Εttore Botrini

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Re: Εttore Botrini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 20 Δεκ 2019, 22:59

klg έγραψε:
20 Δεκ 2019, 22:58
Gherschaagk έγραψε:
20 Δεκ 2019, 22:56
klg έγραψε:
20 Δεκ 2019, 22:55

Μπα δίκιο έχει, κολλητός μου που είναι ακραίος μπουζουκόβιος, πετάει 400 ευρώ σε λουλούιδα στο Βολάνη όποτε πηγαίνει.
:xena::xena:

Κι εγώ λέω πως όποιος το κάνει είναι βλάκας.
Συμφωνώ μαζί σου, έχει καταντήσει μεγάλος μαλάκας, αλλά τι να κάνουμε, έτσι ξεσπάει.
Ήμαρτον.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 20 Δεκ 2019, 23:00

hellegennes έγραψε:
20 Δεκ 2019, 22:56
Gherschaagk έγραψε:
20 Δεκ 2019, 22:50
Ερμής έγραψε:
20 Δεκ 2019, 22:46
Να υποθέσω με wine pairing, όχι σκέτο μενού. Εκτός και πηγές αλα καρτ.

Όπως και να έχει ένα τέτοιο πόσο χαλάς το άτομο για να κάνεις ψιλοσαματα στα μπουζούκια οπότε καταλαβαίνεις το vfm του πρώτου
Αυτό είναι χαζομάρα ολκής.
Γενικά είναι βλακεία να πληρώνεις χιλιάρικα για να φας ή να διασκεδάσεις, γιατί δεν υπάρχει επίπεδο που να αξίζει τόσα λεφτά. Ο μόνος λόγος να το κάνεις είναι να μην ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά σου.
Ή να ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις μετα λεφτά σου (in the case of fine dining).
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Δεκ 2019, 23:01

Ο καθένας κάπου χαλάει τα χρήματα του πολλά η λίγα. Άλλος σε μπουζούκια, Άλλος σε φαϊ, αλλος σε λάστιχα, αλλος σε πουτανες, αλλος στα ζάρια κ.ο.κ
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας » 20 Δεκ 2019, 23:01

τα γκουρμέ είναι για να ρίξεις καμια γκόμενα
όλα έχουν την τιμή τους!
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 20 Δεκ 2019, 23:02

ωραίοι οι ουμπερ κάπελες, τουλάχιστον βγάζουν ανακοίνωση για κρατήσεις
klg αν ψηθείς να το γυρίσεις σε πίστες στείλε :D
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Δεκ 2019, 23:04

Με τούτα και με εκείνα ο προορισμός Εμιλια Ρομανια συνδυάζει πολλά. Μπολόνια για ιστορία, Μόντενα για φαϊ, Μαρανελο και Ιμολα για πιστοκαυλους, Τσεζενα για παγωτα

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 20 Δεκ 2019, 23:07

Μαυροβασίλης έγραψε:
20 Δεκ 2019, 23:02
ωραίοι οι ουμπερ κάπελες, τουλάχιστον βγάζουν ανακοίνωση για κρατήσεις
klg αν ψηθείς να το γυρίσεις σε πίστες στείλε :D
Μαλάκα πήγα φέτος Μαζωνάκη/Άντζελα για τη γυναίκα (της το είχα υποσχεθεί) και κόντεψα να πεθάνω από ασφυξία (έχω μάλλον αλλεργικό άσθμα). Κυριολεκτικά κάθε 30ώρο έβγαινα έξω για να πάρω καθαρό αέρα. Δεν ήπια ούτε γουλιά αλκοόλ αλλά την επόμενη μέρα είχα hangover. Πολύ σκατά φάση, αν και τώρα που τους έχουν γαμήσει με τον αντικαπνιστικό άνετα θα πήγαινα. Ένας από τους βασικούς λόγους που γουστάρω πολύ το Seattle (και γενικά όλες τις πόλες stateside) είναι ότι πας και κλαμπάρεις χωρίς να καπνίζουν ούτε έξω στους δρόμους.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 20 Δεκ 2019, 23:14

Ερμής έγραψε:
20 Δεκ 2019, 23:01
Ο καθένας κάπου χαλάει τα χρήματα του πολλά η λίγα. Άλλος σε μπουζούκια, Άλλος σε φαϊ, αλλος σε λάστιχα, αλλος σε πουτανες, αλλος στα ζάρια κ.ο.κ
Δεν ξέρω. Δεν θα ένιωθα ότι με τιμά η συμπερίληψή μου σε λίστα με μπουζουκόβιους, πουτανατζήδες, μοντοκάγκουρες και τζογαδόρους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Δεκ 2019, 23:18

hellegennes έγραψε:
20 Δεκ 2019, 23:14
Ερμής έγραψε:
Δεν ξέρω. Δεν θα ένιωθα ότι με τιμά η συμπερίληψή μου σε λίστα με μπουζουκόβιους, πουτανατζήδες, μοντοκάγκουρες και τζογαδόρους.
Και εσυ κάπου τα σπρώχνεις. Μη κρίνεις

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 20 Δεκ 2019, 23:21

hellegennes έγραψε:
Ερμής έγραψε:
Μπορείς να μπεις μαζί μου στη λίστα με αυτούς που έχουν συλλογή occult βιβλίων από 3ο μέχρι 19ο αιώνα AD. Χαλάμε περισσότερα λεφτά από τους κάγκουρες KAI και μας θεωρούν αδελφές επειδή διαβάζουμε Henry Cornelius Agrippa.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος klg την 20 Δεκ 2019, 23:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 20 Δεκ 2019, 23:22

klg έγραψε:
20 Δεκ 2019, 23:07
Μαλάκα πήγα φέτος Μαζωνάκη/Άντζελα
εννοώ μεγάλες πίστες :lol:
νορντσλαηφε κτλ, με καθαρό αέρα και πρασινάδα
έχει και στα στεητς αλλά εκεί είμαι καλώςταπαιδιάκαλώςτα
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 20 Δεκ 2019, 23:23

Μαυροβασίλης έγραψε:
20 Δεκ 2019, 23:22
klg έγραψε:
20 Δεκ 2019, 23:07
Μαλάκα πήγα φέτος Μαζωνάκη/Άντζελα
εννοώ μεγάλες πίστες :lol:
νορντσλαηφε κτλ, με καθαρό αέρα και πρασινάδα
έχει και στα στεητς αλλά εκεί είμαι καλώςταπαιδιάκαλώςτα
Αααααααα οκ gotcha.

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 20 Δεκ 2019, 23:30

klg έγραψε:
20 Δεκ 2019, 23:21
Henry
:roll:
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 20 Δεκ 2019, 23:30

Ερμής έγραψε:
20 Δεκ 2019, 23:18
hellegennes έγραψε:
Ερμής έγραψε:
Και εσυ κάπου τα σπρώχνεις. Μη κρίνεις
Για να μην κριθώ; :lol:

Μπα, δεν έχω κάποια ιδιαίτερη λόξα. Θα έλεγα ότι ενώ έχω αρκετή οικονομική άπλα και δεν τσιγκουνεύομαι να ξοδέψω σε τίποτα ούτε μιζεριάζω με λογαριασμούς και έξοδα, ζω σχετικά λιτή ζωή. Πιο πολύ για φαγητό ξοδεύω, είναι η αλήθεια, γιατί μ' αρέσει να τρώω καλά και από τα πάντα. Αλλά δεν ξοδεύω ολόκληρους μισθούς σε κάτι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 20 Δεκ 2019, 23:31

klg έγραψε:
20 Δεκ 2019, 20:31
Antigeist έγραψε:
20 Δεκ 2019, 18:42
Δεν πιστεύω στους περίλαμπρους "σεφ", που είναι ένα τηλεοπτικό φαινόμενο, μια μόδα. Πιστεύω στους μάγειρες, σεφ με την παλιά έννοια είναι αυτός που συντονίζει την κουζίνα, τίποτε άλλο. Η μαγειρική, και ακόμα περισσότερο η υψηλή γαστρονομία, είναι αντικειμενικά μια ταπεινή δουλειά γιατί πρώτον πρέπει να ιδρώσει πάρα πολύ ο κώλος σου στη δουλειά για να αποκτήσεις την απαιτούμενη εμπειρία και να γίνεις εξαιρετικός μάγειρας, δεύτερον δεν πρόκειται να πλουτίσεις μέσα από αυτό αν δεν κάνεις τηλεόραση και τρίτον προσφέρεις ποιότητα ζωής στους άλλους στερούμενός την ο ίδιος.

Quote τον Μποτρίνι:

“Οι σεφ που γίνονται σταρ δεν είναι σεφ. Η δουλειά του μάγειρα είναι μια ταπεινή δουλειά, πρέπει να καταλάβουμε τη θέση μας. Έχουμε επαφή με τον κόσμο λόγω της φύσης της δουλειάς μας αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Βλέπω εδώ τους γιατρούς. Ένας γιατρός έσωσε τη ζωή ενός παιδιού στο παρά πέντε. Του άνοιξε την καρδιά και τον έσωσε και το παιδάκι αυτό τώρα θα ζήσει, έχει μπροστά του όλα του τα χρόνια. Αυτός ο γιατρός δηλαδή τι πρέπει να κάνει, να περπατάει με χιτώνα στο Σύνταγμα και να λέει “είμαι ο Θεός;” Άρα εμείς οι μάγειρες πρέπει να χαμηλώσουμε λίγο τους τόνους, να κάνουμε τη δουλειά μας, να μας κρίνει ο κόσμος μέσα από τη δουλειά μας και ως εκεί. Το σταριλίκι πρέπει να μείνει έξω από τις κουζίνες. Οι σταρ είναι άλλοι. Ηθοποιοί με ταλέντο, καλλιτέχνες. Οι μάγειρες είναι μάγειρες, δίνουν χαρά στον κόσμο. Δεν πιστεύω στον μάγειρα - σταρ, είναι υπερεκτιμημένο αυτό το πράγμα. Να είσαι καλός, να έρχεται ο κόσμος στο εστιατόριό σου, να κάνεις τηλεόραση αλλά λίγο να χαμηλώσουμε τους τόνους, μάγειρες είμαστε όχι Θεοί.”
Δεν ξέρω καν γιατί μου τα έγραψες όλα αυτά, κανένας από τους σεφ που ανέφερα δεν έχει κάνει τηλεόραση. Ο Λάντος και η Χιλιαδάκη είναι σε παντελώς άλλο επίπεδο από τη μαγειρική που κάνει ο Μποτρίνι, δεν τίθεται καν σύγκριση.
Αυτό σου λέω. Από το "παντελώς! άλλο επίπεδο" που λες φαίνεται ότι έχεις βάλει και εσύ στο μυαλό σου τον "σεφ σταρ" που κάνει μαγικά. Υψηλή γαστρονομία είναι και τα δύο. Ο Μποτρίνι κάνει φόκους στην ιταλική ο Λάντος στη γαλλική. Που το είδες το "παντελώς";

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών