Ο ΧΡΙΣΤΌΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Alexander the Great

Re: Ο ΧΡΙΣΤΌΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alexander the Great » 14 Ιουν 2018, 18:45

Αγις έγραψε:
14 Ιουν 2018, 17:21
Για τον Βουδα έχουμε πληροφόρηση ;
Το ελληνικο Γαμμαδιον στο στηθος.Nuff said.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 14 Ιουν 2018, 18:46

Αγις έγραψε:
14 Ιουν 2018, 18:41
Εδώ η σημασία του λοβού στην απόδειξη της καταγωγής απο εγκυρότατο σαιτ + πληροφορίες που μας κρύβουν επιμελώς.

http://www.pronews.gr/koinonia/375306_e ... e-ayti-soy
Του λοβού δεν είμαστε σίγουροι ακόμα, κάτσε να πάω να δώ στο μπάνιο και θα σου πώ 100% :003:

Αλλά το ποδαράκι ειναι σήμα κατατεθέν. Και οι γάλλοι όταν δώσαν στους αμερικάνους την Ελευθερία, βάλανε το ελληνικό ποδαράκι, για να συνεχίσει ο μύθος :)

Εικόνα
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 14 Ιουν 2018, 18:52

Να τα πάρουμε ένα ένα ξεκινώ με το 1) :

το πρώτο μου μύνημα στο θρεντ :
nik_killthemall έγραψε:
11 Ιουν 2018, 18:06
Ju-87 έγραψε:
10 Ιουν 2018, 21:43
Ησαν δέ τινες ῞Ελληνες ἐκ τῶν ἀναβαινόντων, ἵνα προσκυνήσωσιν ἐν τῇ ἑορτῇ. Οὗτοι οὖν προσῆλθον Φιλίππῳ τῷ ἀπὸ Βηθσαϊδὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἠρώτων αὐτὸν, λέγοντες· Κύριε, θέλομεν τὸν ᾿Ιησοῦν ἰδεῖν. Ἔρχεται Φίλιππος, καὶ λέγει τῷ ᾿Ανδρέᾳ, καὶ πάλιν ᾿Ανδρέας καὶ Φίλιππος λέγουσι τῷ ᾿Ιησοῦ. Ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς λέγων· ἐλήλυθεν ἡ ὥρα, ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου.

(Ιων. 12,20 - 12,23)

Καλό είναι να μην λέμε ό,τι μλκια μας πλασάρει το ιερατείο προδίδοντας πως δεν έχουμε διαβάσει τη Καινή Διαθήκη ούτε μία φορά ...

Μερικούς στίχους πιο πάνω από το αναφερθέν χωρίο, γράφεται ξεκάθαρα ποια ήταν η εορτή στην οποία είχαν έρθει να πρσκυνήσωσι οι αναβαίνοντες και δήθεν "Έλληνες" :

Ιω. 12,1 Ὁ οὖν Ἰησοῦς πρὸ ἓξ ἡμερῶν τοῦ πάσχα ἦλθεν εἰς Βηθανίαν, ὅπου ἦν Λάζαρος ὁ τεθνηκώς, ὃν ἤγειρεν ἐκ νεκρῶν.
Ιω. 12,12 Τῇ ἐπαύριον ὄχλος πολὺς ὁ ἐλθὼν εἰς τὴν ἑορτήν, ἀκούσαντες ὅτι ἔρχεται Ἰησοῦς εἰς Ἱεροσόλυμα,

Η εορτή λοιπόν για την οποία είχαν έρθει να προσκυνήσουν οι "τίνες Έλληνες" ήταν το εβραϊκό Πάσχα, γιατι ώς "γνωστόν" το εβραϊκό Πάσχα ήταν διάσημη αρχαιοελληνική γιορτή που εορταζόταν στα Ιεροσόλυμα ... :fp:

Οι "τίνες Έλληνες" των στίχων αυτών ήταν απλά ελληνόφωνοι Ιουδαίοι της Ιουδαϊκής διασποράς, οι οποίοι απλά είχαν επιστρέψει στην γενέτειρά τους για τις ημέρες του Πάσχα. Στην συναγωγή τέτοιων ελληνόφωνων ΙουδαΪκών κοινοτήτων κυρήττει αργότερα ο Παύλος ! (Η επιστολή π.χ. προς Κορινθίους δεν απευθύνεται στους κάτοικους της Κορίνθου, αλλά στην Ιουδαϊκή Συναγωγή της Ιουδαϊκής κοινότητας της Κορίνθου στην οποία κύρηττε ο Παύλος)

Ο τζίζας προφανώς χάρηκε όταν Ιουδαίοι της διασποράς θέλησαν να τον συναντήσουν και να μάθουν γι'αυτόν αφού εκείνη τη στιγμή ήταν η πρώτη φορά που μάθαινε για αυτόν κάποιος εκτός της γεωγραφικής Ιουδαίας ενώ εντελώς λογικά θεωρούσε δεδομένο πως το όποιο μήνυμά του θα ήταν πολύ πιο εύκολο να διαδοθεί μέσω της εκσυγχρονισμένης και ανοιχτόμυαλης Ιουδαϊκής διασποράς, παρά στους δύσκαμπτους ντόπιους παραδοσιακούς Ιουδαίους.

Μια ανάλυση γι'αυτό το σημείο είχα γράψει παλιότερα εδώ https://www.forums.gr/forum/επιστήμες/θ ... -όψη/page3
Εσύ σχολιάζεις αυτό το μήνυμα και μου γράφεις :
Σουβλίτσα έγραψε:
14 Ιουν 2018, 08:14

Ο Νικ κιλ, ορθώς το αναλύει πιο πάνω, άσχετο αν πέφτει κι αυτός στο ασυγχώρητο ολίσθημα (εντάξει, φαίνεται να έχει διαβάσει δυο πραγματάκια γι αυτό και ασυγχώρητο) να λέει πως το Ιερατείο μιλά για Ελληνική καταγωγή του Χριστού. Από πότε ο Τουλάτος είναι ιερατείο, μον ντιε!
Οπότε, το ερώτημα είναι από ποιο ακριβώς γραφόμενο του μηνύματος μου προκύπτει πως ο νικ κιλ "λέει πως το Ιερατείο μιλά για Ελληνική καταγωγή του Χριστού" και πως ο Τουλάτος είναι το ιερατείο ?????

(πρώτα αυτό και μετά στα 2),3),4),5) αν δεν εχεις αντίρρηση)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 14 Ιουν 2018, 21:46, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 14 Ιουν 2018, 18:53

Μηχανικός έγραψε:
14 Ιουν 2018, 18:32
Νταρνάκας έγραψε:
10 Ιουν 2018, 21:24
Και γιατί έκανε περιτομή;
Γιατί τον υιοθέτησε Εβραίος.
κάτι τέτοια γράφεις και σε λίγο που έχουμε ''φιλική'' συγκέντρωση για προπόνηση με κλωτσοπατινάδα θα με κοπανάνε και θα χαμογελάω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αγις την 14 Ιουν 2018, 18:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Alexander the Great

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alexander the Great » 14 Ιουν 2018, 18:53

Αγις έγραψε:
14 Ιουν 2018, 17:32

Για τον Κομφούκιο είναι σίγουρο ότι ο πατέρας του ηταν από το Αργοστόλι από την γενιά του Οδυσσέα -έμπορος ταξιδευτής στην σινική θάλασσα.
Ελληνας μεν αλλα απο την επαρχια Γιουναν,Ιωνας δηλαδη.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 14 Ιουν 2018, 18:56

Alexander the Great έγραψε:
10 Ιουν 2018, 17:38
6/10
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 14 Ιουν 2018, 19:00

@ Νικ, θυμάμαι πολύ καλά να έχεις κάνει αναφορά σε Τουλάτο, το βρίσκω κι εγώ λίγο απίθανο να το έβγαλα από το μυαλό μου ή να το φαντάστηκα...
(αναφορά συσχέτισης με Τουλάτο - Πατριάρχη ως έχοντες το ίδιο κύρος και αξιοπιστία να μιλήσουν για τα θεολογικά έκανες και πριν λίγο και το έχω παραθέσει με δική μου απάντηση στα λεγόμενά σου, δεν ξέρω τώρα εδώ τί συνέβη, πραγματικά..)
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 14 Ιουν 2018, 19:02

Οργισμένος έγραψε:
14 Ιουν 2018, 18:56
10 Ιουν 2018, 17:38
6/10
Τί λες ρε φίλε, εγώ μόνο και μόνο για το "τελεστέται" (δεν άκουσα και παρακάτω, ελπίζω να έχει τίποτα παρόμοια έξοχο) θα το βάλω στα αγαπημένα, μην σου πω θα το κάνω και ρινγκτόουν και ήχο στο ξυπνητήρι μου :smt005:

Άβαταρ μέλους
Alexander the Great

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alexander the Great » 14 Ιουν 2018, 19:06

Ο Χριστός ήταν Έλληνας - Η καταγωγή του, το όνομά του, ντοκουμέντα -
Σταράτες κουβέντες

Πριν μπούμε, αδέρφια και να τεκμηριώσουμε τούτο το τρομερά δύσκολο εγχείρημα για την καταγωγή του Χριστού, κάνομε μνεία τα εξής βοηθητικά αλλά σημαντικά:

α’ Η προσωνυμία Χριστός εννοεί Μεσίας. Ο απεσταλμένος από το Θεό για τη σωτηρία του ανθρώπου. Δηλαδή, χρισμένος σωτήρας.

β’ Το όνομά του, Ιησούς, είναι παράφραση στην εβραϊκή γλώσσα του ελληνικού ονόματος Ιάσων. Άρα, το αρχικό, το πραγματικό είναι Ιάσων Χριστός.

γ’ Ο Χριστός ήταν Φιλισταίος, όπως θα ιδούμε παρακάτω. Οι Φιλισταίοι ήταν Κρήτες άποικοι. Από την αρχαία εποχή –τότες που οι πολεμοχαρείς Δωριείς κατέβηκαν στην Ελλάδα και στην Κρήτη- πολλοί Μινωίτες με αρχηγό το Φίλιστο έφυγαν από τη Φαιστό με τα πλοία τους, τράβηξαν ανατολικά και μετοίκησαν σε μια χώρα στα παράλια της Μέσης Ανατολής. Η χώρα αυτή και οι κάτοικοί της, Κρήτες και ντόπιοι, από τότε πήραν το σημερινό όνομά τους από το όνομα του Φίλιστου.

Από το Φίλιστος, η χώρα Φιλιστίνη και μετά από παράφραση Παλαιστίνη.

Από το Φιλισταίοι, μετά από παράφραση, οι κάτοικοι Παλαιστίνιοι.

Να μπούμε τώρα στο κυρίως θέμα μας, την ελληνικότητα του Χριστού. Μιλάμε για την ανθρώπινη φύση του, γιατί η θεϊκή είναι δεδομένη. Ήταν υιός τού Θεού.

δ’ Ο Θεάνθρωπος Χριστός γεννήθηκε στην Παλαιστίνη, που εκατοικείτο εκείνη την εποχή και από Έλληνες (Αλεξανδρινούς), και από Εβραίους, αλλά και από κρητικογενείς Φιλισταίους, όπως αναλύσαμε παραπάνω. Οι Φιλισταίοι ήταν Έλληνες από την Κρήτη. Το αναφέρει αυτό ακόμη και η μυθολογία των Εβραίων, η βίβλος(Παλαιά Διαθήκη).

ε’ Το όνομα της μητέρας του Ιάσωνα-Ιησού Χριστού είναι Μαρία και είναι Μινωικό. Το αρχικό ήταν Μάϊρα, που με αναγραμματισμό γίνηκε Μαρία. Το Εβραϊκό Μάριαμ προήλθε από το Μινωικό Μάϊρα(Μαρία)

στ’ Η μητρική γλώσσα του Χριστού ήταν η ελληνική γλώσσα. Το αμερικανικό περιοδικό «Τάιμ» το είχε αποκαλύψει πολύ παλιά, όμως τα τεύχη εκείνα εξαφανιστήκανε μυστηριωδώς. Βέβαια, ο Χριστός μιλούσε και την αραμαϊκή γλώσσα της Μέσης Ανατολής(Συρία-Χαναάν), την οποία οι Εβραίοι δε γνώριζαν την εποχή του Χριστού.

Από απόκρυφο ευαγγέλιο που βρίσκεται στις βιβλιοθήκες του Βατικανού, ο Χριστός είπε: «Εμέ υβρίζετε. Όμως μην υβρίζετε το Άγιον Πνεύμα. Το Άγιον Πνεύμα του Σύμπαντος εστί η Ελλάς! ήτις γεννά ανθρώπους κα’γώ ειμί ο υιός του Ανθρώπου». Εδώ, στη ρήση αυτή, ο ίδιος ο Ιησούς(Ιάσων) Χριστός αποκαλύπτει την ελληνικότητά του.

Ντοκουμέντα για

την ελληνικότητά του (Από την Καινή Διαθήκη και άλλες ενδείξεις)

• Η φιλοσοφική έκφραση και ο λόγος του Χριστού, που είναι ταυτόσημος με των αρχαίων Ελλήνων σοφών και κυρίως του Ισοκράτη. Του Χριστου, βέβαια, ο λόγος και το μήνυμα μεταφράζεται σε δυο και μοναδικές λέξεις: “Αγαπάτε αλλήλους”. Όλη η διδασκαλία του Χριστού μετουσιώνεται σ’αυτή τη μεγαλειώδη φράση!

• Το άγιο φως παρουσιάζεται μόνο στον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη, σε κανέναν άλλο ιερωμένο άλλου θρησκευτικού δόγματος.

•Το Μέγα Σάββατο ακούμε τον ψαλμό του Ιωσήφ από Αριμαθαία προς τον Πιλάτο που του λέει: «Δώσε μου το σώμα του Ιησού να το ενταφιάσω, γιατί ξένος είναι και δεν έχει πού την κεφαλή κλίνει».

• Εκείνος που σήκωσε το Χριστό και από το σταυρό τον πήγε στον τάφο στο κτήμα του Αριμαθαίου ήταν Έλληνας από την Κρήτη(Φιλισταίος) και λεγότανε Νικόδημος.

• Ο θρήνος της Παναγίας (τα λεγόμενα απόκρυφα ευαγγέλια). Έκλαιγε η μάνα του Χριστού στο Γολγοθά κάτω από το σταυρό του υιού της και έλεγε: «Ώ άνομοι Ιουδαίοι, πώς σταυρώνετε έναν ξένο…!!!» Προσέξετε, αδέρφια, η Παναγία αποκαλεί το γιο της, το Χριστό «ξένο» προς τους Ιουδαίους. Δηλαδή, όχι Εβραίο.

•Ο Χριστός δεν είχε σε εκτίμηση τους Εβραίους, τους οποίους αποκαλεί λαό μισθαρό, υποκριτή, βλάσφημο και αμαρτωλό.

• Δίδει ονόματα ελληνικά στους μαθητές του (Πέτρος-από την πέτρα, Φίλιππος- από το φίλος κ.α.).

• Όταν του είπαν πως θέλουν να τον δουν κάποιοι Έλληνες, χάρηκε και είπε: «Αλήθεια σας λέγω. Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο υιός του Ανθρώπου».

•Ο Χριστός διακήρυξε το οικουμενικό πνεύμα του Ελληνισμού –το θείο πνεύμα- λέγοντας: «Δεν υπάρχει Ιουδαίος, ούτε Έλληνας, γιατί όλοι είμαστε αδελφοί».

Διακηρύσει και προτρέπει προς την έρευνα, δηλαδή το «αεικίνητον» των Ελλήνων, σε αντίθεση με τις εβραϊκές σοφίες: «πίστευε και μη ερεύνα». Εδώ φαίνεται πως το πνεύμα του είναι εναρμονισμένο με τη φυλετική του καταγωγή, με το ανήσυχο ερευνητικό πνεύμα των προγόνων του Ελλήνων.

• Ο Χριστός είναι πολέμιος της φιλαργυρίας. Σε αντίθεση με τους Εβραίους που η τσιγκουνιά και ο χρηματισμός είναι φυλετικό τους γνώρισμα.

•Η εμφάνιση του Χριστού. Ντυνόταν με αρχαίο ελληνικό χιτώνα, χωρίς κάλυμμα στην κεφαλή. Σε αντίθεση με την κελεμπία στο σώμα και το ντουρμπάνι στο κεφάλι των Εβραίων.

• Και το αποκορύφωμα των αποδείξεων πως ο Χριστός δεν ήταν Εβραίος αλλά Έλληνας, είναι η ίδια η ανθρώπινη μορφή του. Είχε ολοκάθαρα τα χαραχτηριστικά της φυλής των Ιαπετών, απόπου κατάγονται οι αρχαίοι Έλληνες. Ήταν ψηλός, ξανθός, με γαλανά μάθια, με ίσα κλασσική μύτη, με λεπτά χαραχτηριστικά. Ενώ οι Εβραίοι είναι το ακριβώς αντίθετο. Κοντοί, μελαχροινοί, με μαύρα μικρά μάθια, με γαμψές μύτες και τα χοντρά χαραχτηριστικά της σημίτικης φυλής από την οποία ποσέρνουν.

Αδέρφια Έλληνες, όπως διαπιστώσαμε ο Χριστός ήταν πέρα για πέρα Έλληνας, από τη Μινωϊκή Κρήτη. Και το ευλογημένο έθνος του Θεού είναι η πατρίδα μας. Η αγάπη και η εύνοια του Θεού προς τον ελληνισμό έχει εκδηλωθεί με τα ευαγγέλια, που γράφτηκαν σε γλώσσα ελληνική. Με τα ελληνικά σύμβολα «ΙΧΘΥΣ» =(Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ). Με το όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου «Εν τούτω Νίκα». Με την αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννου στην Πάτμο (νησί και γλώσσα ελληνικά). Και με αμέτρητα άλλα άγια σημάδια.

Δυστυχώς και δεν είναι σε τιμή τους, οι Εβραίοι, ενώ σταυρώσανε τον Έλληνα Ιάσων-Ιησού Χριστό Σωτήρα του κόσμου βγαίνουν κι αποπάνω και σφετερίζονται τώρα για λόγους οικονομισάς και παγκόσμιας επικράτησης την καταγωγή του.

Δυστυχώς, τουλάχιστον οι Έλληνες επιστήμονες, θεολόγοι και ιεράρχες δεν εντρυφήσανε πάνω σ’αυτό το τεράστιο για τη χριστιανοσύνη και τον Ελληνισμό θέμα όσο θα έπρεπε και αφήσανε άλλους… να αλωνίζουν και οι λόγοι που το κάμανε μας βάζουν σε προβληματισμούς… Θα ήταν μεγαλοσύνη έστω και τώρα να το κάνουν και να δώσουν μια ξεκάθαρη, επίσημη απάντηση στους λαούς.

Οι απανταχού Έλληνες να είμαστε υπερήφανοι που ο Ιάσων-Ιησους Χριστός ήταν η ενσάρκωση του πνεύματος της φωτοδότρας Ελλάδας, για κείνο και η πατρίδα μας είναι η καρδιά και η σημαία του κόσμου. Και μια πάρτε παρεπάνω εμείς οι απόγονοι του Μίνωα και του Φίλιστου από τους οποίους προέρχεται η γενιά του Ιάσων-Ιησού. Και μια που είναι δικός μας, να μου επιτρέψετε να εκφραστώ, με σεβασμό βέβαια προς Εκείνον, με μια μαντινάδα.

«Ήθελα να’μουνε ληστής

στου Γολγοθά τη μ-πάντα,

για να φωνάξω του Χριστού

Αδέρφι μου, νταγιάντα!»

http://archive.patris.gr/articles/200177#.WyKL4PV9i1s

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 14 Ιουν 2018, 19:07

Σουβλίτσα έγραψε:
14 Ιουν 2018, 19:00
@ Νικ, θυμάμαι πολύ καλά να έχεις κάνει αναφορά σε Τουλάτο, το βρίσκω κι εγώ λίγο απίθανο να το έβγαλα από το μυαλό μου ή να το φαντάστηκα...
(αναφορά συσχέτισης με Τουλάτο - Πατριάρχη ως έχοντες το ίδιο κύρος και αξιοπιστία να μιλήσουν για τα θεολογικά έκανες και πριν λίγο και το έχω παραθέσει με δική μου απάντηση στα λεγόμενά σου, δεν ξέρω τώρα εδώ τί συνέβη, πραγματικά..)
Θα ηθελες να γινεις ΚΑΙ ΕΣΥ ειλικρινης (όπως ημουν και εγω πιο πανω αναγνωρίζοντας το λαθος μου) και να παραδεχτεις και το δικο σου λάθος που προηγηθηκε του δικού μου ή αυτο δεν μπορεις να το αντέξεις ???

Η τελευταια επεξεργασια αυτου του μηνυματος μου ήταν στις 12 ιουνιου δηλ. προχτες, (σου κανω και πριντ σκριν αν θες να το δεις) αρα απο προχθες το μηνυμα μου δεν εχει πειραχθει,
ενώ ο δικος σου σχολιασμος στο μηνυμα μου, εγινε σημερα το πρωι που ετσι κι αλλιως σημερα ΔΕΝ μου επιτρεπει να κανω εντιτ το μηνυμα μου (ακόμα και αν ηθελα να το αλλαξω για να σε κοροιδεψω εγω ο ρουφιανολεχριτης)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 14 Ιουν 2018, 21:47, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 14 Ιουν 2018, 19:09

nik_killthemall έγραψε:
14 Ιουν 2018, 19:07
Σουβλίτσα έγραψε:
14 Ιουν 2018, 19:00
Θα ηθελες να γινεις ΚΑΙ ΕΣΥ ειλικρινης (όπως ημουν και εγω πιο πανω) και να παραδεχτεις το λάθος ή αυτο δεν το αντέχεις ???

Η τελευταια επεξεργασια αυτου του μηνυματος μου ήταν στις 12 ιουνιου δηλ. προχτες, (σου κανω και πριντ σκριν αν θες να το δεις) αρα απο προχθες το μηνυμα μου δεν εχει πειραχθει, ενώ ο δικος σου σχολιασμος στο μηνυμα μου εγινε σημερα το πρωι που ετσι κι αλλιως σημερα ΔΕΝ μου επιτρεπει να κανω εντιτ το μηνυμα μου (ακόμα και αν ηθελα να το αλλαξω για να σε κοροιδεψω ο ρουφιανος)
Ρε παιδί μου, μην συγχίζεσαι, δεν έχω πρόβλημα λέμε να το παραδεχτώ εαν όντως έκανα λάθος απλά σου λέω οτι θυμάμαι να το έχω επισημάνει ωστε να το αναφέρω
Τί να πω, να έγραψες πουθενά παρακάτω τίποτα ανάλογο και να το συσχέτισα με αυτό?
Αν θες κάνε ένα κόπο να κοιτάξεις τα υπόλοιπα ποστ, εγώ δεν την παλεύω..
Αν όντως έκανα λάθος εννοείται το αναγνωρίζω και ζητώ ταπεινότατα συγγνώμη

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 14 Ιουν 2018, 19:14

Τα τσέκαρα είναι όπως στα λέω, παρακάτω και μέχρι να με πρωτο-σχολιάσεις ΔΕΝ έχω γράψει ΆΛΛΟ μηνυμα σε αυτό το θρεντ ! Το δευτερο μου μηνυμα σε αυτο το θρεντ, το έγραψα ΜΕΤΑ το σημερινο σου σχόλιο !

Αν λοιπον παραδέχεσαι το λαθος σου, θελεις να παμε και παρακατω στα 2),3),4) ή σε εχω ζαλισει/κουρασει κλπ και να το αφησουμε για αλλη φορα ?

Ο,τι μου πεις !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 14 Ιουν 2018, 21:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 14 Ιουν 2018, 19:19

Κοίτα γράψε εσύ και αν γράφει ακόμα και ο δικός μου εγκέφαλος το συνεχίζουμε τώρα ή διαφορετικά κάποια άλλη στιγμή
(θα προτιμούσα βέβαια ολοκληρωμένη απάντηση περι της θρησκειολογικής έρευνας του Λιαντίνη στο άλλο νήμα, να διαβάσω κι εγώ να ξεστραβωθώ, να μάθω)

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 14 Ιουν 2018, 19:27

14 Ιουν 2018, 19:06

Οι απανταχού Έλληνες να είμαστε υπερήφανοι που ο Ιάσων-Ιησους Χριστός ήταν η ενσάρκωση του πνεύματος της φωτοδότρας Ελλάδας, για κείνο και η πατρίδα μας είναι η καρδιά και η σημαία του κόσμου. Και μια πάρτε παρεπάνω εμείς οι απόγονοι του Μίνωα και του Φίλιστου από τους οποίους προέρχεται η γενιά του Ιάσων-Ιησού. Και μια που είναι δικός μας, να μου επιτρέψετε να εκφραστώ, με σεβασμό βέβαια προς Εκείνον, με μια μαντινάδα.

«Ήθελα να’μουνε ληστής

στου Γολγοθά τη μ-πάντα,

για να φωνάξω του Χριστού

Αδέρφι μου, νταγιάντα!»

http://archive.patris.gr/articles/200177#.WyKL4PV9i1s
άχου, με τσάκισες τώρα, βρήκες το ευαίσθητο σημείο μου!
αυτό πάει κατα το :

Ήθελα να 'σουν ποταμός και εγώ στη κάτω μπάντα η θάλασσα που σε ποθεί και σ' αγκαλιάζει πάντα...!!!

μουσικό διάλειμμα

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 14 Ιουν 2018, 19:38

Ωραία ξεμπερδέψαμε με το 1) στο οποίο υπέπεσες σε λάθος όπως υπέπεσα κι εγώ σε δευτερο χρόνο στο 3), και αφου μου δινεις το οκ, πάμε στο 2) τώρα !

Στο μήνυμα που με πρωτοσχολίασες σε αυτο το νημα, γράφεις :
Σουβλίτσα έγραψε:
14 Ιουν 2018, 08:14
Ο Νικ κιλ, ορθώς το αναλύει πιο πάνω,
που σημαίνει πως συμφωνείς με την αναλύση που έκανα και η οποία απεδείκνυε πως οι τίνες έλληνες που ηθελαν να συναντησουν τον χριστό και για τους οποιος ο χριστος είπε πως τωρα έφτασε η ώρα να δοξαστεί το ονομά του και λοιπά, ΔΕΝ ήταν αληθινοί έλληνες αλλά ήταν απλά ελληνόφωνοι Ιουδαίοι της Ιουδαϊκης διασποράς που είχαν έρθει για το εβραϊκό Πάσχα !

Στο επόμενο μήνυμα μου όμως σου γράφω πως το επίσημο ιερατείο θεωρεί πως οι τίνες έλληνες ήταν αληθινοί έλληνες και προς τούτο σου παραθέτω και λόγο του οικουμενικού πατριαρχη βαρθολομαίου :
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΝ ΕΝ ΤΩ ΙΕΡΩ ΝΑΩ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (21 Οκτωβρίου 2000)

"Συνδέει ἐπίσης ἡμᾶς καί ἔτερόν τι ἀξιοσημείωτον καί θαυμαστόν, τό ὁποῖον φαίνεται ὅτι ἀποτελεῖ ἱστορικήν ἀφετηρίαν τοῦ Ἑλληνορθοδόξου πολιτισμοῦ καί τῆς Ἑληνορθοδόξου προσωπικῆς ὑποστάσεως καί εὐθύνης. Ἀναφερόμεθα εἰς τήν μοναδικοῦ μεγαλείου σκηνήν εκείνην, κατά τήν ὁποία προσῆλθον Ἕλληνες, θέλοντες νά ἴδουν τόν Ἰησοῦν, ὡς πληροφορεῖ ἡμᾶς ὁ ἠγαπημένος Αὐτοῦ μαθητής, ὁ Εὐαγγελιστής Ἰωάννης,
«Ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱός τοῦ ἀνθρώπου», εἶχεν ὁμολογήσει τότε ὁ Κύριος. Ἰδού τό χρέος τῆς ὁμολογίας τῶν σημερινῶν Ἑλλήνων: ὡς ἔπραξαν οἱ τότε Ἕλληνες, ὀφείλομεν καί ἡμεῖς, οἱ ἐν τῇ εὐλογημένῃ ταύτῃ Χώρᾳ καί οἱ ἁπανταχοῦ τῆς Οἰκουμένης διαβιοῦντες σύγχρονοι Ἕλληνες,..."

http://i-m-patron.gr/i-m-patron-old.gr/ ... ou_03.html
Οπότε στο 2) εγω απλά σε ρώτησα το εξής : Θα ήθελες να σχολιάσεις-απαντήσεις πως ενώ συμφωνείς με την ανάλυση μου που λέει πως οι τίνες έλληνες ΔΕΝ ήταν έλληνες ωστόσο μάλλον διαφωνείς με τον Βαρθολομαίο αφού αυτός λέει πως ΗΤΑΝ έλληνες ?

Συνεχίζεις να συμφωνείς μαζί μου και με την ορθη αναλυση μου, οπως μου εγραψες αρχικα ? ή μηπως ανακαλείς ??
Αν δεν ανακαλεις και εξακολουθεις και συμφωνεις με την αναλυση μου τοτε πως κρίνεις την ερμηνεία του επίσημου ιερατείου να λέει ΨΕΥΔΩΣ πως αυτοι που ηρθαν για το εβραικο πασχα ήταν κανονικοι ελληνες και πως μολις αντικρυσε ο χριστος αυτους του κανονικούς έλληνες είπε πως τωρα θα δοξαστει το ονομα του, και εθεσε την αφετηρια του ελληνορθοδοξου πολιτισμου και λοιπα ?

(τα πηγαινω ενα ενα για να μην σε ζαλισω μεχρι να φτασουμε στο 5) παντα εφοσον δεν εχεις αντιρρηση)

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών