Η κατάθλιψη.

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
nowhere

Re: Η κατάθλιψη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 30 Δεκ 2019, 10:26

αυτό είναι αλήθεια.λες και δεν υπάρχουν καλά κομμάτια να προσβάλει κανείς και την πέφτουν στη μπλου

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 30 Δεκ 2019, 10:29

Η μπλου είναι όντως μια ευγενική ψυχή, οπότε αν κάτι από αυτά που έγραψα τη στενοχώρησε, της ζητάω ταπεινά συγνώμη.

Εξέφρασα μια γνήσια απορία και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της επιτεθώ.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 30 Δεκ 2019, 10:34

Εντάξει, δεν είναι ανάγκη να αποπροσανατολίζετε την συζήτηση με το να την πέφτετε στον Νάμρεηλ, τη στιγμή που οι καλοί χριστιανοί γράφουν επικίνδυνα προσηλυτιστικά τέρατα και δεν κουνάτε βλέφαρο.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 30 Δεκ 2019, 10:37

bluerose έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:59
Namrail έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:53
bluerose έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:13

Μπα. Εγώ γιατί θέλω να ξεφύγω της κοινωνικής αποδοχής;
Μπορούν να μη με παίρνουν τηλέφωνο και σα τη πεταλούδα έλα έχω γιορτή,έλα σε μαζευτούμε στην άλλη κτλ κτλ
Και τι να λέμε; Για μελομακάρονα; Εδώ σκέφτομαι πως θα αποφύγω μια αυτές τις μέρες. Γιατί απλά δε συνενοουμαστε. Τι ωφέλιμο θα μου πει; Τίποτα

Προσέχω μην ανησυχείς.
Αλήθεια τώρα, τρολαρεις ή το γεγονός ότι τα 3 στα 4 κείμενα σου δεν βγαζουν κανένα νόημα οφείλεται σε καποια διαταραχή;

Να ξερουμε δλδ.
Είμαι βιαστική
Περιμένω να περάσει η ώρα να πάω να πληρώσω τα τέλη
Να πάω αστυνομία για μια άδεια
Να πάω να πάρω κάτι για μένα
Πάσχω από βιασύνη
Αν συνδυάσεις το γεγονός ότι χάνομαι αν πάω πρώτη φορά κάπου ίσως έχω έλλειψη προσανατολισμού. Τη πέμπτη φορά θα πάω από το σωστό δρομο
Είναι εξωτερική επίδραση. Κάποιο αμάρτημα έκανες. Πες το στον πνευματικό σου να το εντοπίσετε μαζί.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 30 Δεκ 2019, 11:01

Λεγεών έγραψε:
30 Δεκ 2019, 10:34
Εντάξει, δεν είναι ανάγκη να αποπροσανατολίζετε την συζήτηση με το να την πέφτετε στον Νάμρεηλ, τη στιγμή που οι καλοί χριστιανοί γράφουν επικίνδυνα προσηλυτιστικά τέρατα και δεν κουνάτε βλέφαρο.
Όλοι εδώ μέσα πουλούν κάτι ή δεν το έχεις μάθει από τον εαυτό σου; Ο τρόπος της μπλου είναι ευθύς και δεν περιέχει κακία. Εγώ προσπάθησα να τρολάρω αδιάκοπα σε νήμα θρησκειολογίας. Δεν βγαίνει. Καταλήγει να μην είναι αστείο.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 30 Δεκ 2019, 11:06

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Δεκ 2019, 10:20
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η μπλου είναι η πιο ήρεμη σε όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει, αν και την έχουν προσβάλλει πολλές φορές.

Κι αυτό κάτι σημαίνει, έτσι δεν είναι; :wink
Μπορεί να σημαίνει διάφορα κ μάλιστα αντικρουόμενα.
Εσένα που πάει το μυαλό σου;..
Βοηθα λίγο...

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 30 Δεκ 2019, 11:12

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:01
Λεγεών έγραψε:
Όλοι εδώ μέσα πουλούν κάτι ή δεν το έχεις μάθει από τον εαυτό σου; Ο τρόπος της μπλου είναι ευθύς και δεν περιέχει κακία. Εγώ προσπάθησα να τρολάρω αδιάκοπα σε νήμα θρησκειολογίας. Δεν βγαίνει. Καταλήγει να μην είναι αστείο.
Το ότι τρόλαρες και το εκλάμβαναν ως σιγοντάρισμα λέει περισσότερο για το πνευματικό επίπεδο των θρησκευόμενων, όχι για το τι είπε ο Ναμρεηλ. Έξυπνο παιδί είναι, θα το καταλάβαινε και μόνος του, και δεν νομίζω να το συνέχιζε.

Τέλος πάντων, υγεία.

GoBack έγραψε:
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 30 Δεκ 2019, 11:13

Custom_F έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:06
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η μπλου είναι η πιο ήρεμη σε όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει, αν και την έχουν προσβάλλει πολλές φορές.

Βοηθα λίγο...
Μα δεν είναι προφανές?

:scross::vp20::angelic-blueglow:
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 30 Δεκ 2019, 11:14

Γυρνάει και το άλλο μάγουλο. Κάτι που δεν έκανε ούτε αυτός που τους είπε να το κάνουν.

GoBack έγραψε:
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 30 Δεκ 2019, 11:17

Λεγεών έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:12
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:01
Λεγεών έγραψε:
Το ότι τρόλαρες και το εκλάμβαναν ως σιγοντάρισμα λέει περισσότερο για το πνευματικό επίπεδο των θρησκευόμενων, όχι για το τι είπε ο Ναμρεηλ. Έξυπνο παιδί είναι, θα το καταλάβαινε και μόνος του, και δεν νομίζω να το συνέχιζε.

Τέλος πάντων, υγεία.
Κατέληξα ότι πιθανότατα το πνευματικό τους επίπεδο είναι ανώτερο από το δικό μου.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 30 Δεκ 2019, 11:20

Bazoomba έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:13
Custom_F έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:06
ΓΑΛΗ έγραψε:

Βοηθα λίγο...
Μα δεν είναι προφανές?

:scross::vp20::angelic-blueglow:
Όχι.
Μπορεί να λέτε ότι είναι από τρολ ή φυτεμένη κ κάνει τη δουλειά της, παραπλανημενη, μέχρι βαθιά πιστή κ κατασταλαγμένη, ή ακόμη κ ανόητη.

Εγώ πιστεύω ότι είναι αυθεντική σαυτα που λέει, ασχέτως αν εγώ δεν τα υποστηρίζω.

Δεν κάνει άλλωστε κάποιο κακό.
Ο καθένας έχει το δικό του μυαλό κ θα φιλτράρει οτιδήποτε ακούσει.
Δεν κλείνουμε στόματα.
Μαθαίνουμε να ακουμε, να "ζυγιζουμε" και να υιοθετούμε ή να απορρίπτουμε.

Τεσπά.
Αν θέλετε μου λέτε.
Αν πίστευα ότι τα ξέρω κ τα καταλαβαίνω όλα, δε θα ρωτούσα.

νύχτα έγραψε:

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 30 Δεκ 2019, 11:36

Γύρισα
Πάνε τα τέλη πάνε τα λεφτακια

Ομολογώ ότι με τη βοήθεια του Θεού,με βοήθησε ο Άγιος Παΐσιος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bluerose την 30 Δεκ 2019, 11:39, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Δεκ 2019, 11:38

Λεγεών έγραψε:
Το θέμα της συζήτησης είναι η κατάθλιψη. Και από τα γραφόμενα σου μέχρι τώρα, φαίνεται να προκύπτει ότι θεωρείς ως αιτία -ή μία από τις βασικές αιτίες- της κατάθλιψης τη χριστιανική οπτική των πραγμάτων.

Για να μην πέσουμε λοιπόν στην παγίδα του τερατώδους προσηλυτισμού που αναφέρεις, καλό ήταν να διευκρινήσεις πόσοι από αυτούς που εκδηλώνουν σημεία καταθλιπτικής συμπεριφοράς, θεωρείς ότι είναι χριστιανοί και πόσοι άθεοι ή κάτι άλλο.

Το ερώτημα δεν απευθύνεται μόνον σε σένα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 30 Δεκ 2019, 11:43

Λεγεών έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:50
bluerose έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:17
Λεγεών έγραψε:
30 Δεκ 2019, 08:25

Για ύπνο πήγα όντως, διότι είχα πιει δυο ουισκάκια που με είχαν βαρέσει κάπως.

Επειδή έχω περάσει κατάθλιψη και έχω στο σπίτι άτομο που υποφέρει από το ζήτημα, όλα είναι στο μυαλό αλλά και στην καθημερινότητα. Αυτό που χρειάζεται είναι μια δραστική αλλαγή να σε βγάλει από τη ρουτίνα, να δεις τα πράγματα αλλιώς, καλό φαγητό, καλό ποτό, γέλιο, καλές βόλτες και ταξίδια, καλό σεξ. Και να πας και σε ένα γιατρό ή ψυχολόγο να βγάλεις τα εσώψυχα σου χωρίς να ντρέπεσαι (γιατί συνήθως δεν είναι εύκολο να μιλήσεις σε άτομο που σε γνωρίζει και δεν είναι εκπαιδευμένο).

Οτιδήποτε άλλο, και ειδικότερα θρησκεία και νηστεία και μετάνοια, και ιστορίες για άτομα που έζησαν σκατοζωές με στεναχώριες, σε βυθίζει περισσότερο στον βούρκο.

Ήξερε τι πρόκρινε ο Σατανάς (και ο κάθε κακός των μυθολογιών), αυτά τα βασικά που κάνουν τον άνθρωπο χαρούμενο, όχι αιχμάλωτο στις ορέξεις των παπάδων και των αφεντών.
Άρα,συνειδητά επιλέγεις την μεγάλη οδό
Δικαίωμα σου
Αλλά καλό θα ήταν να είχες εμπειρίες κι από τις δύο πλευρές....
Και τότε να επέλεγες
Πολύ χύμα το λες. Δε θέλει ο Χριστός τη διασκέδαση
Εκεί πάνω όλο θα δοξολογουμε( κι όχι δε θα κουραζόμαστε
Με διασκέδαση με σύνεση εδω

Στο έχει πει κι άλλο μέλος,το νικ σου δεν είναι καλό
Εγώ σ' αφήνω στη Παναγία
Καμία διασκέδαση δεν θέλει ο Ιησούς και η Παναγία από εσένα σε αυτή τη ζωή. Δεν σου είπαν "φάε, πιες, γέλα, χόρεψε, ερωτέψου, κάνε σεξ και ζήσε χωρίς μετάνοια και τύψεις". Συγκεκριμένα, είναι αυτά που απέφυγαν να πουν, τόσο οι ίδιοι όσο και τα προβληματικά άτομα που έγραψαν/αντέγραψαν/ξαναέγραψαν τους διαλόγους στα ευαγγέλια, δεκαετίες/αιώνες αργότερα.

Το μόνο που θέλει και απαιτεί ο Ιησούς από εσένα είναι να είσαι εργαλείο και να λες πόσο καλός και δίκαιος και δυνατός είναι ο ίδιος και ο πατέρας του, και να τους δοξολογείς ενώ δεν κάνουν τίποτα και τους αποδίδεις τα πάντα, και μέσα σε όλα να ακολουθείς και τις προσταγές του αφέντη σου διότι η δουλεία έχει μετατραπεί πλέον σε δουλειά, και να του αποδίδεις και τόκο. Ευχαρίστησε τον θεό και δούλεψε σαν σκυλί δηλαδή, αυτή είναι η ιδανική ζωή για τον Ιησού. Και αν τα κάνεις όλα σωστά, και δεν είσαι εγωϊστής να πεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο από στενοχώριες, θυσίες, ποδοπάτημα, αν ζήσεις χειρότερη και ταπεινότερη ζωή από αυτή που σου λένε να ζήσεις, τότε στην άλλη ζωή (χαχαχα) δεν θα κουράζεσαι (χαχαχα) και θα διασκεδάζεις (χαχαχα) και θα περνάς καλά (χαχαχα). Να πεθάνεις όμως πρώτα.

Πραγματικά, αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα περίεργα μυθεύματα του χριστιανισμού είναι αληθινά, υπάρχει κανένας σώφρων άνθρωπος εκεί έξω που πιστεύει ότι αν πέθαινε και πήγαινε στον παράδεισο του Ιησού, ο Ιησούς δεν θα ήταν το κακομαθημένο πλουδιόπαιδο από τις ταινίες που ζει σαν άρχοντας στην έπαυλη και έρχεται εκεί που σφουγγαρίζεις δέκα ώρες, να χύσει ένα κουβά σκατά μπροστά σου για να δει την αντίδραση σου;

Βασικά, αυτό κάνει και σε αυτή τη ζωή. Μόνο που αντί για σκατά, είναι αρρώστιες. Και μέσα σε όλα, σε έχει πείσει ότι δεν φταίει αυτός ούτε ο πατέρας του.
Δυστυχώς οι αμαρτίες των προγόνων μας επηρεάζουν και τις επόμενες 7 γενιές. Μακάρι να έχουμε όλοι καλή μετάνοια!!

Ο άνθρωπος αγιαζεται μετά την εξομολόγηση και αυτό καλύπτει και όλους τους γύρω μας!

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 30 Δεκ 2019, 11:45

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:38
Λεγεών έγραψε:
Το θέμα της συζήτησης είναι η κατάθλιψη. Και από τα γραφόμενα σου μέχρι τώρα, φαίνεται να προκύπτει ότι θεωρείς ως αιτία -ή μία από τις βασικές αιτίες- της κατάθλιψης τη χριστιανική οπτική των πραγμάτων.

Για να μην πέσουμε λοιπόν στην παγίδα του τερατώδους προσηλυτισμού που αναφέρεις, καλό ήταν να διευκρινήσεις πόσοι από αυτούς που εκδηλώνουν σημεία καταθλιπτικής συμπεριφοράς, θεωρείς ότι είναι χριστιανοί και πόσοι άθεοι ή κάτι άλλο.

Το ερώτημα δεν απευθύνεται μόνον σε σένα.
Αποδεδειγμενα οι πιστοί έχουν καλύτερη υγεία.
Κ σωματική κ ψυχική.
Είτε αυτό στο οποίο πιστεύουν είναι αλήθεια, είτε όχι, η πίστη τους τούς δίνει δύναμη κ ελπίδα. Όλα αυτά έχουν θετική επίδραση στην υγεία του ατόμου.

νύχτα έγραψε:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών