Γέροντες της εποχής μας - Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

bluerose

Re: Γέροντες της εποχής μας - Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 02:42

Nero έγραψε:
01 Ιαν 2020, 02:37
bluerose έγραψε:
01 Ιαν 2020, 02:30
Τι να κάνει
Προσπάθησε να αγγίξει ψυχές έτσι,ώστε μετά να περάσουν εις τα ενδότερα. Στην αλήθεια της Ορθοδοξίας.
Μείναμε στο σιντι

Κάποιοι από ανάγκη τρεξαν( ο Θεός φέρνει ανάγκες για να έρθουμε κοντά Του) ε πως να βρούμε το Θεό. Άφησε αντικαταστάτες

Δεν μπορείς να προσηλυτισεις τον άλλο,δε γίνεται και δεν είναι σκοπός
Πχ. Αν κάνει ένα σιντι ένας τραγουδιστής δε θα βάλουμε κακό λογισμό. Αν το κάνει μια μονη θα βάλουμε. Τα αρπάζουν οι παπάδες. Ημαρτον
Τα μοναστήρια για μας τα κάνανε( για τον Άγιο του μοναστηριού πρωτίστως)
Να πηγαίνουμε
Όταν τρώμε το λουκουμακι δλ που να το βρουν;
Πώς θα ανάβουν τα καντήλια
Πώς θα πληρώνουν το ρεύμα
Βασικά δεν έχουν ανάγκη εμάς,έχουν ευλογίες από τον Κύριο. Δλ κάποιους από εμάς που πως τυχαινει πάμε με την αγάπη μας κάτι που όντος τους έλειπε. Που κι αυτό σπάνια. Απορώ πως τόσες ευλογίες. Επειδή ξέρω ανησυχώ αν φτάσουν πχ τα κουλουράκια
Βροχή από κουλουράκια διαφόρων ειδών
Πώς γίνεται;;;
Ο Γέροντας δεν μας έχει ανάγκη. Έχει κουλουράκια
Εγώ η καημενη ανησυχώ με το λογισμό μου και για αυτό τα βλέπω κι απορώ

Γενικά. Δε μπορείς τον άλλο να τον πεις κατευθείαν μετανόησε γιατί αυτό είναι το καλό κι αυτοί υπηρετούν αυτό
Κι από προσωπική άποψη αν δε θέλει ο άλλος δεν
Παρεξήγησες. Δεν κακολόγησα. Το έμαθα ελεύθερος να ζω είναι ακόμα πιασάρικο. Δικαίως έγινε χιτ

btw ο τραγουδιστής, ο Παντελεήμωνας έχει αφήσει το σχήμα εδώ και χρόνια και πλέον παίζει κανονικά σε μεταλ μπάντα. Νομίζω τα είχε σπάσει με τον πατερ Μουλατσιώτη και τον έκραζε κάποτε στα κανάλια. Αν δεν κάνω λάθος τον κατηγορούσαν ότι τους έριξε στα δικαιώματα της μπάντας

Λεγεών
Δε ξέρω σχετικά

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 02:43

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε:
01 Ιαν 2020, 02:38
Να σε κάνουμε παρέα κ εμείς παρτάρουμε θλιβερά
Αλλά να μη μιλάμε για γερόντια έστω κάτι για τις αμαρτιες μας
Να ακουσουμε ροκ

Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας » 01 Ιαν 2020, 02:43

Οχι να μιλησουμε για τις ψυχες μας
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 01 Ιαν 2020, 02:49

Εικόνα

Πόσο πιθανό είναι να κάνεις μια στροφή 180 μοιρών στη ζωή σου; Και τι πιθανότητες υπάρχουν αφού την έχεις κάνει αυτή, να κάνεις μια ακόμα -και πάλι 180 μοιρών- η οποία θα σε επιστρέψει επί της ουσίας εκεί απ’ όπου ξεκίνησες; Δύσκολα δρομολόγια όλα αυτά. Και σίγουρα δεν γίνονται από ανθρώπους που βολεύονται σε καταστάσεις.

Ο Γιάννης Παπανικολάου είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Αν δεν ακούτε heavy metal πιθανότατα το όνομά του δεν σας λέει πολλά. Το… κοσμικό όνομά του. Γιατί το «άλλο», το πατήρ Παντελεήμων σίγουρα θα σας θυμίζει τους παπαροκάδες. Η μια από τις στροφές 180 μοιρών που έκανε στη ζωή του.

Σήμερα είναι ο frontman αλλά και το μυαλό πίσω από τους Diviner, ενός συγκροτήματος που αποτελεί «γερό χαρτί» της ελληνικής metal σκηνής που ήδη έχει και παρουσία στο εξωτερικό. Ο Γιάννης Παπανικολάου είναι πολλά πράγματα, τα οποία (όσοι δεν τα ξέρετε) θα τα μάθετε παρακάτω. Σίγουρα, ωστόσο, είναι ένας άνθρωπος που δεν σταματάει τις αναζητήσεις. Και ας μην ξέρει που θα τον οδηγήσουν…

- Γιάννη, κάνεις πολλά πράγματα αλλά προσωπικά θεωρώ πιο σημαντικό (λόγω της φύσης του) το Rock In Dio, τη φιλανθρωπική συναυλία που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο «Κύτταρο». Πως προέκυψε όλο αυτό σαν ιδέα;

Η ιδέα ήταν του Μανώλη του Τσίγκου που ήμασταν μαζί στους Innerwish. Όταν μάθαμε τα νέα για την απώλεια του Ronnie James Dio, δημιουργήθηκε ένα κενό μέσα μας. Και για μένα. Ένιωσα την απώλεια. Ήταν το πρώτο είδωλο που είχα και έφευγε από τη ζωή. Θέλαμε, λοιπόν, να κάνουμε κάτι για να συμπληρώσουμε το κενό μέσα μας. Ο Μανώλης, λοιπόν, είπε να δημιουργήσουμε μια tribute μπάντα. Στην αρχή ήμουν διστακτικός αλλά όταν κάναμε κάποιες πρόβες είδαμε ότι είναι αξιοπρεπές. Και φτιάξαμε το συγκρότημα Rock n Roll Children και σχεδόν ταυτόχρονα έπεσε η ιδέα για τη φιλανθρωπική συναυλία μέσω της οποίας θα κάναμε δωρεές σε ιδρύματα για παιδιά. Επιλέγουμε το ίδρυμα κι εκεί δίνουμε όλα τα έσοδα. Πάντα για τα παιδιά. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον. Έτσι προέκυψε. Και τώρα ετοιμάζουμε το 10ο διαδοχικό Rock In Dio με ένα πολύ διαφορετικό κόνσεπτ που θα προκαλέσει αίσθηση.

- Εκτός, όμως, από την tribute μπάντα στον μεγάλο Dio έχεις και τους Diviner με τους οποίους πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησες τον δεύτερο δίσκο.

Ναι, δεύτερος δίσκος. Οι Diviner φτιάχτηκαν από εμένα και τον Θύμιο Κρίκο το 2011. Κυκλοφορήσαμε το 2015 το πρώτο μας άλμπουμ, το Fallen Empires...

- Μέσα στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, δηλαδή. Επηρέασε αυτό τη μουσική σου;

Σαν άνθρωπος που βλέπεις να υπάρχει γύρω σου μια μιζέρια και να πέφτει το βιοτικό επίπεδο των συνανθρώπων σου, προφανώς και σ’ επηρεάζει. Επειδή, όμως, στους Diviner το όραμα το στιχουργικό δεν έχει να κάνει με κοινωνικά φαινόμενα, δεν επηρεάζει τόσο. Στο συγκρότημά μας ο στίχος έχει να κάνει περισσότερο με φιλοσοφικά και υπαρξιακά θέματα, πιο εσωτερικά. Δεν έχει να κάνει με επαναστατικά μανιφέστα. Είναι ενάντια στον κακό εαυτό μας.

- Από τότε μεσολάβησαν τέσσερα ακόμα χρόνια για να φτάσουμε στο σήμερα και το «Realms of Time», το δεύτερο άλμπουμ των Diviner.

Πριν κυκλοφορήσει κάναμε πολλά live τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό τα οποία μας έκλεισε η δισκογραφική μας. Το χαρήκαμε πριν ξαναμπούμε στο στούντιο. Υπήρχε το όραμα αλλά έπρεπε να κάτσουμε πέντε άτομα με διαφορετικές απόψεις και οπτικές να βρούμε τα κοινά σημεία. Η δημιουργία των τραγουδιών είναι δικά μου αλλά πρέπει να κάνουμε ομαδική δουλειά. Να βάλουνε οι κιθαρίστες τα riffs τους κλπ κλπ.

- Μου έκανε εντύπωση από το «Realms of Time» πως δεν φοβάσαι να δείξεις τις επιρροές που έχεις. Έχει και Maiden μέσα, έχει και Priest, έχει και σύγχρονο metal…

Ναι. Δε φοβάμαι καθόλου να τις δείξω. Εγώ με αυτά μεγάλωσα. Μαζί με τις επιρροές έχει και το προσωπικό σου στίγμα. Είναι μια μίξη. Πετύχαμε ο δεύτερος δίσκος να είναι διαφορετικός από τον πρώτο και θα ήθελα στον τρίτο να συμβεί κάτι ανάλογο.

- Η θεματολογία του;

Εμένα μ’ αρέσει πολύ το εσωτερικό ψάξιμο. Θέματα που αφορούν το από πού προερχόμαστε, ποια είναι η αποστολή μας. Τι κάνουμε εδώ, που πηγαίνουμε…

- Από εκεί προέκυψε και το όνομα;

Εμένα πάντα με γοήτευε η αναζήτηση του θεϊκού χωρίς να είναι χρωματισμένο από θρησκεία. Ουσιαστικά Diviner είναι αυτός που έχει σοφία ή έμπνευση θεϊκή.

- Πώς πάει η κυκλοφορία του «Realms of Time»;

Από τα πρώτα δείγματα που έχουμε πάει καλά. Έχει αποδοχή. Έγινε αυτό το βήμα παραπάνω και αυτό το λέει και ο κόσμος.

- Σε ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος; Διαβάζεις ας πούμε τα σχόλια κάτω από τα βίντεο σας στο TouTube; Σε επηρεάζουν;

Ναι, μπαίνω. Διαβάζω. Όταν βλέπω ένα καλό σχόλιο με κολακεύει. Το κακό με προβληματίζει. Αν νομίζεις πως θα αρέσεις σε όλους... άσε μην κάνεις τίποτα. Αρκεί να είναι κόσμια. Με ενοχλεί η κακεντρέχεια. Εκεί δεν θα δώσω σημασία.

- Πρόσφατα με το πρώην γκρουπ σου τους Battleroar ανοίξατε τη συναυλία των Manowar στο Release Athens. Πώς ήταν σαν εμπειρία;

Το έμαθα 15 μέρες πριν το live. Τα παιδιά ζήτησαν τη βοήθεια μου επειδή πρόσφατα έφυγε ο μόνιμος τραγουδιστής τους. Κάναμε απλά 3-4 πρόβες για να επαναφέρουμε το υλικό. Είχα ακόμα και χαρτιά μαζί μου μην ξεχάσω τους στίχους. Αλλά πήγε καλά. Ήταν μια φοβερή εμπειρία. Έζησα ένα μεγάλο φεστιβάλ heavy metal από μέσα.

- Πάμε τώρα να κάνουμε τη βουτιά στο παρελθόν. Σε τι ηλικία αρχίζεις και καταλαβαίνεις πως θέλεις να ασχοληθείς ενεργά με τη μουσική;

Κάπου στα 10 μου. Ξεκίνημα της δεκαετίας του 1980. Εκεί που ξεκινήσαμε ν’ ακούμε Iron Maiden, φυσικά Dio, Judas Priest. Με συνάρπαζε τότε όλο αυτό. Πιο ενεργά αρχίζω να ασχολούμαι το 1984. Στο δημοτικό ακόμα που συμμετείχα σε σκετς στο σχολείο και ανέλαβα το ρόλο του τραγουδιστή. Το 1987 κάνω παρέα πια με μια μουσική παρέα και φτιάχνουμε μια ρεμπέτικη κομπανία. Όχι αποκλειστικά metal. Στο λύκειο, πλέον, έχω καταλάβει πως θέλω να κάνω πράγματα στη μουσική. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς φτιάξαμε την πρώτη μπάντα παίζοντας διασκευές ροκ και μεταλ. Ότι νομίζαμε πως μπορούμε να υποστηρίξουμε.

Σε εκείνη την μπάντα είμαστε μαζί με τον Θύμιο τον Κρίκο που είμαστε φίλοι από το 1984 και αποφασίζουμε το 92 να φτιάξουμε μια μπάντα με την οποία κάναμε κάτι live και γράψαμε και ένα demo. Η μετεξέλιξη αυτής της μπάντας ήταν οι Innerwish με τους οποίους κάνουμε τον πρώτο μας δίσκο το 1998.

- Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε μια εποχή που κάνεις πολλά και δημιουργικά πράγματα. Και ξαφνικά…

Παράλληλα, με όλα αυτά ο Γιάννης έχει και τις υπαρξιακές του αναζητήσεις. Με γοήτευε από τότε η έννοια του θεϊκού, που είπαμε πριν για τους Diviner. Εκεί λοιπόν, προέκυψε η «σπίθα» να πάω σε μια χριστιανική αδελφότητα, με ανθρώπους γνωστούς μου, που είχε και παιδικές κατασκηνώσεις. Είμαι τύπος που όταν αποφασίσω να μπω σε μια φάση θα μπω μέχρι το τέρμα της. Έτσι, λοιπόν, κάνω αυτή την κίνηση το 1998.

- Κάτσε, το 1998 κυκλοφόρησε ο δίσκος των Innerwish, το 1998 κάνεις και την επιλογή αυτή;

Για την ακρίβεια ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του δίσκου, έφυγα! Δεν το συστήνω αυτό. Don’t try this at home. Αυτός είναι ο δικός σου δρόμος. Δεν τον συστήνεις. Ήθελα να το ζήσω. Εκεί, παράλληλα με την πνευματική ζωή, επειδή υπήρχαν τα παιδάκια στην κατασκήνωση είχαμε την ιδέα, να κάνουμε και μερικά τραγουδάκια. Δεν υπήρχε στόχευση για όλο αυτό το μιντιακό γεγονός που έγινε μετά.

Η δημοσιότητα νομίζω ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Δεν κινούσα εγώ τα νήματα του πράγματος αυτού. Ήταν υπερβολικό. Χάλασε τον ρομαντισμό της πρώτης εποχής. Δεν μπορείς να λες ότι κάνω πνευματική ζωή και από την άλλη να είσαι 365 μέρες το χρόνο με κόσμο
- Το ήθελες εσύ αυτό;

Όχι! Το μουσικό κομμάτι το ήθελα. Κάποια στιγμή έγινε ένα cd το οποίο έφτασε στα χέρια ενός δημοσιογράφου ο οποίος έκανε μια παρουσίαση με εμένα και τον ηγούμενο. Δεν είχαμε ιδέα τι θα ακολουθούσε. Μετά πήραν τη σκυτάλη τα κανάλια. Το ράσο σε συνδυασμό με τη ροκ μουσική και ένα στίχο που ήταν μανιφέστο τράβηξε. Ήταν και η εποχή με τον Χριστόδουλο…

Η δημοσιότητα νομίζω ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Δεν κινούσα εγώ τα νήματα του πράγματος αυτού. Ήταν υπερβολικό. Χάλασε τον ρομαντισμό της πρώτης εποχής. Δεν μπορείς να λες ότι κάνω πνευματική ζωή και από την άλλη να είσαι 365 μέρες το χρόνο με κόσμο. Προέκυψε η ιδέα από τον ηγούμενο πως όλο αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και οικονομικά. Οπότε άρχισαν να ανοίγουν μαγαζάκια για να αγοράζει ο κόσμος κομποσκοίνια, εστιατόρια για να τρώει και μαγαζί για να πουλάει χυλοπίτες. Εκεί κατάλαβα πως ξεφύγαμε. Έγινε καθαρά μπίζνα.

- Άρα αν είχε κρατηθεί στα επίπεδα που εσύ ήθελες, υποθετικά μιλώντας, μπορεί σήμερα να ήταν όλα διαφορετικά; Να ήσουν ακόμα εκεί;

Ποτέ δεν ξέρεις. Ναι. Αλλά ξέφυγε από κάθε μέτρο. Η διαχείριση της δημοσιότητας ήταν λάθος. Η διαχείριση έγινε για ίδιον όφελος και την… κονόμα. Δεν ήθελα να μετέχω σε μια ομάδα που ο κόσμος μας έβλεπε σαν επιχειρηματίες. Είχαμε έσοδα και χωρίς όλα αυτά. Εγώ εκεί ήμουν κτηνοτρόφος. Είχα 250 γίδια, 50 πρόβατα, αγελάδες, γουρούνια.

- Πάντως ακόμα και τώρα μιλάς με πολύ αγάπη για όλο αυτό

Μα, ναι. Μου έκανε πολύ καλό. Και έφυγα και τη σωστή περίοδο. Έφυγα όταν κατάλαβα ότι αυτό που είχα μέσα στην ψυχή μου κάποιοι το εκμεταλλεύονταν. Αυτοί καλά κάνανε και συνέχισαν τη μπίζνα. Εμένα ο δρόμος μου ήταν μέχρι εκεί. Όλο αυτό μας έκανε… σελεμπριτις, τρώγαμε με πολιτικούς, με μουσικούς, γενικά με διάσημους και για κάποια χρόνια ήμασταν κι εμείς αυτό το πράγμα. Είδα πράγματα που είναι πολύ χειρότερα από αυτά που γνωρίζει ή φαντάζεται ο κόσμος. Δεν με ενδιάφερε να κάνω κάτι επειδή το είπε ο ηγούμενος.

- Να κάνω, για το τέλος, μια προβοκατόρικη ερώτηση; Θα έκανες ποτέ ένα concept album για το τρίπτυχο άνθρωπος- εκκλησία- πίστη;

Να σου το κάνω ακόμα πιο προβοκατόρικο. Τέτοιο δίσκο όχι. Έχω σκεφτεί, όμως, να γράψω ένα βιβλίο. Με πολιορκούν χρόνια τώρα διάφορα ΜΜΕ για να μιλήσω. Δεν είμαι ο τύπος που θα χτυπήσει τον άλλο κάτω από τη μέση. Δεν θα δώσω όλο αυτό βορά σε κανέναν. Όπως ξέρω εγώ, όμως, εκείνη την ιστορία δεν την ξέρει κανένας. Θα γράψω αλήθειες. Ξέρουν όλοι τι ξέρω. Αν το κάνω, δεν θα το κάνω με τηλεοπτικούς όρους. Θα είναι αδιαμφισβήτητες αλήθειες που θα επηρεάσουν πολύ κόσμο ο οποίος θα χάσει τον ύπνο του.

https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro ... as-diviner
bluerose. Το bold όπως καταλαβαίνεις είναι καρφί στον γέροντα Μουλατσιώτη

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 02:51

Nero έγραψε:
01 Ιαν 2020, 02:37

Παρεξήγησες. Δεν κακολόγησα. Το έμαθα ελεύθερος να ζω είναι ακόμα πιασάρικο. Δικαίως έγινε χιτ

Δε παρεξήγησα, και ηταν χιτ γιατί ευλογημένο ήταν . Ο Γέροντας Νεκταριος έχει τίμιο ξύλο επάνω του γράφεται στο νετ. Δεν τον γνώρισα,δε ξερω
Είχε τις προϋποθέσεις βεβαια,καλή φωνή,στίχοι, μουσική

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 03:01

Τα πιο πάνω πειρασμός είναι τους έβαλε και μάλωσαν

Οτιδήποτε ακόμη και αλκοολικό γέροντα να έχεις δε τον κατηγορείς και φυσικά το ξέρουν

Γενικα
Όμως ότι γέροντα και να έχουμε δεν τον κρίνουμε
Ούτε καν λογισμό κακό πρέπει να βάζουμε για το γέροντα μας. Αν δείτε...ειδικά στην αρχή μόνο για το γέροντα σας θα βάζετε λογισμούς. Λες και χάθηκε ο κόσμος ο άλλος. Σε ποιον; Σε αυτον που ρισκάρει την ίδια του τη ψυχή για τους άλλους. Για αυτό και υπάρχει πειρασμός.

Μου αρέσει που έφυγε κύριος δεν είναι ο μόνος που έβγαλε τα ράσα
Ήταν και ιερέας; Η ιερωσύνη δε φεύγει.Ακομη κι αν τον καθαιρεσουν

Όλοι έχουμε πειρασμούς.

Σου υπόσχομαι να ρωτήσω στη κατήχηση να δω τι θα πει εγώ δεν είμαι αρμόδια
Θα τα διαβάσω προσεκτικα τώρα

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 01 Ιαν 2020, 03:01

bluerose έγραψε:
01 Ιαν 2020, 01:49
Northern Spirit έγραψε:
31 Δεκ 2019, 20:32
Θυμαμαι οταν ημουνα μικρος εκει γυρω στα μεσα του '80 ειχα διαβασει ενα βιβλιο του 'προφητικο" που προεβλεπε Δευτερα Παρουσια το 2000 και επταετια του Αντιχριστου την περιοδο 1993-2000.

Αργοτερα που τα περι Δευτερας Παρουσιας πηγανε περιπατο το γυρισε στο..ροκ με τους παπαροκκαδες.

Ολοι αυτοι οι.,,γεροντες καλα περασανε εν ζωη. Με ολες τις ανεσεις, μοναστηρια που ητανε σαν πυργοι και λαο απο πισω να τους ακολουθει...Καλη ζωη και ανετη.

Ναι κι ο Άγιος Παΐσιος τότε υπολόγιζε,κι έλεγε περί γεγονοτων( όχι περί Δευτέρας Παρουσίας)
Τώρα,τα ίδια αυτά άτομα στα οποία τότε έλεγε αυτό, μας λένε ότι άργησε το γεγονός λογο μετανοίας. Άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά,κι άλλοι άνθρωποι μετανοούν. Αυτοί πνευματικοί είναι τώρα
και δε ξέρουνε πόσοι πάνε για εξομολόγηση;;;
Το γεγονός αυτό, έγινε η αιτία και πήρε παράταση η όλη υπόθεση

Όμως θα γίνουν. Έχουν γραφτεί. Κι όσα έχουν γραφτεί σε Παλαιά και Καινή όλα βγήκαν εκτός την αποκάλυψη του Ιωαννη

Άλλο σεντόνι,τι μπορεί να γίνει για να μη γίνουν

Θα γίνουν

Kατ'αρχην αναφερομαι σε αυτο εδω το βιβλιο οπως αναφερεται στο αποσπασμα σου:
Το 1983 κυκλοφόρησε το πολυδιαβασμένο best seller «Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας;», με το οποίο πρωτοστάτησε στην αφύπνιση του λαού για την επερχόμενη κυριαρχία του Αντιχρίστου, μεταδίδοντας τη σχετική Αγιογραφική και Πατερική διδασκαλία.
Το εχω διαβασει αυτο το ..πολυδιαβασμενο. Κι επειδη το εχω διαβασει σου λεω οτι τα περι παρατασεων και μετανειας τα ακουω βερεσε στο συγκεκριμενο. Επεσε παταγωδως εξω γιατι επεμενε σε συγκεκριμενες ημερομηνιες ενω το βιβλιο χρησιμοποιηθηκε για να τρομαξει κοσμο οχι να αφυπνησει καποιον. Αν θελεις διαβασε το και να μιλησουμε συγκεκριμενα για το τι γραφει εκει μεσα και το ποσο εξω επεσε.

Ο Μουλατσιωτης οπως και ο Παισιος και αλλοι που προφητευανε καταστροφες την δεκαετια του '80 πεσανε εξω γιατι συνδεσανε την τοτε καταρρευση του αθεου κομμουνισμου αι την αναβιωση του χριστιανισμου στο πρωην κομμοπυνιστικο μπλοκ ας γεγονος της Αποκαλυψης συνδεομενο με την λεγομενη αναλαμπη της ορθοδοξιας που θα πολεμουσε τον Αντιχριστο. Αλλα πεσανε εξω.. Επισης πεσανε εξω στο γεγονος οτι ο τοτε πολεμος του Κολπου (ο πρωτος την περιοδο 1991-92) δεν εξελιχτηκε σε παγκοσμιο οπως προβλεπανε.. Ο πολεμος στο Ιρακ το 1991 τους ειχε αρχικα ενισχυσει αυτη την υποθεση και λεγανε οτι η ανανεωμενη Ρωσια θα κατεβαινε απο το βορρα να συγκρουστει με τους δυτικους στην ερημο του Ιρακ (καθοδος των Ρως, Γωγ και αλλα τετοια). Ριξανε στη σουπα και κατι προφητειες του Κοσμα του Αιτωλου για διπλη πασχαλια που επεσε οπως λεγανε το 1991 και για το κακο που θα "πιαστει απο κατω" που το συνδεανε με τον πολεμο του Ιρακ.

Τελικα βεβαια δεν συνεβηκε τιποτε απο αυτα και ο πολεμος του Ιρακ τελιωσε χωρις γενικευση...Μετα το γυρισανε οοτι ο μεγαλος πολεμος της ορθοδοξιας με τον Αντιχριστο θα ερχοτανε με αφορμη το Γιοουγκοσλαβικο. Εκει πιασανε την αλλη ερμηνια το Κοσμα του Αιτωλου που ειχε πει οτι "αν ο μεγαλος πολεμος πιαστει απο κατω λιγα θα παθετε, αν πιαστει απο πανω θα κατατσραφειτε". Αφου δεν τους βγξκε απο "απο κατω" πολεμος στο Ιρακ πιασανε τοη απο πανω πολεμο στη Γιουγκοσλαβια :lol:

Κι αφου δεν τους βγηκε ουτε αυτος, πιο προσφατα πιασανε την συγκρουση στην Ουκρανια.

Τα εχω διαβασει αυτα τα βιβλια και πολλα αλλα της εποχης. Τοτε μου ειχανε κανει εντυπωση (ημουνα και πιτσιρικας) αλλα οταν περασε και το 2000 και δεν εμφανιστηκε κανενας Αντιχριστος αρχισα να το διασκεδαζω το θεμα.

Το να προσπαθει καποιος να κανει προβλεψεις δεν ειναι κακο...Το να ριχνει ομως μεσα και ημερομηνιες ειναι γιατι σπερνουνε πανικό.
Ειχα γνωρισει οικογενειες που εκεινη την περιοδο πηρανε κυριολεκτικα τα βουνα για να μην τους βρει ο Αντιχριστος βασισμενοι σε αυτα που τους λεγανε διαφοροι γεροντες της εποχης.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 01 Ιαν 2020, 03:05

Αν θυμάμαι καλά ο γέροντας Νεκτάριος είχε και συμμετοχή σε εκείνο το ταιράσστιο φιάσκο με τον μοναχό Βησσαρίωνα που ήταν έτοιμοι να τον ανακηρύξουν σε άγιο γιατί δεν έλιωσε και λίγο καιρό αφού τον έβγαλαν απο την κρύπτη του άρχισε να λιώνει ραγδαία ενώ ήταν ακόμα σε δημόσιο προσκύνημα. Ο γέροντας έβγαινε συχνά στα κανάλια ως υποστηρικτής της αγιοποίησης

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 01 Ιαν 2020, 03:07

Σουβλίτσα έγραψε:
01 Ιαν 2020, 02:00
Πίθηκα, μπας και λες ένα κίτρινο βιβλιαράκι? Έφαγα φλασιά τώρα, είχα πέσει τυχαία στα χέρια μου ένα τέτοιο εκείνη την περίοδο, δεν ήξερα οτι είχε κυκλοφορήσει και τέτοια βιβλία με ημερομηνίες ο συγκεκριμένος
Αυτο εδω:
Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας
Κιτρινο νομιζω. Εχουνε περασει χρονια αλα το θυμαμαι γιατι η μητερα μου τοτε ητανε φαν του Μουλατσιωτη. Τον γνωριζε και προσωπικα και ειχαμε μαζεψει ολα του τα βιβλια, φυλλαδια ή οτι αλλο εγραφε τοτε.. :lol:
Αν παω Ελλαδα ειμαι σιγουρος οτι θα το βρω καπου στο σπιτι.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 01 Ιαν 2020, 03:08

Nero έγραψε:
01 Ιαν 2020, 02:13
Περισσότερο γνωστός ως ο ιδρυτής και μάνατζερ των παπαροκάδων. Μικρός είχα πάει στο τρίκορφο και πήρα το cd τους, που πουλάγανε δίπλα στα κομποσκοίνια

Αυτα τα εκανε μετα...Αφου δεν ηλθε τελικα ο Αντιχριστος βρηκε κατι αλλο.. :lol:

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 01 Ιαν 2020, 03:15

lonelyrider έγραψε:
01 Ιαν 2020, 01:52
Northern Spirit έγραψε:
Θυμαμαι οταν ημουνα μικρος εκει γυρω στα μεσα του '80 ειχα διαβασει ενα βιβλιο του 'προφητικο" που προεβλεπε Δευτερα Παρουσια το 2000 και επταετια του Αντιχριστου την περιοδο 1993-2000.

Αργοτερα που τα περι Δευτερας Παρουσιας πηγανε περιπατο το γυρισε στο..ροκ με τους παπαροκκαδες.

Ολοι αυτοι οι.,,γεροντες καλα περασανε εν ζωη. Με ολες τις ανεσεις, μοναστηρια που ητανε σαν πυργοι και λαο απο πισω να τους ακολουθει...Καλη ζωη και ανετη.
Φίλε κι αυτοί θα λογοδοτήσουν για τη βλακεία τους την ημέρα της κρίσεως τη μεγάλη και φοβερή.
Το θεμα ειναι οτι εγω δεν πιστευω πλεον στην ημερα της κρισεως, κυριως επειδη με αυτα που διαβαζω στα ιερα βιβλια και αυτα που βλεπω στον κοσμο δεν βέπω συνδεση. Ο καλος θεος που ολους τους αγαπα αλλα στο τελος θα στειλει τους περισσοτερους να βραζουνε στα καζανια ξαι πολλα αλλα σχετικα απλα δεν βγαζουνε νοημα.
Υποπτευομαι οτι ενας μοναχος που ειχα γνωρισει και την ειχε κοπανησει απο κοινοβιο και ζουσε μονος του ειχε δικαιο οταν μου ειπε οτι παραδεισος και κολαση ειναι εδω σε αυτο τον κοσμο και οτι αυτοι που περνανε καλα εδω (συμπεριλαμβανομενων ηγουμενων, Μητροπολιτων κλπ που μενουνε σε μονες-παλατια και κυκλοφορουνε με λιμουζινες) θα περασουνε καλα και στον αλλο κοσμο (αν υπαρχει). Αλιμονο στην πλεμπα.. :lol:

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 03:19

Northern Spirit έγραψε:
01 Ιαν 2020, 03:15
lonelyrider έγραψε:
Northern Spirit έγραψε:

Φίλε κι αυτοί θα λογοδοτήσουν για τη βλακεία τους την ημέρα της κρίσεως τη μεγάλη και φοβερή.
Το θεμα ειναι οτι εγω δεν πιστευω πλεον στην ημερα της κρισεως, κυριως επειδη με αυτα που διαβαζω στα ιερα βιβλια και αυτα που βλεπω στον κοσμο δεν βέπω συνδεση. Ο καλος θεος που ολους τους αγαπα αλλα στο τελος θα στειλει τους περισσοτερους να βραζουνε στα καζανια ξαι πολλα αλλα σχετικα απλα δεν βγαζουνε νοημα.
Υποπτευομαι οτι ενας μοναχος που ειχα γνωρισει και την ειχε κοπανησει απο κοινοβιο και ζουσε μονος του ειχε δικαιο οταν μου ειπε οτι παραδεισος και κολαση ειναι εδω σε αυτο τον κοσμο και οτι αυτοι που περνανε καλα εδω (συμπεριλαμβανομενων ηγουμενων, Μητροπολιτων κλπ που μενουνε σε μονες-παλατια και κυκλοφορουνε με λιμουζινες) θα περασουνε καλα και στον αλλο κοσμο (αν υπαρχει). Αλιμονο στην πλεμπα.. :lol:
Αυτό όλοι το λένε, όπως είσαι εδώ ..θα είσαι κι εκεί
Πνευματικά εννοούν
Δεν εννοούν ότι θα πάρει το καλύβι ο φτωχός και θα το πάει πάνω
Κι ούτε ο πλούσιος τη λιμουζίνα και θα τη πάει πάνω

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 01 Ιαν 2020, 03:22

bluerose έγραψε:
01 Ιαν 2020, 02:05
Northern Spirit έγραψε:

Πόσο λάθος
Ο Χριστός τους κρατάει
Ξέρεις πόσες λειτουργίες κανουν;
Πχ εγώ χαζολογω, ο Πάτερ Δημήτρης αύριο έχει λειτουργία, αύριο τελειώνει πιο αργά λόγο δοξολογίας τετοια μέρα

Εσπερινός

Κατήχηση

Εξομολόγηση ουρές

Ξανά Λειτουργία

Διαδικαστικά του ναού του

Πέρα δώθε στην εκκλησία να συμμετέχει από αναμα καντηλιων και στο ψαλτήρι

Αγιασμοί, τελετές, Λειτουργίες τις μεγάλες γιορτές, Αρχιερατικους εσπερινούς, αρτοκλασίες, κάνει ΚΑΙ σαρανταλείτουργο και αγρυπνιες το ίδιο διάστημα. Απόρησα

Αν δε, μιλαμε για ιερομοναχους; Ακόμη πιο τρέξιμο έχουν και ένα μοναστήρι να διακονουν. Σημαίνει, από κήπους, τυριά, αυγά,ντριν ντριν τα τηλέφωνα. Πάτερ ο τάδε,θέλει ευλογία να κάνει αυτό
Ντριν ντριν το κουδούνι, έκτακτο θέμα
Ντριν ελάτε σπίτι ( τυπικά δε κάνει να δίνουν θάρρος τα πνευματικά τους παιδιά, είναι σε απόσταση εν τύποις, δλ τη ψυχή τους παίζουν κορώνα γράμματα για εμάς, αλλά στο τυπικό τους δεν πρέπει επισκέψεις τραπέζια που δε κανει κιολας αλλά κάποιες φορές πρέπει να πάνε)
Ησυχία δεν έχουν
Κι όμως. .έχουν

Και πόσα άλλα

Κι από πάνω κάνουν και προσευχή τα βράδυα είτε μόνοι είτε μαζί γιατί έτσι είναι

Για αυτό το λόγο τον αγαπώ το Γέροντα μου και τον έχω κρυμμένο καλά.

Με κάποιο άλλο που μίλησα του λέω..με ρωτάνε Πάτερ που εξομολογουμε και δικά σας παιδιά. Τι να κάνω;
Μου λέει παρτους όλους μπορείς;;;Και με ησύχασε. Μα λυσαξαν να μάθουν που πάω.
Φαντάσου τι ακούνε οι άνθρωποι...
Παλαιοτερα κανανε περισσοτερες λειτουργιες, αγρυπνιες και μετανειες..Και ειχε μεγαλυτερες ουρες..

Το θεμα ειναι οτι αυτο που κανουνε ειναι επιλογη τους. Ειναι ο τροπος ζωης που επιλεγουνε να ζησουνε. Πολλοι απο αυτους δεν αφησανε καν πισω τιποτε πλουτοι. Απλοι ανθρωοι ητανε και πριν γινουνε μοναχοι. Καποιους δεν τους ηξερε και κανενας.

Απο εκει που εισαι αγνωστος το να βρεθεις αναμεσα σε λαο που σου φυλαει το χερι η σε τεραστιο μοναστηρι με πολλα πεντακαθαρα κελλια, καθημερινο φαγητο μαγειθρεμενο απο αλλους και χωρις αγχος για το πώς θα πληρωσεις λογαριασμους η θα βρεις δουλεια, δεν ειναι κατι δυσκολο.

Μεγαλυτερη δυσκολια εχει ο αστεγος του δρομου η ο ανεργος που δεν μποιρει να βρει δουλεια, οχι ο μοναχος, αρχιμανδριτης, γεροντας που μενει σε ζεστο κελλι με ολες τις ανεσεις που ειπα και την δημοφιλια.

Απολαμβανουνε αυτο που κανουνε..

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 01 Ιαν 2020, 03:23

bluerose έγραψε:
01 Ιαν 2020, 03:19
Northern Spirit έγραψε:
01 Ιαν 2020, 03:15
lonelyrider έγραψε:

Αυτό όλοι το λένε, όπως είσαι εδώ ..θα είσαι κι εκεί
Πνευματικά εννοούν
Δεν εννοούν ότι θα πάρει το καλύβι ο φτωχός και θα το πάει πάνω
Κι ούτε ο πλούσιος τη λιμουζίνα και θα τη πάει πάνω
οχι εννοουνε οτι αυτος που ειναι χαρουμενος εδω θα ειναι και πανω και οποιος ειναι μιζερος εδω θα ειναι και πανω.

Μαντεψε ποιος ειναι συνηθως πιο χαρουμενος και με γεματη ζωη: ο φτωχος ή ο πλουσιος; :lol:

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 03:30

Πχ...είσαι ευχαριστημένος σήμερα πως πέρασες;
Πχ θα πεις όχι ήθελα να είμαι στο γκστααντ για σκι
Αν ρωτήσεις αυτόν από το γκστααντ θα σου πει, όχι ήθελα να ειμαι μόνος να δω τηλεόραση με κουβαλησανε με το ζόρι ή έφαγα τα λεφτα μου τι το ήθελα να έρθω δε πήγαινα στην Αράχωβα;

Άντε και το κατάλαβες αυτό
Έχουμε μετά πειρασμους..που σου χαλάνε τη διάθεση πχ ένα στραβόξυλο γείτονα
Ακόμη σοβαρότεροι πειρασμοι πιο επικινδυνοι. Ευτυχώς από αυτούς θα γλυτώσουμε όταν πεθάνουμε
Ως τότε, εξομολόγηση και καλό πνευματικό κολλήστε πάνω του
Άντε το κατάλαβες κι αυτό
Μετά είναι το πιο δύσκολο....οι εκ Θεού δοκιμασίες. Άμα θέλει ο Θεός κάτι κι αυτό εσένα δε σου αρέσει δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Μόνο Άγιος ή η Παναγία
Αλλά,αν δεν είναι δοκιμασία για να σε φέρει κοντά, κι είναι άλλη

Μετά από όλα αυτά,πως να κάνουμε το πρώτο;; Να ηρεμήσουμε εδώ για να είμαστε κι εκεί ήρεμοι

Κι επειδή δε μπορούμε, μας κάνει έτσι ώστε να αναγκαστούμε να αφεθουμε στο θέλημα Του και να καταλάβουμε ότι Χωρίς εμού τίποτε δε γίνεται να ποιησετε
Άρα; Εμείς φταίμε

Κι άρα; Τι να τη κάνω τη ζωή στο γκστααντ αφού κάτι θα λείπει, θα κοιτάζει ο γκόμενος την γκόμενα απέναντι και θα εκνευριστω

Δε με κατάλαβες το ξέρω. Ρώτα τη μαμά σου αφού πήγαινε στο Γέροντα,κάτι ξέρει παραπάνω από σενα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bluerose την 01 Ιαν 2020, 04:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών