Το ελληνικο Γαμμαδιον στο στηθος.Nuff said.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Του λοβού δεν είμαστε σίγουροι ακόμα, κάτσε να πάω να δώ στο μπάνιο και θα σου πώ 100%Αγις έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 18:41Εδώ η σημασία του λοβού στην απόδειξη της καταγωγής απο εγκυρότατο σαιτ + πληροφορίες που μας κρύβουν επιμελώς.
http://www.pronews.gr/koinonia/375306_e ... e-ayti-soy
Εσύ σχολιάζεις αυτό το μήνυμα και μου γράφεις :nik_killthemall έγραψε: ↑11 Ιουν 2018, 18:06Ju-87 έγραψε: ↑10 Ιουν 2018, 21:43Ησαν δέ τινες ῞Ελληνες ἐκ τῶν ἀναβαινόντων, ἵνα προσκυνήσωσιν ἐν τῇ ἑορτῇ. Οὗτοι οὖν προσῆλθον Φιλίππῳ τῷ ἀπὸ Βηθσαϊδὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἠρώτων αὐτὸν, λέγοντες· Κύριε, θέλομεν τὸν ᾿Ιησοῦν ἰδεῖν. Ἔρχεται Φίλιππος, καὶ λέγει τῷ ᾿Ανδρέᾳ, καὶ πάλιν ᾿Ανδρέας καὶ Φίλιππος λέγουσι τῷ ᾿Ιησοῦ. Ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς λέγων· ἐλήλυθεν ἡ ὥρα, ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου.
(Ιων. 12,20 - 12,23)
Καλό είναι να μην λέμε ό,τι μλκια μας πλασάρει το ιερατείο προδίδοντας πως δεν έχουμε διαβάσει τη Καινή Διαθήκη ούτε μία φορά ...
Μερικούς στίχους πιο πάνω από το αναφερθέν χωρίο, γράφεται ξεκάθαρα ποια ήταν η εορτή στην οποία είχαν έρθει να πρσκυνήσωσι οι αναβαίνοντες και δήθεν "Έλληνες" :
Ιω. 12,1 Ὁ οὖν Ἰησοῦς πρὸ ἓξ ἡμερῶν τοῦ πάσχα ἦλθεν εἰς Βηθανίαν, ὅπου ἦν Λάζαρος ὁ τεθνηκώς, ὃν ἤγειρεν ἐκ νεκρῶν.
Ιω. 12,12 Τῇ ἐπαύριον ὄχλος πολὺς ὁ ἐλθὼν εἰς τὴν ἑορτήν, ἀκούσαντες ὅτι ἔρχεται Ἰησοῦς εἰς Ἱεροσόλυμα,
Η εορτή λοιπόν για την οποία είχαν έρθει να προσκυνήσουν οι "τίνες Έλληνες" ήταν το εβραϊκό Πάσχα, γιατι ώς "γνωστόν" το εβραϊκό Πάσχα ήταν διάσημη αρχαιοελληνική γιορτή που εορταζόταν στα Ιεροσόλυμα ...
Οι "τίνες Έλληνες" των στίχων αυτών ήταν απλά ελληνόφωνοι Ιουδαίοι της Ιουδαϊκής διασποράς, οι οποίοι απλά είχαν επιστρέψει στην γενέτειρά τους για τις ημέρες του Πάσχα. Στην συναγωγή τέτοιων ελληνόφωνων ΙουδαΪκών κοινοτήτων κυρήττει αργότερα ο Παύλος ! (Η επιστολή π.χ. προς Κορινθίους δεν απευθύνεται στους κάτοικους της Κορίνθου, αλλά στην Ιουδαϊκή Συναγωγή της Ιουδαϊκής κοινότητας της Κορίνθου στην οποία κύρηττε ο Παύλος)
Ο τζίζας προφανώς χάρηκε όταν Ιουδαίοι της διασποράς θέλησαν να τον συναντήσουν και να μάθουν γι'αυτόν αφού εκείνη τη στιγμή ήταν η πρώτη φορά που μάθαινε για αυτόν κάποιος εκτός της γεωγραφικής Ιουδαίας ενώ εντελώς λογικά θεωρούσε δεδομένο πως το όποιο μήνυμά του θα ήταν πολύ πιο εύκολο να διαδοθεί μέσω της εκσυγχρονισμένης και ανοιχτόμυαλης Ιουδαϊκής διασποράς, παρά στους δύσκαμπτους ντόπιους παραδοσιακούς Ιουδαίους.
Μια ανάλυση γι'αυτό το σημείο είχα γράψει παλιότερα εδώ https://www.forums.gr/forum/επιστήμες/θ ... -όψη/page3
Οπότε, το ερώτημα είναι από ποιο ακριβώς γραφόμενο του μηνύματος μου προκύπτει πως ο νικ κιλ "λέει πως το Ιερατείο μιλά για Ελληνική καταγωγή του Χριστού" και πως ο Τουλάτος είναι το ιερατείο ?????Σουβλίτσα έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 08:14
Ο Νικ κιλ, ορθώς το αναλύει πιο πάνω, άσχετο αν πέφτει κι αυτός στο ασυγχώρητο ολίσθημα (εντάξει, φαίνεται να έχει διαβάσει δυο πραγματάκια γι αυτό και ασυγχώρητο) να λέει πως το Ιερατείο μιλά για Ελληνική καταγωγή του Χριστού. Από πότε ο Τουλάτος είναι ιερατείο, μον ντιε!
κάτι τέτοια γράφεις και σε λίγο που έχουμε ''φιλική'' συγκέντρωση για προπόνηση με κλωτσοπατινάδα θα με κοπανάνε και θα χαμογελάω.
6/10
Τί λες ρε φίλε, εγώ μόνο και μόνο για το "τελεστέται" (δεν άκουσα και παρακάτω, ελπίζω να έχει τίποτα παρόμοια έξοχο) θα το βάλω στα αγαπημένα, μην σου πω θα το κάνω και ρινγκτόουν και ήχο στο ξυπνητήρι μου
Θα ηθελες να γινεις ΚΑΙ ΕΣΥ ειλικρινης (όπως ημουν και εγω πιο πανω αναγνωρίζοντας το λαθος μου) και να παραδεχτεις και το δικο σου λάθος που προηγηθηκε του δικού μου ή αυτο δεν μπορεις να το αντέξεις ???Σουβλίτσα έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 19:00@ Νικ, θυμάμαι πολύ καλά να έχεις κάνει αναφορά σε Τουλάτο, το βρίσκω κι εγώ λίγο απίθανο να το έβγαλα από το μυαλό μου ή να το φαντάστηκα...
(αναφορά συσχέτισης με Τουλάτο - Πατριάρχη ως έχοντες το ίδιο κύρος και αξιοπιστία να μιλήσουν για τα θεολογικά έκανες και πριν λίγο και το έχω παραθέσει με δική μου απάντηση στα λεγόμενά σου, δεν ξέρω τώρα εδώ τί συνέβη, πραγματικά..)
Ρε παιδί μου, μην συγχίζεσαι, δεν έχω πρόβλημα λέμε να το παραδεχτώ εαν όντως έκανα λάθος απλά σου λέω οτι θυμάμαι να το έχω επισημάνει ωστε να το αναφέρωnik_killthemall έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 19:07Θα ηθελες να γινεις ΚΑΙ ΕΣΥ ειλικρινης (όπως ημουν και εγω πιο πανω) και να παραδεχτεις το λάθος ή αυτο δεν το αντέχεις ???Σουβλίτσα έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 19:00@ Νικ, θυμάμαι πολύ καλά να έχεις κάνει αναφορά σε Τουλάτο, το βρίσκω κι εγώ λίγο απίθανο να το έβγαλα από το μυαλό μου ή να το φαντάστηκα...
(αναφορά συσχέτισης με Τουλάτο - Πατριάρχη ως έχοντες το ίδιο κύρος και αξιοπιστία να μιλήσουν για τα θεολογικά έκανες και πριν λίγο και το έχω παραθέσει με δική μου απάντηση στα λεγόμενά σου, δεν ξέρω τώρα εδώ τί συνέβη, πραγματικά..)
Η τελευταια επεξεργασια αυτου του μηνυματος μου ήταν στις 12 ιουνιου δηλ. προχτες, (σου κανω και πριντ σκριν αν θες να το δεις) αρα απο προχθες το μηνυμα μου δεν εχει πειραχθει, ενώ ο δικος σου σχολιασμος στο μηνυμα μου εγινε σημερα το πρωι που ετσι κι αλλιως σημερα ΔΕΝ μου επιτρεπει να κανω εντιτ το μηνυμα μου (ακόμα και αν ηθελα να το αλλαξω για να σε κοροιδεψω ο ρουφιανος)
άχου, με τσάκισες τώρα, βρήκες το ευαίσθητο σημείο μου!Alexander the Great έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 19:06
Οι απανταχού Έλληνες να είμαστε υπερήφανοι που ο Ιάσων-Ιησους Χριστός ήταν η ενσάρκωση του πνεύματος της φωτοδότρας Ελλάδας, για κείνο και η πατρίδα μας είναι η καρδιά και η σημαία του κόσμου. Και μια πάρτε παρεπάνω εμείς οι απόγονοι του Μίνωα και του Φίλιστου από τους οποίους προέρχεται η γενιά του Ιάσων-Ιησού. Και μια που είναι δικός μας, να μου επιτρέψετε να εκφραστώ, με σεβασμό βέβαια προς Εκείνον, με μια μαντινάδα.
«Ήθελα να’μουνε ληστής
στου Γολγοθά τη μ-πάντα,
για να φωνάξω του Χριστού
Αδέρφι μου, νταγιάντα!»
http://archive.patris.gr/articles/200177#.WyKL4PV9i1s
που σημαίνει πως συμφωνείς με την αναλύση που έκανα και η οποία απεδείκνυε πως οι τίνες έλληνες που ηθελαν να συναντησουν τον χριστό και για τους οποιος ο χριστος είπε πως τωρα έφτασε η ώρα να δοξαστεί το ονομά του και λοιπά, ΔΕΝ ήταν αληθινοί έλληνες αλλά ήταν απλά ελληνόφωνοι Ιουδαίοι της Ιουδαϊκης διασποράς που είχαν έρθει για το εβραϊκό Πάσχα !
Οπότε στο 2) εγω απλά σε ρώτησα το εξής : Θα ήθελες να σχολιάσεις-απαντήσεις πως ενώ συμφωνείς με την ανάλυση μου που λέει πως οι τίνες έλληνες ΔΕΝ ήταν έλληνες ωστόσο μάλλον διαφωνείς με τον Βαρθολομαίο αφού αυτός λέει πως ΗΤΑΝ έλληνες ?ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΝ ΕΝ ΤΩ ΙΕΡΩ ΝΑΩ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (21 Οκτωβρίου 2000)
"Συνδέει ἐπίσης ἡμᾶς καί ἔτερόν τι ἀξιοσημείωτον καί θαυμαστόν, τό ὁποῖον φαίνεται ὅτι ἀποτελεῖ ἱστορικήν ἀφετηρίαν τοῦ Ἑλληνορθοδόξου πολιτισμοῦ καί τῆς Ἑληνορθοδόξου προσωπικῆς ὑποστάσεως καί εὐθύνης. Ἀναφερόμεθα εἰς τήν μοναδικοῦ μεγαλείου σκηνήν εκείνην, κατά τήν ὁποία προσῆλθον Ἕλληνες, θέλοντες νά ἴδουν τόν Ἰησοῦν, ὡς πληροφορεῖ ἡμᾶς ὁ ἠγαπημένος Αὐτοῦ μαθητής, ὁ Εὐαγγελιστής Ἰωάννης,
«Ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱός τοῦ ἀνθρώπου», εἶχεν ὁμολογήσει τότε ὁ Κύριος. Ἰδού τό χρέος τῆς ὁμολογίας τῶν σημερινῶν Ἑλλήνων: ὡς ἔπραξαν οἱ τότε Ἕλληνες, ὀφείλομεν καί ἡμεῖς, οἱ ἐν τῇ εὐλογημένῃ ταύτῃ Χώρᾳ καί οἱ ἁπανταχοῦ τῆς Οἰκουμένης διαβιοῦντες σύγχρονοι Ἕλληνες,..."
http://i-m-patron.gr/i-m-patron-old.gr/ ... ou_03.html