Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑06 Σεπ 2024, 14:21
Isildur έγραψε: ↑06 Σεπ 2024, 08:45
Αρίστος έγραψε: ↑06 Σεπ 2024, 07:39
Nαι μονο που το rock' n' roll δεν υποστηριζε φυλομεταβασεις που εχουν γινει μαστιγα στην Αμερικη.
Texas Law Forbidding “Gender Transition” Hormone and Surgical Interventions for Minors Takes Effecthttps://www.texasattorneygeneral.gov/ne ... kes-effect
Ουτε το rock'n'roll σχετιζοταν με δικαιωμα υιοθεσιας απο ομοφυλοφιλες οικογενειες, ουτε περιλαμβανε διδασκαλια της ΛΟΑΤΚΙ Ατζεντας στα σχολεια η οποια συστηματικα καθυβριζει ολες τις δυτικες οικογενειες συνεπως και τη δικια σου.
.
Το R&R βγήκε σε μια εποχή που οι προβληματισμοί των νέων είχαν να κάνουν με την καταπίεση που ένιωθαν από την πουριτανή κοινωνία και την θρησκεία, την ελευθερία στο σεξ ή να τραβάνε καμμιά τζούρα, αντιπολεμικά μηνύματα λόγω της γενικής κατάστασης (Κορέα, Βιετνάμ κλπ) και γενικά με τα θέματα της εποχής του, και μ' αυτά ασχολήθηκε. Αν με κάποιο μαγικό τρόπο δημιουργόταν σήμερα το ροκ εν ρολ, θα ασχολούταν με όλα αυτά που δεν σ' αρέσουν (και σε κάποιον βαθμό διαφωνώ κι εγώ), γιατί αφ' ενός αυτοί που το δημιούργησαν τότε θα είχαν ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις σήμερα, αφ' ετέρου δε, ο τότε κυρ-Παντελής πουριτανός που σε εκνεύριζε και σε οδήγησε να γίνεις οπαδός του ροκ, είσαι σήμερα εσύ (κι εγώ).
Το ροκεντρολ γεννήθηκε από αντίδραση σε μια επιχή που η βιομηχανία δεν είχε ακόμα σταθεί στα πόδια της κι έτσι αντικειμενικά εξέφραζε πραγματικές αγωνίες, τάσεις συναισθήματα. Στην εποχή που διανύουμε η "αφύπνιση" προήλθε από το στάτους κουο. Πιστεύεις ότι το σύστημα θα ήταν ποτέ πίσω από κάποια επανάσταση; Δε νομίζω τάκη. Επίσης τι έχει παραχθεί σήμερα που θα μπορούσε να συγκριθεί με τραγούδια εκείνης της εποχής από αυτή την "επανάσταση". Τι νέες εκφράσεις ελεύθερων πνευμάτων έχουν δημιουργηθεί κι αποτυπωθεί σε χαρτι ή φιλμ που δεν είναι σαβούρες; Όχι πολλές. γνώμη μου είναι ότι η σημερινή επαν΄σταση δεν μπορεί να μεταφραστεί σε τέχνη επειδή είναι μόνο προπαγάνδα και φασισμός.
Τι εννοείς ότι η βιομηχανία δεν είχε σταθεί στα πόδια της, δεν σε πιάνω; Ποια βιομηχανία, του θεάματος εννοείς;

Το σύστημα δεν ξέρω αν θα ήταν ποτέ πίσω από την
δημιουργία μιας επανάστασης όπως λες (που γιατί όχι, αν το συνέφερε), σίγουρα όμως έχει αποδείξει ότι μια χαρά μπορεί να εκμεταλλευτεί τέτοιες καταστάσεις για το συμφέρον του. Να σου θυμίσω πώς μάζεψαν στρατό οι ΗΠΑ για το Βιετνάμ, χρησιμοποιώντας το ίνδαλμα των νέων με το όνομα Έλβις;
Όσο για τα άλλα που λες περί κλασικών και σαβούρας, νομίζω πως είναι άσχετα με το θέμα. Εγώ δεν μιλάω για συγκρίσεις, κι αν το έκανα
εννοείται πως θα ήμουν με το τότε κι όχι με το τώρα για διάφορους λόγους που σηκώνουν κουβέντα. Μιλάω για δράση και αντίδραση, ανάλογα με τις εποχές. Άλλο πράμα λέω, λοιπόν.