sharp έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 22:48
Προσβάλεις έναν χρήστη που είναι νέος τόσο σε ηλικία, όσο και στο φόρουμ. Όσον αφορά τα Ελληνικά του, δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που γράφει έτσι. Εάν δεν ήσουν τόσο αλλεργικός στα περί Θεού, είμαι σίγουρος ότι θα καταλαβαίνες ότι έσφαλες. Αν μη τι άλλο ο χρήστης δεν υπήρξε αγενής προς κανέναν.
Ας ξεκινήσουμε από την τελευταία σου πρόταση...αυτό που έγραψε ο χρήστης...
xatz41 έγραψε: ↑21 Μάιος 2021, 21:32
( Να τονίσω ότι τα είδη εξελίσσονται αλλά όχι από ψάρι να γίνει ποντίκι και μετά άνθρωπος. Αυτά είναι για τους αδιάβαστους.)
Εγώ το εκλαμβάνω ως προσβολή για όποιον θεωρεί πως η εξελικτική θεωρία έχει βάσεις.
Αυτό που λέει, εκτός του ότι δεν έχει σχέση με το τι πρεσβεύει η εξελικτική θεωρία, προσβάλλει ως αδιάβαστους αυτούς που ξέρουν.
Θεωρώ λοιπόν πως η απάντησή μου ήταν στο ίδιο ύφος.
Όχι, δεν είμαι "τόσο αλλεργικός στα περί Θεού". Αλλεργικός είμαι απέναντι σε όσους αυτοδιορίζονται ερμηνευτές του Θεού και φορείς της μίας και μόνης αλήθειας.
Όσον αφορά την γλώσσα, θεωρώ πως δεν έχεις δίκιο. Δεν σπουδάζει υδραυλικός. Φιλοσοφία (λέει ότι) σπουδάζει.
Αν λοιπόν σπουδάζεις φιλοσοφία και ο γραπτός σου λόγος είναι έτσι...
xatz41 έγραψε: ↑22 Μάιος 2021, 16:53
Επίσης όπως λέει και ο Ρουσσώ όλοι οι άνθρωποι όταν
δουν ένα πλάσμα(άνθρωπο ή ζώο) να σπαρταράει
νιώθουμε λύπη.
Ασυνταξία στα υπογραμμισμένα
Όμως δεν μπορώ να
δεκτό πως
η φύση είναι ικανοί να δώσει ηθικές αξίες.
Επίθετο αντί για ρήμα στο πρώτο (ή ρήμα με κατάληξη όμικρον), ασυνταξία ενικού-πληθυντικού στο δεύτερο.
εμπειριστή ματιά
διαλύετε εύκολα από τον Ντεκάρτ στο επιχείρημα
Άγνωστη λέξη το πρώτο, κλασική περίπτωση αδυναμίας κατανόησης α' ενικού και β΄πληθυντικού των μεσόφωνων ρημάτων, στο δεύτερο.
...τότε η κατανόηση ένός φιλοσοφικού κειμένου μοιάζει πολύ δύσκολη υπόθεση.
Και υπάρχουν και άλλα.
Τέλος, τα επιχειρήματα που φέρνει, είναι τόσο έωλα που δεν έκανα καν τον κόπο να ασχοληθώ.
Το έκαναν άλλοι.
Τέσπα, διαβάζοντας το τι έχει γράψει και σε άλλο θέμα, θεωρώ ότι είναι τρόλλι και εγώ απλώς τσίμπησα...
Κρίμα στην εμπειρία μου...