Όλοι καλά κάνουν να πιστεύουν ό,τι πιστεύουν, το ότι το επεσήμανα στο ποστ τού Λοξία δεν σημαίνει ότι διαφωνώ με το αντίστροφο.Αχθος Αρουρης έγραψε: ↑21 Σεπ 2024, 13:17ερωτηση .... δηλ.Isildur έγραψε: ↑21 Σεπ 2024, 10:58Αγαπητέ, άσχετη με το θέμα παρέμβαση, αλλά πολλύ σημαντικό και σωστότατο το μπολνταρισμένο.Λοξίας έγραψε: ↑21 Σεπ 2024, 09:59
Είπαμε...οι ένθεοι έχετε λύσει αυτό και κάποια άλλα προβλήματα, με την ύπαρξη του Θεού.
Και καλά κάνετε.
Μιας και αναφέρεσαι σε αυτό που έγραψα εγώ επισημαίνοντάς το ως "ισχυρισμό", ας επισημάνω και εγώ το πρόβλημα στον δικό σου ισχυρισμό...Οπότε ΜΗΝ ανέβουμε, για άλλη μια φορά, στον ατέρμονα κοχλία περί του υπάρχει ή δεν υπάρχει...ΔΕΝ λύνεται το ζήτημα αυτό.
- Ο ισχυρισμός περί προϋπόθεσης αφηγητού, προϋποθέτει την απόδειξη ύπαρξης αυτού.
Υπάρχει για εσένα, δεν υπάρχει για εμένα...και καλά νά 'μαστε!
Αρκεί την προσωπική μας κοσμοθέαση να μην την προπαγανδίζουμε ως την μόνην αλήθεια.
οι ενθεοι της ταμπελας καλα κανουν,
οι αθεοι της ταμπελας δεν κανουν καλα ;
.......................................
Και καλό είναι, νομίζω, να το θυμούνται και να το εφαρμόζουν όλοι αυτό. Άλλο πράγμα οι διαφωνίες και οι συζητήσεις βάσει θέσεων του καθενός που είναι υγεί, και άλλο οι ακραίες στάσεις, οι κορώνες και οι προσπάθειες προσηλυτισμού (αυτό το τελευταίο συνήθως από, για να μην πω σχεδόν αποκλειστικά, από τους ένθεους-θρήσκους).