Θαύμα !

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Θαύμα !

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 28 Ιουν 2018, 16:44

Σουβλίτσα έγραψε:
28 Ιουν 2018, 16:15
nik_killthemall έγραψε:
28 Ιουν 2018, 16:14

(Άμα αρχίσουν πάντως οι μυνήσεις ...
Ο Κορτώ δικαιώνεται !
Χριστιανοί, εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Κορτώ! :g030::003:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 28 Ιουν 2018, 16:50

'
Να ρωτήσουμε τον Διαχειριστή, αν συμφωνεί να μπουν κάγκελα, που να απαγορεύουν "δημοκρατικά"την πρόσβαση κάποιων χρηστών σε ορισμένα νήματα, ώστε να μην ενοχλούνται αυτοί που είναι "πιο ίσοι από τους άλλους"! :g030:
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 28 Ιουν 2018, 16:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 28 Ιουν 2018, 16:50

Τέλος πάντων, εγώ αυτά που ήθελα επι του θέματος να πω τα είπα

Ο υγιής άνθρωπος ξέρει πότε σταματάνε οι περιττές κουβέντες

Ο βλαξ συνεχίζει να παραληρεί
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 28 Ιουν 2018, 16:51

'
Τάδε έφει η κυρία που ΔΕΝ βρίζει και απαιτεί "κάγκελα"!
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 28 Ιουν 2018, 17:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 28 Ιουν 2018, 16:52

Σουβλίτσα έγραψε:
28 Ιουν 2018, 16:21
Υπάρχει κανας νόμος τώρα που τα συζητάμε και για stalkers νημάτων (και έμμεσα περσόνων)?
Είναι μερικοί, πολλοί συγκεκριμένοι, που το έχουν επάγγελμα να μπαίνουν και να επιτίθενται σε θέματα και πρόσωπα για θέματα που δεν τους αφορούν, επι μονίμου βάσεως.
Να αρχίσουμε τα νομικίστικα να δούμε τί ωραία θα περάσουμε?
Ο συντονισμός, για το..ηθικόν του θέματος, τί έχει να πει επαυτού?
"Stalking" αποκαλείς τον αντίλογο στα πιστεύω σου;
Τότε, η πίστη σου τρεκλίζει επικίνδυνα.

Νοιώσε τούτο:

Το να αμφισβητήσω, περιγελάσω, ακόμα και το να βρίσω τα "Θεία" σου, δεν είναι προσβολή στην πίστη σου, αλλά προσβολή στο αντικείμενό της.
Αν πιστεύεις και σέβεσαι κάτι υπαρκτό (π.χ. την οικογένειά σου, την πατρίδα σου, το φύλο σου, τον ίδιο σου τον εαυτό κλπ), τότε ναι, η προσβολή προς αυτά είναι και προσβολή προς εσένα, εφόσον ταυτίζεσαι με κάποιο πραγματικό δεσμό μαζί τους.
Αν όμως πιστεύεις σε κάτι το υπερβατικό (Θεό, Διάβολο, νεράϊδες, νεφελίμ κλπ νοητικά κατασκευάσματα), η προσβολή προς αυτά δεν σε περιλαμβάνει. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, προσβάλλοντάς τα προσβάλλω πρώτα τον εαυτό μου, εφόσον, σύμφωνα με την πίστη σου, είμαι κι εγώ δημιούργημά τους όσο κι εσύ, κι επομένως θα τιμωρηθώ σκληρά από αυτά.

Προσβολή προς εσένα θα ήταν να σου έλεγα "Αν πιστεύεις στον Θεό, είσαι ηλίθια".

Αλλά το να παρεξηγείσαι επειδή κοροϊδεύω μία οντότητα που εσύ η ίδια πιστεύεις ότι είναι πανίσχυρη και άτρωτη στα πάντα, ε... αυτό είναι, πώς να στο πω...

...άσε καλύτερα, υποθέτω πως καταλαβαίνεις.
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
    Σουβλίτσα
    Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 28 Ιουν 2018, 16:53

Καταλαβαίνω πολλά Σαλίβερε, ήμουν κι εγώ στο παλιό φόρουμ

Αυτά, το θέμα του νήματος είναι άλλο, ειχες κανει και συντονιστής καποτε..
    ...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
    Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 28 Ιουν 2018, 17:12

Σουβλίτσα έγραψε:
    28 Ιουν 2018, 16:53

Ναι, επίσης έχω κι έναν ξάδερφο οξυγονοκολλητή, μια που το' φερε η κουβέντα.
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
      nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 28 Ιουν 2018, 17:22

Saliveros έγραψε:
      28 Ιουν 2018, 17:12
      Σουβλίτσα έγραψε:
      28 Ιουν 2018, 16:53

Ναι, επίσης έχω κι έναν ξάδερφο οξυγονοκολλητή, μια που το' φερε η κουβέντα.
      :smt005:

πρόσεξε σαλίγερε γιατί θα κάνει μύνηση και σε σενα και στον οξυγονοκολλητή και στην οξυγονοκόλληση ...

και για να επανέλθουμε ον τόπικ, εδώ βλέπουμε ένα ακόμη θαύμα του τίμιου ξύλου (ναι εκείνου του τίμιου ξύλου που ευρέθη 300 χρόνια μετά τη σταύρωση του χριστού από την Αγία Ελένη μεγάλη η χάρη της σε έναν τόπο που είχε ισοπεδωθεί 2-3 φορές 2 αιώνες πριν, και κομματιάστηκε σε άπειρα το πλήθος κομμάτια ώστε 2 χιλιετίες μετά να προάγεται η χριστιανική ειδωλολατρεία στον κάθε απελπισμένο και να δομεί ιερήν πίστη και φανατισμό) στο Άγιον Όρος αυτή τη φορά ...

http://ellinikahoaxes.gr/2017/03/17/sin ... -debunked/

το τίμιον ξύλο που βυθίζεται εις στο νερό ...
      Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 28 Ιουν 2018, 17:56, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
      Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
      omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 28 Ιουν 2018, 17:26

Saliveros έγραψε:
      28 Ιουν 2018, 16:52
      Στην καλύτερη των περιπτώσεων, προσβάλλοντάς τα προσβάλλω πρώτα τον εαυτό μου, εφόσον, σύμφωνα με την πίστη σου, είμαι κι εγώ δημιούργημά τους όσο κι εσύ, κι επομένως θα τιμωρηθώ σκληρά από αυτά.

Προσβολή προς εσένα θα ήταν να σου έλεγα "Αν πιστεύεις στον Θεό, είσαι ηλίθια".

Αλλά το να παρεξηγείσαι επειδή κοροϊδεύω μία οντότητα που εσύ η ίδια πιστεύεις ότι είναι πανίσχυρη και άτρωτη στα πάντα, ε... αυτό είναι, πώς να στο πω...

...άσε καλύτερα, υποθέτω πως καταλαβαίνεις.

απιστε σε προλαβε, κι εδω ακριβως φαινεται ο μειλιχιος γεματος καλοσυνη, φωτιση και αγαπη ανθρωπος που αγκαλιαζει καθε πλασμα γυρω του -ακομα και τα ξενα ως προς αυτον:

Σουβλίτσα έγραψε:
      28 Ιουν 2018, 16:50
      Τέλος πάντων, εγώ αυτά που ήθελα επι του θέματος να πω τα είπα

Ο υγιής άνθρωπος ξέρει πότε σταματάνε οι περιττές κουβέντες

Ο βλαξ συνεχίζει να παραληρεί

Άβαταρ μέλους
      Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 28 Ιουν 2018, 17:37

nik_killthemall έγραψε:
      28 Ιουν 2018, 17:22
      και για να επανέλθουμε ον τόπικ, εδώ βλέπουμε ένα ακόμη θαύμα του τίμιου ξύλου (ναι εκείνου του τίμιου ξύλου που εβρέθη 300 χρόνια μετά τη σταύρωση του χριστού από την Αγία Ελένη μεγάλη η χάρη της σε έναν τόπο που είχε ισοπεδωθεί 2-3 φορές, και κομματιάστηκε σε άπειρα το πλήθος κομμάτια ώστε 2 χιλιετίες μετά να προάγεται η χριστιανική ειδωλολατρεία στον κάθε απελπισμένο) στο Άγιον Όρος αυτή τη φορά ...

http://ellinikahoaxes.gr/2017/03/17/sin ... -debunked/
      Όχι, αγαπητέ :smt018

Ακόμα κι αν εξηγείται το θαυμαστόν φαινόμενον με τους νόμους της Φύσεως, ποιός έφτιαξε αυτούς τους νόμους, ε;

Ο Ένας και Μοναδικός Βούδας Αλλάχ Μίθρας Αχούρα Μάζντα Σώρρας Θεός!
        Σας κάναμε ανθρώπους.
        Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
        Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 28 Ιουν 2018, 17:41

stergiosbik έγραψε:
        28 Ιουν 2018, 14:20
        Οκ.
        Για το οτι ο ανθρωπος τα εχει κανει πουτανα ολα φταιει ο Θεος.
        Βολικο.
        ο καπετανιος εχει κατ αρχην την ευθυνη.
        To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
        Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 28 Ιουν 2018, 17:43

stergiosbik έγραψε:
        28 Ιουν 2018, 14:25
        Γιατι αν επεμβει σου αφαιρει το μεγαλυτερο αγαθο που σου εχει δωσει.
        Την ελευθερια να αποφασιζεις εσυ.
        Σε βολευει ομως ως ανθρωπινο ον να κανεις τις μαλακιες σου και μετα να τα φορτωνεις στον Θεο.
        ποια ελευθερια; αμα δεν κανεις οτι γουσταρει εχει αιωνια κολαση.

Άβαταρ μέλους
        Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 28 Ιουν 2018, 17:47

bluerose έγραψε:
        28 Ιουν 2018, 14:56
        Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε:
        28 Ιουν 2018, 14:33
        Ο παντοδύναμος Θεός που πιστεύετε, αν ήταν όντως παντοδύναμος, θα μπορούσε εξ αρχής να με κάνει τέλειο και χωρίς τη δυνατότητα να κάνω λάθη.

Επίσης θα μπορούσε να παρέμβει στα του κόσμου, βλέποντας όλη την ανισότητα και αδικία.

Ούτε αυτό το κάνει. Βέβαια πως να το κάνει, αφού δεν υπάρχει.
        Μα εκανε....τον αδαμ και την ευα

Μια χαρα περνούσαν το μηλο δεν επρεπε να φανε

Αν πιστευεις σ αυτο που θα το πεις ισως παραμυθι...απο κει αρχίζει ο Χριστιανισμός

Θα πεις γιατι να μη φανε το μηλο

Γιατι εχει κι αλλος δύναμη που εφυγε απο το αγγελικο σχήμα

Γιατι να εχει;;; Γιατι ειναι νομοι

Κι επεμβαίνει. Δε σου φαινετε περιεργο....πως ηταν πριν η Ελλαδα....και πως ειναι τωρα;;; Ολοκληρη χωρα δοκιμάζεται.
        Αν δλ εδινε σ ολους λεφτα οι μισοι πιστοι θα το ριχναμε στην εκτρωση στην μοιχεία στην αδικια. Το ενα φερνει το αλλο.
        μα για ενα ρημαδομηλο που φαγανε κατι προ-προ-προγονοι μας, πρεπει να πληρωνουμε τη νυφη εμεις; ειναι δικαιο αυτο; και τελοσπαντων, να παω σε ενα μαναβικο να του παρω ενα μηλο, να του περασει. δυο θα του παρω, το ενα κερασμενο.

Άβαταρ μέλους
        shrike
        Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 28 Ιουν 2018, 19:16

bluerose έγραψε:
        28 Ιουν 2018, 13:30
        shrike έγραψε:
        28 Ιουν 2018, 12:00

Είναι μεγάλη κουβέντα πάντως, το αν γίνονται ή όχι θαύματα.

Προσωπική μου άποψη; Όλα αυτά είναι χόκους-πόκους, που όταν αφορούν την "δική μας" θρησκεία είναι θαύματα, ενώ όταν τα βλέπουμε "στους άλλους" είναι απάτες/πράματα του διαβόλου/κοροϊδία κλπ. Το δε φαινόμενο πιστοί μιας θρησκείας που είναι τόοοοσο εναντίον της ειδωλολατρείας να λατρεύουν αντικείμενα όπως ξύλα, ζώνες, κόκκαλα κλπ, πιστεύω ότι είναι ο ορισμός της υποκρισίας.

Από την άλλη βέβαια, όταν βλέπεις ότι κάποιος πιστεύει πολύ σε κάτι και αυτό του προσφέρει... κάτι, δεν το θεωρείς θαύμα;
        Προσωπικά, αυτό νομίζω ότι είναι όντως ένα είδος θαύματος. Το γεγονός δηλαδή, ότι κάποιοι ανακαλύπτουν "θαύματα" ακόμα κι εκεί που (εγώ λέω ότι) δεν υπάρχουν, αλλά φαίνεται αυτό να λειτουργεί θετικά για τους ίδιους. Από τη στιγμή μάλιστα που αυτό τους γεμίζει και νιώθουν ότι έχει γίνει το θαύμα που περιμένανε... γιατί όχι; Το αποτέλεσμα δεν είναι που μετράει;

Ενας παπάς εδω;;; Που ξερει απο Καινη διαθηκη;;;

Στα πεταχτα που διαβαζω...καπου μεσα λεει: Σ όσους θα δωσω το χάρισμα θα μπορει και το ιματιο τους κι οτι εχει σχεση μ αυτους που δινω το χαρισμα..να κάνει θαυμα

Και πολύ καλυτερα το γραφει...αλλα που να θυμαμε που ακριβως το διαβασα μεσα στη Καινη

Σχεδον σ ολες τις εικόνες ο Χριστος ειναι με τη διαθηκη
        Μας αφησε τους λογους του ως διαθηκη
        Για οσους θελουν να ειναι κοντα αυτο ειναι νομος. Οτι λεει εκει και κσποια που τα εξηγησαν μετεπειτα οι Πατερες. Πχ μεσω αυτων στη καινη...μίλαγε κι ο Παισιος

Αν φυγει για τα κυπαρρισια ενας πλουσιος συγγενής τρεχουμε να ανοιξουμε τη διαθήκη

Εδω ο Χριστος μας την αφησε κι ουτε την ανοιγουμε

Για αυτο δε ξερω που ειναι αυτο το κομματι το συγκεκριμενο

Ενας παπάς μια καλογραια;;; Ενας θεολόγος;;;Τιποτα;;

Που να το ψαχνω να σας το δειξω

Περσυ το διαβασα
        Εγώ τώρα εδώ τι πρέπει να απαντήσω; :102:

Αν κατάλαβα καλά, μού λες ότι ο Χριστός σε κάποια είπε στιγμή κάτι, που μεταφράζεται σε "ακόμα και τα άψυχα θα μπορούν να κάνουν θαύματα, υπό προϋποθέσεις"; Οπότε, εννοείς ότι δεν ισχύει αυτό που λέω παραπάνω περί αντι-ειδωλολατρικών αισθημάτων στον Χριστιανισμό; Καλά το κατάλαβα ή όχι; Συγγνώμη, δεν σου κάνω πλάκα, πραγματικά δεν κατάλαβα τι θες να μου πεις.

Αν είναι αυτό που σου λέω πάντως, για... ξανασκέψου το λιγάκι. Συνάδει αυτό με την φιλοσοφία και τις διδαχές του Χριστιανισμού, της ΠΔ, της ΚΔ κλπ; Αν όχι, ίσως θα έπρεπε να μου εξηγήσεις λίγο καλύτερα τι εννοείς.

Άβαταρ μέλους
        shrike
        Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 28 Ιουν 2018, 19:30

Σουβλίτσα έγραψε:
        28 Ιουν 2018, 13:56
        Αυτά που αναφέρειο shrike περι ειδωλολατρίας είναι χιλιοαπαντημένα και για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται, ευκολότατα πλέον να βρει τις θεολογικές (δεν λέμε τώρα για τις εμπειρικές) απαντήσεις.
        ΓΙα όποιον ενδιαφέρεται είπαμε.
        Πολιτικό μού θυμίζεις. Που του λέει ο δημοσιογράφος "κύριε Αρπαχτρόπουλε, τι έχετε να πείτε για αυτά που σας κατηγορούν;" κι εκείνος απαντά "τα έχω πει πολλές φορές, να μην τα ξαναλέω, ψάξτε τα να τα βρείτε". :lol:

Βρε Σουβλίτσα, με τη λογική αυτή, το 99% των συζητήσεων που γίνονται εδώ στο phorum θα έπρεπε να είναι μονόλογοι. Αφού τα περισσότερα θέματα όλων των κατηγοριών (πολιτικά, αθλητικά, κοινωνικά και πάει λέγοντας) σίγουρα έχουν συζητηθεί και αλλού, από άλλους πολλούς, τότε τι μπαίνουμε στον κόπο να τα ξανασυζητάμε και να κάνουμε διάλογο; Ας λέει ο καθένας μια άποψη και ας συμπληρώνει "όποιος διαφωνεί, ας ψάξει να βρει αλλού τις απαντήσεις". Απλά πράματα...

Για την ιστορία πάντως, εγώ προτιμώ να μού απαντήσει κάποιος κάτι από την εμπειρία του ή βάσει λογικής ή σύμφωνα με τα πιστεύω του και να είναι δική του άποψη, παρά να με παραπέμπψει σε... "θεολογικές απαντήσεις". Τις θεολογικές απαντήσεις, λίγο-πολύ τις ξέρουμε και όπως λες κι εσύ μπορεί κανείς να τις βρει σε διάφορα μέρη. Στην πράξη όμως, δεν απαντούν σχεδόν σε τίποτα. Ή, να το πω πιο σωστά, απαντούν μόνο σε αυτούς που έχουν ήδη βαθιά ριζωμένη πίστη μέσα τους και μπορούν να δεχτούν οποιαδήποτε απάντηση, αρκεί να είναι "ευλογημένη" ή "εκ Θεού προερχόμενη".

Τέλος, να πω ότι όποιος σκαλίζει, ρωτάει, ψάχνει, αναρωτιέται για την αλήθεια, ερευνά κλπ δεν είναι αναγκαστικά πολέμιος της θρησκείας μας.
        Μπορεί απλά να είναι άνθρωπος, δηλαδή ον με απορίες και ανησυχίες.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
          Απαντήσεις
          Προβολές
          Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών