Ερώτηση προς άθεους & υλιστές
Re: Ερώτηση προς άθεους & υλιστές
- Πίτσα μιλάνο παρακαλώ!
- Γεια σας
- Γεια σας.
- Παρακαλώ να σας ρωτήσω, είσαστε ανοικτά όλο το 24ωρο όπως γράφει το φυλλάδιο που έχω;
- Μάλιστα κύριε. Εξυπηρετούμε καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
- Μία διευκρίνηση παρακαλώ. Είστε ας πούμε ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της επομένης ή ξέρω γω... από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 5 το απόγευμα της άλλης μέρας;
- Γεια σας
- Γεια σας.
- Παρακαλώ να σας ρωτήσω, είσαστε ανοικτά όλο το 24ωρο όπως γράφει το φυλλάδιο που έχω;
- Μάλιστα κύριε. Εξυπηρετούμε καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
- Μία διευκρίνηση παρακαλώ. Είστε ας πούμε ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της επομένης ή ξέρω γω... από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 5 το απόγευμα της άλλης μέρας;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- Θα ήθελα παρακαλώ έναν καφέ σκέτο, χωρίς ζάχαρη αν έχετε την καλοσύνη
- Βεβαίως
Τακ τακ τακ (ξαναγυρνάει στον πελάτη)
- Μας συγχωρείτε κύριε η ζάχαρη μόλις μας τελείωσε. Θέλετε να σας φέρω έναν χωρίς ζαχαρίνη;
- Βεβαίως
Τακ τακ τακ (ξαναγυρνάει στον πελάτη)
- Μας συγχωρείτε κύριε η ζάχαρη μόλις μας τελείωσε. Θέλετε να σας φέρω έναν χωρίς ζαχαρίνη;
Parrot αφενός δεν έχω ασχοληθεί με κβαντικά μαθηματικά, οπότε δεν καταλαβαίνω τι λες (μόνο την έννοια του ντετερμινισμού ξέρω) αφετέρου αμφιβάλλω για το αν ξέρεις κι εσύ τι είναι αυτά που έγραψες. Ποιο είναι το πόιντ σου; Ότι όποιος δεν ομιλεί την κβαντική οφείλει να σωπά; Ότι δεν μπορεί να τεκμηριώσει την αθεΐα; Το ότι μιλάς με τόσο δυσνόητους όρους μου φαίνεται σαν παραδοχή της ήττας σου, δεν μπορείς να φέρεις επιχειρήματα οπότε δυσκολεύεις τον άλλο να εκφραστεί.
Και ο άθεος θα απαντούσε πως οι αρχικές συνθήκες είναι εκεί που ξεκίνησε το big bangΧαοτικός έγραψε: ↑15 Σεπ 2019, 03:05Σωστά. Αλλά αν μουν τώρα χριστιανός θα σου έλεγα ότι και η πεταλούδα δεν φτερουγίζει τυχαία αλλά η συμπεριφορά της είναι σύμφωνη και προκαθορισμένη από τις αρχικές συνθήκες. Λυπάμαι τον Ιούδα μόνο που έμπλεξε. Αν δεν πρόδιδε το Χριστούλη θα πήγαινε ενάντια στο θεϊκό σχέδιο και θα ήταν άξιος τιμωρίας. Μα και τώρα άξιος τιμωρίας είναι που πρόδωσε ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει- Casper - έγραψε: ↑15 Σεπ 2019, 02:31https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%98% ... F%85%CF%82
"Η θεωρία του Χάους μελετά τη συμπεριφορά ορισμένων μη γραμμικών δυναμικών συστημάτων, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις αρχικές συνθήκες, ένα αποτέλεσμα το οποίο ευρέως αναφέρεται ως το φαινόμενο της πεταλούδας. Μικρές διαφορές στις αρχικές συνθήκες (όπως αυτές που οφείλονται σε σφάλματα στρογγυλοποίησης σε αριθμητικούς υπολογισμούς) αποδίδουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα για τα δυναμικά συστήματα, καθιστώντας τη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη αδύνατη σε γενικές γραμμές. Αυτό συμβαίνει παρ' όλο που αυτά τα συστήματα είναι αιτιοκρατικά ("ντετερμινιστικά"), πράγμα που σημαίνει ότι η μελλοντική συμπεριφορά τους καθορίζεται πλήρως από τις αρχικές συνθήκες τους, χωρίς να εμπλέκονται τυχαίες παράμετροι. Με άλλα λόγια, η ντετερμινιστική φύση αυτών των συστημάτων δεν τα κάνει προβλέψιμα. Αυτή η συμπεριφορά είναι γνωστή ως ντετερμινιστικό χάος, ή απλά χάος. Αυτό συνοψίζεται από τον Έντουαρντ Λόρεντζ ως εξής:
Χάος: Όταν το παρόν καθορίζει το μέλλον, αλλά η προσέγγιση του παρόντος δεν προσδιορίζει κατά προσέγγιση το μέλλον.
Προβλεψιμότητα: Μήπως το χτύπημα των φτερών μιας πεταλούδας στη Βραζιλία, μπορεί να προκαλέσει έναν τυφώνα στο Τέξας;". Το χτύπημα των φτερών αντιπροσωπεύει μια μικρή αλλαγή στην αρχική κατάσταση του συστήματος, η οποία προκαλεί μια αλυσίδα γεγονότων που οδηγούν σε μεγάλης κλίμακας φαινόμενα. Αν δεν είχε χτυπήσει τα φτερά της η πεταλούδα, η τροχιά του συστήματος θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετική."
Εγώ δεν καταλαβαίνω το αρχικό ερώτημα του νήματος πάντως. Τι θα πει πιθανοκρατική ή ντετερμινιστική προέλευση;

Νομίζω πως αντί προέλευση ήθελε να γράψει φύση. Ούτε εγώ βγάζω νόημα από την ερώτηση.
Ρε συ, από αυτά θα ξεστραβωθεί ή θα μπερδευτεί εντελώς; Πρέπει να έχεις καλό υπόβαθρο για να καταλαβαίνεις τι λένε. 2ο έτος και πάνω. Δεν ξεκινάς με αυτά. Εγώ που τα έχω κάνει και τα ξέχασα - πρέπει να θυμηθώ - πόσο μάλλον να τα βλέπει κάποιος πρώτη φορά. Θα του φαίνονται κινέζικα.parafrwn έγραψε: ↑15 Σεπ 2019, 02:35Ανοιξε την κβαντο του Τραχανά και ξεστραβωσου.
Εναλλακτικά,
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Quantum_probability
https://plato.stanford.edu/entries/qt-q ... anProbNuts
Τι να γίνει, δεν υπάρχει βασιλικός δρόμος για τα μαθηματικά.- Casper - έγραψε: ↑15 Σεπ 2019, 03:49Ρε συ, από αυτά θα ξεστραβωθεί ή θα μπερδευτεί εντελώς; Πρέπει να έχεις καλό υπόβαθρο για να καταλαβαίνεις τι λένε. 2ο έτος και πάνω. Δεν ξεκινάς με αυτά. Εγώ που τα έχω κάνει και τα ξέχασα - πρέπει να θυμηθώ - πόσο μάλλον να τα βλέπει κάποιος πρώτη φορά. Θα του φαίνονται κινέζικα.parafrwn έγραψε: ↑15 Σεπ 2019, 02:35Ανοιξε την κβαντο του Τραχανά και ξεστραβωσου.
Εναλλακτικά,
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Quantum_probability
https://plato.stanford.edu/entries/qt-q ... anProbNuts
Αν δυσκολεύεται στην κατανόηση ας κάνει ερωτήσεις που έχουν βατές απαντήσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος parafrwn την 15 Σεπ 2019, 03:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Ο άθεος δεν θα μιλούσε για αρχικές συνθήκες. Εγώ προσωπικά για να εξηγήσω τον κόσμο δεν έχω τέτοια ανάγκη.
Για μένα υπάρχει και το μη αίτιο και μη αιτιατό. Όπως μπορεί να υπάρχει και το αυταίτιο. Αμάν πια η κωλοπιλάλα μας να οφείλονται όλα κάπου. Ας αποδείξουμε ότι υπάρχουμε και δεν είναι απλά μία ροπή προς την ύπαρξη όλο αυτό, ας αποδείξουμε ότι θέλει αιτία πίσω του το κάθε τι - μα το κάθε τι - και μετά ψάχνουμε και τις βρίσκουμε.
Για μένα υπάρχει και το μη αίτιο και μη αιτιατό. Όπως μπορεί να υπάρχει και το αυταίτιο. Αμάν πια η κωλοπιλάλα μας να οφείλονται όλα κάπου. Ας αποδείξουμε ότι υπάρχουμε και δεν είναι απλά μία ροπή προς την ύπαρξη όλο αυτό, ας αποδείξουμε ότι θέλει αιτία πίσω του το κάθε τι - μα το κάθε τι - και μετά ψάχνουμε και τις βρίσκουμε.
Για να είμαι ειλικρινής εμένα ποτέ δεν μου άρεσε το τυχαίο. Με τρόμαζε. Μισούσα την κβαντομηχανική επίσης. Μετά άρχισα να την συνηθίζω και να το αποδέχομαι. Αλλά ποτέ δεν πίστευα σε Θεό.Χαοτικός έγραψε: ↑15 Σεπ 2019, 03:52Ο άθεος δεν θα μιλούσε για αρχικές συνθήκες. Εγώ προσωπικά για να εξηγήσω τον κόσμο δεν έχω τέτοια ανάγκη.
Για μένα υπάρχει και το μη αίτιο και μη αιτιατό. πως μπορεί να υπάρχει και το αυταίτιο. Αμάν πια η κωλοπιλάλα μας να οφείλονται όλα κάπου. Ας αποδείξουμε ότι υπάρχουμε και δεν είναι απλά μία ροπή προς την ύπαρξη όλα αυτό, ας αποδείξουμε ότι θέλει αιτία πίσω του το κάθε τι - μα το κάθε τι - και μετά ψάχνουμε και τις βρίσκουμε.

Μωρέ ας πιστέψουμε και σε κάνα Θεό. Δεν γαμιέται! Αφού στολίσαμε τη ζωή με κατανάλωση, με νοήματα, με της Παναγιάς τα μάτια, βάλε κι ένα Θεό να έχει απ όλα το μαγαζί.
Ρε τον άνθρωπο ρε! Όλα θα τα βρει ο πούστης! Όλα!
Χαοτικός: Για έναν κυνικό υπαρξισμό | phorum 2019
Εμείς είχαμε έναν μόνο Θεό, τον Οικονόμου που έκανε το μάθημα πτυχίου, μεταξύ αλλων, "από τα quarks μέχρι το σύμπαν". Άλλος θεός δεν υπήρχε, μήτε κ υπάρχει.- Casper - έγραψε: ↑15 Σεπ 2019, 03:54Για να είμαι ειλικρινής εμένα ποτέ δεν μου άρεσε το τυχαίο. Με τρόμαζε. Μισούσα την κβαντομηχανική επίσης. Μετά άρχισα να την συνηθίζω και να το αποδέχομαι. Αλλά ποτέ δεν πίστευα σε Θεό.Χαοτικός έγραψε: ↑15 Σεπ 2019, 03:52Ο άθεος δεν θα μιλούσε για αρχικές συνθήκες. Εγώ προσωπικά για να εξηγήσω τον κόσμο δεν έχω τέτοια ανάγκη.
Για μένα υπάρχει και το μη αίτιο και μη αιτιατό. πως μπορεί να υπάρχει και το αυταίτιο. Αμάν πια η κωλοπιλάλα μας να οφείλονται όλα κάπου. Ας αποδείξουμε ότι υπάρχουμε και δεν είναι απλά μία ροπή προς την ύπαρξη όλα αυτό, ας αποδείξουμε ότι θέλει αιτία πίσω του το κάθε τι - μα το κάθε τι - και μετά ψάχνουμε και τις βρίσκουμε.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Χαοτικός έγραψε: ↑15 Σεπ 2019, 04:00Μωρέ ας πιστέψουμε και σε κάνα Θεό. Δεν γαμιέται! Αφού στολίσαμε τη ζωή με κατανάλωση, με νοήματα, με της Παναγιάς τα μάτια, βάλε κι ένα Θεό να έχει απ όλα το μαγαζί.

Δίνεις ρεσιτάλ απόψε!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μάθημα συμπεριφοράς από άθεους προς αγνωστικιστές
από Άθεος » 20 Μάιος 2024, 08:24 » σε Θρησκειολογία - 142 Απαντήσεις
- 3672 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
25 Μάιος 2024, 22:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μια ερώτηση προς οπαδούς του Τραμπ..
από Parrot » 27 Μαρ 2024, 15:23 » σε Διεθνής πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 555 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Parrot
27 Μαρ 2024, 15:34
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ερωτηση προς γυναικες για σχεση
από GoBack » 08 Σεπ 2024, 14:33 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 16 Απαντήσεις
- 695 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
14 Σεπ 2024, 09:34
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ερώτηση προς κομμουνιστές: Πότε θα πεθάνει ο καπιταλισμός;
από micmic » 07 Φεβ 2024, 13:36 » σε Διεθνής πολιτική - 127 Απαντήσεις
- 3156 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi