Όσο εμβληματικό είναι το μνημόνιο, άλλο τόσο είναι και το μακεδονικό. Το πρώτο ακουμπάει περισσότερο τους αριστερούς και το δεύτερο τους δεξιούς. Όπως συντάσσεστε με το συριζα που ήταν ριζοσπαστικά αντίθετος σε ολα ως αντιπολίτευση, το ίδιο ισχύει και αντιστρόφως.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑22 Ιαν 2019, 16:11Είναι εμβληματικό ζήτημα η Συμφωνία των Πρεσπών και όχι το Μνημόνιο! Τι άλλο θα διαβάσουμε σε τούτο το Φόρουμ!kameron έγραψε: ↑22 Ιαν 2019, 15:23Το συγκεκριμένο εμβληματικό ζήτημα ισοδυναμεί ουσιαστικά με ψήφο εμπιστοσύνης.
Το να ψηφίζονται διακομματικά κάποια νομοσχέδια είναι ένα θέμα, το να κυβερνά η μονοκομματική διακυβέρνηση με πλειοψηφίες à la carte είναι κάτι διαφορετικό και προϋποθέτει την ύπαρξη χρήσιμων ηλιθίων. Τουλάχιστον ο καμμένος το έκανε με συγκεκριμένο αντάλλαγμα.
Με τη δίκη σου λογική, στις περισσότερες δυτικές χώρες δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει αντιπολίτευση αφού κατά κανόνα προκύπτουν συγκλήσεις στο πλαίσιο της σοσιαλφιλελευθερης συναίνεσης. Δεν γίνεται όμως έτσι, λ.χ. η αντιπολίτευση στη Γαλλία σχεδόν ποτέ δεν ψηφίζει τα νομοσχέδια της μακρονικης πλειοψηφίας, το ίδιο οι εργατικοί στο ΗΒ κλπ.
Βασικά, δεν χρειάζεται να τα εξηγώ αυτά, τα έχει διδάξει η συριζαρα που ως αντιπολίτευση καταψήφιζε τη συντριπτική πλειοψηφία των νόμων ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Εντωμεταξύ, μου κάνει εντύπωση που τα γράφεις εσύ αυτά, που μας έχεις ζαλίσει με την διεθνή εικόνα της Ελλάδας και με το τι θα πουν οι σύμμαχοι! Λοιπόν, πάρτε το απόφαση. Οι σύμμαχοι είπαν και ελάλησαν. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ζορίστε, μεσιέ.
Α, και κάτι ακόμη να μην το ξεχάσω. Δεν βλέπω πολλές αναφορές σε πουτινόπληκτους τώρα τελευταία. Μήπως φταίει ότι ο νταβάριτς Βλαδίμηρος είναι ενάντια στην Συμφωνία και δεν σας βολεύει πλέον ως αφήγηση;
Για πουτινοπληκτους πες τα άλλου, εγώ έχω γράψει πολλές φορές ότι καιτοι ουδολως εμπιστεύομαι τη Ρωσία θεωρώ υστερία το συνειδητό αντιρωσισμο της Δύσης.
Φυσικά κανείς λάθος και στο άλλο που γράφεις για συμμάχους κλπ, δεν είναι αυτή η γραμμή μου έχω πολλάκις εκφρασθεί σχετικα, αυτό που έλεγα ήταν ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν της επιτρέπει τις ταρζανιές που εσείς θέλατε τότε αναφορικά με την ευρωζώνη και την ΕΕ. Το θέλατε υποκριτικά βέβαια όπως διαφαίνεται από τη σημερινή σου στάση που κινείται στον άξονα του νταουλιερη καλού διαχειριστή και αγαπημένου των Δυτικών επειδή έτσι βολεύει το κόμμα σου.