Αλλαγή θρησκεύματος

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Zel89

Re: Αλλαγή θρησκεύματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zel89 » 06 Μάιος 2025, 17:49

Αρίστος έγραψε:
06 Μάιος 2025, 17:36
Zel89 έγραψε:
05 Μάιος 2025, 22:13
Τελευταία σκέφτομαι να γίνω μουσουλμάνος.
Ως χριστιανός δεν μου πήγαν καλά τα πράγματα, λέω να δοκιμάσω μήπως ο Αλλάχ σταθεί καλύτερος μαζί μου και αλλάξει η τύχη μου.
Τι πιστεύετε για τους Μουσουλμάνους και πως κάνω τη διαδικασία;

Ξεκινα και η τυχη σου δουλευει.

Εικόνα
Τι ακριβώς θες να μου δείξεις με αυτήν την εικόνα;

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 06 Μάιος 2025, 17:56

Zel89 έγραψε:
06 Μάιος 2025, 17:47
George_V έγραψε:
06 Μάιος 2025, 17:34
Zel89 έγραψε:
06 Μάιος 2025, 17:29

Και όμως , για πολύ βασικό θέμα που αφορά την αμαρτία, από τρεις παπάδες πήρα τρεις διαφορετικές απαντήσεις και ερμηνείες και λύσεις. Που είναι ένα θέμα στο οποίο θα έπρεπε να έχουν όλοι κοινή ερμηνεία. Φαντάσου να έβρισκα και άλλους για να ρωτήσω.
Αν ρωτησες κατι γενικο ειναι προφανες οτι οι απαντησεις θα διαφέρουν ως ενα βαθμο (χωρις να αλλοιωνουν το δογμα) καθως η Ορθοδοξη Εκκλησια εχει Κανονες που τηρουνται κατ'οικονομιαν και καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Αλλα δεν θα απεχουν παρασαγγας.

Αν ρωτησες κατι ειδικο τοτε κατι δεν σου ειπαν καλα καθως εκει οι απαντησεις δεν διαφέρουν.
Κάτι πολύ ειδικό για ένα θέμα που όπως είπα θεωρώ ότι είναι από τα βασικά και θα έπρεπε να λάβω παρόμοιες απαντήσεις.
Επίσης άλλο είπε ο καθένας για το τι πρέπει να κάνεις πριν να κοινωνήσεις. Πχ ένας είπε ότι είναι ΟΚ να έχεις φάει αν πρέπει να το κάνεις για λόγους υγείας, αλλά δεν πρέπει να κοινωνήσεις αν δεν έχεις συγχωρέσει κάποιον που σου ζήτησε συγγνώμη. Άλλος παπάς απαγόρευσε σε άτομο να κατουρήσει 24 ώρες μετά τη Θεία Κοινωνία.
Οι Κανονες δεν προβλεπουν καποια ειδικη διαδικασια προ της Κοινωνιας. Π.χ. η νηστεια πριν την κοινωνια ειναι παραδοση μεν αλλα καποιοι την τηρουν καποιοι αλλοι οχι. Οι παραδοση ειναι σεβαστη αλλα δεν ειναι prerequiste.

Απο εκει και περα αν δεν αλλοιωνεται δογμα (που στην ερωτηση που εκανες δεν αλλοιωνεται καποιο δογμα απο τις απαντησεις) ειναι θεμα παραδοσης απλα.

Κατι που στο ισλαμ δεν ισχυει γιατι εκει ακομα και τα δογματα ερμηνευονται ατομικα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Zel89

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zel89 » 06 Μάιος 2025, 18:05

George_V έγραψε:
06 Μάιος 2025, 17:56
Zel89 έγραψε:
George_V έγραψε:
06 Μάιος 2025, 17:34

Αν ρωτησες κατι γενικο ειναι προφανες οτι οι απαντησεις θα διαφέρουν ως ενα βαθμο (χωρις να αλλοιωνουν το δογμα) καθως η Ορθοδοξη Εκκλησια εχει Κανονες που τηρουνται κατ'οικονομιαν και καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Αλλα δεν θα απεχουν παρασαγγας.

Αν ρωτησες κατι ειδικο τοτε κατι δεν σου ειπαν καλα καθως εκει οι απαντησεις δεν διαφέρουν.
Κάτι πολύ ειδικό για ένα θέμα που όπως είπα θεωρώ ότι είναι από τα βασικά και θα έπρεπε να λάβω παρόμοιες απαντήσεις.
Επίσης άλλο είπε ο καθένας για το τι πρέπει να κάνεις πριν να κοινωνήσεις. Πχ ένας είπε ότι είναι ΟΚ να έχεις φάει αν πρέπει να το κάνεις για λόγους υγείας, αλλά δεν πρέπει να κοινωνήσεις αν δεν έχεις συγχωρέσει κάποιον που σου ζήτησε συγγνώμη. Άλλος παπάς απαγόρευσε σε άτομο να κατουρήσει 24 ώρες μετά τη Θεία Κοινωνία.
Οι Κανονες δεν προβλεπουν καποια ειδικη διαδικασια προ της Κοινωνιας. Π.χ. η νηστεια πριν την κοινωνια ειναι παραδοση μεν αλλα καποιοι την τηρουν καποιοι αλλοι οχι. Οι παραδοση ειναι σεβαστη αλλα δεν ειναι prerequiste.

Απο εκει και περα αν δεν αλλοιωνεται δογμα (που στην ερωτηση που εκανες δεν αλλοιωνεται καποιο δογμα απο τις απαντησεις) ειναι θεμα παραδοσης απλα.

Κατι που στο ισλαμ δεν ισχυει γιατι εκει ακομα και τα δογματα ερμηνευονται ατομικα.
Δεν μίλησα για νηστεία πριν την Θεία Κοινωνία αλλά για φαγητό το πρωί πριν πας να κοινωνήσεις. Που με όσους το συζήτησα κανείς δεν είχε ακούσει πως μπορείς να φας λίγο πριν.
Αφού λοιπόν είναι θέμα παράδοσης μπορώ να πάρω και την ερμηνεία για την αμαρτία που με βολεύει; Αφού παπάς το είπε.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 06 Μάιος 2025, 18:09

Zel89 έγραψε:
06 Μάιος 2025, 18:05
George_V έγραψε:
Zel89 έγραψε:

Δεν μίλησα για νηστεία πριν την Θεία Κοινωνία αλλά για φαγητό το πρωί πριν πας να κοινωνήσεις. Που με όσους το συζήτησα κανείς δεν είχε ακούσει πως μπορείς να φας λίγο πριν.
Αφού λοιπόν είναι θέμα παράδοσης μπορώ να πάρω και την ερμηνεία για την αμαρτία που με βολεύει; Αφού παπάς το είπε.
Aν θες να φας πριν κοινωνησεις φαε. Κανεις δεν θα πει "Ιιιιιιι τι εκανες?????"

Ειναι θεμα παράδοσης.

Οπως π.χ. και να φτυσεις μετα τη θεια κοινωνια. Δεν υπαρχει κανονας που να στο απαγορευει. Εν τουτοις ομως παραδοσιακα θεωρειται ασεβεια το να το κανεις.

Αν ομως π.χ. ρωτησεις "τι ειναι αμαρτια κατα του Αγιου Πνευματος" εκει οι απαντησεις ειναι πολυ συγκεκριμενες και αποδεκτες ειναι οσες εχουν εγκριθει απο τις Συνοδους κλπ.

Γιατι? Γιατι αυτο αφορα δογμα. Και τα δογματα δεν επιδεχονται διαφορετικων ερμηνειων απο αυτες που εχουν τεθει απο την κεντρικη διοικηση της Εκκλησιας.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta » 06 Μάιος 2025, 18:15

Zel89 έγραψε:
Ως χριστιανός δεν μου πήγαν καλά τα πράγματα, λέω να δοκιμάσω μήπως ο Αλλάχ σταθεί καλύτερος μαζί μου και αλλάξει η τύχη μου.
Πανεύκολα. πρέπει να κόψεις πετσάκι, και να πεις έναν όρκο, κι είσαι brother.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ.

Zel89

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zel89 » 06 Μάιος 2025, 18:16

George_V έγραψε:
06 Μάιος 2025, 18:09
Zel89 έγραψε:
George_V έγραψε:

Ειναι θεμα παράδοσης.

Οπως π.χ. και να φτυσεις μετα τη θεια κοινωνια. Δεν υπαρχει κανονας που να στο απαγορευει. Εν τουτοις ομως παραδοσιακα θεωρειται ασεβεια το να το κανεις.

Αν ομως π.χ. ρωτησεις "τι ειναι αμαρτια κατα του Αγιου Πνευματος" εκει οι απαντησεις ειναι πολυ συγκεκριμενες και αποδεκτες ειναι οσες εχουν εγκριθει απο τις Συνοδους κλπ.

Γιατι? Γιατι αυτο αφορα δογμα. Και τα δογματα δεν επιδεχονται διαφορετικων ερμηνειων απο αυτες που εχουν τεθει απο την κεντρικη διοικηση της Εκκλησιας.
Ξαναλέω ότι έκανα διαφορετικές απαντήσεις στα της αμαρτίας.
Επίσης δεν είναι παράδοση να μην κατουράει κάποιος για 24 ώρες μετά τη Θεία Κοινωνία αλλά υπάρχει παπάς που το απαιτεί αλλιώς σε θεωρεί αμαρτωλό

Zel89

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zel89 » 06 Μάιος 2025, 18:18

Communio Sancta έγραψε:
06 Μάιος 2025, 18:15
Zel89 έγραψε:
Το θέμα είναι αν η ζωή μου θα είναι καλύτερη και θα έχω ηρεμία και τύχη. Μήπως ο Αλλάχ με λυπηθεί περισσότερο.
Το χοιρινό που θα στερηθω βέβαια είναι ζόρι.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 06 Μάιος 2025, 18:25

Zel89 έγραψε:
Και όμως , για πολύ βασικό θέμα που αφορά την αμαρτία, από τρεις παπάδες πήρα τρεις διαφορετικές απαντήσεις και ερμηνείες και λύσεις. Που είναι ένα θέμα στο οποίο θα έπρεπε να έχουν όλοι κοινή ερμηνεία. Φαντάσου να έβρισκα και άλλους για να ρωτήσω.
Καιρός είναι να σταματήσεις να αντιλαμβάνεσαι τις θρησκείες με τη λογική δαιμόνιου ρεπόρτερ στο περιβάλλον σου.

Προτείνω να σταματήσεις τα τσαλαβουτήματα στα ρηχά των sos απαντήσεων και παραστάσεων και να το δεις λίγο πιο σοβαρά, αν πραγματικά σ' ενδιαφέρει ο παράγων "θρησκεία".

Στην τελική, ουδείς θα σου πάρει το κεφάλι αν δεν ...πιστέψεις στη μία ή την άλλη θρησκεία.

Φιλοσοφικά συστήματα είναι. :lol:

Έτσι για αρχή.

Εικόνα

https://www.kedros.gr/product/8239/kentri-yparxis.html

Και κάτι πιο δερβίσικο.

Εικόνα

https://www.protoporia.gr/roumi-tzalalo ... 76936.html
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 06 Μάιος 2025, 18:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 06 Μάιος 2025, 18:27

Zel89 έγραψε:
06 Μάιος 2025, 18:16
George_V έγραψε:
Zel89 έγραψε:

Ειναι θεμα παράδοσης.

Επίσης δεν είναι παράδοση να μην κατουράει κάποιος για 24 ώρες μετά τη Θεία Κοινωνία αλλά υπάρχει παπάς που το απαιτεί αλλιώς σε θεωρεί αμαρτωλό
Δεν θα κυνηγαμε την ουρα μας.

Ειπαμε οτι δεν αλλοιωνει το δογμα υπαρχει ενα ελαστικο οριο. Απο κει και μετα και συ ο ιδιος καταλαβαινεις οτι απαντησεις "μην κατουρησεις για 24 ωρες μετα την κοινωνια" ειναι ανεδαφικες για να μην πω αστειες

Αν ειναι να σκασεις για την κοινωνια καλυτερα να μην κοινωνησεις καθολου.

Αυτοι οι υπερζηλωτισμοι ειναι που κανουν κακο και αυτοι που το παιζουν βασιλικοτεροι του βασιλεως στον ζηλωτισμο ειναι συνηθως οι μεγαλυτεροι αμαρτωλοι και οτι λενε ειναι προφασεις εν αμαρτιαι. Περισσοτερο κακο θα σου κανουν παρα καλο.

Καποτε υπηρχε μια ομάδα οι Ευσταθιανοι που ελεγαν οτι οι χριστιανοι δεν πρεπει να τρωνε κρεας. Η Εκκλησια τους ειπε "Αν δεν θελετε να τρωτε κρεας μη φατε. Κανεις δεν θα σας κακοχαρακτηρισει, ουτε θα σας πει γιατι δεν τρωτε κρεας". Η σταση τους δεν αλλοιωνε το δογμα. Αν δεν ηθελαν να τρωνε κρεας για ΧΥΖ λογους ηταν ελευθεροι να το κανουν.

Εν τουτοις ομως οι Ευσταθιανοι κινουμενοι απο υπερβολικο ζηλο το πηγαν στο αλλο ακρο και ελεγαν οτι οποιος τρωει κρεας δεν θα παει στον παραδεισο.

Εκει η Εκκλησια ομως τους καταδικασε ως αιρετικους. Γιατι αλλο να μην τρως κρεας επειδη δεν θες για ΧΥΖ λογους (θεολογικους, κοινωνικους κλπ) αλλα οταν αυτο μου το συνδεεις με σωτηριολογικο θεμα και αλλοιωνεις το δογμα οχι κυριε δεν ειναι επιτρεπτο. Γινεσαι αιρετικος ετσι.

Το ιδιο λοιπον και οι ιερεις οι υπερζηλωτες που κανουν αυτο το πραγμα. Ανυψωνουν ησσονος σημασιας ζητημα σε σωτηριολογικα αλλοιωνοντας το δογμα.

Ακριβως οτι εκαναν και οι Παλαιοημερολογιτες. Πηραν ενα ησσονος σημασιας θεμα (ημερολογιο) και το εκαναν Μεγα Σωτηριολογικο ζητημα. Λες και ο Θεος χωραει σε ενα ημερολογιο.

Πανω στην προσπαθεια τους να γινουν ζηλωτες της πιστης καταντουν να γινονται αιρετικοι. Μακρια απο κατι τετοιους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος George_V την 06 Μάιος 2025, 18:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta » 06 Μάιος 2025, 18:27

Zel89 έγραψε:
06 Μάιος 2025, 18:18
Communio Sancta έγραψε:
Zel89 έγραψε:
Το θέμα είναι αν η ζωή μου θα είναι καλύτερη και θα έχω ηρεμία και τύχη. Μήπως ο Αλλάχ με λυπηθεί περισσότερο.
Μαλακία, το χοιρινό και το αλκοόλ. Αλλιώς είναι εντάξει. Έχεις προσευχή, που δεν με χαλάει, αλλά έχει Ραμαζάνι, χωρίς φαγητό, νερό, και τσιγάρο όλη μέρα, πράγμα επίσης δύσκολο. Αν άλλαζα, θα γινόμουν Ιουδαίος, αλλά να μην τρώω μακαρόνια με κιμά και τριμμένο τυρί είναι δύσκολο. Πάντως δεν έχεις θέμα, οι αδερφοί δέχονται όποιον να΄ναι, αρκεί να τους πεις ότι ψήνεσαι.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 06 Μάιος 2025, 19:00

Zel89 έγραψε:
06 Μάιος 2025, 17:49
Αρίστος έγραψε:
06 Μάιος 2025, 17:36
Zel89 έγραψε:

Ξεκινα και η τυχη σου δουλευει.

Εικόνα
Τι ακριβώς θες να μου δείξεις με αυτήν την εικόνα;

Ισως για τη συγκριση να βαλω αλλη μια.

Καμια φορα οι φωτογραφιες ειναι πιο ευγλωττες απο τα δογματα.

Εικόνα

.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 06 Μάιος 2025, 19:01

Zel89 έγραψε:
06 Μάιος 2025, 14:20
Beria έγραψε:
06 Μάιος 2025, 14:18
Zel89 έγραψε:
06 Μάιος 2025, 14:04

Σύμφωνα με τους μουσουλμάνους καμία σχέση δεν έχει ο Χριστός με τον Αλλάχ.
O Allah είναι ο θεός της Βίβλου και είναι ο ίδιος και στις τρείς θρησκείες
Ο Ιησούς είναι ο θεού θεός της Τριαδας στους χριστιανούς, μεγάλος προφήτης στους μουσουλμάνους και ανύπαρκτος για τους εβραίους

ο Ηλί, Αλλάχ, Θεός όμως είναι ένας
Σε πρόσφατη κουβέντα με μουσουλμάνους για αυτό το θέμα μου είπαν πως δεν ισχύει αυτό και διαχώρισαν τον Αλλάχ. Μάλιστα είπαν ότι αφού το Κοράνι είναι πιο πρόσφατο άρα είναι η μόνη αληθινή θρησκεία.

22/10/2024
Είναι το Ισλάμ δημιούργημα της Ρωμαιο-καθολικής εκκλησίας;
https://anazitiseis.gr/einai-to-islam-d ... ekklisias/

Zel89 έγραψε:
05 Μάιος 2025, 22:31
vagabondo έγραψε:
05 Μάιος 2025, 22:28
Zel89 έγραψε:
05 Μάιος 2025, 22:23

Αυτό με φοβίζει λίγο αλλά λογικά θα φαίνεται και μεγαλύτερη
:p2:
Δεν την έχω μικρή, αλλά ποιος δεν θέλει να φαίνεται μεγαλύτερη

Εικόνα

Zel89

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zel89 » 06 Μάιος 2025, 19:33

ΓΑΛΗ έγραψε:
06 Μάιος 2025, 18:25
Zel89 έγραψε:
Καιρός είναι να σταματήσεις να αντιλαμβάνεσαι τις θρησκείες με τη λογική δαιμόνιου ρεπόρτερ στο περιβάλλον σου.

Προτείνω να σταματήσεις τα τσαλαβουτήματα στα ρηχά των sos απαντήσεων και παραστάσεων και να το δεις λίγο πιο σοβαρά, αν πραγματικά σ' ενδιαφέρει ο παράγων "θρησκεία".

Στην τελική, ουδείς θα σου πάρει το κεφάλι αν δεν ...πιστέψεις στη μία ή την άλλη θρησκεία.

Φιλοσοφικά συστήματα είναι. :lol:

Έτσι για αρχή.

Εικόνα

https://www.kedros.gr/product/8239/kentri-yparxis.html

Και κάτι πιο δερβίσικο.

Εικόνα

https://www.protoporia.gr/roumi-tzalalo ... 76936.html
Θα τα διαβάσω.
Οπότε εσύ πιστεύεις ότι οι θρησκείες είναι απλά φιλοσοφικα συστήματα και είναι ΟΚ να μην πιστεύει κανείς ότι υπάρχει κάτι ανώτερο;
Δεν θα κρίνω προφανώς την απάντηση, και εγώ γενικά απαντήσεις ψάχνω.

Zel89

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zel89 » 06 Μάιος 2025, 19:37

George_V έγραψε:
06 Μάιος 2025, 18:27
Zel89 έγραψε:
06 Μάιος 2025, 18:16
George_V έγραψε:

Ειναι θεμα παράδοσης.

Δεν θα κυνηγαμε την ουρα μας.

Ειπαμε οτι δεν αλλοιωνει το δογμα υπαρχει ενα ελαστικο οριο. Απο κει και μετα και συ ο ιδιος καταλαβαινεις οτι απαντησεις "μην κατουρησεις για 24 ωρες μετα την κοινωνια" ειναι ανεδαφικες για να μην πω αστειες

Αν ειναι να σκασεις για την κοινωνια καλυτερα να μην κοινωνησεις καθολου.

Αυτοι οι υπερζηλωτισμοι ειναι που κανουν κακο και αυτοι που το παιζουν βασιλικοτεροι του βασιλεως στον ζηλωτισμο ειναι συνηθως οι μεγαλυτεροι αμαρτωλοι και οτι λενε ειναι προφασεις εν αμαρτιαι. Περισσοτερο κακο θα σου κανουν παρα καλο.

Καποτε υπηρχε μια ομάδα οι Ευσταθιανοι που ελεγαν οτι οι χριστιανοι δεν πρεπει να τρωνε κρεας. Η Εκκλησια τους ειπε "Αν δεν θελετε να τρωτε κρεας μη φατε. Κανεις δεν θα σας κακοχαρακτηρισει, ουτε θα σας πει γιατι δεν τρωτε κρεας". Η σταση τους δεν αλλοιωνε το δογμα. Αν δεν ηθελαν να τρωνε κρεας για ΧΥΖ λογους ηταν ελευθεροι να το κανουν.

Εν τουτοις ομως οι Ευσταθιανοι κινουμενοι απο υπερβολικο ζηλο το πηγαν στο αλλο ακρο και ελεγαν οτι οποιος τρωει κρεας δεν θα παει στον παραδεισο.

Εκει η Εκκλησια ομως τους καταδικασε ως αιρετικους. Γιατι αλλο να μην τρως κρεας επειδη δεν θες για ΧΥΖ λογους (θεολογικους, κοινωνικους κλπ) αλλα οταν αυτο μου το συνδεεις με σωτηριολογικο θεμα και αλλοιωνεις το δογμα οχι κυριε δεν ειναι επιτρεπτο. Γινεσαι αιρετικος ετσι.

Το ιδιο λοιπον και οι ιερεις οι υπερζηλωτες που κανουν αυτο το πραγμα. Ανυψωνουν ησσονος σημασιας ζητημα σε σωτηριολογικα αλλοιωνοντας το δογμα.

Ακριβως οτι εκαναν και οι Παλαιοημερολογιτες. Πηραν ενα ησσονος σημασιας θεμα (ημερολογιο) και το εκαναν Μεγα Σωτηριολογικο ζητημα. Λες και ο Θεος χωραει σε ενα ημερολογιο.

Πανω στην προσπαθεια τους να γινουν ζηλωτες της πιστης καταντουν να γινονται αιρετικοι. Μακρια απο κατι τετοιους.
Αυτό το ελαστικό όριο, όταν είναι πολύ ελαστικό μου δίνει την αίσθηση ότι ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχει και καθόλου.
Πχ όταν σου λέει παπάς να αγκαλιάζεις την αμαρτία και να την κάνεις με γενναιότητα και να λες μετά ότι δεν θες να πέσεις σε λύπη γιατί αυτή τη φέρνει ο διάβολος για να σε απομακρύνει από το Θεό, αυτό μου δίνει την αίσθηση ότι είναι ΟΚ να κάνεις το οτιδήποτε και μετά να μην το μετανιώνεις.
Εσύ πως το εκλαμβάνεις αυτό;

Zel89

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zel89 » 06 Μάιος 2025, 19:40

Communio Sancta έγραψε:
06 Μάιος 2025, 18:27
Zel89 έγραψε:
06 Μάιος 2025, 18:18
Communio Sancta έγραψε:

Μαλακία, το χοιρινό και το αλκοόλ. Αλλιώς είναι εντάξει. Έχεις προσευχή, που δεν με χαλάει, αλλά έχει Ραμαζάνι, χωρίς φαγητό, νερό, και τσιγάρο όλη μέρα, πράγμα επίσης δύσκολο. Αν άλλαζα, θα γινόμουν Ιουδαίος, αλλά να μην τρώω μακαρόνια με κιμά και τριμμένο τυρί είναι δύσκολο. Πάντως δεν έχεις θέμα, οι αδερφοί δέχονται όποιον να΄ναι, αρκεί να τους πεις ότι ψήνεσαι.
Ζόρι το ραμαζάνι όντως, αλλά είναι μια φορά το χρόνο σε περίοδο που η μέρα είναι σχετικά μικρή ακόμα, άσε που σηκώνονται αξημερωτα και μασαμπουκιαζουν για να αντέξουν.
Θέλω να ρωτήσω τι σχέση έχουν τα μακαρόνια με κιμά και τυρί με τον Ιουδαϊσμό αλλά θα φανώ πιο άσχετος ακόμα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών