O Δίας κι ο Προμηθέας ομοφυλόφιλοι στη νέα σειρά ΚΑΟS του Netflix

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Στύξ

Re: O Δίας κι ο Προμηθέας ομοφυλόφιλοι στη νέα σειρά ΚΑΟS του Netflix

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 06 Σεπ 2024, 20:24

Αρίστος έγραψε:
06 Σεπ 2024, 16:42
Στο σχολειο μου παντως δεν επιτρεπονταν τα μακρια μαλλια και ειχαμε καθηγητες που μετρουσαν με υποδεκαμετρο το μηκος τους. Αρνηση κουρεματος σε προτροπη υποδεκαμετροφορου φιλολογου σημαινε αποβολη και κληση του κηδεμονα για εξηγησεις.

.
Μεις στο σχολείο μου ήμασταν αλητάμπουρες εν έτει 1986 στη Γ' Λυκείου. Φωνάξαμε μια μέρα στην πρωινή συγκέντρωση ενώπιον του χιτλερίσκου διευθυντή: " Ψωμί, Παιδεία και Πούτσα γυναικεία". Τον βάλανε μέσα μετά ,κάτι πρέπει να έπαθε.
Επίσης κάναμε μπουρδέλο το εξεταστικό κέντρο στις Πανελλήνιες. Ο πρόεδρος χτυπιόταν απ' τα νεύρα του.

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΡΕ ΜΟΝΙΑ

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 06 Σεπ 2024, 20:25

Αρίστος έγραψε:
06 Σεπ 2024, 20:14
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
06 Σεπ 2024, 20:04
Καραμελίτσα έγραψε:
06 Σεπ 2024, 16:22

Δε νομίζω να ισχύει αυτό, το αντίθετο μάλλον. Τρεις βασικές εκδοχές είχαν για τη μετα θάνατο ζωή, καμία δεν ήταν μηδενιστική.
μετά από τελετή ο οδυσσέας κατεβαίνει στον κάτω κόσμο. Εκεί συναντά τον Αχιλλέα που του λέει τα παρακάτω.

«Γέννημα του Διός, γιε του Λαέρτη, πολυμήχανε Οδυσσέα·
άφοβε, ποιο άλλο έργο φοβερότερο θα βάλει ακόμη ο νους σου;
που τόλμησες να κατεβείς στον Άδη, όπου νεκροί μονάχα
κατοικούν, δίχως τον νου τους πια, είδωλα και σκιές
βροτών που έχουν πεθάνει».

Οι πεθαμένοι είναι σκιες χωρίς νου, είδωλα χωρίς συναίσθηση του εαυτού τους. Ζωή στον κάτω κόσμο δεν υπάρχει και δεν περιγράφεται και οι ήρωες μοιάζουν να έχουν μείνει απολιθωμένοι στον πρότερο εαυτό τους.

Ορφικοι και Πλατωνιστες παντως πιστευαν στη μετενσαρκωση ενω οι Πυθαγορειοι πιστευαν στη μετεμψυχωση.

Και ο μυθος Περσεφονης και Πλουτωνα ειναι μια αλληγορια για τη μετενσαρκωση.

.
Ακόμα κι έτσι μιλάμε πάντα μόνο για συνέχιση της ψυχής που είναι κάτι χωρίς συνείδηση του εαυτού.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 06 Σεπ 2024, 20:29

06 Σεπ 2024, 20:25
Αρίστος έγραψε:

μετά από τελετή ο οδυσσέας κατεβαίνει στον κάτω κόσμο. Εκεί συναντά τον Αχιλλέα που του λέει τα παρακάτω.

Οι πεθαμένοι είναι σκιες χωρίς νου, είδωλα χωρίς συναίσθηση του εαυτού τους. Ζωή στον κάτω κόσμο δεν υπάρχει και δεν περιγράφεται και οι ήρωες μοιάζουν να έχουν μείνει απολιθωμένοι στον πρότερο εαυτό τους.

Ορφικοι και Πλατωνιστες παντως πιστευαν στη μετενσαρκωση ενω οι Πυθαγορειοι πιστευαν στη μετεμψυχωση.

.
Ακόμα κι έτσι μιλάμε πάντα μόνο για συνέχιση της ψυχής που είναι κάτι χωρίς συνείδηση του εαυτού.

Υπαρχει συνειδηση εαυτου, μαλιστα οι εξελιγμενες Ψυχες πριν μπουν στα Ηλυσια Πεδια περνουσαν απο το λειμωνα με τους ασφοδελους οπου εκει αναστοχαζονταν τις πραξεις τους οσο ζουσαν.

Αρα ο ομηρικος Αδης περιγραφει μονο μια απο τις εκδοχες.

.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 06 Σεπ 2024, 20:57

Αρίστος έγραψε:
06 Σεπ 2024, 20:29
06 Σεπ 2024, 20:25
Αρίστος έγραψε:

.

Υπαρχει συνειδηση εαυτου, μαλιστα οι εξελιγμενες Ψυχες πριν μπουν στα Ηλυσια Πεδια περνουσαν απο το λειμωνα με τους ασφοδελους οπου εκει αναστοχαζονταν τις πραξεις τους οσο ζουσαν.

Αρα ο ομηρικος Αδης περιγραφει μονο μια απο τις εκδοχες.

.
Τα Ηλύσια Πεδία ήταν για τους ήρωες όχι για την πλέμπα μα κι εκεί ακόμα έπιναν από τις πηγές της λήθης. γράφει γι' αυτά και ο Όμηρος.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 06 Σεπ 2024, 21:05

Τις πηγες της ληθης τις επιναν για να ξεχασουν τι εζησαν στη γη, στα Ηλυσια Πεδια ξεκινουσαν μια χαρα ζωη με συνειδηση κι απο ολα απλα δεν θυμοντουσαν τα βασανα της γης.

.

Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 » 06 Σεπ 2024, 21:23

Καβαλάρης έγραψε:
06 Σεπ 2024, 09:05
Polaris3 έγραψε:
05 Σεπ 2024, 22:22
Ρε τίτανα της σκέψης, υπάρχουν πολλά αγγεία που δείχνουν άντρες σε ερωτικές σκηνές.
Ναι σούργελο. Μαζί με γυναίκες. :003:
Polaris3 έγραψε:
Μην γράφεις μαλακιες μόνο για να μου την πεις.
Οι μαλακίες είναι όλες δικές σου και τις καταρρίπτω μία προς μία.
Polaris3 έγραψε:
Όπως υπάρχουν και γραπτά που περιγράφουν gay σκηνές (πχ συμπόσιο).
Ψέμματα.
Polaris3 έγραψε:
Ολόκληρο βιβλίο σου παρέθεσα και πάλι κάνεις το παπί.
Το οποίο δεν διάβασες.
Polaris3 έγραψε:
Δεν είναι κακό που οι αρχαίοι πολιτισμοί (οπως Ρώμη και Ελλάδα) είχαν σεξουαλικές πρακτικές ίδιου φύλου.
Καμμία πρακτική δεν υπήρχε κιναιδούλη. Αδερφές υπήρχαν και τίποτα περισσότερο. Μήπως να φέρω τον Γαβαλά, τον Καπουστίδη και τον Βαλλιανάτο για να ισχυριστώ ότι οι Έλληνες σήμερα τον παίρνουν;

Απλώς πιστεύετε το παραμύθι επειδή σας συμφέρει.
Είσαι άσχετος. Daddys με μούσια είχαν σεξουαλική σχέση με μικρά αγοράκια (pederasty). Κανονική πρακτική σε Ρώμη και Ελλάδα.
Λες όλους τους ιστορικούς και αρχαιολόγους ψεύτες επειδή εσύ είσαι ομοφοβικός. Οκ, έχεις δίκιο καβαλάρη. Δεν υπήρχε σεξουαλική πρακτική. Όλα ειναι μια συνωμοσία του νετφλιξ και των woke ιστορικών. Σε πιστεύουμε.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης » 06 Σεπ 2024, 21:29

Polaris3 έγραψε:
06 Σεπ 2024, 21:23
Είσαι άσχετος. Daddys με μούσια είχαν σεξουαλική σχέση με μικρά αγοράκια (pederasty). Κανονική πρακτική σε Ρώμη και Ελλάδα.
Ρωτήστε και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη. :smt005:
Polaris3 έγραψε:
Λες όλους τους ιστορικούς και αρχαιολόγους ψεύτες επειδή εσύ είσαι ομοφοβικός.
Δεν υπάρχει ομοφοβία μικρέ.
Polaris3 έγραψε:
Δεν υπήρχε σεξουαλική πρακτική.
Τι να κάνουμε μικρέ. Δεν υπήρχε. Κάποια στιγμή πρέπει να το χωνέψεις και να σταματήσεις να ψάχνεις για επιβεβαίωση δεξιά και αριστερά για τις δικές σου ονειρώξεις.

Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 » 06 Σεπ 2024, 21:38

Καβαλάρης έγραψε:
06 Σεπ 2024, 21:29
Polaris3 έγραψε:
Ρωτήστε και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη. :smt005:
Polaris3 έγραψε:
Λες όλους τους ιστορικούς και αρχαιολόγους ψεύτες επειδή εσύ είσαι ομοφοβικός.
Δεν υπάρχει ομοφοβία μικρέ.
Polaris3 έγραψε:
Δεν υπήρχε σεξουαλική πρακτική.
Τι να κάνουμε μικρέ. Δεν υπήρχε. Κάποια στιγμή πρέπει να το χωνέψεις και να σταματήσεις να ψάχνεις για επιβεβαίωση δεξιά και αριστερά για τις δικές σου ονειρώξεις.
Εγώ σε πιστεύω. Έχεις δίκιο, όλα είναι woke ψέματα.

Tώρα το θέμα είναι να πείσεις τους ιστορικούς που έχουν κάνει δεκάδες μελέτες και έρευνες πανω στο θεμα της pederasty. Θα δυσκολευτείς λίγο. Αλλά είμαστε μαζί σου. Ολα συνωμοσία είναι.

Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης » 06 Σεπ 2024, 21:46

Polaris3 έγραψε:
06 Σεπ 2024, 21:38
Τώρα το θέμα είναι να πείσεις τους ιστορικούς που έχουν κάνει δεκάδες μελέτες και έρευνες πανω στο θεμα της pederasty.
Δεν με απασχολεί αυτό. Άλλωστε δεν είναι το μοναδικό θέμα στο οποίο οι ιστορικοί κάνουν λάθος. Κάτι φυσικά που έχουν αντιληφθεί και άλλοι που το έψαξαν.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 06 Σεπ 2024, 22:29

06 Σεπ 2024, 14:21
Isildur έγραψε:
06 Σεπ 2024, 08:45
Αρίστος έγραψε:
06 Σεπ 2024, 07:39

Nαι μονο που το rock' n' roll δεν υποστηριζε φυλομεταβασεις που εχουν γινει μαστιγα στην Αμερικη.

Texas Law For­bid­ding ​“Gen­der Tran­si­tion” Hor­mone and Sur­gi­cal Inter­ven­tions for Minors Takes Effect

https://www.texasattorneygeneral.gov/ne ... kes-effect

Ουτε το rock'n'roll σχετιζοταν με δικαιωμα υιοθεσιας απο ομοφυλοφιλες οικογενειες, ουτε περιλαμβανε διδασκαλια της ΛΟΑΤΚΙ Ατζεντας στα σχολεια η οποια συστηματικα καθυβριζει ολες τις δυτικες οικογενειες συνεπως και τη δικια σου.

.
Το R&R βγήκε σε μια εποχή που οι προβληματισμοί των νέων είχαν να κάνουν με την καταπίεση που ένιωθαν από την πουριτανή κοινωνία και την θρησκεία, την ελευθερία στο σεξ ή να τραβάνε καμμιά τζούρα, αντιπολεμικά μηνύματα λόγω της γενικής κατάστασης (Κορέα, Βιετνάμ κλπ) και γενικά με τα θέματα της εποχής του, και μ' αυτά ασχολήθηκε. Αν με κάποιο μαγικό τρόπο δημιουργόταν σήμερα το ροκ εν ρολ, θα ασχολούταν με όλα αυτά που δεν σ' αρέσουν (και σε κάποιον βαθμό διαφωνώ κι εγώ), γιατί αφ' ενός αυτοί που το δημιούργησαν τότε θα είχαν ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις σήμερα, αφ' ετέρου δε, ο τότε κυρ-Παντελής πουριτανός που σε εκνεύριζε και σε οδήγησε να γίνεις οπαδός του ροκ, είσαι σήμερα εσύ (κι εγώ).
Το ροκεντρολ γεννήθηκε από αντίδραση σε μια επιχή που η βιομηχανία δεν είχε ακόμα σταθεί στα πόδια της κι έτσι αντικειμενικά εξέφραζε πραγματικές αγωνίες, τάσεις συναισθήματα. Στην εποχή που διανύουμε η "αφύπνιση" προήλθε από το στάτους κουο. Πιστεύεις ότι το σύστημα θα ήταν ποτέ πίσω από κάποια επανάσταση; Δε νομίζω τάκη. Επίσης τι έχει παραχθεί σήμερα που θα μπορούσε να συγκριθεί με τραγούδια εκείνης της εποχής από αυτή την "επανάσταση". Τι νέες εκφράσεις ελεύθερων πνευμάτων έχουν δημιουργηθεί κι αποτυπωθεί σε χαρτι ή φιλμ που δεν είναι σαβούρες; Όχι πολλές. γνώμη μου είναι ότι η σημερινή επαν΄σταση δεν μπορεί να μεταφραστεί σε τέχνη επειδή είναι μόνο προπαγάνδα και φασισμός.
Τι εννοείς ότι η βιομηχανία δεν είχε σταθεί στα πόδια της, δεν σε πιάνω; Ποια βιομηχανία, του θεάματος εννοείς; :smt017

Το σύστημα δεν ξέρω αν θα ήταν ποτέ πίσω από την δημιουργία μιας επανάστασης όπως λες (που γιατί όχι, αν το συνέφερε), σίγουρα όμως έχει αποδείξει ότι μια χαρά μπορεί να εκμεταλλευτεί τέτοιες καταστάσεις για το συμφέρον του. Να σου θυμίσω πώς μάζεψαν στρατό οι ΗΠΑ για το Βιετνάμ, χρησιμοποιώντας το ίνδαλμα των νέων με το όνομα Έλβις;

Όσο για τα άλλα που λες περί κλασικών και σαβούρας, νομίζω πως είναι άσχετα με το θέμα. Εγώ δεν μιλάω για συγκρίσεις, κι αν το έκανα εννοείται πως θα ήμουν με το τότε κι όχι με το τώρα για διάφορους λόγους που σηκώνουν κουβέντα. Μιλάω για δράση και αντίδραση, ανάλογα με τις εποχές. Άλλο πράμα λέω, λοιπόν.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 06 Σεπ 2024, 22:39

omg kai 3 lol έγραψε:
06 Σεπ 2024, 14:26
Isildur έγραψε:
Αρίστος έγραψε:
06 Σεπ 2024, 07:39

Nαι μονο που το rock' n' roll δεν υποστηριζε φυλομεταβασεις που εχουν γινει μαστιγα στην Αμερικη.

Texas Law For­bid­ding ​“Gen­der Tran­si­tion” Hor­mone and Sur­gi­cal Inter­ven­tions for Minors Takes Effect

https://www.texasattorneygeneral.gov/ne ... kes-effect

Ουτε το rock'n'roll σχετιζοταν με δικαιωμα υιοθεσιας απο ομοφυλοφιλες οικογενειες, ουτε περιλαμβανε διδασκαλια της ΛΟΑΤΚΙ Ατζεντας στα σχολεια η οποια συστηματικα καθυβριζει ολες τις δυτικες οικογενειες συνεπως και τη δικια σου.
Το R&R βγήκε σε μια εποχή που οι προβληματισμοί των νέων είχαν να κάνουν με την καταπίεση που ένιωθαν από την πουριτανή κοινωνία και την θρησκεία, την ελευθερία στο σεξ ή να τραβάνε καμμιά τζούρα, αντιπολεμικά μηνύματα λόγω της γενικής κατάστασης (Κορέα, Βιετνάμ κλπ) και γενικά με τα θέματα της εποχής του, και μ' αυτά ασχολήθηκε. Αν με κάποιο μαγικό τρόπο δημιουργόταν σήμερα το ροκ εν ρολ, θα ασχολούταν με όλα αυτά που δεν σ' αρέσουν (και σε κάποιον βαθμό διαφωνώ κι εγώ), γιατί αφ' ενός αυτοί που το δημιούργησαν τότε θα είχαν ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις σήμερα, αφ' ετέρου δε, ο τότε κυρ-Παντελής πουριτανός που σε εκνεύριζε και σε οδήγησε να γίνεις οπαδός του ροκ, είσαι σήμερα εσύ (κι εγώ).

το προβλημα για τον αριστο και τον καθε προβοκατορισκο τυπου αριστου, ειναι οτι χρειαζεται εχθρους για να επιβιωσει η ατζεντα και το παρελθον που επικαλειται και αρνειται να παραδεχθει οτι εχει πεθανει, το οποιο θελει να το βαλει σε σαβανα και να το περιφερει για προσκυνημα σε ενα γυαλινο κουτι

η θρησκεια εχει πεθανει προ πολλου κανεις δεν παει εκκλησια, κανεις δεν σταυροκοποιεται δεν νηστευει κοκ. κι οποιος επικαλειται τα Θεια ειναι για να βρισει.. η οικογενεια το ιδιο τα διαζυγια ειναι σχεδον ισα με τους γαμους, ο θεσμος του γαμου εχει καταντησει μια βαρετη διαδικασια, και αν ρωτησεις εναν νεο/νεα κατω απο 30 ο γαμος και η οικογενεια δεν ειναι πουθενα στα σχεδια του, παμε και στη μορφωση που απο τη πρωτοβαθμια μεχρι την ανωτατη εκπαιδευση στην καλυτερη των περιπτωσεων επιβιωνουν οι παπαγαλοι χωρις κριτικη σκεψη,

για να μη μακρυγορω και με αλλα πολλα ερχονται λοιπον καποιοι που "εθελοτυφλουν" σε ολα αυτα αγνοωντας την πραγματικοτητα και εξυπηρετωντας την δικη τους ατζεντα ερχονται και μας λενε οτι το νετφλιξ ειναι το μεγαλο "κακο"
επιβεβαιωνοντας για αλλη μια φορα οτι διαχρονικα στην ιστορια παντοτε οι προβοκατορες προξενουν το μεγαλυτερο κακο...
Κοίτα, το τι έχει ο Αρίστος στο μυαλό του δεν μπορώ να το ξέρω, οπότε προτιμώ να μην τοποθετηθώ. Κρίνω βέβαια και σχολιάζω κατά περίπτωση, όποτε θέλω να το κάνω. Και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω συμφωνήσει μαζί του ή που έχω μάθει κάτι απ' αυτόν, στις σχεδόν 2 δεκαετίες που τον ξέρω. Εκεί που πρέπει όμως, εννοείται πως θα τον κοντράρω... :lol:

Για την θρησκεία και τους θρήσκους, σαφώς και υπάρχει μεγάλη πτώση στο... "μαγαζί", αλλά δεν νομίζω πως είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο λες. Όχι ακόμα, δηλαδή.

Για τα περί νέων που λες, συμφωνώ.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 06 Σεπ 2024, 23:12

Isildur έγραψε:
06 Σεπ 2024, 22:39
omg kai 3 lol έγραψε:
06 Σεπ 2024, 14:26
Isildur έγραψε:

το προβλημα για τον αριστο και τον καθε προβοκατορισκο τυπου αριστου, ειναι οτι χρειαζεται εχθρους για να επιβιωσει η ατζεντα και το παρελθον που επικαλειται και αρνειται να παραδεχθει οτι εχει πεθανει, το οποιο θελει να το βαλει σε σαβανα και να το περιφερει για προσκυνημα σε ενα γυαλινο κουτι

η θρησκεια εχει πεθανει προ πολλου κανεις δεν παει εκκλησια, κανεις δεν σταυροκοποιεται δεν νηστευει κοκ. κι οποιος επικαλειται τα Θεια ειναι για να βρισει.. η οικογενεια το ιδιο τα διαζυγια ειναι σχεδον ισα με τους γαμους, ο θεσμος του γαμου εχει καταντησει μια βαρετη διαδικασια, και αν ρωτησεις εναν νεο/νεα κατω απο 30 ο γαμος και η οικογενεια δεν ειναι πουθενα στα σχεδια του, παμε και στη μορφωση που απο τη πρωτοβαθμια μεχρι την ανωτατη εκπαιδευση στην καλυτερη των περιπτωσεων επιβιωνουν οι παπαγαλοι χωρις κριτικη σκεψη,

για να μη μακρυγορω και με αλλα πολλα ερχονται λοιπον καποιοι που "εθελοτυφλουν" σε ολα αυτα αγνοωντας την πραγματικοτητα και εξυπηρετωντας την δικη τους ατζεντα ερχονται και μας λενε οτι το νετφλιξ ειναι το μεγαλο "κακο"
επιβεβαιωνοντας για αλλη μια φορα οτι διαχρονικα στην ιστορια παντοτε οι προβοκατορες προξενουν το μεγαλυτερο κακο...
Κοίτα, το τι έχει ο Αρίστος στο μυαλό του δεν μπορώ να το ξέρω, οπότε προτιμώ να μην τοποθετηθώ. Κρίνω βέβαια και σχολιάζω κατά περίπτωση, όποτε θέλω να το κάνω. Και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω συμφωνήσει μαζί του ή που έχω μάθει κάτι απ' αυτόν, στις σχεδόν 2 δεκαετίες που τον ξέρω. Εκεί που πρέπει όμως, εννοείται πως θα τον κοντράρω... :lol:

Για την θρησκεία και τους θρήσκους, σαφώς και υπάρχει μεγάλη πτώση στο... "μαγαζί", αλλά δεν νομίζω πως είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο λες. Όχι ακόμα, δηλαδή.

Για τα περί νέων που λες, συμφωνώ.

για μενα το προβλημα δεν ειναι ο αριστος το εχω ξαναπει, ειναι το συστημα που γενναει αριστους δεξια κι αριστερα με ψευτοδιχασμους και πολωσεις προσπαθωντας να καπηλευτει και να ποδηγετησει τους υγειως σκεπτομενους σε διαφορα ζητηματα που αναφερονται κι εδω μεσα, και να βαλει ετσι αυτοματως ολους τους αλλους στην απεναντι πλευρα,
ετσι για αυτον ειμαι "υπερασπιστης του προοδευτικου νεοταξιτικου νετφλιξ" που αν και εχω συνδρομη ζητημα ειναι τα τελευταια 3-4 χρονια να εχω δει 12 ταινες και 3-4 σειρες που μπορουσα να τις δω κι απο αλλου.. αλλα για να εχω αντιθετη αποψη και παραλληλα να εχω και εκεινη την αποψη για το ταδε ζητημα αυτοματως κατηγοριοποιουμαι..

ολη αυτη η μαχη ιδεολογιων απο ενα σημειο και μετα αρχιζει και κουραζει και ο κοσμος παυει να ακολουθει, οτιδηποτε με αρνητικο ή θετικο προσημο αν δεν εχει βαση και ουσια απο πισω αργα ή γρηγορα χανεται.. ειδικα στο συγχρονο κοσμο με τοσα πολλα ερεθισματα που τον κανουν να βαριεται γρηγορα..

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 06 Σεπ 2024, 23:48

omg kai 3 lol έγραψε:
06 Σεπ 2024, 23:12
ολη αυτη η μαχη ιδεολογιων απο ενα σημειο και μετα αρχιζει και κουραζει και ο κοσμος παυει να ακολουθει, οτιδηποτε με αρνητικο ή θετικο προσημο αν δεν εχει βαση και ουσια απο πισω αργα ή γρηγορα χανεται.. ειδικα στο συγχρονο κοσμο με τοσα πολλα ερεθισματα που τον κανουν να βαριεται γρηγορα..
:smt023

Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου, να κάτσει κάπου οριστικά η μπίλια. Βρισκόμαστε εν μέσω αλλαγών (ξαναλέω ότι αρκετές από αυτές δεν με βρίσκουν σύμφωνο) και βλέπουμε υπερβολές και από τις δύο πλευρές. Κάποια στιγμή θα καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός και θα επέλθει η... επόμενη κανονικότητα. Νομίζω και ελπίζω, δηλαδή.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 07 Σεπ 2024, 00:09

Καραμελίτσα έγραψε:
06 Σεπ 2024, 16:22
06 Σεπ 2024, 12:31
Αν το καλοσκεφτείς ο Όμηρος κι αρχαίοι ήταν πιο κυνικοί στο θέμα του θανάτου. Εκείνοι μάλλον πίστευαν ότι όντως δεν υπάρχει τίποτα μετά τον θάνατο κι ο άνθρωπος σβήνει όταν πεθαίνουν όλοι αυτοί που τον θυμούνται.
Δε νομίζω να ισχύει αυτό, το αντίθετο μάλλον. Τρεις βασικές εκδοχές είχαν για τη μετα θάνατο ζωή, καμία δεν ήταν μηδενιστική.

Ο ίδιος ο Όμηρος μιλάει για μεταθανάτιες τιμωρίες Σϊσυφου και Τάνταλου. Επίσης έχεις δεκάδες περιγραφές της μετά θάνατο ζωής στη λογοτεχνία. Πχ

Πίνδαρος, Β Ολυμπιονίκης
Αλλά αν κάποιος το έχει και ξέρει τι πρόκειται να έρθει,
ότι οι ανήμπορες ψυχές όσων έχουν πεθάνει εδώ λαμβάνουν αμέσως ανταπόδοση.
Και όλες οι κακές πράξεις στο βασίλειο του Δία
εδώ τις κρίνει κάποιος από κάτω από τη γη,
που εκδίδει την ποινή του με απεχθή καταναγκασμό.
Αλλά έχοντας τον ήλιοπάντα σε ίσες νύχτες και ίσες μέρες,
οι καλοί λαμβάνουν μια ζωή πιο απαλλαγμένη από μόχθους,
χωρίς να ενοχλεί η δύναμη των όπλων τους τη γη,
ούτε το νερό της θάλασσας, για χάρη μιας ασήμαντης ύπαρξης.
Η μετά θάνατον κρίση καλών κακών ήταν πολύ διαδεδομένη στην κλασική εποχή.

(Έχεις δει τους Βατράχους;)

Και μετά πρέπει να προσθέσεις Ορφικούς, όπου η ποιότητα της μετα θάνατον ζωής εξαρτάται από τη μύηση σε τελετές, και Πυθαγόρειους-Πλατωνικούς με τη μετεμψύχωση.
Z

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 07 Σεπ 2024, 00:49

Πασιφάη έγραψε:
06 Σεπ 2024, 12:34
Ναύτης έγραψε:
06 Σεπ 2024, 08:09
Πασιφάη έφτασα στο 7ο επεισόδιο χθες. Τελικά καλό είναι, είχες δίκιο. Σήμερα θα το τελειώσω.
Να την ακούς μωρέ τη φιλενάδα. :D:g094:
Μόλις το τελείωσα. Φίνο. Περιμένω το σίκουελ.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών