Πασιφάη έγραψε: ↑19 Ιούλ 2021, 13:12
Χαοτικός έγραψε: ↑19 Ιούλ 2021, 13:02
Πασιφάη έγραψε: ↑19 Ιούλ 2021, 12:46
Εσύ αντιλαμβάνεσαι πως όσο σημαντικό είναι το να γνωρίζεις να αμύνεσαι, εξ'ίσου σημαντικό είναι να έχεις μια στοιχειώδη νοητική δεινότητα για να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις; Αυτό λέγεται πρόληψη. Επιμένεις όμως να βαράς στο γάμο του καραγκιόζη και να λες άλλα ντ' άλλα.
Πως μωρέ να φυλάγεσαι; και τι είναι αυτό που λες; Θα σκανάρεις τον άλλον με γκάιγκερ να δεις πόσο ακτινοβολεί;
Επιθυμητό είναι αυτό που λες και ευχής έργον θα το λέγαμε. αλλά δεν γίνεται. Ερωτεύεσαι τον τάδε κι ακόμη κρατάει αυτό το συναίσθημα. Δεν είσαι σε φάση να ερευνάς εξονυχιστικά και να επεξεργάζεσαι δεδομένα.
Αν και το λες μισοευχή-μισοπραγματικότητα εσύ τώρα και το καταλαβαίνω. Το να παρουσίαζει κάτι κραυγαλέο ο άλλος ή να νιώθεις περίεργα αρκετές φορές μαζί του, να φοβηθείς κάποιες στιγμές κλπ. Ε ΟΚ. Αλλά και πάλι η επιθυμία σου να πάνε όλα καλά θα σε σπρώχνει να τα διαγράφεις αυτά και να συνεχίζεις.
Της εξηγώ από άλλο νήμα ένα παράδειγμα. Πως δεν ακολουθούμε κάποιον που μόλις γνωρίσαμε, για χαλαρό ποτάκι σπίτι του και λίγο έλειψε να με βγάλει υποστηρίκτρια των βιαστών. Αρνείται να κατανοήσει πως η πρόληψη από τέτοιου είδους κακοτοπιές ,σώζει. Αυτό λέω. Και όταν την βλέπω και γράφει περί εκμάθησης πολεμικών τεχνών, είπα να εκφράσω την εύλογη απορία μου. Διότι και αυτό το γαμήδι, προστασία από τυχόν σκατοκαταστάσεις νοείται. Πού βλέπεις το μεμπτό;
Σε αυτό; Πουθενά. πολύ λογικό. Αν και διαφωνώ μαζί σου λίγο, όχι ως λογική αλλά ως πεποίθησή μου. Δηλαδή λέω, πας ρε παιδί μου και στο σπίτι του αγνώστου! Τι θα πάθεις; (Προσωπικά είχα τέτοιες φάσεις στη ζωή μου και είμαι ευγνώμων γι αυτό).
Αλλά στάσου λίγο. Είτε διαφωνώ είτε συμφωνώ είναι μικρό το λάθος. ναι είναι λογικό αυτό που λες, ναι είναι ποθητό αυτό που λέω εγώ, μετράς και παίζεις. ΟΚ. Αλλά από κι ως που υποστηρίζεις το βιασμό αν πιστεύεις κάτι τέτοιο;

Αν και κατάλαβα, αλλά ρε πούστη μου ή ας το εξηγεί και να το βάλει να αλληλεπιδρά ή τίποτα! Δεν κάνουμε βασική αρχή τον πόθο μας ή την αντίληψή μας για κάτι και το φέρνουμε δημόσια με τη σημαία του κανόνα!
Είσαι λοιπόν υπέρ του βιασμού γιατί:
- Είναι ανθρωπινό να ακολουθήσεις για παρέα τον άλλον σπίτι του.
Σε βιάζει ο άλλος
Έρευνα ευθυνών.
Φταις που πήγες; ή δεν φταίει ο άλλος;
ή και οι δύο με κάποιο μερίδιο;
Επιθυμία είναι να φταίει 100% ο άλλος. Αν κρίνεις ότι φταίει λίγο η κοπέλα (αφού προκάλεσε την τύχη της) θα μειωθεί ευθύνη από το ποσοστό του δράστη. Άρα δρας υπέρ του δράστη. Άρα υπέρ του βιασμού γενικά.
ΟΚ είναι μια ανησυχία να μην δικαιωθεί έστω και λίγο ο δράστης και συνεχίζει να έχει δύναμη στην κοινωνία, η λεγόμενη κουλτούρα βιασμού.
Αλλά ρε φίλε,,, δεν μειώνεται καθόλου το ποσοστό ευθύνης του δράστη. Στο 100% θα μείνει ότι κι αποφανθεί η κοινωνία για την κοπέλα και τις κινήσεις της.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.