Πώς θα γίνει η τελική Κρίση των ψυχών;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Πώς θα γίνει η τελική Κρίση των ψυχών;
Βασικά σε ένα διάλογο προβάλλονται ιδέες και απόψεις από αμφότερα τα αντιπαραβαλλόμενα μέλη μιας συζήτησης. Οπότε τον συνομιλητή μου τον αντιμετωπίζω ως ένα πρόσωπο που προβάλει τις απόψεις του όπως θεωρώ ότι με αντιμετωπίζει και αυτός.
Η όποια συζήτηση σε τέτοιες ενότητες όπως η θρησκειολογία γίνεται γενικά για να προβληθούν ιδέες και απόψεις γύρω από θέματα πίστεως που συνήθως προκύπτουν από συγκεκριμένες πίστεις/θρησκείες και όταν υπάρχει διαφωνία γίνεται διάλογος και όταν υπάρχουν αντιφάσεις επισημαίνονται. Οι απόψεις τότε αυτόματα προσωποποιούνται ως πεποιθήσεις που υποστηρίζουν τους εκάστοτε εμπνευστές τους.
Ο σεβασμός είναι προϋπόθεση μόνο όταν τηρείται και από τις δύο πλευρές αλλιώς η κουβέντα μπορεί να καταλήξει σε διαμάχη και προσωπικές αντεγκλήσεις.
Ο.Ι.
Η όποια συζήτηση σε τέτοιες ενότητες όπως η θρησκειολογία γίνεται γενικά για να προβληθούν ιδέες και απόψεις γύρω από θέματα πίστεως που συνήθως προκύπτουν από συγκεκριμένες πίστεις/θρησκείες και όταν υπάρχει διαφωνία γίνεται διάλογος και όταν υπάρχουν αντιφάσεις επισημαίνονται. Οι απόψεις τότε αυτόματα προσωποποιούνται ως πεποιθήσεις που υποστηρίζουν τους εκάστοτε εμπνευστές τους.
Ο σεβασμός είναι προϋπόθεση μόνο όταν τηρείται και από τις δύο πλευρές αλλιώς η κουβέντα μπορεί να καταλήξει σε διαμάχη και προσωπικές αντεγκλήσεις.
Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
H Θεοσοφια ως παγκοσμιο κινημα προφανως και αποσκοπει στην ενωση των θρησκειων ή , καλυτερα, στην καταργηση τους και στην επιβολη μιας παγκοσμιας θρηκσειας με Θεο τον Εωσφωρο. Ομως αυτο δεν σημαινει οτι θρησκειες οπως ο βουδισμος, ο βραχμανισμος και γενικοτερα αλλες θρησκεις που δισασκουν την Αγαπη θεμελιωθηκαν απο ανθρωπους που υπηρετουσαν τον Εωσφωρο. Βεβαια αυτο δεν ακυρωνει οτι ο Χριστος ηταν ο ιδιος ο Θεος ενσαρκωμενος και οτι ο Χριστιανισμος εμπεριεχει την Απολυτη Αληθεια. Αυτο δεν μου απογορευει να μελετω αλλες θρησκειες και να βρικσω τα κοινα με τον Χριστιανισμο. Εξαλλου πολλες γνωσεις που καηκαν απο τους Βυζαντινους υπαρχουν(αλλοιωμενες βεβαια) σε βιβλια ανατολικων θρησκειων).O I έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 11:16Για τις θρησκείες και τις Πίστεις για τις οποίες μιλάμε; Φυσικά και είναι η ένωση αλλά με την προϋπόθεση ότι αυτός που θέλει να ενωθεί χρειάζεται να αποδεχθεί τη διδασκαλία τής εκάστοτε Πίστης/θρησκείας.ksk έγραψε: ↑27 Αύγ 2019, 11:24Μα σε ολα το παν δεν ειναι η ένωση; Αλλα ας σοβαρευτούμε... Δεν την ενδιαφέρει να κάνει κάτι με ότι τις χωρίζει... Δεν το χρειάζεται και ειναι ανούσιο, ως βάση λειτουργεί και απο εκεί και πέρα η κάθε θρησκεία το πως θα κουμαντάρει το ποιμνιο της ειναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο...
Με τη θεοσοφία δε συμβαίνει αυτό και τα κάνει αχταρμά προς όφελος τής Πανθρησκείας και τής "Νέας Εποχής" που εκπροσωπεί.
Σε κουβέντα που είχα στο παλιό πχόρουμ με κάποιους θεοσοφιστές έλεγαν: "Ολοι οι πνευματικοί Διδάσκαλοι που αποτέλεσαν την βαση για την κάθε θρησκεία ,εξέφρασαν τα ίδια νοήματα αλλα με διαφορετικά λόγια". Δηλαδή η θεοσοφία αντλεί στοιχεία από όλες τις θρησκείες/Πίστεις που ίσως ταιριάζουν με τη διδασκαλία της αλλά δεν ξέρει τι να κάνει με όσα χωρίζουν τις διδασκαλίες των θρησκειών/Πίστεων από όπου αντλεί που μάλιστα είναι άκρως αντίθετες. Για παράδειγμα, δεν μπορεί από τη μία να επικαλείται τον Χριστό και μέρος της διδασκαλίας Του, από την άλλη τον Ινδουισμό και το πλείστον τής διδασκαλίας του και στη συνέχεια τον Σατανισμό που χρησιμοποιεί κι αυτός τις ίδιες τεχνικές διαλογισμού και άλλα πολλά από τον Ινδουισμό όπως μέρος τής διδασκαλίας του και να λέει ότι όλα είναι οκ.
Έλα μου που δεν είναι... διότι δεν μπορεί να ενωθεί η διδασκαλία τού Χριστού, ούτε με τον Ινδουισμό ούτε με τον Σατανισμό, ούτε με οτιδήποτε που διδάσκει αντίθετα από ότι δίδαξε ο Χριστός, όσο και αν έχει κάποιες φαινομενικές ομοιότητες που αποκομμένες από το περιβάλλον τους στα μάτια αδαών και μη καταρτισμένων μπορεί να φαίνονται πως ομοιάζουν.
αυτό λέω
Ο.Ι.
Και γω πιστευω ότι υπαρχουν ψηγματα αληθειας και σε αλλες θρησκείες. Πχ η ενωση που λενε με τον ανωτερο εαυτό (ξεχναω σε ποιους είναι) είναι χριστιανικότατο! Προκειται για την αγιότητα, δηλ την ενωση με τον Θεό και το αγιο Πνευμα, αλλα εκείνοι το προσπαθουν ΧΩΡΙΣ την βοηθεια του Χριστου, οποτε και ματαιοπονουν.
"Άχρι καιρού..."
H Ενωση με τον ανωτερο εαυτο δεν ειναι χριστιανικη διδασκαλια ουτε αγιοτητα. Η ΧΟ διδασκαλια λεει οτι η ενωση πρεπει να γινει με τον Χριστο ο οποιος δεν ειναι μεσα μας by default, αλλα θα ειναι εντος μας (και εμεις εντος του) οταν ακολουθησουμε τον δρομο της εκκλησιας. Η Βουδιστικη και ινδουιστικη προσσεγγιση λεει οτι εχεις ηδη μεσα σου τον "ανωτερο εαυτο" τον οποιο θα βρεις αδειαζοντας απ τις επιθυμιες.
Με δυο λογια ο σκοπος του Χριστιανισμου ειναι να "γεμισεις" ενω στις Ανατολικες θρησκειες ειναι να "αδειασεις". Το ιδιο ισχυει και για την προσευχη σε σχεση με τον διαλογισμο.
Με δυο λογια ο σκοπος του Χριστιανισμου ειναι να "γεμισεις" ενω στις Ανατολικες θρησκειες ειναι να "αδειασεις". Το ιδιο ισχυει και για την προσευχη σε σχεση με τον διαλογισμο.
Το ίδιο πραγμα είναι, απλα δεν ξερουν ότι προκειται για την αγιότητα και απο εγωισμό δεν παραδεχονται την δικη μας διδασκαλία.stargazer έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 17:19H Ενωση με τον ανωτερο εαυτο δεν ειναι χριστιανικη διδασκαλια ουτε αγιοτητα. Η ΧΟ διδασκαλια λεει οτι η ενωση πρεπει να γινει με τον Χριστο ο οποιος δεν ειναι μεσα μας by default, αλλα θα ειναι εντος μας (και εμεις εντος του) οταν ακολουθησουμε τον δρομο της εκκλησιας. Η Βουδιστικη και ινδουιστικη προσσεγγιση λεει οτι εχεις ηδη μεσα σου τον "ανωτερο εαυτο" τον οποιο θα βρεις αδειαζοντας απ τις επιθυμιες.
Ο Θεός είναι μεσα μας και θελει ενεργοποιηση. Στην ουσία όταν γίνεται η ενωση με τον Θεό ταυτόχρονα έιναι και ενωση με τον δικό μας εαυτό (ανωτερος εαυτός), τον "βασικό" (ή τον κεντρικό εγκεφαλο) που είναι καπου σε σταση. Απο εκεί ελεγχει τους χιλιαδες ρόλους του στα χιλιαδες παραλληλα συμπαντα χωρίς να αισθανεται ο καθε εαυτός τον παραλληλο του.
Η ενωση βασικά είναι θεμα του Θεου, Εκείνος αποφασίζει να στείλει το Πνευμα στην ψυχη, οποτε και ο ανθρωπος αγιάζεται. Καποιες ψυχές -όχι όλες- το καταφέρνουν αυτό με την επικληση του ονοματος του Ιησου Χριστου. Οι των ανατολικών θρησκειών επειδη δεν τον πιστευουν τον Χριστό, ψαχνουν με αλλους τρόπους να πετυχουν την ενωση.
"Άχρι καιρού..."
Δεν με καταλαβαινεις μου φαινεται... Δεν εχει σημασια τι πιστευεις εσυ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.Natasha έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 17:27
Ο Θεός είναι μεσα μας και θελει ενεργοποιηση. Στην ουσία όταν γίνεται η ενωση με τον Θεό ταυτόχρονα έιναι και ενωση με τον δικό μας εαυτό (ανωτερος εαυτός), τον "βασικό" (ή τον κεντρικό εγκεφαλο) που είναι καπου σε σταση. Απο εκεί ελεγχει τους χιλιαδες ρόλους του στα χιλιαδες παραλληλα συμπαντα χωρίς να αισθανεται ο καθε εαυτός τον παραλληλο του.
Καταλαβες τωρα η πρεπει να του βαλω και χρωμα;
Αυτό με την αυτοθέωση επισημαίνω σε αυτό το ποστ και μάλιστα με λεπτομέρεια φίλε stargazer όσο κι αν η καλή μας η Νατάσα πείθεται στον Έλληνα Μπλαβάτσκυ τής εποχής μαςstargazer έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 17:19H Ενωση με τον ανωτερο εαυτο δεν ειναι χριστιανικη διδασκαλια ουτε αγιοτητα. Η ΧΟ διδασκαλια λεει οτι η ενωση πρεπει να γινει με τον Χριστο ο οποιος δεν ειναι μεσα μας by default, αλλα θα ειναι εντος μας (και εμεις εντος του) οταν ακολουθησουμε τον δρομο της εκκλησιας. Η Βουδιστικη και ινδουιστικη προσσεγγιση λεει οτι εχεις ηδη μεσα σου τον "ανωτερο εαυτο" τον οποιο θα βρεις αδειαζοντας απ τις επιθυμιες.

Η έννοια τής λέξης προσεύχομαι σημαίνει "απευθύνομαι προς το Θεό" ενώ η λέξη διαλογίζομαι σημαίνει "σκέπτομαι, στοχάζομαι, συλλογίζομαι" δηλαδή συνομιλώ με τον εαυτό μου
Σίγουρα δεν είναι το ίδιο πράγμα
Λεπτομέρειες για τις διαφορές και άλλα περί θεοσοφίας και New Age εδώ

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Την διαφορά της προσευχής και του διαλογισμού την καταλαβαίνω. Η ένωση με τον Χριστό πως εννοείται ή βιώνεται;
Βέβαια εμένα δεν θα με ενδιέφερε και αν με αφόριζε η Εκκλησία λόγω της απέχθειάς μου προς την Παλαιά Διαθήκη και την εβραική ιστορία. Έχω εκφραστεί με αρκετά καλά λόγια γι' αυτόν τον λαό και κυρίως το ιερατείο του, ακριβώς όπως και ο Χριστός.
Ούτε θα με ενδιέφερε αν θα μου έκανε κηδεία ο παπάς, αλλά θα ήθελα ταφή, πράγμα ιερό για τους αρχαίους Έλληνες.
Για τους Έλληνες (τους πραγματικούς) πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι θεοί που τους αγαπούν, ακόμη και αν είναι χριστιανοί και δεν τους χρειάζονται.
Εμένα που θα μπορούσατε να με κατατάξετε;
Βέβαια εμένα δεν θα με ενδιέφερε και αν με αφόριζε η Εκκλησία λόγω της απέχθειάς μου προς την Παλαιά Διαθήκη και την εβραική ιστορία. Έχω εκφραστεί με αρκετά καλά λόγια γι' αυτόν τον λαό και κυρίως το ιερατείο του, ακριβώς όπως και ο Χριστός.

Ούτε θα με ενδιέφερε αν θα μου έκανε κηδεία ο παπάς, αλλά θα ήθελα ταφή, πράγμα ιερό για τους αρχαίους Έλληνες.
Για τους Έλληνες (τους πραγματικούς) πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι θεοί που τους αγαπούν, ακόμη και αν είναι χριστιανοί και δεν τους χρειάζονται.
Natasha έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 17:06Και γω πιστευω ότι υπαρχουν ψηγματα αληθειας και σε αλλες θρησκείες. Πχ η ενωση που λενε με τον ανωτερο εαυτό (ξεχναω σε ποιους είναι) είναι χριστιανικότατο! Προκειται για την αγιότητα, δηλ την ενωση με τον Θεό και το αγιο Πνευμα, αλλα εκείνοι το προσπαθουν ΧΩΡΙΣ την βοηθεια του Χριστου, οποτε και ματαιοπονουν.

Ο καθένας μας αυτοκατατάσσεται από τα πιστεύω που προβάλλει ως πεποιθήσεις του και εξ αυτού δεν έχει ανάγκη από κανέναν άλλον να τον κατατάξει κάπου καλή μου AntaresAntares έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 20:32Την διαφορά της προσευχής και του διαλογισμού την καταλαβαίνω. Η ένωση με τον Χριστό πως εννοείται ή βιώνεται;

Ο.Ι.
Βρε αχρηστο μωρό, το ίδιο είναι σου λεω, απλα σ αυτους εκεί κυκλοφόρησε ετσι, με αυτην την φραση, ανωτερος εαυτός. Και στο ξαναλέω πολυ φιλικά, χωρις διαθεση για μαλωμα, η ενωση που γίνεται με τον Θεό είναι και ενωση με τον παραδεισένιο εαυτό, δηλ ταυτόχρονα με το αγιο Πνευμα αλλά και με τον εαυτό που βρίσκεται στον παραδεισο.stargazer έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 18:08Δεν με καταλαβαινεις μου φαινεται... Δεν εχει σημασια τι πιστευεις εσυ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.Natasha έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 17:27
Καταλαβες τωρα η πρεπει να του βαλω και χρωμα;
Μηπως δεν με καταλαβαίνεις τί σου λεω; Και λίγη ταπείνωση δεν βλαπτει, πες, "δεν καταλαβα καλά τί ακριβως εννοείς".
"Άχρι καιρού..."
Εσυ είσαι σε πολυ καλό δρόμο, καπως σαν τους κατηχουμενους.Antares έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 20:32Την διαφορά της προσευχής και του διαλογισμού την καταλαβαίνω. Η ένωση με τον Χριστό πως εννοείται ή βιώνεται;

"Άχρι καιρού..."
Δεν ξερεις και συ για τι πραγμα ακριβώς μιλάω. Θα με εννοησεις εν καιρώ.O I έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 20:14Αυτό με την αυτοθέωση επισημαίνω σε αυτό το ποστ και μάλιστα με λεπτομέρεια φίλε stargazer όσο κι αν η καλή μας η Νατάσα πείθεται στον Έλληνα Μπλαβάτσκυ τής εποχής μαςstargazer έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 17:19H Ενωση με τον ανωτερο εαυτο δεν ειναι χριστιανικη διδασκαλια ουτε αγιοτητα. Η ΧΟ διδασκαλια λεει οτι η ενωση πρεπει να γινει με τον Χριστο ο οποιος δεν ειναι μεσα μας by default, αλλα θα ειναι εντος μας (και εμεις εντος του) οταν ακολουθησουμε τον δρομο της εκκλησιας. Η Βουδιστικη και ινδουιστικη προσσεγγιση λεει οτι εχεις ηδη μεσα σου τον "ανωτερο εαυτο" τον οποιο θα βρεις αδειαζοντας απ τις επιθυμιες.
Η έννοια τής λέξης προσεύχομαι σημαίνει "απευθύνομαι προς το Θεό" ενώ η λέξη διαλογίζομαι σημαίνει "σκέπτομαι, στοχάζομαι, συλλογίζομαι" δηλαδή συνομιλώ με τον εαυτό μου
Ο.Ι.

Και ΜΗΝ συγκρίνεις τον Δημο με την καθε αλλοπαρμένη και δαιμονοπαρμένη Μπλαβατσκυ! Ελεος δηλαδη, η τρεχαντηρω αυτη ομολογουσε τον Χριστό όπως κανει ο Δημος;;;;
Μην λεμε κουφα τωρα.
"Άχρι καιρού..."
Δεν χρειαζομαστε εμεις Μπλαβατσκυ και τετοια ξενοφερτα. Ειχαμε και εδω τιτανες της θεολογιας και του μεταφυσικουO I έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 20:14Αυτό με την αυτοθέωση επισημαίνω σε αυτό το ποστ και μάλιστα με λεπτομέρεια φίλε stargazer όσο κι αν η καλή μας η Νατάσα πείθεται στον Έλληνα Μπλαβάτσκυ τής εποχής μαςstargazer έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 17:19H Ενωση με τον ανωτερο εαυτο δεν ειναι χριστιανικη διδασκαλια ουτε αγιοτητα. Η ΧΟ διδασκαλια λεει οτι η ενωση πρεπει να γινει με τον Χριστο ο οποιος δεν ειναι μεσα μας by default, αλλα θα ειναι εντος μας (και εμεις εντος του) οταν ακολουθησουμε τον δρομο της εκκλησιας. Η Βουδιστικη και ινδουιστικη προσσεγγιση λεει οτι εχεις ηδη μεσα σου τον "ανωτερο εαυτο" τον οποιο θα βρεις αδειαζοντας απ τις επιθυμιες.
Ο.Ι.
Αυτος (Γιαννης Φουρακης)μαζι με Τουλατο και αλλον εναν με γυαλια ηλιου που μου διαφευγει (Λασκος;) ξεκινησαν απ τα 90ς να λενε τα δικα τους. Ο Φουρακης μαλιστα ειχε ξεκινησει απ τα 70ς
Δυστυχως ο Φουρακης και αυτος με τα γυαλια, μας εχουν αφησει. Ο Τουλατος που ζει συνεχιζει ακομα, εχει και μεγαλη κοντρα με τον Λιακοπουλο γιατι ο Λιακο λεει οτι οι θεοι του ολυμπου ηταν νεφιλιμ ενω ο ιδιος λεει οτι ηταν αγγελοι φωτος.

Καλα τα λες και εμπεριστατωμενα...ισως να γραψεις και κατι για τον συγκρητισμο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stargazer την 29 Αύγ 2019, 00:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξανθια εισαι;Natasha έγραψε: ↑28 Αύγ 2019, 21:55
Βρε αχρηστο μωρό, το ίδιο είναι σου λεω, απλα σ αυτους εκεί κυκλοφόρησε ετσι, με αυτην την φραση, ανωτερος εαυτός. Και στο ξαναλέω πολυ φιλικά, χωρις διαθεση για μαλωμα, η ενωση που γίνεται με τον Θεό είναι και ενωση με τον παραδεισένιο εαυτό, δηλ ταυτόχρονα με το αγιο Πνευμα αλλά και με τον εαυτό που βρίσκεται στον παραδεισο.
Μηπως δεν με καταλαβαίνεις τί σου λεω; Και λίγη ταπείνωση δεν βλαπτει, πες, "δεν καταλαβα καλά τί ακριβως εννοείς".
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ο Άδης των Ιουδαίων και η κρίση των ψυχών
από tanipteros » 18 Δεκ 2024, 03:08 » σε Θρησκειολογία - 13 Απαντήσεις
- 398 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
19 Δεκ 2024, 20:53
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αποσυμβολισμός του μύθου του Ερμαφρόδιτου, η ένωση των ψυχών
από tanipteros » 05 Ιαν 2025, 01:20 » σε Θρησκειολογία - 0 Απαντήσεις
- 150 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
05 Ιαν 2025, 01:20
-
-
-
Νέα δημοσίευση AfD - η τελική λύση για το στεγαστικό;
από Dwarven Blacksmith » 06 Αύγ 2024, 19:18 » σε Διεθνής πολιτική - 69 Απαντήσεις
- 2102 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sharp
01 Σεπ 2024, 13:14
-
-
-
Νέα δημοσίευση Στην τελική ευθεία για παραίτηση Μητσοτάκη ?
από Unique » 16 Φεβ 2025, 13:02 » σε Εσωτερική Πολιτική - 9 Απαντήσεις
- 239 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
16 Φεβ 2025, 19:22
-