντω πάντα σε αυτά και όπως εχω ξαναπει καλό είναι να λέμε λιγότερα (εγώ πρέπει να κάνω ενταντικά σε αυτό)

Να πω μονο, πως αυτά που λες τα κατανοώ απόλυτα, απόλυτα όμως

Και πως, η θρησκεία και ο ΘΕός που επιθυμείς (και που ΟΛΟΙ, ιδιαίτερα όσοι έχουμε μεγαλώσει στην γενιά αυτή της Δυτικής ευημερίας επιθυμούμε, αναζητούμε, κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε) έτσι όπως το περιγράφεις είναι στην ουσία η θρησκεία του Αντιχρίστου..
Αυτά τα Χριστούγεννα με τον καλό Χριστούλη που υπάρχει για να μας κάνει τα χατήρια-δώρα και να ζούμε ένα non-stop ρεβεγιόν με πολλή σαμπάνια, πυροτεχνήματα και ζαχαροενθουσιώδη ευφορία (όχι χαρά), δεν υπάρχει.
Σορυ :a035:

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 23 Ιουν 2018, 11:26

Κόκορας έγραψε:
23 Ιουν 2018, 01:06
εννοειται η πιστη μονη της δεν αρκει,αν αρκουσε αυτο θα σωζομουν με το καλημερα και δεν θα ετρεμε το φυλλοκαρδι με την καθημερινοτητα που εχω :lol:

η πιστη ειναι κατι σαν την βενζινη στο αυτοκινητο σου,αν δεν το βαλεις μπρος δεν τρεξεις,δεν προκειται να φτασεις στον προορισμο σου.

πιστη εχει και ο διαολος λεει ο αγιος
"και τα δαιμόνια πιστεύουν αλλά φρίττουν" λέει

άλλωστε στην θεραπεία του δαιμονισμένου στα Γάδαρα, τα ίδια τα δαιμόνια το πιστοποιούν:

τί ἡμῖν καὶ σοί, Ἰησοῦ υἱὲ τοῦ Θεοῦ?
SpoilerShow
“τι κοινόν υπάρχει μεταξύ ημών και σου, Ιησού Υιέ του Θεού;"
και τον αναγνωρίζουν ως Υιό του Θεύ και τον απορρίπτουν

κι εγώ, όταν οργίζομαι και θολώνει το μάτι μου, σκέφτομαι μερικές φορές αυθόρμητα μέσα μου:
τί σχέση έχω εγώ τώρα με αυτόν Αυτόν που πιστεύω? :011:

τελευταία συνειδητοποίησα οτι το λένε και "κάποιοι άλλοι" αυτό :a035:

Μπλου, την κυρία στο βινετάκι την έχω δει, είναι απο τις φορές που νοιώθω οτι πέρασε ο Άγιος και άγγιξε... :)

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 23 Ιουν 2018, 11:53

Σουβλίτσα έγραψε:
23 Ιουν 2018, 11:14

Κουράζομαι να απαντω πάντα σε αυτά και όπως εχω ξαναπει καλό είναι να λέμε λιγότερα (εγώ πρέπει να κάνω ενταντικά σε αυτό)

Και πως, η θρησκεία και ο ΘΕός που επιθυμείς (και που ΟΛΟΙ, ιδιαίτερα όσοι έχουμε μεγαλώσει στην γενιά αυτή της Δυτικής ευημερίας επιθυμούμε, αναζητούμε, κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε) έτσι όπως το περιγράφεις είναι στην ουσία η θρησκεία του Αντιχρίστου..
Αυτά τα Χριστούγεννα με τον καλό Χριστούλη που υπάρχει για να μας κάνει τα χατήρια-δώρα και να ζούμε ένα non-stop ρεβεγιόν με πολλή σαμπάνια, πυροτεχνήματα και ζαχαροενθουσιώδη ευφορία (όχι χαρά), δεν υπάρχει.
Εμεινα στις 5,αλλά δεν είπα την τελευταία μου κουβέντα. :wink
Μλκ είσαι μεσα στο μυαλό μου, όταν τα έγραφα, σκεφτόμουν ότι στον όλο μύθο, ο Αντί είναι παρεξηγημένος, άκουγα και το Ν.Ι.Β. των Sabbath για έμπνευση.
Ότι τα κατανοείς το ξέρω, τα σκέφτηκες και η ίδια πολλές φορές,θα τα ξανασκεφτείς και άλλες τόσες. Για εσένα δεν φοβάμαι,είσαι πιο καλλιεργημένη και πιο έξυπνη, με μια παροδική βέβαια ροπη στον μαζοχισμό. Είναι χρήσιμο να σταματάς και από τετοια λιμάνια.
Όσο αφορά εμένα, όντως αυτό μου αρέσει. Είναι που δεν κυνηγάω και την ευτυχία σαν κάτι στατικό και μεγαλειώδες. Μπορεί να είμαι ρηχός, αλλά χαίρομαι πολύ εύκολα, υγεία και κατανάλωση, με γεμίζουν. Ποτέ δεν κυνηγούσα το κάτι "άλλο" , να αγιάσω ή να διακριθώ σε κάτι για να πάρω αξία.Η ζωή είναι απλή.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 23 Ιουν 2018, 12:24

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
23 Ιουν 2018, 11:53
Σουβλίτσα έγραψε:
23 Ιουν 2018, 11:14

Εμεινα στις 5,αλλά δεν είπα την τελευταία μου κουβέντα. :wink
Μλκ είσαι μεσα στο μυαλό μου, όταν τα έγραφα, σκεφτόμουν ότι στον όλο μύθο, ο Αντί είναι παρεξηγημένος, άκουγα και το Ν.Ι.Β. των Sabbath για έμπνευση.
Ότι τα κατανοείς το ξέρω, τα σκέφτηκες και η ίδια πολλές φορές,θα τα ξανασκεφτείς και άλλες τόσες. Για εσένα δεν φοβάμαι,είσαι πιο καλλιεργημένη και πιο έξυπνη, με μια παροδική βέβαια ροπη στον μαζοχισμό. Είναι χρήσιμο να σταματάς και από τετοια λιμάνια.
Όσο αφορά εμένα, όντως αυτό μου αρέσει. Είναι που δεν κυνηγάω και την ευτυχία σαν κάτι στατικό και μεγαλειώδες. Μπορεί να είμαι ρηχός, αλλά χαίρομαι πολύ εύκολα, υγεία και κατανάλωση, με γεμίζουν. Ποτέ δεν κυνηγούσα το κάτι "άλλο" , να αγιάσω ή να διακριθώ σε κάτι για να πάρω αξία.Η ζωή είναι απλή.
:smt005: :
αυτά παθαίνει κανείς όταν είναι έρμαιο των παθών του, παρ'οτι φθάνουν να τον βασανίζουν εκείνος συνεχίζει να τα αναζητά σε έναν φαύλο κύκλο ατελείωτο (αυτό φέρνει σε Κόλαση..)

Δεν τα κατανοώ απλώς Πετράν μου, λέει το ρητό: εκεί που ήσουν ήμουνα...(εδώ που είμαι αν σε φωτίσει ευχομαι να έλθεις, αλλά όχι να μεινεις εδω που ειμαι εγω γιατί ειμαι ακομα στη φαση: κανω μια τρυπα στο νερο και μπαινω μεσα και κολυμπάω).
Είναι δηλαδή που λέει, για κάτσε ρε φίλε και γιατί να είναι έτσι και όχι το ανάποδο, και γιατί να τα λέει ο Χριστός και οι χριστιανοί σωστά και όχι.... Και εκεί, άπαξ και το καλλιεργήσεις αυτό μέσα σου, αρχίζει ένα μακρύ και πολύ οδυνηρό ταξίδι..
Το τί συναντάς, δεν θα στο πω εγώ, το ταξίδι αυτό το κάνει ο καθένας προσωπικά, με ανοιχτά μάτια και αυτιά πάντα όμως.
Και το ταξίδι, αντίθετα από αυτό που λέει ο Καβάφης, ΔΕΝ είναι ο σκοπός.
Το ταξίδι δεν μπορεί να είναι σκοπός, σκοπός και στόχος είναι πάντα η Ιθάκη.-
(εγώ βέβαια έχω την γνώμη και εύχομαι να μην χρειαστεί να μπει κανεις στην διαδικασία να κάνει αυτό το συγκεκριμένο ταξίδι)

Θέλω να πω Πετράν, οτι όσον αφορά εμένα προσωπικά, παρ'οτι είχα αυτην την πίστη που λένε, την εσωτερική, την παραδοσιακή, την οικογενειακή (από μαμά, από μπαμπά όχι), την τυπική κτλ κτλ κτλ, δεν ήμουν ποτέ παιδί του κατηχητικού, δεν ήμουν ποτέ έξω από τον κοσμο, δεν ήμουν (και δεν είμαι) άνθρωπος χωρίς πάθη, δεν ημουν ανθρωπος που δεν καλλιέργησα τα πάθη μου.
Έχω περάσει από όλες τις φάσεις, όχι απλώς διανοητικά αλλά υπαρξιακά. Γι αυτό δε μιλώ σαν κάποια τέλεια, σαν κάποια αγία, σαν κάποια που ήρθε από τον Νιμπιρού, σαν κάποια που ζούσε σε μοναστηρι και βγήκε στον κόσμο.

Δεν νομίζω οτι αυτός που πάει προς τον Θεό και τον Χριστιανισμό επιθυμεί να διακριθεί σε κάτι ή να αποκτησει κάποιο κύρος. Δεν αντιλέγω οτι υπάρχουν και οι αρρωστημένες προαιρέσεις και οι λάθος τελος παντως λογοι αλλα ετερον εκατερον

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 23 Ιουν 2018, 19:51

Σουβλίτσα έγραψε:
23 Ιουν 2018, 12:24

:smt005: :
αυτά παθαίνει κανείς όταν είναι έρμαιο των παθών του, παρ'οτι φθάνουν να τον βασανίζουν εκείνος συνεχίζει να τα αναζητά σε έναν φαύλο κύκλο ατελείωτο (αυτό φέρνει σε Κόλαση..)

Δεν τα κατανοώ απλώς Πετράν μου, λέει το ρητό: εκεί που ήσουν ήμουνα...(εδώ που είμαι αν σε φωτίσει ευχομαι να έλθεις, αλλά όχι να μεινεις εδω που ειμαι εγω γιατί ειμαι ακομα στη φαση: κανω μια τρυπα στο νερο και μπαινω μεσα και κολυμπάω).
Είναι δηλαδή που λέει, για κάτσε ρε φίλε και γιατί να είναι έτσι και όχι το ανάποδο, και γιατί να τα λέει ο Χριστός και οι χριστιανοί σωστά και όχι.... Και εκεί, άπαξ και το καλλιεργήσεις αυτό μέσα σου, αρχίζει ένα μακρύ και πολύ οδυνηρό ταξίδι..
Το τί συναντάς, δεν θα στο πω εγώ, το ταξίδι αυτό το κάνει ο καθένας προσωπικά, με ανοιχτά μάτια και αυτιά πάντα όμως.
Και το ταξίδι, αντίθετα από αυτό που λέει ο Καβάφης, ΔΕΝ είναι ο σκοπός.
Το ταξίδι δεν μπορεί να είναι σκοπός, σκοπός και στόχος είναι πάντα η Ιθάκη.-
(εγώ βέβαια έχω την γνώμη και εύχομαι να μην χρειαστεί να μπει κανεις στην διαδικασία να κάνει αυτό το συγκεκριμένο ταξίδι)

Θέλω να πω Πετράν, οτι όσον αφορά εμένα προσωπικά, παρ'οτι είχα αυτην την πίστη που λένε, την εσωτερική, την παραδοσιακή, την οικογενειακή (από μαμά, από μπαμπά όχι), την τυπική κτλ κτλ κτλ, δεν ήμουν ποτέ παιδί του κατηχητικού, δεν ήμουν ποτέ έξω από τον κοσμο, δεν ήμουν (και δεν είμαι) άνθρωπος χωρίς πάθη, δεν ημουν ανθρωπος που δεν καλλιέργησα τα πάθη μου.
Έχω περάσει από όλες τις φάσεις, όχι απλώς διανοητικά αλλά υπαρξιακά. Γι αυτό δε μιλώ σαν κάποια τέλεια, σαν κάποια αγία, σαν κάποια που ήρθε από τον Νιμπιρού, σαν κάποια που ζούσε σε μοναστηρι και βγήκε στον κόσμο.

Δεν νομίζω οτι αυτός που πάει προς τον Θεό και τον Χριστιανισμό επιθυμεί να διακριθεί σε κάτι ή να αποκτησει κάποιο κύρος. Δεν αντιλέγω οτι υπάρχουν και οι αρρωστημένες προαιρέσεις και οι λάθος τελος παντως λογοι αλλα ετερον εκατερον
Σου η ζωή δεν έχει προορισμό,ούτε σκοπό. Αν το συνειδητοποιήσεις είναι σούπερ απελευθερωτικό και μπορείς να χαρείς καλύτερα την μερίδα που σου δόθηκε ή κέρδισες.
Το ταξίδι έχει μια μικρά σημασια αφού είμαστε περαστικοι ή ίσως και τεράστια, αφού είμαστε μοναδικοί,ανάλογα με την οπτική. Η Ιθάκη όμως είναι ουτοπία. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει παρα μόνο στις ταινίες ή τις θρησκείες, άρα δεν υπάρχει στην ζωή.
Να ξέρεις όμως, πως η θρησκευτική εμμονή, ο αγωνάς για την σωτηρία της ψυχής και άλλα τέτοια, δεν είναι η εκμηδένίση του Εγώ,αλλά ένας άκρατος εγωκεντρισμός, πως η δικιά μας ζωή, ενός από τα τόσα δισεκατομμύρια ανθρωπομυρμήγκια, έχει ενδιαφέρον μεγάλο, για κάποιον ανώτερο που την παρακολουθεί χωρίς να αλλάζει κανάλι, ούτε να χασμουριέται. Ένα πάθος είναι και αυτό, από τα πιο βαριά. Αλλά τα πάθη δεν είναι πάντα άσχημα όταν δεν γίνονται ακραία αυτοκαταστροφικα,αντίθετα μπορεί να είναι ζωοδότης δύναμη.
Οτι δεν ήσουν πάντα εκεί, ολόψυχα τουλάχιστον,το φαντάζομαι. Μια σελίδα ακόμα γράφεις και όταν τελειώσει κάτι θετικό θα έχει μείνει. Αν πίστευα πως θα κλειστείς σε μοναστήρι, θα είχα έρθει να σε σώσω :8) Όλα καλά θα πάνε!

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 23 Ιουν 2018, 20:02

Δίνουμε στη ΕΕ το Αγιονόρι για θεματικό πάρκο - θρησκευτική Ντισνευλαντ με απ όλα μέσα - τζαμιά - βούδες - θεά Κάλι και αντάλλαγμα διαγραφή χρέους και γενική είσοδο για επισκέπτες - επισκέπτριες 100 ευρώ - παιδικά - φοιτητικά 75 - ΤΟ 80 % των εσόδων στα δημόσια ταμεία το υπόλοιπο στους επενδυτές - πρακτορεία να φέρνουν πελατεία.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 23 Ιουν 2018, 22:32

Αγις έγραψε:
23 Ιουν 2018, 20:02
Δίνουμε στη ΕΕ το Αγιονόρι για θεματικό πάρκο - θρησκευτική Ντισνευλαντ με απ όλα μέσα - τζαμιά - βούδες - θεά Κάλι και αντάλλαγμα διαγραφή χρέους και γενική είσοδο για επισκέπτες - επισκέπτριες 100 ευρώ - παιδικά - φοιτητικά 75 - ΤΟ 80 % των εσόδων στα δημόσια ταμεία το υπόλοιπο στους επενδυτές - πρακτορεία να φέρνουν πελατεία.
Ουρανουπολη και πολυ ειναι.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 23 Ιουν 2018, 23:35

εκανα delete (με παγκοσμιο ρεκορ επεξεργασιων :lol: )στο μηνυμα ,λογικα δεν το προλαβες υπερκουλ να το διαβασεις :P

τελος παντων απλα να σημειωσω και εγω αθεος ημουν
δεν γεννηθηκα πιστος,ουτε το περιβαλλον μου ηταν αυτο που λεμε θρησκευομενοι.

το τι και πως,αστο δεν ειναι του παροντος (εξου και ο επεξεργασιες :P )

επισης ισως παρεξηγηθηκα,δεν φοβαμαι κυριολεκτικα,απλα ωρες ωρες με σοκαρει η αναισθησια μου!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 24 Ιουν 2018, 03:45, έχει επεξεργασθεί 12 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 23 Ιουν 2018, 23:39

bluerose έγραψε:
23 Ιουν 2018, 22:32
Αγις έγραψε:
23 Ιουν 2018, 20:02
Ουρανουπολη και πολυ ειναι.
Είναι λαικιά πολιτεία , χρήσιμη - ουτε για αστείο δεν τη διδομεν.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 24 Ιουν 2018, 00:10

η θρησκοληψια υπερκουλτουριαρη ειναι αρρωστεια,δεν υπαρχει αμφιβολια,ειναι παγιδα(μια απο τις πολλες)
την στηλιτευε εκεινη η αγια ψυχουλα ο πορφυριος,αλλα προσθετε κιολας πως μεσα στην εκκλησια και αυτο το προβλημα θα βρει γιατρεια,καπως ετσι το λεγε,δεν το θυμαμαι ακριβως

ο φανατισμος βεβαια δεν ειναι αποκλειστικοτητα της θρησκειας,υπαρχει παντου,σε ολες τις ιδεολογιες,ομαδες..κ.λπ
τελικα ειναι ενα χαρακτηριστικο του "παλαιου" ανθρωπου

τελος παντων γνωστα αυτα,τα ξερεις,τα ξερω, δεν χρειαζονται πολλα λογια συμπαθεστατε υπερκουλτουριαρη :)

γενικα εδω που τα λεμε τι κερδος υπαρχει σε αυτες τις κουβεντες; μηπως εχει κανεις την ψευδαισθηση πως με δυο λογια τους θα αλλαξει το σκεπτικο του αλλου και δη σε τοσο σοβαρα ζητηματα; αστεια υποθεση!
ο δε συνειδητοποιημενος χριστιανος αν ειναι τετοιος ηδη ξερει πως το θεμελιο της ζωης του ειναι οι πραξεις,η καθημερινοτητα του και η προσευχη
ειδαλλως αν την υποτιμα την τελευταια,τι ειδους πιστη εχει!τι ειδους συνειδητοποιημενος χριστιανος ειναι.
δεν λεω βεβαια πως και ο καλος λογος παει τελειως χαραμι,αν βγαινει απο στομα αγιου ιδιως...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 24 Ιουν 2018, 00:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών