Αγαπάτε αλλήλους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Αγαπάτε αλλήλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 24 Απρ 2020, 13:48

stavmanr έγραψε:
24 Απρ 2020, 12:01
Χαοτικός έγραψε:
21 Απρ 2020, 16:29
bluerose έγραψε:
21 Απρ 2020, 12:13
Βρε μπορείς να βοηθήσεις πρόσφυγες; Κάντο
Αν μπορείς,ίσως είναι το σχέδιο του Θεού για σένα
Προς το παρόν κοίτα να είσαι εντάξει με τους γύρω σου και με τον εαυτό σου
Μη βασανιζεσε
Το έχω κανει. Έχω φιλοξενήσει επί δίμηνο μία οικογένεια, ζευγάρι και δυο παιδιά μωρά. Κάτι άλλο;

Εσύ είπες για κάποιους ότι έρχονται να κάνουν κακό βλέποντας μόνο μία βάρκα. μέσα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μανάδες που κρατούν τα μωρά τους αγκαλιά. δΔες και το αντίστοιχο σχέδιο του Θεού μήπως είναι για σένα και άσε με εμένα. Θα πάω στην κόλαση να κάνω παρέα με το φίλο μου τον Ιούδα.
:D
Ώρες ώρες είσαι χριστιανικότερος των χριστιανών.

Αν δεν έχεις διαβάσει το "ο Χριστός ξανασταυρώνεται" του Καζαντζάκη, κάν' το. Περί Ιούδα ο λόγος.

Τον ευαγγελιστή Καζαντζάκη δεν θα έχω διαβάσει; :D Και ναι, μιλάμε για ευαγγέλιο. :g030:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Απρ 2020, 13:58

Antares έγραψε:
24 Απρ 2020, 13:46
stavmanr έγραψε:
24 Απρ 2020, 13:09

Μα δεν σου λέει αυτό η χριστιανική εσχατολογία. Σου λέει ότι θα κριθείς μετά θάνατον. Κι εκεί είναι που την πάτησαν οι φίλοι μας οι καθολικοί, με τις Ιερές Εξετάσεις κλπ. που απλά βεβήλωσαν τη δική τους Ψυχή μαζί με τα σώματα των θυμάτων τους.

Σου λέει ότι η ζωή σου, όπως και η ζωή καθενός, είναι η πορεία προς την Τελική Κρίση.
Στην πορεία αυτή μπορεί να εγκληματίσεις, μπορεί να αδικήσεις, μπορεί να βοηθήσεις, μπορεί να δημιουργήσεις, μπορεί να καταστρέψεις κλπ.
Μου σηκώθηκε η τρίχα τώρα πραγματικά.
Αδιάφορο.
Ξέρεις τι περνάει ένα θύμα τέτοιων ανθρώπων; Δεν πρέπει να τα περάσει και αυτός που βεβήλωσε την ψυχή και το σώμα του άλλου;
Ένα θέμα που θα σε απασχολήσει είναι ότι εσύ θα είσαι αυτός που θα προκαλέσει στον άλλο το ίδιο κακό που προκάλεσε εκείνος σε κάποιον άλλο.
Έχεις μία τέτοια ηθική τεκμηρίωση άραγε, να προκαλείς πόνο σε κάποιον, επειδή εκείνος προκάλεσε πόνο σε άλλο; Κι αν έρθει ένας άλλος και προκαλέσει σε εσένα τον πόνο που προκάλεσες στον άλλο, που προκάλεσε τον πόνο στον προηγούμενο, θα τον δικαιώσεις;
Ή μήπως τα θύματα είναι κατώτερης ποιότητας άνθρωποι; Ποιος το κρίνει αυτό;
Υπάρχουν διάφορες κρίσεις. Οι ανθρώπινες (από τις απλές σε ένα φόρουμ, μέχρι τα δικαστήρια) και του Θεού. Έτερον εκάτερον.
Ο ιεροεξεταστής μπορεί να ήταν ο χειρότερος παιδεραστής και να βασάνισε θύμα εξαιτίας της παιδεραστίας, που δεν λέω, είναι σοβαρό παράπτωμα, αλλά ακόμη και στον μεσαίωνα υπήρχαν νόμοι για να τιμωρήσουν τέτοιους ανθρώπους. Τα περισσότερα επίσης ήταν για να διασκεδάζουν οι ιεροεξεταστές και να σκορπίζουν τον τρόμο στην κοινωνία. Αυτό το σενάριο κάλλιστα μπορεί να επαναληφθεί ή επαναλαμβάνεται σήμερα με τις νέες τεχνολογίες.
Μπορεί να ήταν. Μπορεί και όχι. Μπορεί να βασάνισε για οποιονδήποτε λόγο. Ενώ δεν κρίθηκε από τις ανθρώπινες κοινωνίες, θα κριθεί στην ώρα του, σύμφωνα με το χριστιανισμό.
Μόνο μια περίπτωση υπάρχει γι΄αυτούς. Να γνωρίζουν ότι δεν έχει τίποτα καλό μετά θάνατον γι' αυτούς και να κάνουν εν' γνώση αυτού, ότι κάνουν.
Αν γνώριζαν πραγματικά ότι υπάρχει η Θεία Κρίση, δεν θα έκαναν αυτά που έκαναν. :102:
Εγώ απλά δεν μπορώ να σκεφτώ χειρότερη τιμωρία από τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλουν τα θύματα.
Όπου εσύ αναλαμβάνεις να γίνεις βασανιστής τους (δηλαδή ίδιος με εκείνους) για να εξαγνίσεις το κακό;
Απλά εσύ γίνεσαι εκείνος που απολαμβάνει τη βασανισμό του άλλου, με την όποια δικαιολογία. Ποια η διαφορά;

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 24 Απρ 2020, 14:09

Εκείνο που με απασχολεί είναι ότι απουσιάζει η κρίση του ανθρώπινου νόμου σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο ανθρώπινος νόμος θα είχε καθαρίσει πολλά αν υπήρχε σωστή εφαρμογή του. Μήπως σήμερα πολλοί δεν θεωρούν εαυτούς υπεράνω του ανθρώπινου νόμου; Μήπως δεν υπάρχουν πολλοί που όσα κακουργήματα και να κάνουν, δεν τους πιάνει η τσιμπίδα;
Το αποτέλεσμα είναι πόλεμοι, μαζικές και ατομικές δολοφονίες, κακουργηματική χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ας ελπίσουμε κάπου εκεί μέσα να είναι και ο ξενοδόχος του πλανήτη Γη για να καθαρίσει την κόπρο.

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 24 Απρ 2020, 15:26

stavmanr έγραψε:
24 Απρ 2020, 12:00
ksk έγραψε:
21 Απρ 2020, 15:39
Η μετάνοια δεν έχει νόημα αν σου στερεί το νόημα της Ζωής και κατ επέκταση το νόημα της Πτώσης της Ψυχής στον κοσμο αυτο.
Για το χριστιανισμό, το νόημα της ζωής είναι η μετάνοια. Η κάθαρση της Ψυχής.
Μμμμμμ η κάθαρση της Ψυχής γίνεται μέσω της μετανοίας; Τρομερό! Εύκολακι! Όλοι στον παράδεισο θα πάτε... :roll:
Πάντως δεν έχει νόημα ετσι η ζωή...γιατί λοιπόν υπάρχει;
Παρατηρητής...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Απρ 2020, 15:28

ksk έγραψε:
24 Απρ 2020, 15:26
stavmanr έγραψε:
24 Απρ 2020, 12:00
ksk έγραψε:
21 Απρ 2020, 15:39
Η μετάνοια δεν έχει νόημα αν σου στερεί το νόημα της Ζωής και κατ επέκταση το νόημα της Πτώσης της Ψυχής στον κοσμο αυτο.
Για το χριστιανισμό, το νόημα της ζωής είναι η μετάνοια. Η κάθαρση της Ψυχής.
Μμμμμμ η κάθαρση της Ψυχής γίνεται μέσω της μετανοίας; Τρομερό! Εύκολακι! Όλοι στον παράδεισο θα πάτε... :roll:
Θα φανεί στο ...χειροκρότημα.
Πάντως δεν έχει νόημα ετσι η ζωή...γιατί λοιπόν υπάρχει;
Αν ήξερα την απάντηση θα σου την έλεγα σίγουρα. Ξέρεις σάμπως εσύ ή κάποιος άλλος γιατί (σκοπός) έπρεπε να υπάρχει η ζωή εξαρχής;

Για να μην γράψω πως για την αθειστική άποψη η ζωή δεν έχει κανένα σκοπό και κανένα νόημα αφού πρόκειται για στατιστικό ατύχημα φυσικών διεργασιών...

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 24 Απρ 2020, 15:34

Ναι ξέρω και σίγουρα δεν ειναι η μετάνοια... Άντε σας έχουν γεμίσει με συμπλέγματα και ξεχνάτε να ζήσετε.
Συγγνώμη αλλα κάποιες φορές η ανθρώπινη φύση μου επαναστατεί.
Παρατηρητής...

jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 24 Απρ 2020, 16:18

Καλίμπρα στην αντιπάθειά σου. Γιατί συνηθίζουμε να αποστρεφόμαστε μέσα από τη «φωνή» των ενστίχτων (όπως αυτό της ζωής), πριν καλά καλά εξετάσουμε αν και πόσο δομημένοι ή ποιοτικοί λόγοι μας συμπαραστέκονται. Και καμιά φορά αυτή η έμφυτη χυδαιοπρεπής αποστροφή προσβάλει επιφανείς ιδέες και μεγαλειώδη πρόσωπα. Ας τη διορθώνει η σύνεση, γιατί δεν υπάρχει χειρότερη ατίμωση από το να αποστασιοποιήσαι από τους αρίστους. Από ό, τι ως φωτεινό θεωρεί η συμπάθεια προς τους ήρωες, το έχει ως ζοφώδες η αντιπάθεια.
Balthazar Gracian Morales
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Άβαταρ μέλους
relativer777
Phorum.gr user: relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 01 Μάιος 2020, 18:08

Χαοτικός έγραψε:
24 Απρ 2020, 13:48
stavmanr έγραψε:
24 Απρ 2020, 12:01
Χαοτικός έγραψε:
21 Απρ 2020, 16:29

Το έχω κανει. Έχω φιλοξενήσει επί δίμηνο μία οικογένεια, ζευγάρι και δυο παιδιά μωρά. Κάτι άλλο;

Εσύ είπες για κάποιους ότι έρχονται να κάνουν κακό βλέποντας μόνο μία βάρκα. μέσα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μανάδες που κρατούν τα μωρά τους αγκαλιά. δΔες και το αντίστοιχο σχέδιο του Θεού μήπως είναι για σένα και άσε με εμένα. Θα πάω στην κόλαση να κάνω παρέα με το φίλο μου τον Ιούδα.
:D
Ώρες ώρες είσαι χριστιανικότερος των χριστιανών.

Αν δεν έχεις διαβάσει το "ο Χριστός ξανασταυρώνεται" του Καζαντζάκη, κάν' το. Περί Ιούδα ο λόγος.

Τον ευαγγελιστή Καζαντζάκη δεν θα έχω διαβάσει; :D Και ναι, μιλάμε για ευαγγέλιο. :g030:
:+1::goodpost::bravo:
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν

Άβαταρ μέλους
A0ANACIVC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από A0ANACIVC » 01 Μάιος 2020, 18:15

jey_pap έγραψε:
24 Απρ 2020, 16:18
Balthazar Gracian Morales
Ενδιαφέρων, πλην όμως ιησουίτης... Άραγε τί έπεται; Τεγιάρ ντε Σαρντέν; :)

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 02 Μάιος 2020, 08:18

Antares έγραψε:
24 Απρ 2020, 14:09
Εκείνο που με απασχολεί είναι ότι απουσιάζει η κρίση του ανθρώπινου νόμου σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο ανθρώπινος νόμος θα είχε καθαρίσει πολλά αν υπήρχε σωστή εφαρμογή του. Μήπως σήμερα πολλοί δεν θεωρούν εαυτούς υπεράνω του ανθρώπινου νόμου; Μήπως δεν υπάρχουν πολλοί που όσα κακουργήματα και να κάνουν, δεν τους πιάνει η τσιμπίδα;
Εκείνο που πρέπει να σε απασχολεί σύμφωνα με το χριστιανισμό είναι η δική σου ψυχή.
Επομένως, αν επιθυμείς να τιμωρήσεις, να βασανίσεις, να σκοτώσεις κάποιον που σκότωσε ή βασάνισε άλλον, το πρόβλημά σου είναι ότι γίνεσαι ίδιος με εκείνον. Επομένως, αποκτάς το ίδιο πρόβλημα, την ίδια αμαρτία με εκείνον.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 02 Μάιος 2020, 08:19

ksk έγραψε:
24 Απρ 2020, 15:34
Ναι ξέρω (...)
Δεν γράφεις και σε εμάς το σκοπό της ζωής που ξέρεις με βεβαιότητα, ως πρώτος στην ανθρωπότητα που έλυσε το μυστήριο;

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 02 Μάιος 2020, 10:18

stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2020, 08:18
Εκείνο που πρέπει να σε απασχολεί σύμφωνα με το χριστιανισμό είναι η δική σου ψυχή.
Επομένως, αν επιθυμείς να τιμωρήσεις, να βασανίσεις, να σκοτώσεις κάποιον που σκότωσε ή βασάνισε άλλον, το πρόβλημά σου είναι ότι γίνεσαι ίδιος με εκείνον. Επομένως, αποκτάς το ίδιο πρόβλημα, την ίδια αμαρτία με εκείνον.
Απαιτώ δικαιοσύνη. Είτε ανθρώπινη, είτε θεική. Αν αφήσεις έναν δολοφόνο να αλωνίζει θα κάνει διπλά και τριπλά εγκλήματα.
Μιλάω κυρίως για τους δολοφόνους με γραβάτες, ανδρείκελα και το αντίστοιχα θηλυκά, γύναια.
Μερικά εγκλήματα είναι τόσο ειδεχθή που δεν γνωρίζεις ποια είναι η κατάλληλη τιμωρία.
Οι αρχαίοι Έλληνες στην φιλοσοφία τους είχαν πολύ ψηλά την δικαιοσύνη. Πρακτικά δεν υπάρχει πόλη, κράτος, αν δεν είναι όλοι υπόλογοι στον νόμο. Μετά ήρθε ο χριστιανισμός, δούρειος ίππος της πιο μεγάλης λωποδυσίας που έχει γνωρίσει ο κόσμος.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Μάιος 2020, 10:59

Antares έγραψε:
02 Μάιος 2020, 10:18
stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2020, 08:18
Απαιτώ δικαιοσύνη. Είτε ανθρώπινη, είτε θεική. Αν αφήσεις έναν δολοφόνο να αλωνίζει θα κάνει διπλά και τριπλά εγκλήματα.
Μιλάω κυρίως για τους δολοφόνους με γραβάτες, ανδρείκελα και το αντίστοιχα θηλυκά, γύναια.
Μερικά εγκλήματα είναι τόσο ειδεχθή που δεν γνωρίζεις ποια είναι η κατάλληλη τιμωρία.
Οι αρχαίοι Έλληνες στην φιλοσοφία τους είχαν πολύ ψηλά την δικαιοσύνη. Πρακτικά δεν υπάρχει πόλη, κράτος, αν δεν είναι όλοι υπόλογοι στον νόμο. Μετά ήρθε ο χριστιανισμός, δούρειος ίππος της πιο μεγάλης λωποδυσίας που έχει γνωρίσει ο κόσμος.
Είπα δε θα γράψω
Όλο το δικό μου νικ

Αλλά αυτό είναι λάθος !
Ο Χριστός είναι ακριβώς αυτό που λες δεν είναι
Δικαιοσύνη κι αγάπη

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 02 Μάιος 2020, 11:09

bluerose έγραψε:
02 Μάιος 2020, 10:59

Είπα δε θα γράψω
Όλο το δικό μου νικ

Αλλά αυτό είναι λάθος !
Ο Χριστός είναι ακριβώς αυτό που λες δεν είναι
Δικαιοσύνη κι αγάπη
Ο Χριστός. Για τους υπόλοιπους δεν είμαι σίγουρη. Έχει περάσει από πολλά κύματα ο χριστιανισμός.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Μάιος 2020, 11:10

Το ξενοδοχείο του Χριστού είναι ομως
Η δικαιοσύνη ισχύει για όλους και πιο πολύ για τους πιο κοντά Του γιατί υποτίθεται γνωρίζουν Τι πιστεύουν

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών