Αγαπάτε αλλήλους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Αγαπάτε αλλήλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 21 Απρ 2020, 16:29

bluerose έγραψε:
21 Απρ 2020, 12:13
Βρε μπορείς να βοηθήσεις πρόσφυγες; Κάντο
Αν μπορείς,ίσως είναι το σχέδιο του Θεού για σένα
Προς το παρόν κοίτα να είσαι εντάξει με τους γύρω σου και με τον εαυτό σου
Μη βασανιζεσε
Το έχω κανει. Έχω φιλοξενήσει επί δίμηνο μία οικογένεια, ζευγάρι και δυο παιδιά μωρά. Κάτι άλλο;

Εσύ είπες για κάποιους ότι έρχονται να κάνουν κακό βλέποντας μόνο μία βάρκα. μέσα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μανάδες που κρατούν τα μωρά τους αγκαλιά. δΔες και το αντίστοιχο σχέδιο του Θεού μήπως είναι για σένα και άσε με εμένα. Θα πάω στην κόλαση να κάνω παρέα με το φίλο μου τον Ιούδα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 21 Απρ 2020, 16:33

Χαοτικός έγραψε:
21 Απρ 2020, 16:29
bluerose έγραψε:
Μη βασανιζεσε
Το έχω κανει. Έχω φιλοξενήσει επί δίμηνο μία οικογένεια, ζευγάρι και δυο παιδιά μωρά. Κάτι άλλο;

Εσύ είπες για κάποιους ότι έρχονται να κάνουν κακό βλέποντας μόνο μία βάρκα. μέσα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μανάδες που κρατούν τα μωρά τους αγκαλιά. δΔες και το αντίστοιχο σχέδιο του Θεού μήπως είναι για σένα και άσε με εμένα. Θα πάω στην κόλαση να κάνω παρέα με το φίλο μου τον Ιούδα.
Μπραβο!

Εγώ ρωτάω το πνευματικο
Είμαι στουρναροπετρα όπως με αποκάλεσε ο Άγιος
Είχε δίκιο τελικά

Εσύ μπορεί να παίρνεις αποφάσεις
Καλού κακού βρες κι ένα πνευματικό
Δε το κάνουν σε όλους έτσι, βλέπω από τις άλλες. Όταν ρωτάνε τι να κάνω πχ τους λέει τι αποφασίσατε;;
Σ' εμένα και στην Έλλη όχι γιατί κι αυτή άλλο στουρνάρι

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 24 Απρ 2020, 11:20

Juno έγραψε:
21 Απρ 2020, 11:57
axilmar έγραψε:
21 Απρ 2020, 11:14
stavmanr έγραψε:
21 Απρ 2020, 10:56

Αλλιώς; Ο Χριστός σε δίδαξε να μην τον αγαπάς;
Αλλιως δεν εχει αγαπατε αλληλους, ειδικα οταν τιθεται θεμα επιβιωσης.
Δεν είμαι φαν του χριστιανισμού, αλλά δεν θυμάμαι να είπε κάπου αγαπάτε αυτόν που έρχεται να σας σκοτώσει, βιάσει, αντικαταστήσει. :c020:
Τέλος πάντων, οι βλακείες που λες ίσως έπιαναν στους πρώτους χριστιανούς που ήταν τέρμα γίδια.
Τώρα πρέπει να βρεις άλλο παραλήρημα μην τυχόν και σου διώξουμε τον Αχμέτ και τι θα απογίνεις.
Μαλλον προς τον Σταβμανρ παει η απαντηση ε;

Παντως ο χριστιανισμος λεει να γυρνας το αλλο μαγουλο, που σημαινει οτι θελει το αγαπατε αλληλους να ειναι χωρις ορους.

jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 24 Απρ 2020, 11:52

axilmar έγραψε:
24 Απρ 2020, 11:20
Juno έγραψε:
axilmar έγραψε:

Δεν είμαι φαν του χριστιανισμού, αλλά δεν θυμάμαι να είπε κάπου αγαπάτε αυτόν που έρχεται να σας σκοτώσει, βιάσει, αντικαταστήσει. :c020:
Τέλος πάντων, οι βλακείες που λες ίσως έπιαναν στους πρώτους χριστιανούς που ήταν τέρμα γίδια.
Τώρα πρέπει να βρεις άλλο παραλήρημα μην τυχόν και σου διώξουμε τον Αχμέτ και τι θα απογίνεις.

Παντως ο χριστιανισμος λεει να γυρνας το αλλο μαγουλο, που σημαινει οτι θελει το αγαπατε αλληλους να ειναι χωρις ορους.
Είπε όμως (για κάποιους τύπους ανθρώπων) και ..." Ει κακώς ελάλησα, μαρτύρησον περί του κακού• ει δε καλώς ( ελάλησα), τί με δέρεις;" Ιω. 18:23 , θέλοντας να δείξει την αξία της δημιουργικής( κι όχι κακόβουλης)κριτικής του νου. και του επιχειρήματος*!!!

(*) Για κάποιους που αρέσκονται ν' αποκαλούν τους χριστιανούς "πρόβατα".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jey_pap την 24 Απρ 2020, 12:04, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Απρ 2020, 11:59

Antares έγραψε:
21 Απρ 2020, 13:11
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
21 Απρ 2020, 13:02

Γιατί έφαγες γκολ; Δεν ξέρεις τι είναι ο Χριστός; Άσε τους γέροντες, θα σου πω εγώ. Ήταν ο πιο μάγκας τύπος που επινοήθηκε ή έζησε ποτέ από τότε που η ανθρωπότητα θυμάται τον εαυτό της.
Αφού πίστεψε και πιστεύει τόσος κόσμος, δισεκατομμύρια, μπορεί να είναι ψέμα;
Η ποσότητα δεν είναι κριτήριο της αλήθειας.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Απρ 2020, 12:00

ksk έγραψε:
21 Απρ 2020, 15:39
Η μετάνοια δεν έχει νόημα αν σου στερεί το νόημα της Ζωής και κατ επέκταση το νόημα της Πτώσης της Ψυχής στον κοσμο αυτο.
Για το χριστιανισμό, το νόημα της ζωής είναι η μετάνοια. Η κάθαρση της Ψυχής.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Απρ 2020, 12:01

Χαοτικός έγραψε:
21 Απρ 2020, 16:29
bluerose έγραψε:
Μη βασανιζεσε

:D
Ώρες ώρες είσαι χριστιανικότερος των χριστιανών.

Αν δεν έχεις διαβάσει το "ο Χριστός ξανασταυρώνεται" του Καζαντζάκη, κάν' το. Περί Ιούδα ο λόγος.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 24 Απρ 2020, 12:05

stavmanr έγραψε:
24 Απρ 2020, 12:00
ksk έγραψε:
Η μετάνοια δεν έχει νόημα αν σου στερεί το νόημα της Ζωής και κατ επέκταση το νόημα της Πτώσης της Ψυχής στον κοσμο αυτο.
Η ιερά εξέταση να υποθέσω ότι εξυπηρετούσε αυτόν τον σκοπό. Μια και έχουμε και θέμα εγκλήματος σε πεντάχρονο που έπιανε τα γεννητικά του όργανα, μήπως ήθελαν οι εγκληματίες να καθαρθεί το παιδί, γιατί για "εγκλήματα" τέτοιου είδους κατά το πλείστον οδηγούνταν άνθρωποι στην ιερά εξέταση.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Απρ 2020, 12:09

Antares έγραψε:
24 Απρ 2020, 12:05
stavmanr έγραψε:
24 Απρ 2020, 12:00
ksk έγραψε:
Η ιερά εξέταση να υποθέσω ότι εξυπηρετούσε αυτόν τον σκοπό.
Στα μυαλά αυτών που την έκαναν, ναι, όπως πιθανότατα στα δικά σου ή άλλου μυαλά, το να αφήνεις μετανάστες χωρίς τροφή και νερό μπορεί να είναι ανθρωπιστικό.
Μια και έχουμε και θέμα εγκλήματος σε πεντάχρονο που έπιανε τα γεννητικά του όργανα, μήπως ήθελαν οι εγκληματίες να καθαρθεί το παιδί, γιατί για "εγκλήματα" τέτοιου είδους κατά το πλείστον οδηγούνταν άνθρωποι στην ιερά εξέταση.
Δεν ξέρω τί θέλουν οι εγκληματίες του κάθε 5χρονου. Συζητάμε τί διδάσκει ο χριστιανισμός.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 24 Απρ 2020, 12:17

stavmanr έγραψε:
24 Απρ 2020, 12:09
Στα μυαλά αυτών που την έκαναν, ναι, όπως πιθανότατα στα δικά σου ή άλλου μυαλά, το να αφήνεις μετανάστες χωρίς τροφή και νερό μπορεί να είναι ανθρωπιστικό.
Tους χριστιανούς των χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο ή διαμάχες δεν βλέπω να τους βοηθάτε τόσο πολύ. Γιατί δεν έχουμε χριστιανούς μετανάστες;
Δεν τους βλέπω και πολύ κακόμοιρους τους μουσουλμάνους μετανάστες.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Απρ 2020, 12:23

Antares έγραψε:
24 Απρ 2020, 12:17
stavmanr έγραψε:
24 Απρ 2020, 12:09
Tους χριστιανούς των χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο ή διαμάχες δεν βλέπω να τους βοηθάτε τόσο πολύ. Γιατί δεν έχουμε χριστιανούς μετανάστες;
Δεν τους βλέπω και πολύ κακόμοιρους τους μουσουλμάνους μετανάστες.
Για το χριστιανισμό, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και ίδιοι. Αμαρτωλοί, ασθενείς, που οφείλουν απέναντι στο Θεό και μόνο να μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους.
Εδώ δεν ισχύει το "είσαι ό,τι δηλώνεις ή ό,τι γράφει ένα χαρτί". Δεν πιάνει...
Ο Θεός δεν ζητά διαβατήρια και ταυτότητες. Αυτά είναι ανθρώπινα τερτίπια.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 24 Απρ 2020, 12:55

stavmanr έγραψε:
24 Απρ 2020, 12:23
Για το χριστιανισμό, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και ίδιοι. Αμαρτωλοί, ασθενείς, που οφείλουν απέναντι στο Θεό και μόνο να μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους.
Τώρα πείστηκα. Ο Θεός μπορεί να κάνει τα πάντα εφόσον έχουμε δεχθεί ότι βρίσκεται εκτός του δικού μας χωροχρονικού συνεχούς. Το θέμα είναι ότι επιτρέπει τα έργα του Σατανά και επί μακρό χρονικό διάστημα κάτι που εμένα μου δημιουργεί αμφιβολίες. Την είσοδο μουσουλμάνων στην Ελλάδα για εποικισμό την θεωρώ έργο του Σατανά, όπως και την Ιερά εξέταση βέβαια και άλλα ωραία και σιχαμερά όπως την παρακολούθηση των ανθρώπων.
Ίσως ο Θεός να μπορούσε να τα γυρίσει ώστε αυτοί να βρεθούν στον πάτο όπως τους αξίζει, αλλά κάτι τέτοιο μας λέει και η χριστιανική εσχατολογία.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 24 Απρ 2020, 13:02

axilmar έγραψε:
24 Απρ 2020, 11:20
Juno έγραψε:
axilmar έγραψε:

Πρόβλημα του χριστιανισμού τότε, όχι δικό μου.
Ναι, προς τον άλλον ήταν η απάντηση.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Απρ 2020, 13:09

Antares έγραψε:
24 Απρ 2020, 12:55
stavmanr έγραψε:
24 Απρ 2020, 12:23
Τώρα πείστηκα. Ο Θεός μπορεί να κάνει τα πάντα εφόσον έχουμε δεχθεί ότι βρίσκεται εκτός του δικού μας χωροχρονικού συνεχούς.
Δεν με πείθεις. :D
Το θέμα είναι ότι επιτρέπει τα έργα του Σατανά και επί μακρό χρονικό διάστημα κάτι που εμένα μου δημιουργεί αμφιβολίες. Την είσοδο μουσουλμάνων στην Ελλάδα για εποικισμό την θεωρώ έργο του Σατανά, όπως και την Ιερά εξέταση βέβαια και άλλα ωραία και σιχαμερά όπως την παρακολούθηση των ανθρώπων.
Ίσως ο Θεός να μπορούσε να τα γυρίσει ώστε αυτοί να βρεθούν στον πάτο όπως τους αξίζει, αλλά κάτι τέτοιο μας λέει και η χριστιανική εσχατολογία.
Μα δεν σου λέει αυτό η χριστιανική εσχατολογία. Σου λέει ότι θα κριθείς μετά θάνατον. Κι εκεί είναι που την πάτησαν οι φίλοι μας οι καθολικοί, με τις Ιερές Εξετάσεις κλπ. που απλά βεβήλωσαν τη δική τους Ψυχή μαζί με τα σώματα των θυμάτων τους.

Σου λέει ότι η ζωή σου, όπως και η ζωή καθενός, είναι η πορεία προς την Τελική Κρίση.
Στην πορεία αυτή μπορεί να εγκληματίσεις, μπορεί να αδικήσεις, μπορεί να βοηθήσεις, μπορεί να δημιουργήσεις, μπορεί να καταστρέψεις κλπ.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 24 Απρ 2020, 13:46

stavmanr έγραψε:
24 Απρ 2020, 13:09

Μα δεν σου λέει αυτό η χριστιανική εσχατολογία. Σου λέει ότι θα κριθείς μετά θάνατον. Κι εκεί είναι που την πάτησαν οι φίλοι μας οι καθολικοί, με τις Ιερές Εξετάσεις κλπ. που απλά βεβήλωσαν τη δική τους Ψυχή μαζί με τα σώματα των θυμάτων τους.

Σου λέει ότι η ζωή σου, όπως και η ζωή καθενός, είναι η πορεία προς την Τελική Κρίση.
Στην πορεία αυτή μπορεί να εγκληματίσεις, μπορεί να αδικήσεις, μπορεί να βοηθήσεις, μπορεί να δημιουργήσεις, μπορεί να καταστρέψεις κλπ.
Μου σηκώθηκε η τρίχα τώρα πραγματικά. Ξέρεις τι περνάει ένα θύμα τέτοιων ανθρώπων; Δεν πρέπει να τα περάσει και αυτός που βεβήλωσε την ψυχή και το σώμα του άλλου; Ή μήπως τα θύματα είναι κατώτερης ποιότητας άνθρωποι; Ποιος το κρίνει αυτό; Ο ιεροεξεταστής μπορεί να ήταν ο χειρότερος παιδεραστής και να βασάνισε θύμα εξαιτίας της παιδεραστίας, που δεν λέω, είναι σοβαρό παράπτωμα, αλλά ακόμη και στον μεσαίωνα υπήρχαν νόμοι για να τιμωρήσουν τέτοιους ανθρώπους. Τα περισσότερα επίσης ήταν για να διασκεδάζουν οι ιεροεξεταστές και να σκορπίζουν τον τρόμο στην κοινωνία. Αυτό το σενάριο κάλλιστα μπορεί να επαναληφθεί ή επαναλαμβάνεται σήμερα με τις νέες τεχνολογίες.
Μόνο μια περίπτωση υπάρχει γι΄αυτούς. Να γνωρίζουν ότι δεν έχει τίποτα καλό μετά θάνατον γι' αυτούς και να κάνουν εν' γνώση αυτού, ότι κάνουν.
Εγώ απλά δεν μπορώ να σκεφτώ χειρότερη τιμωρία από τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλουν τα θύματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 24 Απρ 2020, 13:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών