Θριαμβευτική επιβεβαίωση Γιώργη

Μελέτη της γλώσσας, γραμματική, συντακτικό, σχολιασμοί και διευκρινίσεις.
Άβαταρ μέλους
Juno

Re: Θριαμβευτική επιβεβαίωση Γιώργη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 19 Νοέμ 2018, 17:58

Leporello έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 13:51
:smt005::smt005::smt005: To αριστερό alfavita συναντά τον Gus Portokalos. Αυτά κάνει η συναναστροφή με τους ΑΝΕΛ. Προφανώς γιά την Juno δεν σχολιάζουμε, από κοράκι κρα περιμένεις να ακούσεις.
Αν δεν έχεις τι να σχολιάσεις, λες γενικότητες και βλακείες πχ για κοράκια ή κρύβεσαι ελπίζοντας να το ξεχάσουμε. Τόσο απλό και το εφαρμόζεις συχνά τελευταία.
(Όχι ότι πριν έλεγες κάτι σοβαρό, αλλά τουλάχιστον προσπαθούσες)

Όπως εδώ που τρομπονιάστηκες και κρύφτηκες στην τρύπα σου μέχρι να αλλάξει η σελίδα και να ξετσουπίσεις.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 19 Νοέμ 2018, 18:06

Juno έγραψε:
19 Νοέμ 2018, 17:58
Leporello έγραψε:
:smt005::smt005::smt005: To αριστερό alfavita συναντά τον Gus Portokalos. Αυτά κάνει η συναναστροφή με τους ΑΝΕΛ. Προφανώς γιά την Juno δεν σχολιάζουμε, από κοράκι κρα περιμένεις να ακούσεις.
Αν δεν έχεις τι να σχολιάσεις, λες γενικότητες και βλακείες πχ για κοράκια ή κρύβεσαι ελπίζοντας να το ξεχάσουμε. Τόσο απλό και το εφαρμόζεις συχνά τελευταία.

Όπως εδώ που τρομπονιάστηκες και κρύφτηκες στην τρύπα σου μέχρι να αλλάξει η σελίδα και να ξετσουπίσεις.
Να μη σου χαλάσω την φαντασίωση ότι μπορείς να ... τρομπονιάσεις κάποιον (απίστευτο! Δεν μιλάω γιά εμένα που είμαι εκτός τής κατηγορίας σου, εσύ δεν μπορείς να τρομπονιάσεις αγράμματο Πακιστανό που δεν έχει μάθει Ελληνικά και εν τούτοις επιμένει να γράφει στο phorum). Να σου ποτείνω όμως κάτι άλλο: διάλεξε μία από τις λέξεις που λέει ο Gus Portokalos που έφερες σαν πηγή ότι είναι Ελληνικές και επιχειρηματολόγησε υπέρ αυτής τής άποψης. Εχει να πέσει γέλιο ατελείωτο. :smt038
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 21 Νοέμ 2018, 11:11

Leporello έγραψε:
19 Νοέμ 2018, 18:06
Juno έγραψε:
19 Νοέμ 2018, 17:58
Leporello έγραψε:

Να μη σου χαλάσω την φαντασίωση ότι μπορείς να ... τρομπονιάσεις κάποιον (απίστευτο! Δεν μιλάω γιά εμένα που είμαι εκτός τής κατηγορίας σου, εσύ δεν μπορείς να τρομπονιάσεις αγράμματο Πακιστανό που δεν έχει μάθει Ελληνικά και εν τούτοις επιμένει να γράφει στο phorum). Να σου ποτείνω όμως κάτι άλλο: διάλεξε μία από τις λέξεις που λέει ο Gus Portokalos που έφερες σαν πηγή ότι είναι Ελληνικές και επιχειρηματολόγησε υπέρ αυτής τής άποψης. Εχει να πέσει γέλιο ατελείωτο. :smt038
Πριν μου "ποτείνεις", άντε για θεραπεία δυσλεξίας, να καταλαβαίνει ο κόσμος τι λες.
Και πάλι η μπάλα στην εξέδρα, και πάλι ο παππούλης λέει, λέει και δεν λέει τίποτα.
Αν είναι να γράφω και εγώ γενικά και αόριστα χωρίς να λέω τίποτα έτσι "ούτε Αφγανό σε κωματώδη κατάσταση δεν τρομπονιάζεις ούτε καν στη γλώσσα του που δεν μπορεί να μιλήσει γιατί είναι σε κώμα",τότε γράφω σελίδες, αλλά λέω να μην πέσω στο επίπεδό σου.
Όταν έχεις να πεις κάτι πιο συγκεκριμένο τα ξαναλέμε. :wave:

Εγώ ας πούμε είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο, αλλά την ξέρω τη μοίρα μου: θα βγω στη σύνταξη και δεν θα έχω πάρει απάντηση. :e040::c040:
Leporello έγραψε:
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 21 Νοέμ 2018, 11:21

:smt005::smt005::smt038:c020:
Oύτε εδώ μπορείς να απαντήσεις! Οπως και γιά τα Σοβιετικά στρατεύματα που μεταφέρθηκαν από την Απω Ανατολή στην Ευρώπη μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 1941 που είπες ότι θα το ψάξεις

Γιά τα Ούρντου δεν κατάλαβα πώς με τάπωσες και τι θέλεις να σου πώ. Οντως, τα Ούρντου δεν μιλούνται πουθενά αλλού εκτός από το Πακιστάν (και όπου αλλού έχει Πακιστανούς). Το ερώτημά μου δεν ήταν πραγματικό, ήταν ειρωνικό γιατί ενώ μίλησες γιά Ούρντου, μετά έλεγες ότι δεν είπες τίποτα γιά Πακιστάν.

Αν νομίζεις λοιπόν ότι έχεις ικανότητες παραπάνω από το να ταπώσεις Αφγανό αγράμματο δυσλεκτικό σε κώμμα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Διάλεξε μία από τις λέξεις που αναφέρει ο Gus Portokalos και που εσύ θριαμβευτικά τις ανέσυρες και επιχειρηματολόγησε γιατί έχει δίκιο.

Από την άλλη, μπορείς να κάνεις αυτό που κάνεις καλύτερα: να βρίζεις και να κλαίγεσαι γιά stalking, όλα αυτά μαζί με αναφορές σε υποτιθέμενους θριάμβους. Ετσι κι'αλλιώς, μόνη σου τα λες, μόνη σου τα ακούς :smt005:
1.
hellegennes έγραψε:
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 21 Νοέμ 2018, 11:45

Leporello έγραψε:
21 Νοέμ 2018, 11:21
:smt005::smt005::smt038:c020:
Oύτε εδώ μπορείς να απαντήσεις! Οπως και γιά τα Σοβιετικά στρατεύματα που μεταφέρθηκαν από την Απω Ανατολή στην Ευρώπη μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 1941 που είπες ότι θα το ψάξεις

Γιά τα Ούρντου δεν κατάλαβα πώς με τάπωσες και τι θέλεις να σου πώ. Οντως, τα Ούρντου δεν μιλούνται πουθενά αλλού εκτός από το Πακιστάν (και όπου αλλού έχει Πακιστανούς). Το ερώτημά μου δεν ήταν πραγματικό, ήταν ειρωνικό γιατί ενώ μίλησες γιά Ούρντου, μετά έλεγες ότι δεν είπες τίποτα γιά Πακιστάν.
Γιατί λες ψέματα; Είπα πως είναι η κυρίαρχη γλώσσα στο Πακιστάν. Το λέω και στο link που σου έδωσα για να απαντήσεις και το έλεγα και πιο πριν στη συζήτηση και μάλιστα βλακωδώς το έκανες παράθεση.
Καλά τερμάτισες και πήγες όχι σε άλλη πίστα, αλλά σε άλλο παιχνίδι. Κάνεις quote αυτά που είπαμε και απαντάς σαν να μην τα είπαμε. Ποιος έβαλε free-WIFI στο Δαφνί και έχουμε τον leporello να μας πρήζει; :str8jack:

Leporello έγραψε:
Αν νομίζεις λοιπόν ότι έχεις ικανότητες παραπάνω από το να ταπώσεις Αφγανό αγράμματο δυσλεκτικό σε κώμμα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Διάλεξε μία από τις λέξεις που αναφέρει ο Gus Portokalos και που εσύ θριαμβευτικά τις ανέσυρες και επιχειρηματολόγησε γιατί έχει δίκιο.
Επειδή βαριέμαι να τις τσεκάρω μία-μία, διαλέγω τη πιο εύκολη: "γκέμι" από το "κημός"
http://greek_greek.enacademic.com/78029/%CE%BA%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%82 : σιδερένιο ημικυκλικό έλασμα που εφαρμόζεται στη μύτη των ατίθασων αλόγων κατά την εξάσκηση τους.
Ζήτησες μία, να η Ρόδος να και το πήδημα. Για να ασχοληθώ με άλλη, πρώτα θα απαντήσεις εσύ για το τρομπόνιασμά σου που ξεκινά από εδώ που εγώ είπα ότι τα φαρσί και τα ούρντου είναι εντελώς διαφορετικές γλώσσες από τα αραβικά και εσύ απαντάς σαν αντεπιχείρημα για να μου την πεις, πως ούτε τα φαρσί, ούτε τα ούρντου έχουν κάποια σχέση με τους Άραβες.
Και σταματά απότομα εδώ που πέταξες μια μπανανόφλουδα, αλλά δεν έπιασε και εξαφανίστηκες.
Τόση λύσσα να βρεις να πεις κάτι που αυτοτρομπονιάζεσαι.
Απάντησα λοιπόν σε ένα που ζήτησες, σειρά σου τώρα.

Καλά και αν δεν απαντήσεις, όλα καλά. Δεν τα έγραψα για σένα. Τα έγραψα για να τα δουν οι άλλοι.

Leporello έγραψε:
Από την άλλη, μπορείς να κάνεις αυτό που κάνεις καλύτερα: να βρίζεις και να κλαίγεσαι γιά stalking, όλα αυτά μαζί με αναφορές σε υποτιθέμενους θριάμβους. Ετσι κι'αλλιώς, μόνη σου τα λες, μόνη σου τα ακούς :smt005:
Μακάρι να τα άκουγα και μόνη μου. Εδώ και τόση ώρα κάθομαι να σου εξηγώ το αυτονόητο επειδή δεν τα ακούσω μόνη μου, πετάγεσαι σαν την ***** για να σχολιάσεις και ουσιαστικά να μην πεις τίποτα ή να επαναλάβεις αυτό που είπα, με άλλα λόγια να χτυπιέσαι ότι εγώ είπα το αντίθετο.
Άντε γεια, την άδεια την έβαλα για την εβδομάδα black-Friday όχι για απαντήσεις σε βλαψκ-Λεπο.
Leporello έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 21 Νοέμ 2018, 22:41

Juno έγραψε:
21 Νοέμ 2018, 11:45
Γιατί λες ψέματα; Είπα πως είναι η κυρίαρχη γλώσσα στο Πακιστάν. Το λέω και στο link που σου έδωσα για να απαντήσεις και το έλεγα και πιο πριν στη συζήτηση και μάλιστα βλακωδώς το έκανες παράθεση.
Juno έγραψε:
06 Νοέμ 2018, 22:29
Βινόσαυρος έγραψε:
06 Νοέμ 2018, 22:03
:roll::roll:
δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω, αν βαφτιζεις έσυ ότι θες ελλάδα, συγγνώμη
,ια ερώτηση λίγο για να το διαλευκανουμε, οι αραβες είναι έθνος;
Πες το αυτό στους Ιρανούς και τους Σύριους να σε πάρουν με τις πέτρες. Είναι λαός που ξεκίνησαν σαν νομάδες επεκτατικά. Έχουν καταλάβει την Μέση Ανατολή κυρίως θρησκευτικά και λιγότερο πληθυσμιακά και θέλουν να κάνουν το ίδιο και στην Ευρώπη. Σε όποια χώρα πήγαν, αναμείχθηκαν με τον πληθυσμό εκεί, σε άλλες περισσότερο και σε άλλες λιγότερο. Μπορείς να τους πεις έθνος σε κάποιες χώρες, αλλά σε χώρες όπως η Συρία και το Ιράν νομίζω πως επικρατούν οι γηγενείς.
Επίσης δεν μιλάνε όλοι οι λαοί εκεί την ίδια γλώσσα. Υπάρχουν τα φαρσί, τα ούρντου και ίσως και άλλες γλώσσες. Δεν μιλάω για ιδιώματα της ίδιας γλώσσας, όπως έχουμε εδώ, είναι εντελώς διαφορετικές γλώσσες.
Juno έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 20:44
Επίσης πού είπα ότι στο Πακιστάν δεν μιλούν αραβικά, αρχιψεύταρε; Λες και ψέματα τώρα απλώς για να γράψεις κάτι; :fp:
Πόσο πιο χαμηλά θα πέσεις;
Εκεί; Που εκεί; Γιά που μιλάμε; Που μιλάνε τα ούρντου και τα φαρσί; Εκεί που τα μιλάνε, έχουν καμμιά σχέση με τους Αραβες; Μήπως τελικά είναι ... Σύριοι; :smt005::smt005:
Juno έγραψε:
Leporello έγραψε:
Επειδή βαριέμαι να τις τσεκάρω μία-μία, διαλέγω τη πιο εύκολη: "γκέμι" από το "κημός"
http://greek_greek.enacademic.com/78029/%CE%BA%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%82 : σιδερένιο ημικυκλικό έλασμα που εφαρμόζεται στη μύτη των ατίθασων αλόγων κατά την εξάσκηση τους.
Τι το ήθελες να απαντάς επί συγκεκριμένου; Δεν έβαζες πάλι τον ζουρλομανδύα μπας και το πιστέψεις και σύ ότι είσαι έξυπνη; Λες να μην το ήξερα ότι θα έβρισκες μιά αναφορά που να έλεγε την ίδια παπαριά; Εγώ σου ζήτησα όμως να επιχειρηματολογήσεις, αλλά προφανώς δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό. Δεν πρόσεξες λοιπόν ότι το ίδιο το link που έδωσες εσύ γράφει "μσν.
καπίστρι

Τι καταλαβαίνουμε από αυτό;
1. Οτι ο κημός δεν σημαίνει γκέμι, δηλαδή χαλινάρι, ηνίον
https://el.wiktionary.org/wiki/%E1%BC%A ... E%AF%CE%B1
2. Οτι η λέξη κημός κατά τον Μεσαίωνα αντικαταστάθηκε από το "καπίστρι" https://en.wiktionary.org/wiki/capistrum#Latin
Αλλωστε, εδώ http://www.perseus.tufts.edu/hopper/tex ... t=khmo%2Fs
λέει πως μόνο στον Ξενοφώντα απαντάται η λέξη. (Από άλλη πηγή βρήκα ότι την χρησιμοποίησε μία φορά και ο Αισχύλος, με μεταφορική έννοια)
Αρα, πως είναι δυνατόν οι Τούρκοι να πήραν μιά λέξη που ήταν νεκρή επί 1.500 χρόνια και είχε και άλλη σημασία;

Προφανώς δεν είναι δυνατόν. Απλώς, ο Gus Portokalos έψαξε σε ένα λεξικό να βρεί λέξεις που να μοιάζουν και τις πάσαρε γιά τα αδαή εθνίκια.

Να μερικές πιθανές ετυμολογίες γιά τα γκέμια:
https://smerdaleos.wordpress.com/page/49/
https://en.wiktionary.org/wiki/gjem
https://en.wiktionary.org/wiki/%D9%84%D ... 85#Persian

Σκέψου λοιπόν ότι αυτή ήταν η πιό ... εύκολη λέξη.
Οι υπόλοιποι, μη γελάτε. Απλώς ... Juno.
1.
hellegennes έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 21 Νοέμ 2018, 22:52

H η ίδια που λέει αυτό:
Juno έγραψε:
21 Νοέμ 2018, 11:11
Πριν μου "ποτείνεις", άντε για θεραπεία δυσλεξίας, να καταλαβαίνει ο κόσμος τι λες.
Γράφει μετά αυτό:
Juno έγραψε:
Άντε γεια, την άδεια την έβαλα για την εβδομάδα black-Friday όχι για απαντήσεις σε βλαψκ-Λεπο.
:smt005::smt005::smt005:
1.
hellegennes έγραψε:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 27 Νοέμ 2018, 04:15

Nero έγραψε:
13 Νοέμ 2018, 17:12
Cavaliere έγραψε:
13 Νοέμ 2018, 17:07
Ο πατριώτης είναι τοπ καράμπαμπας, αρχετυπικός και αρχοντικός.
Ναι,γι'αυτό σχεδόν χαλάει το βίντεο με τη ξερολίαση :e040:
Λέει και μερικές παπαριές, φαντάζομαι χωρίς να το αντιλαμβάνεται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 27 Νοέμ 2018, 04:32

Juno έγραψε:
Βαριέσαι να τις τσεκάρεις, αλλά κατά τα άλλα σε ενδιαφέρει η ελληνική γλώσσα και από πού προέρχονται οι λέξεις. Σε ενδιαφέρει, αλλά δεν ανοίγεις λεξικό. Ας πούμε ένα ΛΚΝ ή ένα ΛΝΕΓ ή ένα ΜΕΛ. Προτιμάς να ξοδέψεις 5 λεπτά για να νομίζεις ότι επιβεβαίωσες κάτι μέσω Google. Ψάχνοντας σε κάποιο λεξικό της βιβλιοθήκης σου θα έκανες 1 λεπτό. Έχεις λεξικό, άραγε; Κι αν δεν έχεις, το ΛΚΝ διαθέτει σε ελεύθερη πρόσβαση όλο του το λημματολόγιο:

http://www.greek-language.gr/greekLang/ ... afyllides/
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 27 Νοέμ 2018, 04:35

μα τωρα και εσυ ερχεσαι να ανβταρεις τον Λεπορελο? πιο δηθεν γυρνας τ ανασκελα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 27 Νοέμ 2018, 04:35

Την αλήθεια αβαντάρω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 27 Νοέμ 2018, 04:36

ελα τωρα με τον συνταξιουχο επονιτη

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 27 Νοέμ 2018, 08:10

perseus έγραψε:
27 Νοέμ 2018, 04:35
μα τωρα και εσυ ερχεσαι να ανβταρεις τον Λεπορελο? πιο δηθεν γυρνας τ ανασκελα.
Κι'εσύ την Juno αβαντάρεις; Ε, τότε σου αξίζουν βρισιές: Juno, ε Juno!
1.
hellegennes έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 27 Νοέμ 2018, 09:06

hellegennes έγραψε:
27 Νοέμ 2018, 04:35
Την αλήθεια αβαντάρω.
Aνθρωποι σαν τον Περσέα και την Juno δεν ενδιαφέρονται γιά την αλήθεια, ούτε και θέλουν να έχουν καμμία σχέση με αυτήν. Θέλουν μόνο ό,τι υποστηρίζει τις ψευδαισθήσεις τους.
1.
hellegennes έγραψε:

Άβαταρ μέλους
perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 27 Νοέμ 2018, 11:34

Μονο η αληθεια με ενδιαφερει και οχι αυτη που συμφερει εσενα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Γλωσσολογία”