Τα ξεσκονόπανα δε νομίζω να είναι υβριστική έκφρασις. Αν ο nick_killthemall έλεγε "τα μ****πανα" του Πέτρου, τότε μάλιστα, ίσως να εξελαμβάνετο ως προσβολή, αλλά δεν το είπε.
Ξεσκονόπανα έχω κι εγώ (Swifter πλέον), είχε και η αείμνηστος μήτηρ μου, ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχήν της, και δεν ησχύνετο που τα είχε, επομένως δεν τα θεωρούσε αισχρά.
Χωρίς αυτό να σημαίνει, σπεύδω να διευκρινίσω, ότι η φύσις ενός αντικειμένου σχετίζεται με την δυνατότητά του να μετατραπεί εις θαυματουργόν, εαν είτε ο Κύριος είτε οιοσδήποτε εξουσιοδοτημένος παρ΄Αυτού Άγιος κλπ, το καθαγιάσει και προφέρει τας απαραιτήτους μαγικάς λέξεις.
Εδώ το απλόν ψωμί μετατρέπεται καθημερινώς εις το Σώμα του Κυρίου, και το απλόν σταφυλόζουμο εις το Αίμα Του παρά των αταπεινών ιερέων!
Επομένως, εαν εχρειάζετο επειγόντως κάποια Αγία Προσωπικότης ένα οιονδήποτε μαραφέτι δια να επιτελέσει κάποιο θαύμα, διόλου απίθανον να καθαγίαζεν, π.χ., ένα σουρωτήρι ή ένα ρουλεμάν. Σημασία έχει να επανασυγκολληθεί η αποκοπείσα χειρ ή να αναστηθεί η αποβιώσασα παιδίσκη, το ρουλεμάν θα κοιτάμε;
Να συμπληρώσω ότι ακόμη και οι ημιάγριοι ανθρωποφάγοι καθαγιάζουν με παρεμφερείς τρόπους διάφορα ταπεινά αντικείμενα (τοτέμ κλπ) και θαυματουργούν δι' αυτών, αν και όχι τόσον αποτελεσματικώς όσον οι δικοί μας Χριστιανοί θαυματοποιοί.