Θαύμα !

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Re: Θαύμα !

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 29 Ιουν 2018, 16:56

Ως τέως συντονιστής, θα προσπαθήσω να αναλύσω το προκύψαν θέμα με πνεύμα αντικειμενικότητος και Χριστιανικής μεγαθυμίας.

Τα ξεσκονόπανα δε νομίζω να είναι υβριστική έκφρασις. Αν ο nick_killthemall έλεγε "τα μ****πανα" του Πέτρου, τότε μάλιστα, ίσως να εξελαμβάνετο ως προσβολή, αλλά δεν το είπε.
    Ξεσκονόπανα έχω κι εγώ (Swifter πλέον), είχε και η αείμνηστος μήτηρ μου, ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχήν της, και δεν ησχύνετο που τα είχε, επομένως δεν τα θεωρούσε αισχρά.

Χωρίς αυτό να σημαίνει, σπεύδω να διευκρινίσω, ότι η φύσις ενός αντικειμένου σχετίζεται με την δυνατότητά του να μετατραπεί εις θαυματουργόν, εαν είτε ο Κύριος είτε οιοσδήποτε εξουσιοδοτημένος παρ΄Αυτού Άγιος κλπ, το καθαγιάσει και προφέρει τας απαραιτήτους μαγικάς λέξεις.

Εδώ το απλόν ψωμί μετατρέπεται καθημερινώς εις το Σώμα του Κυρίου, και το απλόν σταφυλόζουμο εις το Αίμα Του παρά των αταπεινών ιερέων!
    Επομένως, εαν εχρειάζετο επειγόντως κάποια Αγία Προσωπικότης ένα οιονδήποτε μαραφέτι δια να επιτελέσει κάποιο θαύμα, διόλου απίθανον να καθαγίαζεν, π.χ., ένα σουρωτήρι ή ένα ρουλεμάν. Σημασία έχει να επανασυγκολληθεί η αποκοπείσα χειρ ή να αναστηθεί η αποβιώσασα παιδίσκη, το ρουλεμάν θα κοιτάμε;

Να συμπληρώσω ότι ακόμη και οι ημιάγριοι ανθρωποφάγοι καθαγιάζουν με παρεμφερείς τρόπους διάφορα ταπεινά αντικείμενα (τοτέμ κλπ) και θαυματουργούν δι' αυτών, αν και όχι τόσον αποτελεσματικώς όσον οι δικοί μας Χριστιανοί θαυματοποιοί.
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
      shrike
      Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 29 Ιουν 2018, 17:38

Σουβλίτσα έγραψε:
      29 Ιουν 2018, 15:20
      Γιατι πας μακρυά ρε jey- ο χιτώνας του Χριστού

Αλλά διάλογος θα γίνεται με όσους επιθυμούν διάλογο.

Για τους υπόλοιπους, στο Ευαγγέλιο επίσης, υπάρχει και φραγγέλιο

Σε οσους αρέσει. Υποκριτικά γλυψείματα και χαριεντισμοί και δήθεν σεβασμοί στην διαφορετικότητα σε θέματα που αφορούν ύβρη κατα του προσώπου Του (και άμεσα και κατα προέκταση) δεν έχομε. Ας τα αναζητήσουν αλλού
      Βρε Σουβλίτσα, μ' έχεις καταμπερδέψει λέμε.
      Αν έπιασα σωστά αυτό που γράφεις, λες ότι θα γίνεται διάλογος με όσους επιθυμούν διάλογο, ενώ για όσους δεν επιθυμούν διάλογο θα πέφτει μαστίγιο;
      Εσύ, ας πούμε, που ολοφάνερα δεν έχεις καμία απολύτως διάθεση για διάλογο, τι κάνεις; Αυτομαστιγώνεσαι;

Απορώ επίσης, δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την "ελευθερία της επιλογής" που ισχυρίζεσαι ότι προσφέρει στον άνθρωπο ο Θεός που πιστεύεις;

Άβαταρ μέλους
      Σουβλίτσα
      Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 29 Ιουν 2018, 17:42

Νομίζω οτι εσύ δεν έχεις καταλάβει για τί πράγμα μιλάω, έτσι φοβάμαι

Τεσπα, δεν έχω και χρόνο τώρα να αναλύω θεολογικά, δεν πληρώνομαι από πουθενά ούτε εχω εμμονές να μπαίνω σε νήματα θρησκειολογίας να κάνω προπαγάνδα ή..πολεμική κατά...
      ...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
      Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 29 Ιουν 2018, 17:44

jey_pap έγραψε:
      29 Ιουν 2018, 15:36
      Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε:
      29 Ιουν 2018, 15:25
      Αυτά που αναφέρει ο Τζέι Παπ είναι αγγίγματα στον χιτώνα του Χριστού, τότε που ζούσε ο Χριστός. Δεν είναι τυχαία αντικείμενα, όπως συμβαίνει με το τίμιο ξύλο.
      Στο Σταυρό υπάρχει και αίμα πολύτιμο.
      οταν λεμε πολυτιμο, ποσο παει το κιλο;
      To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
      shrike

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 29 Ιουν 2018, 17:52

Σουβλίτσα έγραψε:
      29 Ιουν 2018, 17:42
      Νομίζω οτι εσύ δεν έχεις καταλάβει για τί πράγμα μιλάω, έτσι φοβάμαι

Τεσπα, δεν έχω και χρόνο τώρα να αναλύω θεολογικά, δεν πληρώνομαι από πουθενά ούτε εχω εμμονές να μπαίνω σε νήματα θρησκειολογίας να κάνω προπαγάνδα ή..πολεμική κατά...
      Εγώ πάλι νομίζω ότι έχω καταλάβει για τι (και κυρίως για ποιον) μιλάς, εδώ και πολλές σελίδες. Κι όπως ίσως θα έχεις δει (πιθανόν και όχι βέβαια, απολύτως φυσιλογικό), εγώ προσωπικά δεν έχω εμπλακεί καθόλου σ' εκείνους τους διαλόγους, ακριβώς επειδή το πράμα βρομούσε απ' την αρχή ότι επρόκειτο για τρολάρισμα.

Όταν όμως κάνεις τέτοια σχόλια περί διαλόγου, αλλά εσύ η ίδια δεν βλέπω να κάνεις διάλογο (με αρκετούς, συμπεριλαμβανομένης και της αφεντομουτσουνάρας μου), νομίζω ότι ακυρώνεις τα ίδια σου τα λόγια. Αυτό είπα.

Άβαταρ μέλους
      Σουβλίτσα
      Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 29 Ιουν 2018, 17:54

Νομίζω οτι επειδή μια χαρά καταλαβαινόμαστε εδώ μέσα, μια χαρά καταλαβαίνεις επισης γιατί δεν κάνω διάλογο (εκτός που δεν έχω πάντα την διάθεση/χρόνο να κάνω, και δεν μιλώ οτι απαξιώνω οταν μιλώ για διάθεση).

Άνοιξε ένα νήμα με τις απορίες που έχεις, να τα πούμε εκεί αν θες και αφου θα το ανοίξεις κι εσύ, φρόντισε κι εσύ κάπως (έστω μέσω των σχολίων σου) να κάνεις κατανοητό σε όσους δεν το καταλαβαίνουν, το αυτονόητο...

Άβαταρ μέλους
      shrike

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 29 Ιουν 2018, 17:58

Σουβλίτσα έγραψε:
      29 Ιουν 2018, 17:54
      Νομίζω οτι επειδή μια χαρά καταλαβαινόμαστε εδώ μέσα, μια χαρά καταλαβαίνεις επισης γιατί δεν κάνω διάλογο (εκτός που δεν έχω πάντα την διάθεση/χρόνο να κάνω, και δεν μιλώ οτι απαξιώνω οταν μιλώ για διάθεση).

Άνοιξε ένα νήμα με τις απορίες που έχεις, να τα πούμε εκεί αν θες και αφου θα το ανοίξεις κι εσύ, φρόντισε κι εσύ κάπως (έστω μέσω των σχολίων σου) να κάνεις κατανοητό σε όσους δεν το καταλαβαίνουν, το αυτονόητο...
      Αυτό τώρα τι σημαίνει; Ότι όταν κάποιος* ανοίξει ένα νήμα για να παρουσιάσει κάτι που το πιστεύει ως θαύμα, οι μόνοι που επιτρέπεται να μπουν και να σχολιάσουν στο νήμα είναι αυτοί που θα πούνε "Ωωωω, θαύμα, θαύμα! Είδα το βίντεο και φεύγω για Άγιο Όρος"; Αυτοί που έχουν λόγους να το αμφισβητήσουν, ή έστω να το ερευνήσουν λίγο παραπάνω, απαγορεύεται να σχολιάσουν;

*Σημείωση: άλλος το άνοιξε το νήμα, όχι εσύ, αλλά εσύ είσαι αυτή που παρεξηγιέται για κάποιον λόγο και όχι η νηματοθέτρια.

Άβαταρ μέλους
      Saliveros
      Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 29 Ιουν 2018, 18:00

Ρε shrike, τι δεν καταλαβαίνεις;

Η Σουβλίτσα συμμετέχει σε ένα φόρουμ διαλόγου, για να μην κάνει διάλογο :102:

τι το περίεργο;
          Σας κάναμε ανθρώπους.
          Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
          Σουβλίτσα
          Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 29 Ιουν 2018, 18:01

shrike έγραψε:
          29 Ιουν 2018, 17:58
          Σουβλίτσα έγραψε:
          29 Ιουν 2018, 17:54

Αυτό τώρα τι σημαίνει; Ότι όταν κάποιος* ανοίξει ένα νήμα για να παρουσιάσει κάτι που το πιστεύει ως θαύμα, οι μόνοι που επιτρέπεται να μπουν και να σχολιάσουν στο νήμα είναι αυτοί που θα πούνε "Ωωωω, θαύμα, θαύμα! Είδα το βίντεο και φεύγω για Άγιο Όρος"; Αυτοί που έχουν λόγους να το αμφισβητήσουν, ή έστω να το ερευνήσουν λίγο παραπάνω, απαγορεύεται να σχολιάσουν;

*Σημείωση: άλλος το άνοιξε το νήμα, όχι εσύ, αλλά εσύ είσαι αυτή που παρεξηγιέται για κάποιον λόγο και όχι η νηματοθέτρια.
          δεν έχω διαβάσει πολλά ποστ σου ούτε ξέρω ποιός παλιός είσαι αλλά δεν δειχνεις άνθρωπος να μην ξέρεις ανάγνωση και τα βασικά της αριθμητικής (1+1=2)

Άβαταρ μέλους
          nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 29 Ιουν 2018, 18:25

... όλοι οι διαλόγοι με την εν λόγω χρήστρια καταλήγουν σε οφ τόπικ "σου απαγορεύω να διαφωνείς, να λες αυτό, να μιλάς, να κάνεις λογκιν, να κλάνεις, γιατί προσβάλλεις την ιερήν πίστη μου" ...

Όταν όλοι μας κάνουμε υπομονή σαν λάτρεις της ελευθερίας και της δημοκρατίας και παρόλες τις μεσαιωνικές και ασχετοσύνης χοντράδες της, ποτέ δεν της είπαμε "σου απαγορεύω να διαφωνείς και να λες τις χ λέξεις γιατί προσβάλλεις την εξίσου ιερήν νοημοσύνη μου"

Ας καθαρίσει κάποιος απ'τα οφ τόπικ, αρκετά ασχοληθήκαμε ...

Επί του τόπικ, πουθενά στις Γραφές δεν αναφέρεται πως ο οποιοσδήποτε πιστός πιάσει το ιερόν αντικείμενον μιας βιβλικής παρουσίας που δεν βρίσκεται ανάμεσά μας, μπορεί να θαυματοποιεί, αυτό είναι θνητός λόγος που υποκαθιστά τον υποτιθέμενο θεόπνευστο, όπως επίσης και το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να ταυτοποιεί το τίμιο ξύλο 3 αιώνες μετά στο χάος της Ιουδαίας, πως ήταν ο σταυρός που σταυρώθηκε ο Χριστός.

Τα αναφερόμενα χωρία μιλάνε για το πανί του Παύλου την ώρα που ο Παύλος είναι εν ζωή και τον χιτώνα του Χριστού την ώρα που ο Χριστός τον φοράει, τη σκιά του Πέτρου την ώρα που ο Πέτρος είναι όρθιος με σάρκα και οστά.

Κανένα χωρίο δεν υπάρχει στο οποίο ο άγιος Παύλος να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε αντικείμενο του σταυρωμένου Χριστού για να θαυματοποιεί, άρα με κανέναν τρόπο δεν ισοδυναμεί αυτό με τον μη άγιο ιερέα που χρησιμοποιεί ΜΗ ταυτοποιημένο αντικείμενο που αποδίδεται στο υλικό που σκότωσε τον Χριστό, ώστε 2000 χρόνια μετά τη σταύρωσή του να κάνει μαγικά.

Όλα αυτά ακόμα και για έναν ευσεβή χριστιανό που ζει στην αφάνεια, αποτελούν προσβολή της ταπεινή πίστης του !
          Και όχι μόνο για έναν αφανή χριστιανό αλλά και μεγάλες μορφές του Χριστιανισμού κατακεραύνωσαν τέτοιες και άλλες τσαρλατανιές απατεώνων, όπως ο Κύριλλος Λούκαρις, ο Νικόλαος Καβάσιλας, ο Γρηγόριος Νύσσης κλποι αλλά αυτοί προβάλλονται μόνο κατά συμφέρον από τις θρησκείες ζόμπι πιστών ασυνείδητων και απαίδευτων οπαδών εντελώς "μπαογκ"ποιημένων.

ΥΓ πηγές ? Που ακόμα κι αν τις φέρεις πρέπει να εξηγήσεις γιατί
          1) αυτά που λες πως λέει ο Χρυσόστομος, δεν λέγονται στις γραφές
          2) γιατί κάνουν αντίφαση π.χ. με την ερμηνεία κάποιου άλλου χριστιανού πατέρα π.χ. με τον Λούκαρι π.χ.
          3) πως ξεπερνιώνται 300 χρόνια πολέμων που άφησαν "άθικτο" έναν σταυρό ...
          Και σιγά που θα κάτσεις να κάνεις έλλογη επιχειρηματολογία χωρίς κλάψες για την "ιερήν σου πίστην" ...
          τέλος τα είπαμε κλαίγεται το ανήλικο που φωνάζει κάθε φορά τον μπαμπούλα αντμιν και κάνει αναφορές για την "ιερήν πίστην", δηλ. εσύ ! Κανείς άλλος εδώ μέσα δεν το κάνει αυτό.
          Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 29 Ιουν 2018, 18:47, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
          Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
          Σουβλίτσα
          Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 29 Ιουν 2018, 18:36

α)Δεν βαρέθηκες να κλαίγεσαι? :a035::a035::a035:

β)Δεν βαρέθηκες να υποδεικνύεις και στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο τί να πιστεύει? :smt005:

Μήπως να πεις και του Χριστού ποιός είναι λογικό και σωστό κατ'εσέ (πάντα) να κάνει θαύματα? :e040:

Μίλησε και ειπε (ξαναμαναματαείπε) ο μέγας θεολόγος, nik_killthemall

ΠΙάσε και ξαναδιάβασε, άσχετε, την χριστιανική γραμματεία, να δεις αν στέκουν ή δεν στέκουν αυτά που γράφεις με ύφος χιλίων καρδιναλίων
          (εντάξει τώρα, κάνουμε διάλογο? :lol: )

jey_pap
          Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 29 Ιουν 2018, 18:48

jey_pap έγραψε:
          29 Ιουν 2018, 15:59
          Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε:
          29 Ιουν 2018, 15:39
          jey_pap έγραψε:
          29 Ιουν 2018, 15:36

Στο Σταυρό υπάρχει και αίμα πολύτιμο.
          Βρε καλέ μου Τζέι Παπ. Είναι δυνατόν να υπάρχει αίμα του Χριστού, δύο χιλιάδες χρόνια μετά;; Δεν γίνεται αυτό.

Αυτό δεν επηρεάζει την πίστη σου, απλά πρέπει να δεις και με λίγη λογική κάποια πράγματα. Μπορείς να πιστεύεις στο Χριστό, γνωρίζοντας όμως παράλληλα ότι δεν υπάρχει σήμερα τίμιο ξύλο και αίμα του Χριστού.

Αυτό για σένα δεν σημαίνει πως ο Χριστός δεν είναι Θεός. Απλά ο σταυρός του και το αίμα του χάθηκε στο πέρασμα των αιώνων.
          http://www.riknews.com.cy/index.php/new ... n-iordania
          ...λίθινα εργαλεία, που χρονολογούνται προ 250.000 ετών, περίπου...
          Οι επιστήμονες έφεραν στο φως περίπου 10.000 λίθινα εργαλεία στη διάρκεια των τριετών ανασκαφών τους στην περιοχή Άζρακ, που σήμερα είναι έρημος αλλά κάποτε εκτιμάται ότι ήταν υγρότοπος. Από αυτά τα εργαλεία, μετά από δειγματοληπτικές αναλύσεις, στα 17 βρέθηκαν ίχνη ζώων (αίματος και άλλων πρωτεϊνών).
          Ξανά.
          Γράφετε:
          πρέπει να δεις και με λίγη λογική κάποια πράγματα. Μπορείς να πιστεύεις στο Χριστό, γνωρίζοντας όμως παράλληλα ότι δεν υπάρχει σήμερα τίμιο ξύλο και αίμα του Χριστού.

Αυτό για σένα δεν σημαίνει πως ο Χριστός δεν είναι Θεός. Απλά ο σταυρός του και το αίμα του χάθηκε στο πέρασμα των αιώνων.
          Ενώ προβάλλετε την άποψη πως η «λογική» λέει πως τίμιο ξύλο και αίμα (επάνω του) δεν υφίσταται στο πέρασμα των αιώνων, σας παρουσίασα με το λινκ: http://www.riknews.com.cy/index.php/new ... n-iordania πως όχι μόνο για κάποιες δεκάδες αιώνων γίνεται να ανιχνευτούν με την επιστήμη ίχνη αίματος αλλά και πέραν δεκάδων χιλιετηρίδων. Ύστερα μεταθέτετε το λόγο σας σε νέο πλαίσιο που έχει να κάνει με την ταυτοποίηση του αίματος: «... Έγινε ταυτοποίηση του αίματος για να ξέρουμε ότι είναι του Ιησού;» .
          Το πλαίσιο στο οποίο είχα επικεντρωθεί είχε να κάνει με την ...λογική, πως το αίμα δεν υπάρχει μετά από κάποιες δεκάδες αιώνων. Αυτήν την πρότασή σας για την ...λογική σας, αντέκρουσα:«πρέπει να δεις και με λίγη λογική κάποια πράγματα. Μπορείς να πιστεύεις στο Χριστό, γνωρίζοντας όμως παράλληλα ότι δεν υπάρχει σήμερα τίμιο ξύλο και αίμα του Χριστού»
          . Το ζήτημα ταυτοποίησης του αίματος λοιπόν ήταν μετακίνηση πλαισίου σε νέο πλαίσιο με την νέα πρόταση.
          Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jey_pap την 29 Ιουν 2018, 18:57, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
          «...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Άβαταρ μέλους
          Σουβλίτσα
          Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 29 Ιουν 2018, 18:50

Είναι που... ζητείται διάλογος, jey pap :lol:

Και που αναρωτιούνται μερικοί γιατί δεν γίνεται

Άβαταρ μέλους
          Σουβλίτσα
          Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 29 Ιουν 2018, 18:56

εντιτ για προηγούμενο σχόλιο:

ο συντονισμός, και εδώ και στο παλαιό, γνωρίζει πολύ καλά για τις αναφορές που έχω κάνει (είναι αμέτρητες, ναι, ειδικά στο παλαιό καμία, αλλά για αυτό ντρέπομαι, για τις ύβρεις στον Θεό θα έπρεπε να είναι περισσότερες...) όπως γνωρίζει και πολυ καλά και τις ύβρεις που δέχεται και η Πίστη και το Πρόσωπο του Θεού και διάφορα μέλη (και όχι μόνο σε θέματα θρησκειολογίας) και κάνει την πάπια.

Εμένα προσωπικά, βεβαίως τίποτα από όλα αυτά δεν με θίγει ούτε τον Θεό βέβαια, δύναται κανεις να βλάψει, άλλο πράγμα βλάπτεται και χτυπιούνται σε πόσα ποστ για αυτό σε παραδίπλα νήματα...

Άβαταρ μέλους
          Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 29 Ιουν 2018, 18:59

Ταυτοποίηση πάντως γίνεται άνετα - εχουμε αφθονο δείγμα για συγκριση απο την μετάληψη.
          ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
            Απαντήσεις
            Προβολές
            Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών