δεν ειναι φαντασια ειναι δυσφορια. Και οταν εστιαζει σε κατι που εκλαμβανει ως δυσμορφια (ειμαι πολυ χοντρος, εχω μικρο στηθος, δε μ αρεσει η μυτη μου) και γινεται εμμονη δε σταματαει με τις οποιες επεμβασεις , το στηθος πρεπει να μεγαλωσει κι αλλο, η πρεπει ν αδυνατισεις κι αλλο.Juno έγραψε: ↑13 Απρ 2018, 00:27Δηλαδή αν η φαντασία αφορά κάτι συγκεκριμένο στο σώμα, είναι διαταραχή, αν αφορά κάτι γενικό (άντρας που αισθάνεται γυναίκα), είναι φυσιολογικό.blackpaint έγραψε: ↑12 Απρ 2018, 22:12εχει να κανει με την ταυτιση του μεσα με το εξω, το οποιο περιλαμβανει και εμφανιση αλλα κυριως αποδοχη, εαν περναει για το φυλο στο οποιο εχει κανει μεταβαση- γι αυτο και η ψυχιατρικη φιλολογια λεει πως απαξ και αυτο επιτευχθει, η διαταραχη περναει η εστω μειωνεται.hellegennes έγραψε: ↑12 Απρ 2018, 22:04Σωστά. Το να νομίζεις πως είσαι άλλο φύλο απ' αυτό που είσαι είναι άλλου είδους διαταραχή, που έχει να κάνει με την εικόνα του σώματος. Κάπου στο φάσμα OCD πρέπει να βρίσκεται.
οι περιπτωσεις του ανθρωπου γατας η της πρωταθήτριας του μποτοξ εχουν να κανουν μ εμμονες με κατι συγκεκριμενο στο σωμα και δεν σταματανε
Η διαταραχη φυλου, επειδη αφορα την ταυτοτητα, εχει κυριως να κανει με την αποδοχη, γι αυτο και δεν κανουν παντα εγχειρησεις. Οι δε εγχειρησεις γεννητικων οργανων ειναι πολυ σπανιες , εχουν γινει ολες κι ολες μερικες εκατονταδες.
Δεν εχει επισης να κανει με ψυχωσικες εμμονες (ειμαι κατι εντελως αλλο απο αυτο που ειμαι) γιατι αυτες περνανε μολις ο ασθενης σταθεροποιηθει με την καταλληλη αγωγη, και παραδεχεται πως δεν ειναι πχ, αρκουδα. Το διεμφυλικο ατομο δεν αντιδρα στην αντιψυχωσικη αγωγη, δεν παραδεχεται πως δεν ειναι τρανς η το φυλο στο οποιο μεταβαινει. Ξερει τι ειναι. Το προβλημα του ειναι αλλο.