Ωραία!
Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Παΐσιος
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Παΐσιος
Δεν έχω να πω και πολλά, φοιτητής ων στο δεκάλεπτο που τον είδα στη Σουρωτή.Πιο πολύ επικεντρωθήκαμε σε προσωπικά ζητήματα,ένα απλό γεροντάκι μου φάνηκε κι αυτή την εντύπωση απεκόμισα.
Όχι ,προφητείες για την Πόλη ΔΕ μου είπε ,ούτε τίποτα προορατικό..
Θα μπορούσε να σου αλλάξει τη ζωή( όχι όπως τη φαντάζονται όλος ο κόσμος με πλούτη και παλάτια, πνευματικα εννοώ)
Ίσως να τα έφερνε έτσι η ζωή και να βρισκοσουν τώρα ιερέας ή μετανάστης στην Αυστραλία ή να ήσουν αμετάκλητα χωρίς προαίρεση ( μετρούσε η προαίρεση έστω για τον Άγιο) μακριά από το Θεό ή ήσουν καλλυμενος από πνευματικό άξιο( για σένα) ήδη
Δεν είχες ανάγκη.Να χαιρεσε
Όσοι τον έβλεπαν ως απλό γεροντακι δλ
Τα γεγονότα ήδη θα έπρεπε να γίνουν πριν δεκαπέντε έτη. Δε γιναν διότι υπάρχει μετάνοια( πηγαίνουν στους πνευματικούς θέσεις κλειδιά κι ο απλός κόσμος)
Δε συνφαιρει όσο υπάρχει μετάνοια
Αλλά θα γινουν
Ίσως να τα έφερνε έτσι η ζωή και να βρισκοσουν τώρα ιερέας ή μετανάστης στην Αυστραλία ή να ήσουν αμετάκλητα χωρίς προαίρεση ( μετρούσε η προαίρεση έστω για τον Άγιο) μακριά από το Θεό ή ήσουν καλλυμενος από πνευματικό άξιο( για σένα) ήδη
Δεν είχες ανάγκη.Να χαιρεσε
Όσοι τον έβλεπαν ως απλό γεροντακι δλ
Τα γεγονότα ήδη θα έπρεπε να γίνουν πριν δεκαπέντε έτη. Δε γιναν διότι υπάρχει μετάνοια( πηγαίνουν στους πνευματικούς θέσεις κλειδιά κι ο απλός κόσμος)
Δε συνφαιρει όσο υπάρχει μετάνοια
Αλλά θα γινουν
Πολύ σεμνός, διορατικός και άνθρωπος της κοινωνίας ο Γέροντας. Δεν υπήρξε παριχαρακωμένος πίσω από τα θρησκευτικά του καθήκοντα, αλλά μάθαινε όσα μπορούσε για τα κοινωνικά δρώμενα. Η υπερβολή στις προφητείες είναι μυθεύματα των μεταγενέστερων. Συγγενής μου που υπήρξε πολύ κοντά στον Άγιο, μου εξιστορούσε πως η επωδός του ήταν τα σκοτεινά χρόνια που έρχονται και ο διαρκής διχασμός του Έθνους. Το σημαντικότερο που έχω ακούσει από τον συγγενή είναι οι μαύρες φλόγες που έβλεπε επάνω από την Αθήνα κάποιες κρύες νύχτες του Δεκέμβρη. Μου το είχε πει σε μια οικογενειακή γιορτή στην Κρήτη το 2002.
Είχε υπέρμετρη την ταπείνωση ως αρετή
Λοιπόν.
Τέρμα τα Μπάνσκο; Έχει όχι μειωθεί.. εξαφανίστηκαν όλοι όσοι πήγαιναν πέρσυ..προπερσυ...
Το βλέπω στο φεις αν μη τι άλλο απλούστατο,σε ξένους : φίλους : που έχω μέσω άλλων κτλ κτλ
Τέρμα τα ψησίματα στα μαγαζιά; παραμονές;;;Πέρσυ χαμός. Φέτος κάνεις. Μια μόνο συγκέντρωση η ομάδα ποδοσφαίρου
Η φτώχεια τους φέρνει κοντά και πάλι απογοητεύομαι που είναι λίγοι
Του χρόνου...δε το συζητώ. Πρώτα ο Θεός θα δούμε αν κι είναι φανερό
Δε τα λέω εγώ αυτά,ο κατηχητής τα λέει
Μετανοητε
ΥΓ Ποτέ δε με φαντσζομουν να έλεγα μετανοείτε
Τώρα ο αδερφός μου όταν με βλέπει και μου λέει ευλογείτε( χιούμορ) θα μου λέει μετανοείτε
Τέρμα τα Μπάνσκο; Έχει όχι μειωθεί.. εξαφανίστηκαν όλοι όσοι πήγαιναν πέρσυ..προπερσυ...
Το βλέπω στο φεις αν μη τι άλλο απλούστατο,σε ξένους : φίλους : που έχω μέσω άλλων κτλ κτλ
Τέρμα τα ψησίματα στα μαγαζιά; παραμονές;;;Πέρσυ χαμός. Φέτος κάνεις. Μια μόνο συγκέντρωση η ομάδα ποδοσφαίρου
Μετανοητε
Τώρα ο αδερφός μου όταν με βλέπει και μου λέει ευλογείτε( χιούμορ) θα μου λέει μετανοείτε
-
Το 94 (αν θυμάμαι καλά) ήμασταν μια μικρή παρέα μεταξύ πολλών στην σκητη του και κανένας δεν τον ρώτησε το οτιδήποτε.
Αν το ίδιο έγινε και με σας πως να περιμένουμε να μιλήσει από μόνος του για ένα θέμα άκρως σοβαρό; που όπως ξέρουμε τώρα πια ορισμένους τους εξαγριώνει αφάνταστα. Εδώ, ολόκληρος ηγούμενος δύο μέρες πριν την κοίμηση του γέροντα, του έκανε ανάκριση για την πόλη, αν ισχύουν όσα ακούγονται ότι είπε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος opsimasmenos την 31 Δεκ 2019, 17:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Απαγόρευση του τσιγάρου.bluerose έγραψε: ↑31 Δεκ 2019, 16:48Λοιπόν.
Μετανοητε
Ποιά φτώχεια?
opsimasmenos έγραψε: ↑31 Δεκ 2019, 17:06Το 94 (αν θυμάμαι καλά) ήμασταν μια μικρή παρέα μεταξύ πολλών στην σκητη του και κανένας δεν τον ρώτησε το οτιδήποτε.
Αν το ίδιο έγινε και με σας πως να περιμένουμε να μιλήσει από μόνος του για ένα θέμα άκρως σοβαρό; που όπως ξέρουμε τώρα πια ορισμένους τους εξαγριώνει αφάνταστα. Εδώ, ολόκληρος ηγούμενος δύο μέρες πριν την κοίμηση του γέροντα, του έκανε ανάκριση για την πόλη, αν ισχύουν όσα ακούγονται ότι είπε.

Η κοινωνική,η πνευματική,οι αξίες,η χώρα μας;;;taliban έγραψε: ↑31 Δεκ 2019, 17:07Απαγόρευση του τσιγάρου.bluerose έγραψε: ↑31 Δεκ 2019, 16:48Λοιπόν.
Μετανοητε
Ποιά φτώχεια?
Ξέχασες τις ευλογίες του 90
Καθώς ανέβαιναν αυτές,έπεφταν οι αξίες
Λάθος κάνω;
Δε ξέρω
Μη μπερδεύεις τους κακούς( δε φταίνε κι αυτοί) τους πονηρούς κτλ με τη κατάσταση. Πάντα υπήρχαν
Όχι ότι εμείς είμαστε καλύτεροι έτσι;
Τσιγάρο ή πονηριά η ίδια αμαρτία. Αμαρτία ειναι
Πάλι θα μου χαλάσετε το νήμα με τον Άγιο.
Να μη μπαίνετε εδώ άσκοπων δηλώσεων
Κάτι ωφέλιμο;
Να μη μπαίνετε εδώ άσκοπων δηλώσεων
Κάτι ωφέλιμο;
Δηλαδή ό,τι σού χαλάει τη κοσμοθεωρία σου απορρίπτεται;
'Ε ρε τι έχετε πλάσει ,τι έχετε φανταστεί και τι έχουν θησαυρίσει οι χριστέμποροι από βιβλία!!! και εκπομπές για τον Παίσιο.
Ο ιερομόναχος Χριστόδουλος που έβγαλε 3 ανάρπαστα βιβλία , μάλλον έχει μπλεξίματα με την εφορία..
Είναι ένα νήμα για τον Άγιο
Οτιδήποτε μη σχετικό δεν αρμόζει,αυτό έγραψα
Και πρόσθεσα, καλό είναι να γράφεται κάτι ωφέλιμο να μαθαίνουμε για τον Άγιο
Αυτό τώρα με την εφορία και τον Χριστόδουλο δε ταιριάζει και ακόμη κι έτσι να είναι άλλο η εφορία άλλο η θρησκεία
Οτιδήποτε μη σχετικό δεν αρμόζει,αυτό έγραψα
Και πρόσθεσα, καλό είναι να γράφεται κάτι ωφέλιμο να μαθαίνουμε για τον Άγιο
Αυτό τώρα με την εφορία και τον Χριστόδουλο δε ταιριάζει και ακόμη κι έτσι να είναι άλλο η εφορία άλλο η θρησκεία
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 79 Απαντήσεις
- 2372 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
15 Αύγ 2024, 22:48
-
-
Νέα δημοσίευση ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 08 Φεβ 2025, 12:10 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 276 Απαντήσεις
- 5055 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
17 Φεβ 2025, 22:07
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σπύρος Μπιμπίλας: Ποζάρει ως Άγιος Ανδρέας
από Μαδουραίος » 10 Απρ 2024, 20:40 » σε Θρησκειολογία - 20 Απαντήσεις
- 1680 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia