"Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Δημοκράτης

Re: "Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 30 Δεκ 2019, 20:02

foscilis έγραψε:
30 Δεκ 2019, 19:59
Το κορίτσι με τις ειδικές ανάγκες αποδεικνύει ότι η περίπτωση δεν είναι συγκρίσιμη.

Γενικά δεν έχω καταλάβει πώς ακριβώς το φαντάζεσαι. Ότι ο ψυχοπαθής που βίασε αυτές τις δύο δε θα το είχε κάνει αν "η κοινωνία θεωρούσε ΟΚ να ντύνεσαι σαν τσούλα και να πηγαίνεις με όποιον βρεις μπροστά σου";

Εγώ νομίζω αν η κοινωνία το θεωρεί ΟΚ απλώς δίνει περισσότερα θύματα στους βιαστές. Που οι βιαστές δεν είναι εγώ ή η γριά απέναντι όπως τραγουδούν αυτές οι χοντρές, αλλά μια μειοψηφία που έχεις 1% πιθανότητα να πετύχεις. Και το κίνημα σου λέει "κάνε 100 προσπάθειες". Αυτό σου λέει.
:goodpost:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Δεκ 2019, 20:04

Naida έγραψε:
30 Δεκ 2019, 19:53
ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Δεκ 2019, 19:52
Naida έγραψε:
30 Δεκ 2019, 19:46

Κάμια σχέση το ένα με το άλλο. Ο φος μίλησε για ευθύνη του θύματος στον βιασμό μιας και θα μπεινστο αυτοκίνητο του θύτη. Μη ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε.
Το ότι δεν ξεχνάμε αυτά που ξέρουμε, είναι σίγουρο.
Κάτι άλλο επί της ουσίας;
Επί της ουσίας, οι βιαστές είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θρασύδειλα άτομα και ως τέτοια φροντίζουν α) να κρατούν τους τύπους ώστε να μην προκαλούν υποψίες και β) στοχεύουν σε γυναίκες χωρίς προστατευτικό περιβάλλον. Ό,τι ακριβώς κάνουν και τα αρπακτικά ζώα. Χτυπάνε τα απομονωμένα και αδύναμα μέλη της αγέλης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 30 Δεκ 2019, 20:06

εν προκειμένω βέβαια συζητάμε για ένα πολύ συγκεκριμένο υποθετικό σκηνικό που κάποια σερβιτόρα σχολάει 2 η ώρα το βράδυ από το μαγαζί και της πετάγεται ένας εντελώς άγνωστος που της λέει με όμορφο τρόπο ότι είναι πελάτης και τη γούσταρε και αν θέλει να μπει στο αυτοκίνητό του να πάνε κάπου για ένα ποτό.

Και εγώ ισχυρίζομαι ότι αν μπει εκεί μέσα είναι όχι απλά ηλίθια αλλά άτομο με μηδενικό ένστικτο αυτοσυντήρησης. Λέω μάλιστα ότι εγώ που είμαι μαντράχαλος μπάρμπας ΔΕΝ θα το έκανα αν οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι, ή τουλάχιστον θα κοίταζα να εξασφαλιστώ με κάποιον τρόπο π.χ. στέλνοντας μήνυμα ότι μπαίνω στο αυτοκίνητο με τάδε αριθμό και φροντίζοντας να το ξέρει η άλλη ότι το έκανα. Αλλά δε θα το έκανα γιατί δεν είναι υγιής τρόπος να γνωρίσεις κάποιον. Βασικά δε μπορώ να διανοηθώ να το κάνει άτομο που πάει καλά στα μυαλά του. Αν ο ανώμαλος λοιπόν τη βιάσει και μετά την κόψει φέτες με ένα πριόνι, σημαίνει δεν θα πάει μέσα για βιασμό και φόνο; Όχι βέβαια. Δεν αθωώνεται ο ανώμαλος. Ταυτόχρονα όσο περίεργο και αν σου φαίνεται το θύμα φταίει σε μεγάλο βαθμό για αυτό που έπαθε, εκτός αν όντως είχε το ακαταλόγιστο (ψυχολογικά προβλήματα, διανοητική υστέρηση, whatever). ΔΕ θεωρώ πως όλες οι γυναίκες έχουν το ακαταλόγιστο, κάτι που φαίνεται να θεωρείς εσύ.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 30 Δεκ 2019, 20:12

foscilis έγραψε:
Το κορίτσι με τις ειδικές ανάγκες αποδεικνύει ότι η περίπτωση δεν είναι συγκρίσιμη.

Γενικά δεν έχω καταλάβει πώς ακριβώς το φαντάζεσαι. Ότι ο ψυχοπαθής που βίασε αυτές τις δύο δε θα το είχε κάνει αν "η κοινωνία θεωρούσε ΟΚ να ντύνεσαι σαν τσούλα και να πηγαίνεις με όποιον βρεις μπροστά σου";

Εγώ νομίζω αν η κοινωνία το θεωρεί ΟΚ απλώς δίνει περισσότερα θύματα στους βιαστές. Που οι βιαστές δεν είναι εγώ ή η γριά απέναντι όπως τραγουδούν αυτές οι χοντρές, αλλά μια μειοψηφία που έχεις 1% πιθανότητα να πετύχεις. Και το κίνημα σου λέει "κάνε 100 προσπάθειες". Αυτό σου λέει.
Δηλαδή εσύ σε μια σύγχρονη γυναίκα θα της έλεγες ντύσου πιο σεμνά και να είσαι πιο συγκρατημένη στις σεξουαλικές της επαφές για να μην ενθαρρύνει τον βιαστή;
Φέρε πίσω τον Φος :011:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 30 Δεκ 2019, 20:15

Naida έγραψε:
30 Δεκ 2019, 20:12
foscilis έγραψε:

Δηλαδή εσύ σε μια σύγχρονη γυναίκα θα της έλεγες ντύσου πιο σεμνά και να είσαι πιο συγκρατημένη στις σεξουαλικές της επαφές για να μην ενθαρρύνει τον βιαστή;
Αν βγάλω πολλά χαρτονομίσματα των πεντακοσίων ευρώ δημόσια στην πλατεία Ομονοίας και κε ληστέψουν, ασφαλώς θα φταίνε οι ληστές αλλά και εγώ έχω κάποια ευθύνη
Να διεκδικώ λοιπόν το δικαίωμα μου να επιδεικνυω το πορτοφόλι μου με πολλά χρήματα μέσα δημόσια στην πλατεία Ομονοίας;

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 30 Δεκ 2019, 20:16

foscilis έγραψε:

αναρωτιέμαι ρε μλκ, πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κανείς αυτό;
είναι σταλήθεια τόσο δύσκολο;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 30 Δεκ 2019, 20:16

Δημοκράτης έγραψε:
Naida έγραψε:
30 Δεκ 2019, 19:56
Δημοκράτης έγραψε:
30 Δεκ 2019, 19:54

Δηλαδη οι δύο που την σκότωσαν το έκαναν γιατί εγώ την θεωρώ ηλιθια;
Άκου τσακάλι στην ζωή αυτή υπάρχουν καθάρματα. Όπως δεν θα πας στην με Άνδρου 3 το πρωί με ένα πάρκο ευρώ στα χέρια έτσι και δεν θα πας με όποιον μαλακά έχει η Ρόδος. Γιατί πολύ απλά πας γυρεύοντας να πέσεις πάνω σε κάποιο καθαρμα
Και το κορίτσι με τις ειδικές ανάγκες που επίσης βίασε, είχε και αυτή ευθύνη;
Δεν ξέρω τι έγινε με το κορίτσι με τις ειδικές ανάγκεςκαι τι ειδικές ανάγκες είχε. Αυτό που ξέρω είναι ότι στην ζωή δεν πρέπει να κάνεις μαλακιές επιλογες
Δεν ξέρεις τι έγινε, αλλά αφορά τον ίδιο βιαστή. Στην μια περίπτωση λοιπόν φταίει το θύμα επειδή ήταν πεταχτούλα στην άλλη όχι αλλά και πάλι δεν ξέρεις μιας και δεν ξέρεις τι ειδικές αβάγκες είχε.
Τι να πω μωρέ τώρα εγώ. Τίποτα.

Que Sera, Sera...

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 30 Δεκ 2019, 20:20

Όπως είπε ο Φοτσιλις πιο πριν φταίει το θύμα, ΟΧΙ με την έννοια την νομική όσο με την έννοια την αιτιολογική
Οσο θα φταίω εγώ εάν επιδεικνύω δημόσια τα χρήματα στο πορτοφόλι μου στην πλατεία Ομονοίας

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 30 Δεκ 2019, 20:20

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
30 Δεκ 2019, 20:15
Naida έγραψε:
foscilis έγραψε:

Αν βγάλω πολλά χαρτονομίσματα των πεντακοσίων ευρώ δημόσια στην πλατεία Ομονοίας και κε ληστέψουν, ασφαλώς θα φταίνε οι ληστές αλλά και εγώ έχω κάποια ευθύνη
Να διεκδικώ λοιπόν το δικαίωμα μου να επιδεικνυω το πορτοφόλι μου με πολλά χρήματα μέσα δημόσια στην πλατεία Ομονοίας;
Εννοείς ότι θα προκαλέσεις να σε ληστέψουν όπως θα προκαλέσει και το θύμα που θα είναι προκλητική, μόνη στα σκοτάδια, αφελής, μεθυσμένη κτλ κτλ πάμε στο κλασικό με προκάλεσε κύριε δικαστά τα τακούνια της έκαναν τακ τακ στο δρόμο.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας » 30 Δεκ 2019, 20:21

Ο βιασμός πάντως παρατηρείται στη φύση
Αυτό που προσπαθούμε είναι να υπερισχύσει η ανθρώπινη ιδιότητα, αλλά είμαστε βιαστές από την φύση μας (ευσταθεί λοιπόν το «βιαστής είσαι εσύ»)
Εμείς ζητούμε το παρα φύσει
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 30 Δεκ 2019, 20:23

Και για να προσθέσω και κάτι άλλο
Δεν φταίνε όλοι οι άνδρες εάν η άλλη είναι απρόσεκτη απερίσκεπτη ντύνεται σαν τσουλα και προκαλεί τον βιασμό της
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ένοχος ο βιαστής και ότι δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί με πολύ αυστηρές ποινές

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 30 Δεκ 2019, 20:25

Naida έγραψε:
30 Δεκ 2019, 20:20
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Naida έγραψε:

Εννοείς ότι θα προκαλέσεις να σε ληστέψουν όπως θα προκαλέσει και το θύμα που θα είναι προκλητική, μόνη στα σκοτάδια, αφελής, μεθυσμένη κτλ κτλ πάμε στο κλασικό με προκάλεσε κύριε δικαστά τα τακούνια της έκαναν τακ τακ στο δρόμο.
ΝΑΙ προκαλείς να σε κλέψουν και να σε βιάσουν !!
Αυτό δεν αθωώνει ούτε τους βιαστές ούτε τους ληστές αλλά και εσύ φταις από αιτιολογικης πλευράς

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 30 Δεκ 2019, 20:27

Naida έγραψε:
30 Δεκ 2019, 20:20
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Naida έγραψε:

Απάντησα ότι ο βιαστής δεν αθωώνεται αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το θύμα δεν φταίει

Ο βιασμος δεν δικαιολογειται όσο βλαμενη μαλακισμενη η προκλητική κι εάν είναι η γυναίκα θύμα

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 30 Δεκ 2019, 20:28

Stay calm Εικόνα

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 30 Δεκ 2019, 20:29

Νάιδα θα της έλεγα μην πηγαίνεις κάθε δύο μερες με άτομα που ξέρεις μονο τριάντα δευτερόλεπτα γιατί υπάρχει πολύ εύλογη πιθανότητα να πέσεις σε κάτι που δε θα σου αρέσει καθόλου.

Και μάλιστα συνήθως πρόκειται απλά για κάτι τέτοιο, μια φάση που έβγαλε περισσότερη σκατιλα απ' το αναμενομενο που στη συνεχεια "βαφτίζεται" βιασμος για να μην παραδεχτεί η άλλη στον εαυτό της ότι έκανε μαλακία. Όπως και να το κάνουμε έχει μια αίγλη να είσαι άβουλο θύμα κακών που συνήθως ειναι υλικό τραγωδίας αντί για συνειδητό θύμα του εαυτού σου που συνήθως είναι υλικό κωμωδίας.

Τώρα για το ντύσιμο όπως έχω πει εδώ και αρκετές σελίδες δεν το έχω δει ποτέ να θεωρείται επαρκής αιτία για βιασμό ή να προβάλλεται σαν ελαφρυντικό σε κάποια δίκη. Εκτός από περιπτώσεις με όχλο σε τίποτα αραβιες ή καταστάσεις με συμμορίτες σε σκοτεινά σοκακια. Και σε ταινίες βέβαια.

Στη δύση και σε νορμάλ καταστάσεις μόνο οι φεμιχαζες πιστεύουν όντως στη εξίσωση προκλητικό ντύσιμο=βιασμός που ενισχύει την άποψή μου πως σαν βιασμό δεν εννοούν το ίδιο με εμάς. Εννοούν μια σεξουαλική συνεύρεση για την οποία το φερόμενο ως θύμα δεν αισθάνεται καλά εκ των υστέρων, μολονότι την επιδίωξε εκ των προτέρων.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών