Ε καλά αν είναι να ψεύδεσαι, άστο. Συνέχισε με τους υπόλοιπους στον αγώνα.hellegennes έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:00Όχι, δεν έφερες κανένα τέτοιο λινκ. Σου είπα ότι δεν έχεις ιδέα τι λέει η σύμβαση του ΟΗΕ και δεν γράφει αυτό το πράγμα που λέει το λινκ σου. Ο ΟΗΕ δεν θεωρεί παιδί κάθε άτομο κάτω των 18.Fata_Morgana έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 12:56Παπαριές καμαρωτές. Σου έδωσα λινκ για τη προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού που μέσα σε αυτό ορίζει ποιες ηλικίες ορίζονται ως παιδιά.hellegennes έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 12:13
Ούτε είπα κάτι τέτοιο ούτε θέλω να πω κάτι τέτοιο. Αυτά είναι ναϊδομαλακίες γιατί δεν σ' αρέσει η πραγματικότητα και κάνεις σαν μωρό.
Αν μια "περπάτημένη" 15χρονη σε κοιτάξει λάγνα και υποσχόμενα τί κάνεις;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Fata_Morgana
Re: Αν μια "περπάτημένη" 15χρονη σε κοιτάξει λάγνα και υποσχόμενα τί κάνεις;
- Οργισμένος
αναγνωση δεν γνωριζεις;;;nowhere έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 12:30αν σου αρέσει να κάνεις τον βλάκα ποιος είμαι εγώ που θα σε εμποδίσωhellegennes έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 12:22Ναι, σ' αυτό το άρθρο είναι που γράφει ότι μπορείς να παντρευτείς πριν τα 18. Ίσως να το διαβάσεις;Οι μελλόνυμφοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Το δικαστήριο μπορεί, αφού ακούσει τους μελλονύμφους και τα πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου, να επιτρέψει το γάμο και πριν από τη συμπλήρωση αυτής της ηλικίας, αν η τέλεσή του επιβάλλεται από σπουδαίο λόγο.
Βασει νομου λοιπον οπως παραθετεις ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ο γαμος ανηλικων.
Το δημοτικο το τελειωσες;;;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
έχει σημασία και πόσο είσαι εσύ
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Azzurra Carnelos
τι έχουμε εδώ?με ρωτάς αν έχω δυνατότητα ανάγνωσης βάζοντας με μεγαλύτερη γραμματοσειρά αυτό που λέω ότι ισχύει και κολλάς και ένα άσχετο πινακάκι.οκ,δεν έχω κάτι να πωhellegennes έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 12:54Δυνατότητα ανάγνωσης έχεις ή έχεις κάψει κάθε εγκεφαλικό κύτταρο; Μια υπεύθυνη δήλωση υπογράφουν οι γονείς. Τίποτα άλλο. Υπάρχει θεωρητικά πλαίσιο ακροαματικής διαδικασίας, αλλά αν συναινούν οι γονείς είναι διαδικαστικό και μόνον.nowhere έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 12:30αν σου αρέσει να κάνεις τον βλάκα ποιος είμαι εγώ που θα σε εμποδίσωhellegennes έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 12:22Ναι, σ' αυτό το άρθρο είναι που γράφει ότι μπορείς να παντρευτείς πριν τα 18. Ίσως να το διαβάσεις;Οι μελλόνυμφοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Το δικαστήριο μπορεί, αφού ακούσει τους μελλονύμφους και τα πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου, να επιτρέψει το γάμο και πριν από τη συμπλήρωση αυτής της ηλικίας, αν η τέλεσή του επιβάλλεται από σπουδαίο λόγο.
Εδώ μόνο ένα έτος από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ (με άδεια από το κράτος) γάμων ανηλίκων. Υπάρχουν στοιχεία ως το 2023.
Μα εγώ δεν ζήτησα μόνον τη δική ΣΟΥ άποψη, καλό μου. Ένα γενικό ερώτημα ερώτημα έθεσα.Οργισμένος έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:03φυσικα ειναι υπερ της εφαρμογης των νομων και της προστασιας των παιδιων. Η δικια σου η αποψη ποια ειναι;;;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 12:38Αν πάρω σαφή απάντηση, αναφορικά με τη διαχείριση της ανήλικης σεξουαλικότητας σε όλες τις ευάλωτες μειονότητες, δεν έχω κανένα πρόβλημα να την αναφέρω αναλυτικά.
Θεωρώ πάντως ένα στοιχείο καθοριστικό. Το να έχει σαφή γνώση ηλικίας της ανήλικης ο οποιοσδήποτε επιδιώξει περαιτέρω κονέ μαζί της.
Οπότε, άσε τα ελιγμικά τερτίπια.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
στον πίνακα δείχνει οτι άντρες 55-59 παντρεύτηκαν γυναίκες κάτω των 18
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
- Fata_Morgana
Δηλαδή μπορεί αύριο το ανήλικο 12 ετών να πάει να παντρευτεί οπως έχει τη δυνατότητα ένας ενήλικος;Οργισμένος έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:05αναγνωση δεν γνωριζεις;;;nowhere έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 12:30αν σου αρέσει να κάνεις τον βλάκα ποιος είμαι εγώ που θα σε εμποδίσωhellegennes έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 12:22Ναι, σ' αυτό το άρθρο είναι που γράφει ότι μπορείς να παντρευτείς πριν τα 18. Ίσως να το διαβάσεις;Οι μελλόνυμφοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Το δικαστήριο μπορεί, αφού ακούσει τους μελλονύμφους και τα πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου, να επιτρέψει το γάμο και πριν από τη συμπλήρωση αυτής της ηλικίας, αν η τέλεσή του επιβάλλεται από σπουδαίο λόγο.
- hellegennes
Δεν κάνω κανέναν αγώνα. Νομικά για το κράτος υπάρχουν ενήλικοι και ανήλικοι, δεν υπάρχει ορισμός "παιδί". Υπάρχουν νόμοι που ορίζουν διάφορα ηλικιακά όρια για διαφορετικές δραστηριότητες (εργασία, οδήγηση, αλκοόλ, κ.α.) αλλά δεν υπάρχει πουθενά κάποιος νόμος που αναφέρει την λέξη "παιδί" ως ορισμό.Fata_Morgana έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:04Ε καλά αν είναι να ψεύδεσαι, άστο. Συνέχισε με τους υπόλοιπους στον αγώνα.hellegennes έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:00Όχι, δεν έφερες κανένα τέτοιο λινκ. Σου είπα ότι δεν έχεις ιδέα τι λέει η σύμβαση του ΟΗΕ και δεν γράφει αυτό το πράγμα που λέει το λινκ σου. Ο ΟΗΕ δεν θεωρεί παιδί κάθε άτομο κάτω των 18.Fata_Morgana έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 12:56
Παπαριές καμαρωτές. Σου έδωσα λινκ για τη προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού που μέσα σε αυτό ορίζει ποιες ηλικίες ορίζονται ως παιδιά.
Ο ΟΗΕ δεν έχει πουθενά κανέναν τέτοιον ορισμό επίσης. Πράγμα που μπορείς να δεις αν αντί να γράφεις μαλακίες, όπως συνήθως, στρώσεις τον κώλο σου να διαβάσεις την ίδια την σύμβαση του ΟΗΕ.
Αλλά αυτό θέλει χρόνο και κόπο, πού καιρός για τέτοια. Καλύτερα να τον δαπανήσεις σε κάτι πιο σημαντικό, όπως να κάνεις τα νύχια σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι, σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί.Fata_Morgana έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:11Δηλαδή μπορεί αύριο το ανήλικο 12 ετών να πάει να παντρευτεί οπως έχει τη δυνατότητα ένας ενήλικος;Οργισμένος έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:05αναγνωση δεν γνωριζεις;;;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Ναι, όπως δείχνουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που 6% των γάμων ήταν με ανήλικες για το 2000. Όχι γάμους ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αληθινούς γάμους, με άδεια από το κράτος.Fata_Morgana έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:11Δηλαδή μπορεί αύριο το ανήλικο 12 ετών να πάει να παντρευτεί οπως έχει τη δυνατότητα ένας ενήλικος;Οργισμένος έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:05αναγνωση δεν γνωριζεις;;;
Yes, it does.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
καταλαβαίνουμε για ποιες κοινωνικές ομάδες ισχύει. Εγώ ήξερα οτι ο νόμος λέει οτι απο 14-16 απαιτείται η άδεια του γονέα. Για κάτω απο 14 δε νομίζω να επιτρέπεται αλλά προφανώς ζουν μαζι και μολις παει 14 τους παντρεύουν. Δηλαδή ο νόμος δεν λειτουργεί σαν προστασία αλλά σαν μη προστασία για το ανήλικο το οποίο γίνεται έρμαιο χωρίς να καλύπτεται απο κανένα νόμο.
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
- hellegennes
Υπάρχει κατώτατο όριο δικαιοπραξίας στα 10. Από 10 και πάνω επιτρέπεται ο γάμος. Πάρε και το 2016 με γάμο άντρα άνω των 60 με ανήλικη:Σέλευκας έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:20καταλαβαίνουμε για ποιες κοινωνικές ομάδες ισχύει. Εγώ ήξερα οτι ο νόμος λέει οτι απο 14-16 απαιτείται η άδεια του γονέα. Για κάτω απο 14 δε νομίζω να επιτρέπεται αλλά προφανώς ζουν μαζι και μολις παει 14 τους παντρεύουν. Δηλαδή ο νόμος δεν λειτουργεί σαν προστασία αλλά σαν μη προστασία για το ανήλικο το οποίο γίνεται έρμαιο χωρίς να καλύπτεται απο κανένα νόμο.

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
------
Υπό το ανωτέρω πρίσμα εξετάζεται και το ενδεχόμενο σύναψης γάμου ανήλικων προσώπων, ακόμα και στην περίπτωση που ο ένας εκ των μελλονύμφων είναι ενήλικας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 1350 παρ. 2 του ΑΚ: «Οι μελλόνυμφοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Το δικαστήριο μπορεί, αφού ακούσει τους μελλονύμφους και τα πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου, να επιτρέψει το γάμο και πριν από τη συμπλήρωση αυτής της ηλικίας, αν η τέλεσή του επιβάλλεται από σπουδαίο λόγο». Γίνεται, λοιπόν, φανερό ότι σύμφωνα με τα όσα ισχύουν κατά το ελληνικό δίκαιο, αυτό παρέχει τη δυνατότητα σύναψης γάμου μεταξύ ανηλίκων ή με ανήλικο πρόσωπο. Ως τέτοια πρόσωπα, δε, θεωρούνται εκείνα μικρότερης ηλικίας από το 18ο έτος, τα οποία μπορεί να μην διαθέτουν ακόμα πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, παρ’ όλα αυτά, δύναται να παντρευτούν μόνο κατ’ εξαίρεση και εφόσον συντρέχει «σπουδαίος λόγος».
Η αόριστη νομική έννοια του «σπουδαίου λόγου» εξειδικεύεται από το δικαστήριο με βάση τα πραγματικά περιστατικά που υποδεικνύουν αν ο γάμος γίνεται χάριν του συμφέροντος του ανήλικου μελλονύμφου, με τρόπο έτσι ώστε αυτό όχι μόνο να μην βλάπτεται, αλλά και να εξυπηρετείται, ενώ υπόψη λαμβάνονται και τα ιδιαίτερα υποκειμενικά στοιχεία που κρίνονται στο πρόσωπο του ανήλικου. Έτσι, σύμφωνα με την διαμορφωθείσα νομολογία ως σπουδαίος λόγος μπορεί να κριθεί η εγκυμοσύνη, ο κίνδυνος από αναβολή του γάμο, η μακρά ολοκληρωμένη σχέση των μελλονύμφων, τα δυσμενή σχόλια της κοινωνίας στα οποία ενδέχεται να υπόκειται ο ανήλικος και να στιγματίζεται από αυτά, η ύπαρξη ψυχικής επαφής μεταξύ τους και η φύση των συναισθημάτων τους, καθώς και η ωριμότητα, η σταθερότητα των απόψεων και η όλη προσωπικότητα τους, η ηλικιακή τους διαφορά και οι συνθήκες, στις οποίες δύνανται να «στεγάσουν» την «νεοκτιθείσα» οικογένειά τους, η πρόθεση τους για εργασία, ολοκλήρωση των σπουδών τους, τεκνοποίηση κλπ.
------
Περισσότερα εδώ
https://www.mcaounilaw.gr/%CE%BD%CE%B5% ... E%B1%CF%82
Υπό το ανωτέρω πρίσμα εξετάζεται και το ενδεχόμενο σύναψης γάμου ανήλικων προσώπων, ακόμα και στην περίπτωση που ο ένας εκ των μελλονύμφων είναι ενήλικας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 1350 παρ. 2 του ΑΚ: «Οι μελλόνυμφοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Το δικαστήριο μπορεί, αφού ακούσει τους μελλονύμφους και τα πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου, να επιτρέψει το γάμο και πριν από τη συμπλήρωση αυτής της ηλικίας, αν η τέλεσή του επιβάλλεται από σπουδαίο λόγο». Γίνεται, λοιπόν, φανερό ότι σύμφωνα με τα όσα ισχύουν κατά το ελληνικό δίκαιο, αυτό παρέχει τη δυνατότητα σύναψης γάμου μεταξύ ανηλίκων ή με ανήλικο πρόσωπο. Ως τέτοια πρόσωπα, δε, θεωρούνται εκείνα μικρότερης ηλικίας από το 18ο έτος, τα οποία μπορεί να μην διαθέτουν ακόμα πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, παρ’ όλα αυτά, δύναται να παντρευτούν μόνο κατ’ εξαίρεση και εφόσον συντρέχει «σπουδαίος λόγος».
Η αόριστη νομική έννοια του «σπουδαίου λόγου» εξειδικεύεται από το δικαστήριο με βάση τα πραγματικά περιστατικά που υποδεικνύουν αν ο γάμος γίνεται χάριν του συμφέροντος του ανήλικου μελλονύμφου, με τρόπο έτσι ώστε αυτό όχι μόνο να μην βλάπτεται, αλλά και να εξυπηρετείται, ενώ υπόψη λαμβάνονται και τα ιδιαίτερα υποκειμενικά στοιχεία που κρίνονται στο πρόσωπο του ανήλικου. Έτσι, σύμφωνα με την διαμορφωθείσα νομολογία ως σπουδαίος λόγος μπορεί να κριθεί η εγκυμοσύνη, ο κίνδυνος από αναβολή του γάμο, η μακρά ολοκληρωμένη σχέση των μελλονύμφων, τα δυσμενή σχόλια της κοινωνίας στα οποία ενδέχεται να υπόκειται ο ανήλικος και να στιγματίζεται από αυτά, η ύπαρξη ψυχικής επαφής μεταξύ τους και η φύση των συναισθημάτων τους, καθώς και η ωριμότητα, η σταθερότητα των απόψεων και η όλη προσωπικότητα τους, η ηλικιακή τους διαφορά και οι συνθήκες, στις οποίες δύνανται να «στεγάσουν» την «νεοκτιθείσα» οικογένειά τους, η πρόθεση τους για εργασία, ολοκλήρωση των σπουδών τους, τεκνοποίηση κλπ.
------
Περισσότερα εδώ
https://www.mcaounilaw.gr/%CE%BD%CE%B5% ... E%B1%CF%82
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Σε κάθε περίπτωση μπορεί. Ελάχιστες αιτήσεις απορρίπτονται και αυτές αφορούν άρνηση συναίνεσης γονέων. Ακόμη και με άρνηση συναίνεσης μπορεί το δικαστήριο να αποφασίσει ότι έχουν δικαίωμα οι ανήλικοι να παντρευτούν.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:15Ναι, σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί.Fata_Morgana έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:11Δηλαδή μπορεί αύριο το ανήλικο 12 ετών να πάει να παντρευτεί οπως έχει τη δυνατότητα ένας ενήλικος;Οργισμένος έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:05
αναγνωση δεν γνωριζεις;;;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Fata_Morgana
Επιτρέπεται από το νόμο ο γαμος 2 ενηλίκων. Το αποφασίζουν πάνε και παντρεύονται. Επιτρέπεται από το νόμο να παντρευτούν δυο ανήλικα αλλά κάτω από ειδικές περιστάσεις και με άδεια από το δικαστήριο. Άρα επιτρέπεται από το νόμο αλλά με προυποθέσεις τις οποίες θα κρίνει το δικαστήριο αν είναι αρκετές για να δώσει άδεια. Οπότε δεν είναι τόσο απλό το επιτρέπεται από το νόμο .ΓΑΛΗ έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:15Ναι, σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί.Fata_Morgana έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:11Δηλαδή μπορεί αύριο το ανήλικο 12 ετών να πάει να παντρευτεί οπως έχει τη δυνατότητα ένας ενήλικος;Οργισμένος έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:05
αναγνωση δεν γνωριζεις;;;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 606 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
03 Ιούλ 2024, 23:09