Με ρώτησαν οι ανιψιές μου...

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Με ρώτησαν οι ανιψιές μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Μαρ 2020, 08:29

Ασέβαστος έγραψε:
17 Μαρ 2020, 08:17
stavmanr έγραψε:
16 Μαρ 2020, 17:16
Ασέβαστος έγραψε:
16 Μαρ 2020, 09:36

αυτο και μονο θαπρεπε ναναι αρκετο για να μην υπαρχουν θρησκειες.
Μου αρέσει που σου άρεσε το ποστ του Μπρέικ... :lol:
Καταρχάς θεωρεί ότι κάποιος είναι χριστιανός επειδή μεγάλωσε στο χριστιανισμό.
Και δεν τον ρωτάς: εσύ που μεγάλωσες;
Να εκλάβουμε, με βάση το σκεπτικό του Μπρέικ, τους αθειστές που μεγάλωσαν σε χριστιανικό περιβάλλον ως παραφύση, εκτρώματα της φύσης δεδομένου ότι δεν ακολούθησαν το φυσικό νόμο του Μπρέικ; :p2:

Δεν συμφωνώ στο ελάχιστο.
δε μιλαμε για ολους οσους μεγαλωσαν στο χριστιανισμο, αλλα μονο για το υποσυνολο αυτων που βασιζουν το βιο τους στη λογικη.

αν εισαι απο αυτους που ερμηνευουν τον κοσμο με τη λογικη, πρεπει να μπορεις να καταλαβεις οτι το θρησκευμα ειναι αμεσα σχετιζομενο με το μερος που γεννηθηκε κανεις.
Αν υποστηρίζεις ότι υπάρχει άμεση σχέση θρησκεύματος και μέρους που γεννήθηκε κανείς, τότε πρέπει εξίσου να υποστηρίζεις ότι οι άθεοι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πρέπει να έχουν σοβαρό πρόβλημα μη φυσιολογικότητας δεδομένου ότι γεννήθηκαν σε ένα χριστιανικό μέρος και δεν είναι χριστιανοί.
Το υποστηρίζεις;

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 17 Μαρ 2020, 08:34

stavmanr έγραψε:
17 Μαρ 2020, 08:29
Ασέβαστος έγραψε:
stavmanr έγραψε:
16 Μαρ 2020, 17:16

Μου αρέσει που σου άρεσε το ποστ του Μπρέικ... :lol:
Καταρχάς θεωρεί ότι κάποιος είναι χριστιανός επειδή μεγάλωσε στο χριστιανισμό.
Και δεν τον ρωτάς: εσύ που μεγάλωσες;
Να εκλάβουμε, με βάση το σκεπτικό του Μπρέικ, τους αθειστές που μεγάλωσαν σε χριστιανικό περιβάλλον ως παραφύση, εκτρώματα της φύσης δεδομένου ότι δεν ακολούθησαν το φυσικό νόμο του Μπρέικ; :p2:

Δεν συμφωνώ στο ελάχιστο.
δε μιλαμε για ολους οσους μεγαλωσαν στο χριστιανισμο, αλλα μονο για το υποσυνολο αυτων που βασιζουν το βιο τους στη λογικη.

αν εισαι απο αυτους που ερμηνευουν τον κοσμο με τη λογικη, πρεπει να μπορεις να καταλαβεις οτι το θρησκευμα ειναι αμεσα σχετιζομενο με το μερος που γεννηθηκε κανεις.
Αν υποστηρίζεις ότι υπάρχει άμεση σχέση θρησκεύματος και μέρους που γεννήθηκε κανείς, τότε πρέπει εξίσου να υποστηρίζεις ότι οι άθεοι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πρέπει να έχουν σοβαρό πρόβλημα μη φυσιολογικότητας δεδομένου ότι γεννήθηκαν σε ένα χριστιανικό μέρος και δεν είναι χριστιανοί.
Το υποστηρίζεις;
:fp:

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Μαρ 2020, 08:37

the comet the course the tail έγραψε:
17 Μαρ 2020, 08:34
stavmanr έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

Το υποστηρίζεις;
Γιατί χτυπιέσαι Κόμετ; :smt017

Αν υπάρχει κάποια φυσική αιτία που παράγει συσχετισμό μεταξύ μέρους και θρησκείας, τότε αυτοί που δεν ακολουθούν τη θρησκεία συγκεκριμένου μέρους είναι μη φυσιολογικοί, προβληματικοί, ανώμαλοι, κλπ.
Αν δεν υπάρχει φυσική αιτία, τότε κακώς αναφέρεται ένας τέτοιος συσχετισμός ως φυσικό αίτιο.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Μαρ 2020, 08:41

Nero έγραψε:
11 Μαρ 2020, 23:46
"Η θρησκεία είναι ένα παραμύθι που έφτιαξε ο χαζός κόσμος για να ερμηνεύσει τον κόσμο" είναι τόσο αισχρή υπεραπλούστευση που ισοδυναμεί με ψέμα.
Δε νομίζω ότι ειδικά η χριστιανική θεολογία ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα να ερμηνεύσει τον κόσμο.
Ενδιαφέρθηκε για να φτιάξει τον κόσμο.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Μαρ 2020, 08:43

klg έγραψε:
12 Μαρ 2020, 07:23
Nero έγραψε:
11 Μαρ 2020, 23:46
11 Μαρ 2020, 23:44

τι ψέμα είπα;
"Η θρησκεία είναι ένα παραμύθι που έφτιαξε ο χαζός κόσμος για να ερμηνεύσει τον κόσμο" είναι τόσο αισχρή υπεραπλούστευση που ισοδυναμεί με ψέμα. καμιά φορά, δεν είναι κακό να λέμε στα παιδιά ότι δεν ξέρουμε να απαντήσουμε στην ερώτησή τους ή ότι η απάντηση είναι τέτοια που δε θα την καταλάβουν και ας έρθουν να ξαναρωτήσουν σε 5 10 χρόνια :102:
Μια χαρά εξήγηση είναι, όταν θα μεγαλώσουν θα του πεις και τι ωραία δικαιολογία είναι για εγκλήματα πολέμου και για τη χειραγώγηση της ηλίθιας ανθρωπομάζας. Αλλά μια χαρά για αρχή.
Δικαιολογία για τα εγκλήματα πολέμου μπορεί να είναι τα πάντα. Από τη Δικαιοσύνη, την Αγιότητα μέχρι την Επιστήμη, το Τιμή, το Έθνος, η Κοινωνία κλπ.
Διαχρονικά, οι δικαιολογίες αποτελούν συνδυασμό όλων των παραπάνω.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Μαρ 2020, 08:45

Nero έγραψε:
12 Μαρ 2020, 09:23
bluerose έγραψε:
12 Μαρ 2020, 09:18
Βιώματα είναι
Δλ αν ένα παιδί έφηβο(σπάνιο) του μιλάει ο Θεός στη ψυχούλα του,άντε να το πείσεις ότι δεν υπαρχει

Εδώ ένας αρχιμανδρίτης η μαμά του λέει από μικρό φαινοταν
εγώ του μάιλγα πολύ μικρό αλλά δε μου απάνταγε ποτέ. Γιατί; Τι του έκανα; :a040:
Μιλούσες πολύ και δεν προλάβαινε...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Μαρ 2020, 08:48

Nero έγραψε:
12 Μαρ 2020, 09:50
bluerose έγραψε:
12 Μαρ 2020, 09:41
Τουλάχιστο να πάρω Χάρη από τη Χάρη του
Γιατί όλες οι συζητήσεις μ'εσάς τους ορθόδοξους καταλήγουν σε μια μαγική ικανότητα που κάποιοι εκλεκτοί την έχουν και τους πληβείους που δεν την έχουν γιατί ανίκανοι; :-?
Το αντίθετο: ο χριστιανισμός είναι ίσως ο μόνος που δεν ξεχωρίζει αυτούς που την έχουν κι εκείνους που δεν την έχουν.
Όλοι την έχουν κι από όλους λείπει ταυτόχρονα.
Βασικό δόγμα είναι το "ουδείς αναμάρτητος". Επίσης βασικό δόγμα είναι το "αυτός που κάνει τα πάντα για να σώσει τον εαυτό του (την ψυχή του) θα σωθεί".

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Μαρ 2020, 08:49

stavmanr έγραψε:

Το υποστηρίζεις;
και μετα μου λετε να μην προσβαλλω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Μαρ 2020, 08:50

Ασέβαστος έγραψε:
17 Μαρ 2020, 08:49
stavmanr έγραψε:

Το υποστηρίζεις;
και μετα μου λετε να μην προσβαλλω.
Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει φυσικός συσχετισμός;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Μαρ 2020, 08:53

stavmanr έγραψε:
17 Μαρ 2020, 08:37
Αν υπάρχει κάποια φυσική αιτία που παράγει συσχετισμό μεταξύ μέρους και θρησκείας, τότε αυτοί που δεν ακολουθούν τη θρησκεία συγκεκριμένου μέρους είναι μη φυσιολογικοί, προβληματικοί, ανώμαλοι, κλπ.
Αν δεν υπάρχει φυσική αιτία, τότε κακώς αναφέρεται ένας τέτοιος συσχετισμός ως φυσικό αίτιο.
φυσικη εννοεις απο τη φυση; τι δουλεια εχει η φυση;

πλυση εγκεφαλου απο τους ιερεις καθε θρησκειας σε καθε τοπο ειναι ο λογος που οι θρησκειες υπαρχουν, οχι η φυση.

απο τη φυση, γεννηθηκαμε ολοι αθεοι. αν δεν μας διδασκονταν οι θρησκειες δεν θα τις μαθαιναμε ποτε. αρα με τη δικη σου σκεψη, μη φυσιολογικοι και ανωμαλοι ειναι οι πιστοι.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Μαρ 2020, 08:58

Ασέβαστος έγραψε:
17 Μαρ 2020, 08:53
stavmanr έγραψε:

πλυση εγκεφαλου απο τους ιερεις καθε θρησκειας σε καθε τοπο ειναι ο λογος που οι θρησκειες υπαρχουν, οχι η φυση.
Πρόσεξε τώρα που θα καταλήξεις:
προσπαθείς να πεις ότι εσύ, ο Χαιλάντερ της υπόθεσης, επειδή έχεις ισχυρό εγκέφαλο, δεν επηρεάστηκες από την "πλύση εγκεφάλου" αλλά οι υπόλοιποι έλληνες που στερούνται της δικής σου αυτής ικανότητας επηρεάστηκαν.
Σωστά;
απο τη φυση, γεννηθηκαμε ολοι αθεοι.
Τί δογματισμός είναι πάλι αυτός;
Στην ίδια τη φύση αναπτύχθηκε ο χριστιανισμός. Εδώ στη Γη, ανάμεσα σε φυσικά όντα.
αν δεν μας διδασκονταν οι θρησκειες δεν θα τις μαθαιναμε ποτε. αρα με τη δικη σου σκεψη, μη φυσιολογικοι και ανωμαλοι ειναι οι πιστοι.
Και τα Ολοκληρώματα των Μαθηματικών αν δεν διδασκόσουν, δεν θα τα μάθαινες ποτέ. Είναι ανώμαλοι οι Μαθηματικοί;
Ή μήπως είναι ανώμαλοι οι Φυσικοί δεδομένου ότι διδάσκουν κβαντομηχανική με την οποία εντυπωμένη στο νου σου δεν γεννήθηκες.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Μαρ 2020, 09:01

stavmanr έγραψε:
17 Μαρ 2020, 08:58
Ασέβαστος έγραψε:
stavmanr έγραψε:

προσπαθείς να πεις ότι εσύ, ο Χαιλάντερ της υπόθεσης, επειδή έχεις ισχυρό εγκέφαλο, δεν επηρεάστηκες από την "πλύση εγκεφάλου" αλλά οι υπόλοιποι έλληνες που στερούνται της δικής σου αυτής ικανότητας επηρεάστηκαν.
Σωστά;
αν δεν μας διδασκονταν οι θρησκειες δεν θα τις μαθαιναμε ποτε. αρα με τη δικη σου σκεψη, μη φυσιολογικοι και ανωμαλοι ειναι οι πιστοι.
Και τα Ολοκληρώματα των Μαθηματικών αν δεν διδασκόσουν, δεν θα τα μάθαινες ποτέ. Είναι ανώμαλοι οι Μαθηματικοί;
με τη δικη σου "λογικη" βγαινουν ανωμαλοι οι μαθηματικοι. εγω εξηγω το πως ειναι λαθος αυτη η "λογικη" και δεν βγαζει καν νοημα η λεξη "φυσιολογικοι" σστη συζητηση.

φυσικα και γεννηθηκαμε ολοι αθεοι. δεν ειναι δογματισμος, οφθαλμοφανης αληθεια ειναι.

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 17 Μαρ 2020, 09:05

stavmanr έγραψε:
stavmanr έγραψε:

Το υποστηρίζεις;

αν είσαι προϊόν προγραμματισμού και παραδόσεων ενός τόπου είναι πιθανό να ακολουθείς την θρησκεία του τόπου αυτού. π.χ. αν είσαι έλληνας, το πιο πιθανό είναι να είσαι χ.ο.
το να είσαι άθεος ή άθρησκος γενικά έχει να κάνει με το ότι έμεινες άθικτος ή απέβαλλες το καρκίνωμα των θρησκειών και το μάταιο ερώτημα περί ύπαρξης θεού. για διάφορους λόγους.
γενικά έχει να κάνει με την πίστη ή όχι, την πειθαρχεία ή όχι στην αρχή, στις αρχές, με την έννοια της εξουσίας-authority κάθε φορά. νομίζω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος the comet the course the tail την 17 Μαρ 2020, 09:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Μαρ 2020, 09:07

Ασέβαστος έγραψε:
17 Μαρ 2020, 09:01
stavmanr έγραψε:
17 Μαρ 2020, 08:58
Ασέβαστος έγραψε:

Σωστά;
με τη δικη σου "λογικη" βγαινουν ανωμαλοι οι μαθηματικοι.
:D
Μου γράφεις ότι δεν γεννήθηκες χριστιανός (το μυαλουδάκι σου τότε ήταν "κενό"), άρα η φύση σε θέλει άθεο.
Και σε αντερωτώ: δεν γεννήθηκες με γνώσεις κβαντομηχανικής, άρα η φύση με το ίδιο σκεπτικό σε θέλει μακριά από τη Φυσική;
εγω εξηγω το πως ειναι λαθος αυτη η "λογικη" και δεν βγαζει καν νοημα η λεξη "φυσιολογικοι" σστη συζητηση.
Φυσικά κι έχει σχέση όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις φυσική σχέση μεταξύ του τόπου που γεννιέται κανείς με την πίστη του στο Θεό.
φυσικα και γεννηθηκαμε ολοι αθεοι. δεν ειναι δογματισμος, οφθαλμοφανης αληθεια ειναι.
Ίσως με τους δικούς σου οφθαλμούς... :102:

Κανείς δεν γεννιέται άθεος. Ο αθεισμός είναι επιλογή.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Μαρ 2020, 09:10

17 Μαρ 2020, 09:05
stavmanr έγραψε:

αν είσαι προϊόν προγραμματισμού και παραδόσεων ενός τόπου είναι πιθανό να ακολουθείς την θρησκεία του τόπου αυτού. π.χ. αν είσαι έλληνας, το πιο πιθανό είναι να είσαι χ.ο.
το να είσαι άθεος γενικά έχει να κάνει με το ότι έμεινες άθικτος ή απέβαλλες το καρκίνωμα των θρησκειών. για διάφορους λόγους.
Δηλαδή, όπως έγραψα παραπάνω στον Ασέβαστο, θεωρείς εαυτόν τον Χαιλάντερ του ελληνικού έθνους και τους υπόλοιπους συνέλληνες ως ανόητους που κάθονται κι "αρρωσταίνουν από τη θρησκεία";

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών