Πιστεύετε στην Παλαιά Διαθήκη;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Πιστεύετε στην Παλαιά Διαθήκη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 14 Νοέμ 2018, 22:25

Northern Spirit έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 22:06
Nandros έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 21:55
Northern Spirit έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 21:38
Υπηρχε πιο πριν ο Αβρααμ, ο Μωυσης και αλλοι..δεν επεβληθηκε με τα οπλα..Για την επιβολη της θρησκειας με τα οπλα το θεμα ειναι πολυπλοκο..Πχ η Ρωμη παρα την στρατιωιτκη και πολιτικη ισχυ της δεν καταφερε να επιβαλλει καποια θρησκεια..Επισης οι Καθολικοι δεν καταφεραν να επιβληθουνε στους προτεσταντες παρα την μαζικη χρηση βιας..Τα ιδια και με τους Τουρκους..Σε αλλες περιπτωσεις η βια ειχε αποτελεσματα αλλα αυτο εξαρταται απο την περιπτωση...Οι εβραιοι δεν ειχανε ιδιαιτερη προιστορια ισχυρου κρατους..Ητανε λιγο αναρχικοι σαν τους αρχαιους ελληνες και η κεντρικη επιβολη ητανε δυσκολη..
Κρίμα τα λεφτά που πληρώσαμε για να σπουδάσεις! Ξύλο απελέκητο ...

Η Εβραϊκή Μυθολογία (Αβραάμ, Μωυσής και άλλοι) είναι ΜΥ-ΘΟ-ΛΟ-ΓΙ-Α.
Διάβασε την περίληψη και ίσως καταλάβεις (αν το θέλεις, που δεν το θέλεις! https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_Unearthed
Εικόνα
Egypt in the 15th century BC, the time of the Exodus and the conquest of Canaan as described in the Book of Joshua ΑΥΤΟΣ ΝΤΕ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΣΜΟ according to the Biblical chronology. As the map indicates, Canaan was occupied by Egypt at that time, a fact which the Bible fails to register.

Η Ρώμη δεν ενδιαφέρθηκε να αλλάξει θρησκείες άλλων λαών. Εφόσον πληρώναν φόρους και θυσίαζαν στον αυτοκράτορα, τα υπόλοιπα σκασίλα της.
Οι Οθωμανοί τα ίδια λίγο-πολύ.

Οι Καθολικοί - παρά τις σφαγές - δεν κατάφεραν να επιβληθούν, αφού και οι Προτεστάντες είχαν όπλα.

Κάτι άλλο;
Aσε τις μυθολογιες τωρα..Και ολη η αρχαια ελληνικη θρησκεια μια μυθολογια ητανε..Οι Εβραιοι αντιθετα ξεκινησαν με την μονοθεια νωριτερα..Αυτο λεω..
Πώς δνε ενδιαφερθηκε η Ρωμη να αλλαξεθ θρησκειες; Τον χριστιανισμο τον κυνηγησε λυσαλεα, αλλα απετυχε..

Το οτι ειχανε οπλα οι προτεσταντες δεν λεει τιποτε...Το κυνηγι που υπεστησαν ητανε αγριο..
Το ποιντ μου ειναι οτι οι ρθησκειες δεν ειναι παντα επιβαλλοεμενες απο το κρατος, αν διαφωνεις σε αυτο το απλο πραγμα δεν εχει λογο να το αναλυσουμε παραπερα..
Το ότι οι Εβραίοι ξεκίνησαν τον μονοθεϊσμό νωρίτερα δεν σημαίνει τίποτα. Δεν είχαν καμία επίδραση στην Ιστορία. Ο χριστιανισμός ναι.
Αντίθετα, η Δύση σήμερα θεωρεί τον εαυτό της θυγατέρα του πολιτισμού των αρχαίων πολυθεϊστών.
Αν οι χριστιανοί δήλωναν την πίστη τους στον αυτοκράτορα κάνοντας θυσία, όπως όλοι οι υπόλοιποι, κανείς δεν θα τους έδινε σημασία, αλλά ούτε αυτό το γνωρίζεις.

Για τους θρησκευτικούς πολέμους της Ευρώπης διάβασε εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/European_wars_of_religion
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 14 Νοέμ 2018, 22:28

Εσθήρ έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 22:17
Nandros έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 22:15
Εσθήρ έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 22:03
Ασχετο με τον τιτλο του θεματος,αλλα σχετικο με καποια ποστ παραπανω.Μα καλα..υπαρχουν νοημονες ανθρωποι που πιστευουν στην ελληνικη μυθολογια; :smt005: Δηλαδη,υπαρχει ο διας και η αφροδιτη και ο ερμης και ολα αυτα τα μπουρμπουτσαλα;Μηπως και ο εγκελαδος μας κανει σεισμους;Τι αλλο θα δουμε; :fp:
Όχι δεν υπήρχαν.
Μήπως υπήρχαν Γιαχβέ, Αβραάμ, Μωυσής; υπάρχουν νοήμονες άνθρωποι που πιστεύουν;

Το μαχαίρι είναι δίκοπο.
.
Βρε συ,η ελληνικη μυθολογια,απο μονη της,το λεει και η λεξη,ειναι ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.Δηλαδη..ελεος.
Ξεχνάς πως το όνομα το δώσαμε εμείς οι σύγχρονοι; Για την εποχή δεν ήταν καθόλου μυθολογία, αν και κάποιοι φωτισμένοι είχαν αρχίσει να ξυπνάνε.

Για την Εβραϊκή Μυθολογία δεν σχολίασες κάτι...
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 14 Νοέμ 2018, 22:29

Sid Vicious έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 22:23
Εσθήρ έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 22:18
Sid Vicious έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 22:17

Εγώ πιστεύω
ΟΚ,θα στειλω τον εγκελαδο να σου βαρεσει κανενα σεισμουδακο. :003:
Έχεις την δύναμη να στέλνεις σεισμούς; :o
Αγαπουλα,δεν ξερεις με ποιαν εμπλεξες!!! :smt077

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 14 Νοέμ 2018, 22:30

Για την Εβραϊκή Μυθολογία δεν σχολίασες κάτι...
Πλακα με κανεις;Αφου εχω δηλωσει τι ΔΕΝ πιστευω.Ειναι δεδομενο οτι δεν την πιστευω. :102:

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 14 Νοέμ 2018, 22:53

Εσθήρ έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 22:29
Sid Vicious έγραψε:
Εσθήρ έγραψε:

Δεν φοβάμαι, είμαι ατρόμητος!

"Και μέσα σε κοιλάδα σκιάς θανάτου αν περπατήσω, δεν θα φοβηθώ κακό" ψαλμός 23:4
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 14 Νοέμ 2018, 22:59

Σουβλίτσα έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 16:16

Ακολουθείς μια τακτική είτε εσκεμμένα για να μπερδέψεις τον αναγνώστη σου είτε από κάποια δική σου αδυναμία να αντιληφθείς τί σου λέει ο συνομιλητής.
Πάμε από την αρχή:

λες:
Κατ' αρχας μην βαζεις δικες σου λεξεις στο στομα μου. Ποτε δεν αποδεχθηκα οτι ο Θεος ειναι εξω απο τον χρονο. ΕΙπα, κατα το δογμα.
Δευτερον ειπα οτι δεν υπαρχει για τον θεο (παντα κατα το δογμα) παρελθον και μελλον, αλλα μονο παρον και σου εδωσα και λινκς που το επιβεβαιωνουν.
Δεν είπα οτι εσύ προσωπικά το δέχεσαι, εδώ δεν δέχεσαι τον Θεό, τις ιδιότητές του θα δέχεσαι?
Στην συγκεκριμένη πρόταση, εννοώ, οτι ακολουθείς την συγκεκριμένη παραδοχή για να συνεχίσεις αυθαίρετα μετά πως το άχρονο παρόν του Θεού (του οποίου αναλύσεις δίνεις παρακάτω) δεσμέυεται στο χρονικό παρόν του ανθρώπου ως προς την ιδιότητά Του του να είναι δηλαδή Άτρεπτος. Ενώ, όπως θα δούμε παρακάτω, το σωστό είναι πως "δεσμεύεται" (πρόσεξε οτι χρησιμοποιώ εισαγωγικά) ο Ίδιος δηλαδή οι ενέργειές Του μέσα από την δέσμευση (εκτός εισαγωγικών) του ανθρώπου στο θέλημά Του, αναλόγως κάθε φορά
Και σου έφερα την πρόταση ολόκληρη όπου μόνος σου τα λες αυτά, όχι εγώ.
Η οποία είναι αυτή (ξανα μανα):
Alphabet έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 01:32
Συνοψιζοντας εχω την εντυπωση οτι οι περισσοτεροι χριστιανοι που απαντουν δεν εχουν καταλαβει την μεγαλυτερη αντιφαση τους.
Και αυτη ειναι οτι Γιαχβε τηε ΠΔ ειναι κατα το δογμα ο Τριαδικος Θεος, ο οποιος ειναι (παλι κατα το δογμα) εξω απο τον χρονο, ητοι δεν υπαρχει για αυτον παρελθον και μελλον, αλλα μονο παρον και ως εκ τουτου δεν μπορει να αλλαξει τις αποφασεις του, οχι μονο για αυτο αλλα και για αλλους λογους.
Συνεπως για να ειναι καποιος χριστιανος πρεπει να δεχθει ολοκληρη την ΠΔ σαν τον λογο και του Ιησου, δηλαδη να σκοτωνουμε ανυπακουα παιδια, να μην επιτρεπουμε σε αναπηρους να μπουν σε ναους ή και να θυσιασουν, κλπ, κλπ, κλπ...

Και εδω αρχιζουν τα προβληματα.
Μαλλον δεν εχουμε καταλαβει ο ενας τον αλλον. Μπορει ομως να μην το διευκρινησα και εγω σωστα. Στην παραπανω προταση αναφερομουν κυριως στις εντολες που εχει δωσει στους ανθρωπου και τις οποιες δεν μπορει να αλλαξει.
Σουβλίτσα έγραψε:

Λες επίσης στο τελευταίο ποστ σου:
Εφ' οσον λοιπον ο θεος κινειται μεσα στην αιωνιοτητα και βλεπει τα του παρελθοντος, τα του μελοντος και τα του παροντος πριν καν αυτα συμβουν, πως ειναι δυνατον να αλλαξει γνωμη;

«Ἁπλῶς καθορᾷ τά τε ἐνεστῶτα, τά τε παρελθόντα καί τά μέλλοντα, πρίν γενέσεως αὐτῶν», Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Και μια φιλικη συμβουλη. Αν ο θεος γνωριζει τα παντα για το μελλον σου πριν γεννηθεις, δεν ειναι αναγκη να κανεις μετανοιες και λιβανισματα. Οτι ειναι να γινει θα γινει. Ξερει ο Θεος. :003:
όπου βάζεις την αντίρρησή σου πια σε επιπλέον πλαίσιο περι τρεπτότητος του Θεού.
Και στο οποίο σου έχω ήδη απαντήσει με την ανάλυση για τους Νινευίτες και περί γνώμης ή "γνώμης" που αλλάζει ο Θεός και σου είπα πολύ απλά πως δεν είναι ο Θεός που αλλάζει γνώμη καθώς η στάση του Θεού είναι δεδομένη, ο Θεός έχει την απόφαση, θέληση, βούληση να τιμωρήσει την αμαρτία άρα δεν αλλάζει πουθενά ο Θεός ούτε τρεπτότητα παρουσιάζει ούτε αλλοίωση στο Είναι και το Θέλημά Του αλλά είναι οι Νινευίτες (οι εντός χωροχρόνου άνθρωποι που στην κάθε στιγμή του παρόντος ΤΟΥΣ δύνανται να) αλλάζουν γνώμη και θέση και έτσι ΔΕΝ γίνονται δεκτικοί της τιμωρητικής ενέργειάς Του.

Λοιπόν, ο Θεός γνωρίζει τί θα γίνει, εσύ όμως σε κάθε λεπτό του παρόντος σου απλώς κάνεις αυτό που θέλεις να κάνεις το οποίο ενδέχεται και τη μια στιγμή να είναι άσπρο και την άλλη μαύρο (και την άλλη ξανα άσπρο και πάει λέγοντας), το οτι Εκείνος γνωρίζει την προαίρεσή σου και το ποιά θα είναι η κατάληξη δεν εμποδίζει σε τίποτα την δική σου ελευθερία απέναντί Του καθώς δεν σε έχει δεσμεύσει πουθενά ούτε σε έχει κουρδίσει να κινείσαι όπως κινείσαι. Ούτε εμένα μου κούρδισε τον εγκέφαλο ή μάλλον το θέλημα (το θέλημα είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ, την βαθυτερα συνειδητή διαδικασία επιλογής, για να μην μπερδευόμαστε με άλλα) να λιβανίζω ή να νηστεύω, με άφησε πλήρως ελεύθερη να Τον επιλέξω ΕΑΝ θέλω και να σηκώσω και όποιο σταυρό έχω να σηκώσω.
Εις γνώσην μου. Και το κάνω ΕΓΩ όχι Εκείνος, ως προς την επιλογή, τα περισσότερα στην πορεία τα κάνει δηλαδή τα ενισχύει Εκείνος με την Χάρη Του γιατί από μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Εαν με είχε κουρδίσει να κάνω το ο,τιδήποτε θα ήταν όχι σταυρός (μαρτύριο μεν αλλά οικειοθελές), θα ήταν καταναγκαστικό έργο χωρίς καμιά συμμετοχή της θελήσεως και της συνείδησης και χωρίς καμία μα καμία προοπτική ολοκλήρωσης, αναγέννησης, Σωτηρίας να το πούμε ολοκληρωμένα, του σώματος και του πνεύματος και της ψυχής, δηλαδή πάπαλα το θέμα Άνθρωπος, θα μιλούσαμε για ζώα ή για μηχανές (κακή ώρα, που έρχονται)

Είναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ στο να κατανοήσει κάποιος αυτήν την λογική, που για έναν, κατα πως φαίνεται, έξυπνο και διαβασμένο άνθρωπο σαν εσένα, μου κάνει περίεργο να σκοντάφτει τόσο πολύ..
Κατ αρχας αυτο ειναι διαφορετικο θεμα απο αυτο που συζηταγαμε μεχρι τωρα, Εσυ το πας στον ντετερμινισμο και αυτο θελει πολλη συζητηση.
Η γνωμη σου παντως ειναι οτι παρ' ολο που ο Θεος γνωριζει τι θα πραξεις, δεν σε εμποδιζει να πραξεις αυτο που θελεις, δηλαδη εχεις ελευθερια βουλησης. Συμφωνω οτι ετσι ειναι συμφωνα με το δογμα.
Βαζοντας ομως το καπελο του αγνωστικιστη, μου φαινεται ευσεβης ποθος. Οτι και να κανεις στην ζωη σου, οποια επιλογη απο δεκαδες και αν διαλεξεις την γνωριζει ο θεος. Ακομα και αν δεν κανεις τιποτα και αυτο το γνωριζει. Αν το δεις ομως πιο ρεαλιστικα το θεμα, η ερωτηση πρεπει να ειναι μπορεις εσυ να κανεις κατι αντιθετο απο αυτο που γνωριζει ο Θεος;
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

Άβαταρ μέλους
Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 15 Νοέμ 2018, 01:28

Σταύρακας έγραψε:
13 Νοέμ 2018, 14:11
Στην ΠΔ υπάρχει μάλλον ενοθεϊσμός παρά ο μονοθεϊσμός που με την ενανθρώπιση του Λόγου εγκαθιδρύεται πλέον πλήρως, όχι σε φιλοσοφικό επίπεδο (Πλάτων), αλλά σε επίπεδο πίστης και λατρείας.
Εχω την ενυπωση οτι ηταν μαλλον το αντιθετο απο την στιγμη που διαδοθηκε το "ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλήν εμού".
Ενοθεισμος = η λατρεια ενος μοναδικου θεου, χωρις να αρνειται την υπαρξη ή πιθανη υπαρξη αλλων θεοτητων.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

Σταύρακας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σταύρακας » 15 Νοέμ 2018, 05:00

Alphabet έγραψε:
15 Νοέμ 2018, 01:28
Σταύρακας έγραψε:
13 Νοέμ 2018, 14:11
Στην ΠΔ υπάρχει μάλλον ενοθεϊσμός παρά ο μονοθεϊσμός που με την ενανθρώπιση του Λόγου εγκαθιδρύεται πλέον πλήρως, όχι σε φιλοσοφικό επίπεδο (Πλάτων), αλλά σε επίπεδο πίστης και λατρείας.
Εχω την ενυπωση οτι ηταν μαλλον το αντιθετο απο την στιγμη που διαδοθηκε το "ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλήν εμού".
Ενοθεισμος = η λατρεια ενος μοναδικου θεου, χωρις να αρνειται την υπαρξη ή πιθανη υπαρξη αλλων θεοτητων.
Στον υπέροχο μονοθεϊσμό ημών των Χριστιανών υπάρχει ένας θεός, ο υπερούσιος τριαδικός Θεός, και τίποτε άλλο (στην καλύτερη, και οι άγγελοι ή οι δαίμονες, που δεν είναι θεοί βέβαια, όπως και οι μακάριοι άγιοι δεν είναι θεοί). Στον μονολατρικό ενοθεϊσμό της ΠΔ υπάρχει μεν μία κύρια θεότητα που λατρεύεται, αλλά υπάρχουν και άλλες: Βάαλ, Αστάρτη, Μολώχ, Ελ, Θαμμούζ κ.ά.

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 15 Νοέμ 2018, 12:49

Εσθήρ έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 22:29
Sid Vicious έγραψε:
Εσθήρ έγραψε:

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 15 Νοέμ 2018, 17:57

Alphabet έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 22:59
Σουβλίτσα έγραψε:

Ακολουθείς μια τακτική είτε εσκεμμένα για να μπερδέψεις τον αναγνώστη σου είτε από κάποια δική σου αδυναμία να αντιληφθείς τί σου λέει ο συνομιλητής.
Πάμε από την αρχή:

λες:
Κατ' αρχας μην βαζεις δικες σου λεξεις στο στομα μου. Ποτε δεν αποδεχθηκα οτι ο Θεος ειναι εξω απο τον χρονο. ΕΙπα, κατα το δογμα.
Δευτερον ειπα οτι δεν υπαρχει για τον θεο (παντα κατα το δογμα) παρελθον και μελλον, αλλα μονο παρον και σου εδωσα και λινκς που το επιβεβαιωνουν.
Δεν είπα οτι εσύ προσωπικά το δέχεσαι, εδώ δεν δέχεσαι τον Θεό, τις ιδιότητές του θα δέχεσαι?
Στην συγκεκριμένη πρόταση, εννοώ, οτι ακολουθείς την συγκεκριμένη παραδοχή για να συνεχίσεις αυθαίρετα μετά πως το άχρονο παρόν του Θεού (του οποίου αναλύσεις δίνεις παρακάτω) δεσμέυεται στο χρονικό παρόν του ανθρώπου ως προς την ιδιότητά Του του να είναι δηλαδή Άτρεπτος. Ενώ, όπως θα δούμε παρακάτω, το σωστό είναι πως "δεσμεύεται" (πρόσεξε οτι χρησιμοποιώ εισαγωγικά) ο Ίδιος δηλαδή οι ενέργειές Του μέσα από την δέσμευση (εκτός εισαγωγικών) του ανθρώπου στο θέλημά Του, αναλόγως κάθε φορά
Και σου έφερα την πρόταση ολόκληρη όπου μόνος σου τα λες αυτά, όχι εγώ.
Η οποία είναι αυτή (ξανα μανα):
Alphabet έγραψε:
14 Νοέμ 2018, 01:32
Συνοψιζοντας εχω την εντυπωση οτι οι περισσοτεροι χριστιανοι που απαντουν δεν εχουν καταλαβει την μεγαλυτερη αντιφαση τους.
Και αυτη ειναι οτι Γιαχβε τηε ΠΔ ειναι κατα το δογμα ο Τριαδικος Θεος, ο οποιος ειναι (παλι κατα το δογμα) εξω απο τον χρονο, ητοι δεν υπαρχει για αυτον παρελθον και μελλον, αλλα μονο παρον και ως εκ τουτου δεν μπορει να αλλαξει τις αποφασεις του, οχι μονο για αυτο αλλα και για αλλους λογους.
Συνεπως για να ειναι καποιος χριστιανος πρεπει να δεχθει ολοκληρη την ΠΔ σαν τον λογο και του Ιησου, δηλαδη να σκοτωνουμε ανυπακουα παιδια, να μην επιτρεπουμε σε αναπηρους να μπουν σε ναους ή και να θυσιασουν, κλπ, κλπ, κλπ...

Και εδω αρχιζουν τα προβληματα.
Μαλλον δεν εχουμε καταλαβει ο ενας τον αλλον. Μπορει ομως να μην το διευκρινησα και εγω σωστα. Στην παραπανω προταση αναφερομουν κυριως στις εντολες που εχει δωσει στους ανθρωπου και τις οποιες δεν μπορει να αλλαξει.
Σουβλίτσα έγραψε:

Λες επίσης στο τελευταίο ποστ σου:
Εφ' οσον λοιπον ο θεος κινειται μεσα στην αιωνιοτητα και βλεπει τα του παρελθοντος, τα του μελοντος και τα του παροντος πριν καν αυτα συμβουν, πως ειναι δυνατον να αλλαξει γνωμη;

«Ἁπλῶς καθορᾷ τά τε ἐνεστῶτα, τά τε παρελθόντα καί τά μέλλοντα, πρίν γενέσεως αὐτῶν», Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Και μια φιλικη συμβουλη. Αν ο θεος γνωριζει τα παντα για το μελλον σου πριν γεννηθεις, δεν ειναι αναγκη να κανεις μετανοιες και λιβανισματα. Οτι ειναι να γινει θα γινει. Ξερει ο Θεος. :003:
όπου βάζεις την αντίρρησή σου πια σε επιπλέον πλαίσιο περι τρεπτότητος του Θεού.
Και στο οποίο σου έχω ήδη απαντήσει με την ανάλυση για τους Νινευίτες και περί γνώμης ή "γνώμης" που αλλάζει ο Θεός και σου είπα πολύ απλά πως δεν είναι ο Θεός που αλλάζει γνώμη καθώς η στάση του Θεού είναι δεδομένη, ο Θεός έχει την απόφαση, θέληση, βούληση να τιμωρήσει την αμαρτία άρα δεν αλλάζει πουθενά ο Θεός ούτε τρεπτότητα παρουσιάζει ούτε αλλοίωση στο Είναι και το Θέλημά Του αλλά είναι οι Νινευίτες (οι εντός χωροχρόνου άνθρωποι που στην κάθε στιγμή του παρόντος ΤΟΥΣ δύνανται να) αλλάζουν γνώμη και θέση και έτσι ΔΕΝ γίνονται δεκτικοί της τιμωρητικής ενέργειάς Του.

Λοιπόν, ο Θεός γνωρίζει τί θα γίνει, εσύ όμως σε κάθε λεπτό του παρόντος σου απλώς κάνεις αυτό που θέλεις να κάνεις το οποίο ενδέχεται και τη μια στιγμή να είναι άσπρο και την άλλη μαύρο (και την άλλη ξανα άσπρο και πάει λέγοντας), το οτι Εκείνος γνωρίζει την προαίρεσή σου και το ποιά θα είναι η κατάληξη δεν εμποδίζει σε τίποτα την δική σου ελευθερία απέναντί Του καθώς δεν σε έχει δεσμεύσει πουθενά ούτε σε έχει κουρδίσει να κινείσαι όπως κινείσαι. Ούτε εμένα μου κούρδισε τον εγκέφαλο ή μάλλον το θέλημα (το θέλημα είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ, την βαθυτερα συνειδητή διαδικασία επιλογής, για να μην μπερδευόμαστε με άλλα) να λιβανίζω ή να νηστεύω, με άφησε πλήρως ελεύθερη να Τον επιλέξω ΕΑΝ θέλω και να σηκώσω και όποιο σταυρό έχω να σηκώσω.
Εις γνώσην μου. Και το κάνω ΕΓΩ όχι Εκείνος, ως προς την επιλογή, τα περισσότερα στην πορεία τα κάνει δηλαδή τα ενισχύει Εκείνος με την Χάρη Του γιατί από μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Εαν με είχε κουρδίσει να κάνω το ο,τιδήποτε θα ήταν όχι σταυρός (μαρτύριο μεν αλλά οικειοθελές), θα ήταν καταναγκαστικό έργο χωρίς καμιά συμμετοχή της θελήσεως και της συνείδησης και χωρίς καμία μα καμία προοπτική ολοκλήρωσης, αναγέννησης, Σωτηρίας να το πούμε ολοκληρωμένα, του σώματος και του πνεύματος και της ψυχής, δηλαδή πάπαλα το θέμα Άνθρωπος, θα μιλούσαμε για ζώα ή για μηχανές (κακή ώρα, που έρχονται)

Είναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ στο να κατανοήσει κάποιος αυτήν την λογική, που για έναν, κατα πως φαίνεται, έξυπνο και διαβασμένο άνθρωπο σαν εσένα, μου κάνει περίεργο να σκοντάφτει τόσο πολύ..
Κατ αρχας αυτο ειναι διαφορετικο θεμα απο αυτο που συζηταγαμε μεχρι τωρα, Εσυ το πας στον ντετερμινισμο και αυτο θελει πολλη συζητηση.
Η γνωμη σου παντως ειναι οτι παρ' ολο που ο Θεος γνωριζει τι θα πραξεις, δεν σε εμποδιζει να πραξεις αυτο που θελεις, δηλαδη εχεις ελευθερια βουλησης. Συμφωνω οτι ετσι ειναι συμφωνα με το δογμα.
Βαζοντας ομως το καπελο του αγνωστικιστη, μου φαινεται ευσεβης ποθος. Οτι και να κανεις στην ζωη σου, οποια επιλογη απο δεκαδες και αν διαλεξεις την γνωριζει ο θεος. Ακομα και αν δεν κανεις τιποτα και αυτο το γνωριζει. Αν το δεις ομως πιο ρεαλιστικα το θεμα, η ερωτηση πρεπει να ειναι μπορεις εσυ να κανεις κατι αντιθετο απο αυτο που γνωριζει ο Θεος;
Mάλλον τελικά αρνείσαι να καταλάβεις τί σου λέει ο άλλος καθώς και να καταλάβεις τί λες εσύ, αυτό είναι το σπουδαίο.
Δεν γίνεται να ρωτάς ας πούμε μετά από όσα έχουν γραφτεί αυτό το τελευταίο, έλεος κι όλας

Λυπάμαι, αλλά δεν έχω χρόνο ούτε είναι φρόνιμο πιστεύω να συνεχίσω σε τέτοια βάση την κουβέντα χωρίς να υπάρχει δηλαδή λογική στο τί συμπεραίνουμε και πώς επιχειρηματολογούμε :)
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Cloud87
Phorum.gr user: Cloud87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 » 15 Νοέμ 2018, 18:06

Βεβαίως και πιστεύουμε. Ολα ξεκίνησαν πρίν από 4.000 χρόνια από δύο ημίγυμνους και ένα φίδι που μιλάει. Και εμείς ακόμα πληρώνουμε το αμάρτημα τους. Για αυτό και εκλέχθηκε ο Τράμπ. It fits θαρρώ...
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.

jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 15 Νοέμ 2018, 18:38

alphabet έγραψε:.....
μπορεις εσυ να κανεις κατι αντιθετο απο αυτο που γνωριζει ο Θεος;
Σουβρίτσα έγραψε:Mάλλον τελικά αρνείσαι να καταλάβεις τί σου λέει ο άλλος καθώς και να καταλάβεις τί λες εσύ, αυτό είναι το σπουδαίο.
Δεν γίνεται να ρωτάς ας πούμε μετά από όσα έχουν γραφτεί αυτό το τελευταίο, έλεος κι όλας

Λυπάμαι, αλλά δεν έχω χρόνο ούτε είναι φρόνιμο πιστεύω να συνεχίσω σε τέτοια βάση την κουβέντα χωρίς να υπάρχει δηλαδή λογική στο τί συμπεραίνουμε και πώς επιχειρηματολογούμε :)
Από ελευθερία ξεκίνησε και κατέληξε να «είμαι ελεύθερος μόνο όταν δε με βλέπει κανείς»
Μετά από τόσο διάλογο...
κλαίω!
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Άβαταρ μέλους
Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 15 Νοέμ 2018, 18:56

Σουβλίτσα έγραψε:
15 Νοέμ 2018, 17:57

Mάλλον τελικά αρνείσαι να καταλάβεις τί σου λέει ο άλλος καθώς και να καταλάβεις τί λες εσύ, αυτό είναι το σπουδαίο.

:smt005: Το πως συμπεραινουμε και το πως επιχειρηματολογουμε, μαλλον ειναι δικο σου προβλημα. Δεν εχεις φερει ουτε ενα λογικο επειχειρημα, απλα παπαγαλιζεις τι λεει το δογμα σου και τελικα και εσυ ,,εξαφανιζεσαι.

Απλα ειναι τα πραγματα, Εσυ τα κανεις δυσκολα γιατι δεν θελεις να τα αντιμετωπισεις.

1) Μπορει ο Θεος βα δωσει μια εντολη και μετα να την αλλαξει; Ναι ή οχι; Αν νομιζεις ναι, αιτιολογησε το. Εαν οχι τοτε εχουμε συμφωνησει αμεσως.

2) Οσο για τον ντετερμινισμο που εθεσες απο το ..πουθενα (προφανως για να περιπλεξεις την συζητηση), λες οτι λεει το δογμα, δηλαδη οτι ειτε μεινεις πιστος, ειτε μεινεις αθεος, ειτε μετανοιωσεις, ειτε δεν κανεις τιποτα, ειτε στριψεις αριστερα, ειτε στριψεις δεξια, ειτε φας φακες, ειτε φας μπιφτεκια, ειτε...., το γνωριζει ο θεος.
Ετσι ομως δεν γινεται λογικη συζητηση. Ειναι σαν να τραβαω ενα-ενα φυλλα απο την τραπουλα και καθε φορα να το βλεπεις και να λες ..το ηξερα οτι θα τραβηξεις αυτο!

Το θεμα ειναι μπορεις εσυ να κανεις κατι διαφορετικο απο αυτο που γνωριζει ο θεος;

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 15 Νοέμ 2018, 19:16

Τί να πω, όποιος παρακολουθεί την συζήτηση καταλαβαίνει, δεν γίνεται φίλος να παίζω τον ρόλο που θες, δεν μου φτάνει και η ώρα δηλαδή, εκτός των άλλων.

Άμα καταθέσεις κανένα άλλο σοβαρό ερώτημα παρακάτω και δύναμαι και είμαι και σε διάθεση να απαντήσω, εγώ ή όποιος άλλος, πολύ ευχαρίστως.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 15 Νοέμ 2018, 21:15

Alphabet έγραψε:
15 Νοέμ 2018, 01:28
Πιστεύετε στην Παλαιά Διαθήκη;
Hell Noooooooooooooooooooooooo.....
Ιστορίες για μαϊμούδες και παραμύθια για κατσικογάμηδες

Εικόνα