''Κάτω τα χέρια από τη μαντίλα μου''لا تلمس حجابي Η απαγόρευση του χιτζάμπ συνιστά ρητορική μίσους

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Re: ''Κάτω τα χέρια από τη μαντίλα μου''لا تلمس حجابي Η απαγόρευση του χιτζάμπ συνιστά ρητορική μίσους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 07 Μάιος 2021, 17:35

kameron έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:30
nostromos έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:24

ξαναλεμε οτι το νημα αφορα σε ανηλικους
Εγώ μιλάω γενικότερα, στη Γαλλία που τα ξέρω από πρώτο χέρι, το ζήτημα/δημόσια συζήτηση έχει να κάνει με την απαγόρευση και σε ενήλικες γυναίκες.

Στα ανήλικα παιδιά υπάρχει ο εξής προβληματισμός, πρέπει το κράτος να απαγορεύει να φοράνε θρησκευτικά σύμβολα (τέτοιο θεωρείται η μαντίλα); Πολλοί καθολικοί θρησκευόμενοι δεν το δέχονται, οι μουσουλμάνοι έχουν ως επιχείρημα ότι ένας σταυρός μπορεί να φορεθεί από μέσα και να μην φαίνεται, η μαντίλα όχι.
η μαντηλα ειναι δηλωση σεμνοτυφιας κυριως και σημαδι θρησκευτικου εξαναγκασμου και ως τετοιο αντιμετωπιζεται αρνητικα... συμβολο πιστης ειναι ο σταυρος , η ημισελινος κτλ ...εκει δεν υπαρχει θεμα ουσιαστικο ουτε στη Γαλλια ουτε πουθενα
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: ''Κάτω τα χέρια από τη μαντίλα μου''لا تلمس حجابي Η απαγόρευση του χιτζάμπ συνιστά ρητορική μίσους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 07 Μάιος 2021, 17:35

kameron έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:25
foscilis έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:18
ναι αλλά αν τους πεις ότι απαγορεύεται να έχεις την κόρη σου κλεισμένη στο σπίτι μέχρι να παντρευτεί γιατί έτσι διατάζει η Τορά σύμφωνα με τη Χασιδική ερμηνεία πάλι περίεργα θα σε κοιτάξουν.
Το ένα θέμα δεν συνεπάγεται το άλλο.
Στην Αμερική υπάρχουν αιρέσεις (π.χ. Άμις) που ζουν εντελώς με δικούς τους κανόνες και είναι αποδεκτοί.
Αλλά το πραγματικό ζήτημα με το ισλάμ δεν είναι αυτό.Το ζήτημα είναι ότι δεν είναι απομονωμένη ομάδα,είναι ολόκληρος πολιτισμός με επεκτατικές τάσεις που απειλεί με τον αριθμό του τους άλλους.Από αυτό ΔΕΝ θα ξεφύγει κανείς με προχειροδουλειές και όλοι όσοι αγνοήσουν την πραγματικότητα θα έχουν πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 07 Μάιος 2021, 17:36

kameron έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:25
foscilis έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:18
ναι αλλά αν τους πεις ότι απαγορεύεται να έχεις την κόρη σου κλεισμένη στο σπίτι μέχρι να παντρευτεί γιατί έτσι διατάζει η Τορά σύμφωνα με τη Χασιδική ερμηνεία πάλι περίεργα θα σε κοιτάξουν.
Το ένα θέμα δεν συνεπάγεται το άλλο.
Κι όμως. Γιατί δεν επιτρέπεται να ντύνεσαι όπως θες γενικώς, υπάρχουν διάφορα dress codes σε διάφορες περιστάσεις συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων. Επιτρέπεται όμως να ντύνεσαι με συγκεκριμένα ρούχα που προστάζει η θρησκεία σου. Π.χ. να καλύπτεις το κεφάλι σαν εβραίος ή Σιχ. Αντιγράφω από το λινκ του dress code που έβαλα:

Examples of Inappropriate Dress and/or Appearance
Do-rags, stocking caps, skullcaps and bandanas (prohibited at all times on the campus of Hampton University except in the privacy of the student's living quarters).
Head coverings and hoods for men in any building.
Baseball caps and hoods for women in any building. This policy item does not apply to headgear considered as a part of religious or cultural dress.

Αντίστοιχα δεν επιτρέπεται να έχεις την κόρη σου κλεισμένη σπίτι για όποιο λόγο γουστάρεις, π.χ. αν το κάνεις επειδή πιστεύεις ότι δεν πρέπει να μιλήσει ποτέ με αγόρια θα σου έρθει η πρόνοια. Αν όμως το κάνεις για θρησκευτικούς λόγους όλα είναι μια χαρά.

Αντιστρόφως απαγορεύεται να κάνεις πεγιότε. Επιτρέπεται όμως αν είναι στα πλαίσια θρησκευτικής τελετής.

Απαγορέυεται να φοροδιαφεύγεις αλλά αν είσαι θρησκεία εξαιρείσαι από κάθε φόρο.

Κλπ κλπ.

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 07 Μάιος 2021, 17:39

πατησιωτης έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:35

Αλλά το πραγματικό ζήτημα με το ισλάμ δεν είναι αυτό.Το ζήτημα είναι ότι δεν είναι απομονωμένη ομάδα,είναι ολόκληρος πολιτισμός με επεκτατικές τάσεις που απειλεί με τον αριθμό του τους άλλους.Από αυτό ΔΕΝ θα ξεφύγει κανείς με προχειροδουλειές και όλοι όσοι αγνοήσουν την πραγματικότητα θα έχουν πρόβλημα.
Σωστά, γι'αυτό και όπως είπα είμαι καθαρά αντίθετος στη μετανάστευση μουσουλμάνων στο δυτικό κόσμο. Ίσως μάλιστα να είμαι και ο μόνος εδώ μέσα που έχω προσωπική άποψη από τη μουσουλμανική πραγματικότητα καθώς έχω ζήσει και εργασθεί σχεδόν 4 χρόνια σε μουσουλμανική χώρα.

Άλλο όμως αυτό και άλλο να γίνονται εκπτώσεις σε ζητήματα όπως το να ορίζει η Πολιτεία τον τρόπο ζωής του πολίτη που νομίμως ζει στα όριά της.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 07 Μάιος 2021, 17:40

Rakomelofronas έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:31
nostromos έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:28
Rakomelofronas έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:27
Η συζήτηση περί μαντίλας, όπως για ένα διάστημα παλιότερα και η συζήτηση περί ανέγερσης μιναρέδων στα ευρωπαϊκά τζαμιά (ή περί ανέγερσης του ίδιου του τζαμιού όπως στην Αθήνα) δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση λύσεις όπως κλείσιμο των συνόρων και απελάσεις.
γιατι ...?
Αν είχαμε μόνο πχ 10.000 μουσουλμάνους στην Αττική και άλλους 2.000 στη Θεσσαλονίκη ως επήλυδες, κανείς δεν θα ενδιαφερόταν για μαντίλες και μιναρέδες.
Ναι και ξέρεις σε ποια άλλη περίπτωση δε θα ενδιαφερόταν κανένας για μαντίλες; Αν δεν ενδιαφέρονταν οι μουσουλμάνοι για μαντίλες.

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 07 Μάιος 2021, 17:43

foscilis έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:36

Κι όμως. Γιατί δεν επιτρέπεται να ντύνεσαι όπως θες γενικώς, υπάρχουν διάφορα dress codes σε διάφορες περιστάσεις συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων. Επιτρέπεται όμως να ντύνεσαι με συγκεκριμένα ρούχα που προστάζει η θρησκεία σου. Π.χ. να καλύπτεις το κεφάλι σαν εβραίος ή Σιχ.
Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχει dress code στα Πανεπιστήμια, ο καθένας και η καθεμία ντύνεται όπως θέλει. Συχνά και με extreme τρόπο.

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 07 Μάιος 2021, 17:44

Rakomelofronas έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:31
nostromos έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:28
Rakomelofronas έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:27
Η συζήτηση περί μαντίλας, όπως για ένα διάστημα παλιότερα και η συζήτηση περί ανέγερσης μιναρέδων στα ευρωπαϊκά τζαμιά (ή περί ανέγερσης του ίδιου του τζαμιού όπως στην Αθήνα) δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση λύσεις όπως κλείσιμο των συνόρων και απελάσεις.
γιατι ...?
Αν είχαμε μόνο πχ 10.000 μουσουλμάνους στην Αττική και άλλους 2.000 στη Θεσσαλονίκη ως επήλυδες, κανείς δεν θα ενδιαφερόταν για μαντίλες και μιναρέδες.
για αυτο εγραψα οτι το θεμα θα λυθει δημογραφικα ... η Γαλλια εχει ηδη τεραστιο θεμα κατευθυνσης της κοινωνικης ταυτοτητας ... τα 2 παραλληλα κοινωνικα συστηματα που εχει αρχιζουνε να μην ισορροπουνε

Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 07 Μάιος 2021, 17:46

πατησιωτης έγραψε:
Στην Αμερική υπάρχουν αιρέσεις (π.χ. Άμις) που ζουν εντελώς με δικούς τους κανόνες και είναι αποδεκτοί.
Οταν μιλας για ισλαμ, μιλας για εναν στους τεσσερις ανθρωπους στον πλανητη Γη. Προτινεις η Δυση να γινει Βορεια Κορεα?
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 07 Μάιος 2021, 17:47

kameron έγραψε:
07 Μάιος 2021, 16:55
Στο θέμα αυτό είμαι με τους Αγγλοσάξωνες, ουδεμία δουλειά έχει το Κράτος να ασχολείται με το τι φοράει ή δεν φοράει κάποιος/κάποια. Αυτά των Γάλλων και ορισμένων άλλων στην Ευρώπη είναι η παράδοση του βοναπαρτισμού, ότι η Πολιτεία έχει το δικαίωμα να καθοδηγεί τη ζωή του πολίτη σε διάφορους τομείς.

Προσωπικά είμαι αντίθετος στη μετανάστευση μουσουλμάνων στην Ευρώπη (ή στη Β. Αμερική), αλλά από τη στιγμή που νομίμως ζούνε εκεί, είναι δικαίωμά τους να ντύνονται όπως θέλουν. Όπως είναι δικαίωμα και των γυναικών να κυκλοφορούν ημίγυμνες στους δρόμους ή δικαίωμα των γυμνιστών να κάνουν γυμνισμό. Σε όσους προσβάλλεται η αισθητική τους είτε στη μια ή την άλλην περίπτωση, δικό τους θέμα, όχι του κράτους.
οποτε ειναι ενταξει και αυτος που κυκλοφορουσε με την πουτσα εξω; η εδω εχει το κρατος δουλεια να του πει τι θα φοραει;

εφοσον η πλειονοτητα των ανθρωπων ενοχλειται αν εγω κυκλοφορω με την πουτσα εξω, εχουν δικαιωμα μεσω του κρατους να με υποχρεωσουν να την μαζεψω. αν ενοχλουνται με το να φοραω μαντηλα, να με υποχρεωσουν να τη βγαλω.

οπως και στη σαουδικη αραβια εχουν δικαιωμα να υποχρεωσουν καποια να φορεσει σεμνα ρουχα, αναλογα με το τι σημαινει σεμνα για αυτους.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 07 Μάιος 2021, 17:47

Στρακαστρουκας έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:46
πατησιωτης έγραψε:
Οταν μιλας για ισλαμ, μιλας για εναν στους τεσσερις ανθρωπους στον πλανητη Γη. Προτινεις η Δυση να γινει Βορεια Κορεα?
εσυ προτεινεις να γινει η Δυση Ισλαμαμπαντ ...?

Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 07 Μάιος 2021, 17:51

nostromos έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:47
Στρακαστρουκας έγραψε:
πατησιωτης έγραψε:
Οχι. Αλλα δεν η δυση που ολοι ηταν 100% λευκοι εχει τελειωσει και δεν προκειτε να ξαναρθει

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 07 Μάιος 2021, 17:52

Στρακαστρουκας έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:51
nostromos έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:47
Στρακαστρουκας έγραψε:

Οχι. Αλλα δεν η δυση που ολοι ηταν 100% λευκοι εχει τελειωσει και δεν προκειτε να ξαναρθει
αυτα περι λευκων ειναι αστεια ... σταματα να χαλας τη συζητηση με πυροτεχνηματα οταν δεν εχεις πλεον επιχειρηματα

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 07 Μάιος 2021, 17:54

Στρακαστρουκας έγραψε:
Θα ξανάρθει :c020::romance-hearteyes:

Φρούριο Ευρώπη θα λέτε και θα κλαίτε.

Άντε 99.7% :003:
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 07 Μάιος 2021, 18:00

nostromos έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:52
αυτα περι λευκων ειναι αστεια ... σταματα να χαλας τη συζητηση με πυροτεχνηματα οταν δεν εχεις πλεον επιχειρηματα
Η ΕΕ ειναι μια πλουσια ηπειρος που οπως ολες οι πλουσιες χωρες δεχεται κοσμο που ειναι εξω απο αυτες (μεταναστες, φοιτητες,επιχειρηματιες, τουριστες). Αυτο δεν αλλαζει. Αναμεσα σε αυτους ειναι και μουσουλμανοι γιατι αποτελουν το 1/4 του παγκοσμιου πληθυσμου. Αν δεν εχεις "λυση" για αυτο το φαινομενο, το κλαμα καταντα ενοχλητικο. Αλλα βεβαια οπως εχουμε πει το ζητημα δεν ειναι η μεταναστευση. Το ζητημα ειναι ο ρατσισμος σε βαρος των μουσουλμανων και η μεταναστευση οπως και η μαντηλα ειναι προσχηματικα επιχειρηματα.

Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 07 Μάιος 2021, 18:01

Awesomatic έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:54
Στρακαστρουκας έγραψε:
Θα ξανάρθει :c020::romance-hearteyes:

Φρούριο Ευρώπη θα λέτε και θα κλαίτε.

Άντε 99.7% :003:
Αν γινει τριτοκοσμικο μπουρδελο οπως κανενα Κονγκο ισως. Δεν νομιζω να το θελουν πολλοι αυτο. Απο την αλλη ποτε δεν ξερεις...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών