Και το τι συνιστά στοιχείο ή ένδειξη, υποκειμενικό είναι. Για παράδειγμα, η ύπαρξη μιας μορφής ζωής όπως ο άνθρωπος, τόσο εξελιγμένης νοητικά σε σχέση με κάθε άλλο ζώο (ο επόμενος στη λίστα είναι ο χιμπατζης, που στην καλύτερη περίπτωση έχει νοημοσύνη πενταχρονου) συνιστά για κάποιους απόδειξη ή έστω ένδειξη intelligent design ή επιβεβαιώνει τη βιβλική αφήγηση πως ο άνθρωπος είναι προϊόν διαφορετικής διαδικασίας δημιουργίας σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ζώα. Ναι, υπάρχει η ΘτΕ (με όλα τα σημαντικά κενά που παρουσιάζει), αλλά και σε αυτό υπάρχει απάντηση: είναι το εργαλείο με το οποίο δουλεύει ο Θεός.
Ερώτηση προς άθεους: Αν δεν υπάρχει Θεός, τότε τί υπάρχει..;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ερώτηση προς άθεους: Αν δεν υπάρχει Θεός, τότε τί υπάρχει..;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
- hellegennes
Ναι, αλλά ενώ η ΘτΕ δουλεύει μια χαρά, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι χρειάστηκε να "επινοηθεί" ως εργαλείο από κάποιον. Η εντροπία είναι αρκετή για να το περιγράψει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μα εγώ δεν σου είπα ότι θέλω να μου αποδείξεις την απουσία του Θεού. Σου είπα ότι η συ συνεπαγωγή σου δεν είναι σωστή.hellegennes έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 15:10Δεν υπάρχει απόδειξη μη ύπαρξης οποιουδήποτε πράγματος. Δεν μπορείς να αποδείξεις την απουσία ενός πράγματος, μόνο την ύπαρξή του. Οπότε για κάθε πρακτική χρήση η έλλειψη απόδειξης για την ύπαρξη ενός πράγματος ισοδυναμεί με ανυπαρξία αυτού του πράγματος.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 14:25Αλλά, αυτό δεν συνιστά και απόδειξη ότι όντως δεν υπάρχει.hellegennes έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 01:01
Φιλοσοφικά η απάντηση και στα δύο είναι ότι δεν υπάρχει καμμιά τέτοια απαίτηση.
Η ύπαρξη ενδείξεων αποτελεί αρχή συζήτησης για την ύπαρξη ενός πράγματος και η ύπαρξη στοιχείων ισοδυναμεί με ποσοστό βεβαιότητας, ανάλογο του βάρος των στοιχείων.
Ο Θεός ανήκει στην πρώτη περίπτωση. Δεν υπάρχουν ούτε στοιχεία ούτε ενδείξεις της ύπαρξής του, άρα είναι για κάθε πρακτική χρήση και συζήτηση τόσο ανύπαρκτος όσο ο μονόκερως, η χίμαιρα, τα παράλληλα σύμπαντα και οι χωροχρονικές σκουληκότρυπες (wormholes).
Το ότι κάτι δεν χρειάζεται να υπάρχει, δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν υπάρχει. Δηλαδή, η απουσία απόδειξης δεν συνιστά απόδειξη απουσίας.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
- hellegennes
Αυτό είναι γνωστό αλλά άχρηστο ως πληροφορία. Εξάλλου αυτό σχολίασα. Είναι κάτι που ισχύει για οτιδήποτε. Η απουσία απόδειξης του Ήφαιστου δεν συνιστά απόδειξη απουσίας του. Μπορεί κάλλιστα να υπάρχει. Αλλά αν δεν μπορεί να αποδειχτεί η ύπαρξή του, είναι ανούσια οποιαδήποτε συζήτηση γύρω απ' αυτόν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι, αλλά εδώ δεν νομίζω ότι μίλησε κανείς για τον Ήφαιστο ή για μονόκερους.hellegennes έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 15:40Αυτό είναι γνωστό αλλά άχρηστο ως πληροφορία. Εξάλλου αυτό σχολίασα. Είναι κάτι που ισχύει για οτιδήποτε. Η απουσία απόδειξης του Ήφαιστου δεν συνιστά απόδειξη απουσίας του. Μπορεί κάλλιστα να υπάρχει. Αλλά αν δεν μπορεί να αποδειχτεί η ύπαρξή του, είναι ανούσια οποιαδήποτε συζήτηση γύρω απ' αυτόν.
και οι περισσοτερες που λενε οτι κανω καλο σεξ επειδη ειμαι ταυρος στο ζωδιο, το πιστευουν. ειναι, εστω, εξαπατημενοι απατεωνες. απατεωνες by proxy. παντως, εκφραστες απατης.hellegennes έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 15:04Για να είναι κάποιος απατεώνας πρέπει συνειδητά να σε παραπλανεί. Οι περισσότεροι ιερείς όλων των θρησκειών πιστεύουν αυτά που λένε, άσχετα αν είναι αλήθεια· δεν είναι απατεώνες.
ασε που οι ιερεις κερδιζουν απο αυτο, αρα, απατεωνες. δεν θα ελεγα το ιδιο για καποιον στο πχορουμ που υποστηριζει θρησκειες, αυτος, εξαπατημενος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
ποιος απο ολους τους θεους;
ο χριστιανικος σιγουρα οχι. ο χριστιανικος ειναι αυτος που περιγραφουν οι γραφες, στις οποιες δεν αναφερεται η θτε ως εργαλειο του.
αν ξερεςι καποια θρησκεια με θεο που εχει εργαλειο τη θτε, πες να μαθουμε κι εμεις.
αν ειναι ο προσωπικος σου θεος, ετσι οπως τον φανταζεσαι εσυ, καλως.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Η απάντηση που δίνουν οι θεολόγοι ή/και οι θρήσκοι είναι αυθαίρετη και δεν έχει την παραμικρή αξία για την Επιστήμη.Scouser έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 15:20Και το τι συνιστά στοιχείο ή ένδειξη, υποκειμενικό είναι. Για παράδειγμα, η ύπαρξη μιας μορφής ζωής όπως ο άνθρωπος, τόσο εξελιγμένης νοητικά σε σχέση με κάθε άλλο ζώο (ο επόμενος στη λίστα είναι ο χιμπατζης, που στην καλύτερη περίπτωση έχει νοημοσύνη πενταχρονου) συνιστά για κάποιους απόδειξη ή έστω ένδειξη intelligent design ή επιβεβαιώνει τη βιβλική αφήγηση πως ο άνθρωπος είναι προϊόν διαφορετικής διαδικασίας δημιουργίας σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ζώα. Ναι, υπάρχει η ΘτΕ (με όλα τα σημαντικά κενά που παρουσιάζει), αλλά και σε αυτό υπάρχει απάντηση: είναι το εργαλείο με το οποίο δουλεύει ο Θεός.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- Nandros
Βάλε δίπλα τους και την λέξη θεός και είσαι μέσα.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 16:21Ναι, αλλά εδώ δεν νομίζω ότι μίλησε κανείς για τον Ήφαιστο ή για μονόκερους.hellegennes έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 15:40Αυτό είναι γνωστό αλλά άχρηστο ως πληροφορία. Εξάλλου αυτό σχολίασα. Είναι κάτι που ισχύει για οτιδήποτε. Η απουσία απόδειξης του Ήφαιστου δεν συνιστά απόδειξη απουσίας του. Μπορεί κάλλιστα να υπάρχει. Αλλά αν δεν μπορεί να αποδειχτεί η ύπαρξή του, είναι ανούσια οποιαδήποτε συζήτηση γύρω απ' αυτόν.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Οτι να ναι λες, το Άγιο φως τι είναι; Ο αγιασμός, το νερό που δεν χαλάει ακόμα και μετά από πολύ καιρό, τι είναι; Το αυγό του Πάσχα που μετά από έναν ολόκληρο χρόνο μπορείς να το φας άφοβα, τι είναι; Δεν είναι αποδείξεις της ύπαρξης του Θεού; Χωριά τόσα άλλα θαύματα που εξακολουθούν να γίνονται και πολλά από αυτά δεν τα ξέρουμε κιόλας. Εσένα δεν έχει πέσει τίποτε από αυτά στην αντίληψη σου; Δεν άκουσες τίποτα;hellegennes έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 15:10Δεν υπάρχει απόδειξη μη ύπαρξης οποιουδήποτε πράγματος. Δεν μπορείς να αποδείξεις την απουσία ενός πράγματος, μόνο την ύπαρξή του. Οπότε για κάθε πρακτική χρήση η έλλειψη απόδειξης για την ύπαρξη ενός πράγματος ισοδυναμεί με ανυπαρξία αυτού του πράγματος.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 14:25Αλλά, αυτό δεν συνιστά και απόδειξη ότι όντως δεν υπάρχει.hellegennes έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 01:01
Φιλοσοφικά η απάντηση και στα δύο είναι ότι δεν υπάρχει καμμιά τέτοια απαίτηση.
Η ύπαρξη ενδείξεων αποτελεί αρχή συζήτησης για την ύπαρξη ενός πράγματος και η ύπαρξη στοιχείων ισοδυναμεί με ποσοστό βεβαιότητας, ανάλογο του βάρος των στοιχείων.
Ο Θεός ανήκει στην πρώτη περίπτωση. Δεν υπάρχουν ούτε στοιχεία ούτε ενδείξεις της ύπαρξής του, άρα είναι για κάθε πρακτική χρήση και συζήτηση τόσο ανύπαρκτος όσο ο μονόκερως, η χίμαιρα, τα παράλληλα σύμπαντα και οι χωροχρονικές σκουληκότρυπες (wormholes).
"Άχρι καιρού..."
- hellegennes
Αναπτήρας.
Το νερό υπάρχει δισεκατομμύρια χρόνια. Δεν παθαίνει τίποτα.
Ανύπαρκτα.
Όχι. Ακόμη κι αν κάτι απ' όλα αυτά συνέβαινε, δεν συνδέονται με κάποιον λογικό τρόπο με την πρόταση "υπάρχει θεός".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όχι. Δεν αναφέρονται όλοι στον ίδιο Θεό. Μπορεί να χρησιμοποιούν την ίδια λέξη, αλλά δεν μιλάνε για το ίδιο πράγμα.Nandros έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 18:08Βάλε δίπλα τους και την λέξη θεός και είσαι μέσα.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 16:21Ναι, αλλά εδώ δεν νομίζω ότι μίλησε κανείς για τον Ήφαιστο ή για μονόκερους.hellegennes έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 15:40
Αυτό είναι γνωστό αλλά άχρηστο ως πληροφορία. Εξάλλου αυτό σχολίασα. Είναι κάτι που ισχύει για οτιδήποτε. Η απουσία απόδειξης του Ήφαιστου δεν συνιστά απόδειξη απουσίας του. Μπορεί κάλλιστα να υπάρχει. Αλλά αν δεν μπορεί να αποδειχτεί η ύπαρξή του, είναι ανούσια οποιαδήποτε συζήτηση γύρω απ' αυτόν.
Είσαι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Ταλαιπωρε και συ.hellegennes έγραψε: ↑08 Νοέμ 2022, 19:13Αναπτήρας.Το νερό υπάρχει δισεκατομμύρια χρόνια. Δεν παθαίνει τίποτα.Ανύπαρκτα.Όχι. Ακόμη κι αν κάτι απ' όλα αυτά συνέβαινε, δεν συνδέονται με κάποιον λογικό τρόπο με την πρόταση "υπάρχει θεός".
"Άχρι καιρού..."
- Nandros
Αυτό είναι το τραγελαφικό με τους θεούς σας.
Ο καθένας λέει οτι ο δικός μου την έχει μεγαλύτερη ... την θεοσύνη!

Τζάμπα μαλώνετε. Θα μάθετε την αλήθεια μόλις πεθάνετε.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
από Άθεος » 13 Μάιος 2024, 08:14 » σε Θρησκειολογία - 456 Απαντήσεις
- 12214 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
03 Μαρ 2025, 20:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει Θεός;
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 08 Σεπ 2024, 09:43 » σε Θρησκειολογία - 2671 Απαντήσεις
- 41751 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Citroenakias
12 Μάιος 2025, 16:13
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 400 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
07 Μαρ 2025, 10:12
-