Δε θεωρώ τον εαυτό μου μορφωμένο, είμαι μορφωμένος και επιτυχημένος και όχι ψεκασμενος χρυσαυγιτης, παλαιοημερολογίτης αντιεμβολιαστης ή γιδοβοσκος εθνικιστής.Kauldron έγραψε: ↑22 Μαρ 2020, 18:33Philip Mortimer έγραψε: ↑22 Μαρ 2020, 18:27Φυσικά και είμαι μορφωμένος.
Το Ισραήλ είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και δε θεωρείται ακριβώς δυτικός κόσμος.Θεωρείς τον εαυτό σου μορφωμένο. Οι μαλακίες που πετάς λένε άλλα.Φυσικά και είμαι μορφωμένος.Το Ισραήλ έχει τη νοοτροπία που έχει, γιατί έχει να κάνει με χώρες που έχουν τη νοοτροπία της Τουρκίας. Ακόμα και με την ίδια την Τουρκία, με την οποια μολονότι δεν έχει κοινά σύνορα, δέχτηκε επιθετική ενέργια απ' αυτή τη βρωμοχώρα (υπόθεση Μαβι Μαρμαρά) και έδωσε στους Τούρκους την απάντηση που τους άξιζε.Το Ισραήλ είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και δε θεωρείται ακριβώς δυτικός κόσμος.
Το Ισραήλ έχει γύρω στο 20% αραβες πολλοί από τους οποίους φανατικοί, άλλο ένα 20% φανατικούς στα θρησκευτικά θέματα Εβραίους που ζουν στην εποχή του λίθου και διάφορους βαρεμενους Εβραίους εθνικιστές. Δηλαδή κράτος για κλαματα, όχι δυτικός κόσμος.
Κάτι κοντά σε δυτικό κόσμο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ίσως μόνο το Τελ Αβίβ, όπου ζουν κοσμικοί και μορφωμένοι Εβραίοι.