"Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: "Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 27 Δεκ 2019, 11:23

panos291 έγραψε:
27 Δεκ 2019, 11:02
Ασέβαστος έγραψε:
27 Δεκ 2019, 10:59
Naida έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:45

Αλήθεια γιατί δεν βιάζουν και οι γυναίκες;
γιατι δεν μπορουν. οχι γιατι ειναι καποιου ειδους καλυτεροι ανθρωποι.
Και γιατί τους καθόμαστε.
εν ναι. κι αυτο. :smt023
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 27 Δεκ 2019, 11:26

foscilis έγραψε:
27 Δεκ 2019, 11:13
ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Δεκ 2019, 11:08
Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι κοπελιές είναι ότι όσο διευρύνεται η γκρίζα ζώνη της σχεδόν -αλλά όχι απόλυτης- συναίνεσης τόσο θολώνει και η έννοια του πραγματικού βιασμού.
Σωωωπα.

Όπως έλεγα και το καλοκαίρι ΤΩΡΑ είναι που ο δικηγόρος θα πηγαίνει κατευθείαν να σε βγάλει τσούλα που τα ήθελε.

Και εντάξει το "γνωριστήκαμε από εφαρμογή για εύρεση σεξουαλικών συντρόφων και όταν τον έβαλα σπίτι μου και μου είπε να το κάνουμε ντράπηκα να πω όχι" έτσι κι αλλιώς δεν είναι η καλύτερη αρχή σε μια δίκη όσα likes και να μαζεύει στα σοσιαλ.
Υπάρχει και κάτι άλλο που θεωρώ πολύ σημαντικό, σ' αυτό το πλαίσιο.

Το κόνσεπτ "σχεδόν συναίνεση" είτε ως κατηγορία είτε ως δικαιολογία, αυτομάτως τοποθετεί τη γυναίκα που το χρησιμοποιεί σε ένα κατώτερο επίπεδο αντίληψης των πραγμάτων από αυτό του "βιαστή".

Ουσιαστικώς, αυτό που ισχυρίζεται ο δικηγόρος που χρησιμοποιεί αυτήν την υπερασπιστική :) γραμμή, διαλύει κάθε φεμινιστική προσέγγιση εις τα εξ ων συνετέθη.

Γιατί αυτό που λέει είναι "εντάξει, αυτή γυναίκα είναι δεν ήξερε/δεν κατάλαβε/δεν ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της, αυτός όμως ως άνδρας έπρεπε να είχε πιο συνειδητή/λογική/υπεύθυνη στάση."

Φεμινιστικός θρίαμβος, έτσι; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 27 Δεκ 2019, 11:34

foscilis έγραψε:
27 Δεκ 2019, 11:13
ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Δεκ 2019, 11:08
Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι κοπελιές είναι ότι όσο διευρύνεται η γκρίζα ζώνη της σχεδόν -αλλά όχι απόλυτης- συναίνεσης τόσο θολώνει και η έννοια του πραγματικού βιασμού.
Σωωωπα.

Όπως έλεγα και το καλοκαίρι ΤΩΡΑ είναι που ο δικηγόρος θα πηγαίνει κατευθείαν να σε βγάλει τσούλα που τα ήθελε.

Και εντάξει το "γνωριστήκαμε από εφαρμογή για εύρεση σεξουαλικών συντρόφων και όταν τον έβαλα σπίτι μου και μου είπε να το κάνουμε ντράπηκα να πω όχι" έτσι κι αλλιώς δεν είναι η καλύτερη αρχή σε μια δίκη όσα likes και να μαζεύει στα σοσιαλ.
φος, έχεις έρθει ποτέ σε επαφή με τέτοια σούργελα ιρλ;
Αν όχι δε θέλω να σε τρομάξω αλλά είναι πολύ χειρότερα από όσο ενδεχομένως νομίζεις τα πράματα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 27 Δεκ 2019, 11:34

Ασέβαστος έγραψε:

Μια χαρά μπορούμε. Χαπακι βιασμού και στραπον ή άλλα αντικείμενα. Αν θέλαμε, θα μπορούσαμε πιστεύω

Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 27 Δεκ 2019, 11:37

Ίφιδα έγραψε:
27 Δεκ 2019, 11:34
Ασέβαστος έγραψε:

Μια χαρά μπορούμε. Χαπακι βιασμού και στραπον ή άλλα αντικείμενα. Αν θέλαμε, θα μπορούσαμε πιστεύω
Δεν είμαι ειδικός αλλά αυτό σε λεσβιακή νοοτροπία δε βγάζει;
Ο βιαστής με τον βιασμό υποτίθεται βγάζει τα σεξουαλικά του απωθημένα μαζί με την όποια άρρωστη αντίληψη εξουσίας έναντι κάποιου άλλου.
Γι αυτό και ως επί το πλείστον οι άντρες βιαστές βιάζουν γυναίκες...
Yippie Kay Yay

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 27 Δεκ 2019, 11:41

foscilis έγραψε:
27 Δεκ 2019, 11:05

Δε νομίζω ότι χάνεται η ουσία. Νομίζω ότι αυτή είναι η ουσία. Είναι όντως όλα στο ίντερνετ και όντως όλα αποπροσανατολιστικες προσωπικές εμπειρίες. Και τους έχει δώσει υπερβολική σημασία η αληθινή κοινωνία.
δε νομίζω πως το θέμα του βιασμού και της βίας να περιορίζεται σε αυτές τις light περιπτώσεις.
και δε νομίζω σοβαρές περιπτώσεις να τις βρεις να εξιστορούνται από το ίδιο το θύμα στο ιντερνετ.
η αληθινή κοινωνία, πέρα από την χαλαρότητα που φαίνεται να απολαμβάνεις στη ζωή σου, χαζολογώντας στο πχορουμ, είναι ΠΟΛΥ βίαιη.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 27 Δεκ 2019, 11:44

Ίφιδα έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

Αυτά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν αν θέλουν και οι άντρες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 27 Δεκ 2019, 11:49

the comet the course the tail έγραψε:
27 Δεκ 2019, 11:41
foscilis έγραψε:

Δε νομίζω ότι χάνεται η ουσία. Νομίζω ότι αυτή είναι η ουσία. Είναι όντως όλα στο ίντερνετ και όντως όλα αποπροσανατολιστικες προσωπικές εμπειρίες. Και τους έχει δώσει υπερβολική σημασία η αληθινή κοινωνία.
δε νομίζω πως το θέμα του βιασμού και της βίας να περιορίζεται σε αυτές τις light περιπτώσεις.
και δε νομίζω σοβαρές περιπτώσεις να τις βρεις να εξιστορούνται από το ίδιο το θύμα στο ιντερνετ.
η αληθινή κοινωνία, πέρα από την χαλαρότητα που φαίνεται να απολαμβάνεις στη ζωή σου, χαζολογώντας στο πχορουμ, είναι ΠΟΛΥ βίαιη.
Ναι και από την αρχή λεω ότι δεν έχει καμία σχέση με την κινητοποίηση για την οποία συζητάμε η οποία επανανοηματοδοτει το βιασμό ώστε να δηλώνουν θύματα του όσες χαζολογουν στο Ίντερνετ.

Έχεις κάποιο πρόβλημα δυσλεξίας; Δεν έχω δώσει τίποτε άλλο στο νήμα από υλικό αυτού του κινήματος ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. Για κάποιο λόγο συμπεραίνεις ότι χαζολογω, ότι δεν έχω σχέση με την πραγματικότητα και ότι όλα αυτά που παραθέτω έχουν μηδέν αποδεικτική αξία.

Ε σ' ευχαριστώ που συμφωνείς. Μόνο πέστο και στις άλλες.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 27 Δεκ 2019, 11:55

Ίφιδα έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

Εννοείται μια χαρά μπορούμε. Και να βιάσουμε και να χουφτωσουμε και να κάνουμε χυδαίο καμάκι κτλ κτλ δεν το κάνουμε όχι γιατί είμαστε καλύτεροι άνθρωποι αλλά γιατί η νοοτροπία ειναι ότι ο άνδρας έχει την δύναμη της επιβολής, έχει ζωώδη ένστικτα, προκαλείται, κτλ γενικότερα υπάρχει μια αφηρημένη δικαιολόγηση του βιασμού. Έχω βρεθεί σε παρέα που δύο άντρες στην περίπτωση του βιασμού και δολοφονίας της κοπέλας στην Ρόδο είπαν γιατί να πάει στο σπίτι με δύο άντρες. Και πόσοι άλλοι το σκέφτηκαν έτσι.
Αν από την άλλη κάποιος πήγαινε στην άλλη στο σπίτι της, μεθούσε και του έχωνε καμιά 20ποντη στον κώλο δεν θα έλεγαν γιατί να πάει,δεν έπρεπε να πιει κτλ κτλ.ή να το πάθει από άλλον άντρα μυϊκά πιο δυνατό. Και να αρχίσουμε τα είχε συνέναιση; Που το ξέρουμε ότι δεν συνέναισε και μετά το μετάνιωσε και τον καταγγέλει; Και το κυριότερο πόσοι άντρες θα ήταν αυτοί που θα κατήγγειλαν τον βιασμό τους;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 27 Δεκ 2019, 11:55

foscilis έγραψε:

Όλες οι χαζογκόμενες που έχει τύχει να γνωρίσω σε αυτή τη φάση άπασες όμως έχουν ντάντη ίσιους, στην χειρότερη περίπτωση ο μπαμπάκας τους δεν ασχολιόταν 200% με το κοριτσάκι τους ή/και η μαμά τους ήταν ΑΥΤΗ που ανηπαρήγαγε ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΑ στερεότυπα (τι θα πει ο κόσμος, πως ντύθηκες έτσι κτρ), αυτό το πάτερν παρατήρησα, αυτό το ονομάζουν βία - βιαζμό - κακό γκαμπιταλιζμό κτλ.
Δεν αξίζει να μπλεχτείς, τόση υστερία και τρέλα (με την πολύ κακή έννοια) μαζεμένη δύσκολα βρίσκεις αλλού, μέχρι και τα παραδοσιακά κοθμούνια ομοιάζουν με οάσεις λογικής, τα υπόλοιπα κοθμούνια είστε το ένα και το αυτό.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 27 Δεκ 2019, 11:59

Naida έγραψε:
27 Δεκ 2019, 11:55
Ίφιδα έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

Εννοείται μια χαρά μπορούμε. Και να βιάσουμε και να χουφτωσουμε και να κάνουμε χυδαίο καμάκι κτλ κτλ δεν το κάνουμε όχι γιατί είμαστε καλύτεροι άνθρωποι αλλά γιατί η νοοτροπία ειναι ότι ο άνδρας έχει την δύναμη της επιβολής, έχει ζωώδη ένστικτα, προκαλείται, κτλ γενικότερα υπάρχει μια αφηρημένη δικαιολόγηση του βιασμού.
Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλεις να πεις.
Πάντως δεν είναι νοοτροπία ότι "ο άνδρας έχει την δύναμη της επιβολής, έχει ζωώδη ένστικτα, προκαλείται, κτλ".
Αντίθετα είναι η πραγματικότητα ότι η πλειοψηφία των αντρών έχουν μεγαλύτερη φυσική δύναμη από την πλειοψηφία των γυναικών...
Yippie Kay Yay

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 27 Δεκ 2019, 12:05

Ίφιδα έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

με αυτον τον τροπο, μπορει και να το κανετε αλλα να μην το μαθαινουμε ποτε. :p2:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 27 Δεκ 2019, 12:08

Ασέβαστος έγραψε:
27 Δεκ 2019, 11:21

δεν ειναι κατανοητη η φραση "δεν με αφηνε να φυγω". με παρακαλια η με βια; επισης δυσνοητη ειναι η απειλη οτι θα της το κανει εκεινος. κατα ποσο ηταν αληθινη απειλη η αστειο, παιχνιδι για να δει αντιδρασεις.

σε καθε περιπτωση, αν η πορτα ηταν ανοιχτη, τα σκυλια δεμενα και δεν απλωσε χερι πριν παρει συναινεση, με οποιον τροπο, βιασμος δεν ειναι.

αν η πορτα ηταν κλειδωμενη, η μπηκε μπροστα της να την εμποδισει να φυγει, ειναι.
και αυτό είναι η δική της εκδοχή
άμα ακούσουμε και τον άλλον θα τα πει διαφορετικά
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 27 Δεκ 2019, 12:10

foscilis έγραψε:
27 Δεκ 2019, 11:49
foscilis έγραψε:

Ναι και από την αρχή λεω ότι δεν έχει καμία σχέση με την κινητοποίηση για την οποία συζητάμε η οποία επανανοηματοδοτει το βιασμό ώστε να δηλώνουν θύματα του όσες χαζολογουν στο Ίντερνετ.

Έχεις κάποιο πρόβλημα δυσλεξίας; Δεν έχω δώσει τίποτε άλλο στο νήμα από υλικό αυτού του κινήματος ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. Για κάποιο λόγο συμπεραίνεις ότι χαζολογω, ότι δεν έχω σχέση με την πραγματικότητα και ότι όλα αυτά που παραθέτω έχουν μηδέν αποδεικτική αξία.

Ε σ' ευχαριστώ που συμφωνείς. Μόνο πέστο και στις άλλες.
όχι ρε φίλε, δεν έχω πρόβλημα κατανόησης. απλά εσύ προσπαθείς να μειώσεις, με τα παραδείγματα που φέρνεις, ένα σοβαρό θέμα που δυστυχώς υφίσταται. δεν καταλαβαίνω προς τι αυτός ο ζήλος. :102:

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 27 Δεκ 2019, 12:13

Airman68 έγραψε:
27 Δεκ 2019, 11:59
Naida έγραψε:
27 Δεκ 2019, 11:55
Ίφιδα έγραψε:

Εννοείται μια χαρά μπορούμε. Και να βιάσουμε και να χουφτωσουμε και να κάνουμε χυδαίο καμάκι κτλ κτλ δεν το κάνουμε όχι γιατί είμαστε καλύτεροι άνθρωποι αλλά γιατί η νοοτροπία ειναι ότι ο άνδρας έχει την δύναμη της επιβολής, έχει ζωώδη ένστικτα, προκαλείται, κτλ γενικότερα υπάρχει μια αφηρημένη δικαιολόγηση του βιασμού.
Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλεις να πεις.
Πάντως δεν είναι νοοτροπία ότι "ο άνδρας έχει την δύναμη της επιβολής, έχει ζωώδη ένστικτα, προκαλείται, κτλ".
Αντίθετα είναι η πραγματικότητα ότι η πλειοψηφία των αντρών έχουν μεγαλύτερη φυσική δύναμη από την πλειοψηφία των γυναικών...
Ναι μόνο μυϊκή δύναμη έχετε περισσότερη. Και κάποτε αυτό ήταν που σας έκανε αρχηγό και η κοινωνία έχει στηθεί να το πω έτσι με αυτή την λογική. Πλέον η μυϊκή δύναμη δεν έχει σημασία αλλά σας έχουν μείνει τα κατάλοιπα ότι είστε ακόμα αρχηγοί σαν φύλο.
Όχι σε όλους έτσι, να το ξεκαθαρίσω αυτό.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών