Γέροντες της εποχής μας - Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

bluerose

Re: Γέροντες της εποχής μας - Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 05:10

Γίνεται!

Είναι ένα απλό πράγμα καλό
Γίνεται

Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας » 01 Ιαν 2020, 05:12

Θα αρκεστώ στην θρησκευτική μοναξιά, όπως πάντα. Καληνύχτα γλυκιά μου.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 05:12

Α μάλιστα...Πορφυριακος είσαι

Ο Άγιος Πορφύριος,γράφει μέσα η παράκληση του...πχ γράφει όπως σε όλους...προστάτης αρρώστων...προστάτης λιμών ..και ξέρω γω τα γενικά
Και σε μια φάση γράφει. Προστάτης ορφανών από πατέρα
Στάθηκα σε αυτό
Ειδικά από πατέρα κιόλας. Και μεταφορικά και κυριολεκτικα

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 05:13

Καλημέρα! Μου έμεινε λίγο ακόμη μετά εκκλησία
Ευχαριστώ για τη παρεα

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 01 Ιαν 2020, 05:21

bluerose έγραψε:
01 Ιαν 2020, 04:33
Northern Spirit έγραψε:
01 Ιαν 2020, 04:23
για τα κακοποιημενα παιδια δεν βέπω τιποτε..
Γιατί πεθαινουν μικρά παιδιά ο τίτλος
Έχει κι άλλα κι εγώ τώρα τα κοιτάζω,τα παλιότερα τα έχω δει
Το γνωστο παραμυθι λεει: οτι επειδη ο Αδαμ εφαγε το μηλο εμεις ζουμε σε μια κολαση και αρα (εμμεσα) μπορουνε παιδακια χιλιαδες χρονια αργοτερα να βιαζονται απο πορνογερους και να κακοποιουνται.

Επισης λεει την ανακριβεια οτι εμεις οι ανθρωποι αποχωρησαμε απο τον παραδεισο και οτι ο Χριστος ξανανοιξε την πορτα και μας καλει να μπουμε.
Η γραφη λεει οτι ο θεος εδιωξε τον Αδαμ απο τον παραδεισο δεν εφυγε μονος του. Ο δε Χριστος δεν ανοιξε ακριβως την πορτα. Ειπε οτι ναι μεν η πορτα ειναι ανοιχτη αλλα πρεπει να περασει ο ανθρωπος απο κριση πρωτα..Σαν να σου δειχνουνε μια ανοιχτη πορτα στο βαθος και στη μεση να εχει ταφρο με κροκοδειλους και να σου λενε οτι πρωτα πρεπει να περασεις απο την ταφρο. Κι ολα αυτα απο..αγαπη. :roll:

Οπως εγραψε και καποιος Εβραιος-θυμα σε τοιχο του Αουσβιτς: "αν υπαρχει θεος περιμενω να ελθει να μου ζητησει συγνωμη γι'αυτα που με εβαλε να περασω".

Αμην.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Northern Spirit την 01 Ιαν 2020, 05:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 05:23

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε:
01 Ιαν 2020, 05:12
Θα αρκεστώ στην θρησκευτική μοναξιά, όπως πάντα. Καληνύχτα γλυκιά μου.
Δες τη Γερόντισσα Πορφυρία
Οπωσδήποτε πάρε το :Στα τείχη της πόλης: το βιβλίο της έχει πολλές περιπτώσεις θαυμαστες,είναι πολύ ωραιο,λέει και για τον Άγιο Πορφύριο
Η ίδια ηταν οδηγός ταξί

Γερόντισσες της εποχής μας - Μοναχή Πορφυρία

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 05:43

Northern Spirit έγραψε:
01 Ιαν 2020, 05:21
bluerose έγραψε:
Northern Spirit έγραψε:
01 Ιαν 2020, 04:23
για τα κακοποιημενα παιδια δεν βέπω τιποτε..
Το γνωστο παραμυθι λεει: οτι επειδη ο Αδαμ εφαγε το μηλο εμεις ζουμε σε μια κολαση και αρα (εμμεσα) μπορουνε παιδακια χιλιαδες χρονια αργοτερα να βιαζονται απο πορνογερους και να κακοποιουνται.

Επισης λεει την ανακριβεια οτι εμεις οι ανθρωποι αποχωρησαμε απο τον παραδεισο και οτι ο Χριστος ξανανοιξε την πορτα και μας καλει να μπουμε.
Η γραφη λεει οτι ο θεος εδιωξε τον Αδαμ απο τον παραδεισο δεν εφυγε μονος του. Ο δε Χριστος δεν ανοιξε ακριβως την πορτα. Ειπε οτι ναι μεν η πορτα ειναι ανοιχτη αλλα πρεπει να περασει ο ανθρωπος απο κριση πρωτα..Σαν να σου δειχνουνε μια ανοιχτη πορτα στο βαθος και στη μεση να εχει ταφρο με κροκοδειλους και να σου λενε οτι πρωτα πρεπει να περασεις απο την ταφρο. Κι ολα αυτα απο..αγαπη. :roll:

Οπως εγραψε και καποιος Εβραιος-θυμα σε τοιχο του Αουσβιτς: "αν υπαρχει θεος περιμενω να ελθει να μου ζητησει συγνωμη γι'αυτα που με εβαλε να περασω".

Αμην.
Μα άμα είναι πάλι ελευθερη η είσοδος πάλι θα πέσουμε επειδή θα είμαστε χειρότεροι κι από τον Αδάμ
Τους πρώτους αν δεις την εικόνα της Αναστάσεως, που έβγαλε από τον Άδη ήταν ο Αδάμ κι η Εύα
Μόνος το λες δε τη κλείνει τη πόρτα
Αλλά μη το κάνουμε μπαχαλο( πάλι)

Ο κατηχητής μου θα έλεγε ότι εκτός από αγάπη είναι και δικαιοσύνη ο Θεός
Αντιστρόφως ανάλογα είναι η επαφή μας με την ενέργεια του με ότι πράττουμε.

Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που υποφέρουν άδικα ας πούμε η ευδαιμονουν άδικα ας πούμε

Ξερουμε μετά που πάθαμε κάτι,γιατί έγινε,από μόνοι μας
Και γνωρίζοντας κι αυτό , το ότι είναι αντιστρόφως ανάλογη η ενέργεια του με ότι πράττουμε,αλλάζουμε κτλ αρχίζει και βγαίνει ένα νόημα.

Υπάρχει η αμαρτία 7 γενιές. Το λέει το ευαγγέλιο
Αλλά η Καινή λέει μπορειται να λύσετε αυτές με την εξομολόγηση,είναι Αγάπη ο Κύριος

Μόνο το Θεό να φοβάσαι. Τα άλλα εμείς τα κάναμε....κι αντίστροφα έρχονται σε μας
Απλά πράγματα ως εδώ

Είναι κι άλλα...

Να σου πω μια βλακεία παράδειγμα; Αλλά τόσο σημαντικό που κατάλαβα κάτι

Είχα ένα πακέτο χαρτοπετσέτες
Η πεθερά δεν είχε,αυτή εγώ την ανέλαβα δε κουνιέται δεν ακούει δε βλέπει αλλά με βρίζει.

Λέω βαριέμαι να πάρω άλλες κι άφησα το πακέτο
Από μέσα μου αυτόματα μαζί με τα ψώνια τις πήρα όλες σε πακέτο να τις της στείλω με τη γυναίκα που τη πλένει και πάει πρωί βράδυ εγώ κάνω ψώνια και φαι

Έμεινα μια βδομάδα από χαρτοπετσέτες...διότι αυτό,πας για ψώνια ξεχνάς αυτό που θες
Μετά λες άστο ύστερα
Και δε δυσανασχετήσα

Ήμουν κατήχηση. Με έπιασε το συνάχι, σιγά σιγά έβγαζα χαρτομάντιλα που έχω σ όλα τα παλτό μπουφάν
Τσακ μου δίνει μια από δίπλα ένα πακέτο
Σε παρακαλώ τις λέω έχω. Μέτα λέω ευχαριστω και το πήρα...ξέρω γω;
Πάω την επόμενη λειτουργία,το κατηχητικό είναι Σάββατο
Βρε.το ίδιο. Μόνο που αυτή έβγαλε ένα . Μετά ξανά άλλο ένα. Βρε δε βλεπει ότι έχω;
Γέμισα χαρτομάντιλα

Βλακεία ε;

Ναι αλλά της το έδωσα της πεθερας στιγμιαία απ' τη καρδιά μου αυτο το απλό πράγμα

Χαβιάρι να πας ...ανά βάλεις έστω κι ένα ωχ( γογγυσμος) τώρα ποιος κανει και το φαι...άσχετα αν το πας...δε νομίζω να πιάνει.

Κατάλαβα ότι θέλουμε πολύ δρόμο για να μάθουμε τον Θεό.Κι ότι ενεργεί λεπτά κι αθόρυβα. Ο κατηχητής λέει θα πεθάνουμε και δε θα μάθουμε όσα θα θέλαμε,δε μαθαινεται

Για αυτό κοίτα τον εαυτό σου για αυτόν θα δώσεις λόγο, απλά. Μετά ψαχνεσε

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 01 Ιαν 2020, 06:29

bluerose έγραψε:
01 Ιαν 2020, 05:43
Northern Spirit έγραψε:
bluerose έγραψε:

Αμην.
Μα άμα είναι πάλι ελευθερη η είσοδος πάλι θα πέσουμε επειδή θα είμαστε χειρότεροι κι από τον Αδάμ
Τους πρώτους αν δεις την εικόνα της Αναστάσεως, που έβγαλε από τον Άδη ήταν ο Αδάμ κι η Εύα

Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που υποφέρουν άδικα ας πούμε η ευδαιμονουν άδικα ας πούμε

Και γνωρίζοντας κι αυτό , το ότι είναι αντιστρόφως ανάλογη η ενέργεια του με ότι πράττουμε,αλλάζουμε κτλ αρχίζει και βγαίνει ένα νόημα.

Αλλά η Καινή λέει μπορειται να λύσετε αυτές με την εξομολόγηση,είναι Αγάπη ο Κύριος

Μόνο το Θεό να φοβάσαι. Τα άλλα εμείς τα κάναμε....κι αντίστροφα έρχονται σε μας
Απλά πράγματα ως εδώ

Είναι κι άλλα...

Η πεθερά δεν είχε,αυτή εγώ την ανέλαβα δε κουνιέται δεν ακούει δε βλέπει αλλά με βρίζει.

Από μέσα μου αυτόματα μαζί με τα ψώνια τις πήρα όλες σε πακέτο να τις της στείλω με τη γυναίκα που τη πλένει και πάει πρωί βράδυ εγώ κάνω ψώνια και φαι

Έμεινα μια βδομάδα από χαρτοπετσέτες...διότι αυτό,πας για ψώνια ξεχνάς αυτό που θες
Μετά λες άστο ύστερα
Και δε δυσανασχετήσα

Ήμουν κατήχηση. Με έπιασε το συνάχι, σιγά σιγά έβγαζα χαρτομάντιλα που έχω σ όλα τα παλτό μπουφάν
Βρε.το ίδιο. Μόνο που αυτή έβγαλε ένα . Μετά ξανά άλλο ένα. Βρε δε βλεπει ότι έχω;
Γέμισα χαρτομάντιλα

Βλακεία ε;

Ναι αλλά της το έδωσα της πεθερας στιγμιαία απ' τη καρδιά μου αυτο το απλό πράγμα

Χαβιάρι να πας ...ανά βάλεις έστω κι ένα ωχ( γογγυσμος) τώρα ποιος κανει και το φαι...άσχετα αν το πας...δε νομίζω να πιάνει.

Κατάλαβα ότι θέλουμε πολύ δρόμο για να μάθουμε τον Θεό.Κι ότι ενεργεί λεπτά κι αθόρυβα. Ο κατηχητής λέει θα πεθάνουμε και δε θα μάθουμε όσα θα θέλαμε,δε μαθαινεται

Το παραδειγμα με τις χαρροπετσετες αφορα ανθρωπους νοημονες που ειχανε την ευκαιρια να μεγαλωσουνε, να αντιληφθουνε το περιβαλλον και μια σχετικα ελευθερη και ξεγνοιαστη ζωη.

Αυτος που γεννηθηκε ομως αναπηρος (εχω τετοιο ατομο στο σπιτι που γεννηθηκα), το παιδι που κακοποιειται και του καταστρεφεται η ψυχη πριν καν δει την ζωη δεν εχει αυτες τις πολυτελειες..Και εκει ο θεος (αν υπαρχει που δεν..) ειναι υπευθυνος. Οταν ο θεος που τα βλεπει ολα οπως λενε βλεπει τον διεστραμενο να κακοποιει το μωρο συγνωμη αλλα γινεται συνενοχος στην κακοποιηση. Αν καποιος ανθρωπος το κανει αυτο θα τον παρουνε με τις πετρες. Αμα ομως ειναι ..θεος θεωρουμε οτι το κανει απο..αγαπη. Μαλλον γιατι μας βολευει επειδη δεν εχουμε κατι αλλο ως επιχειρημα.

Για τις 7 γενιες αμαρτιες αντε να τις δεχτω...Απο την αμαρτια του Αδαμ ομως εχουνε περασει εκατονταδες αν οχι χιλιαδες γενιες..Παρολα αυτα συνεχιζουνε να μας λενε οτι..φταιμε επειδη ξερω εγω ειμαστε απογονοι του Αδαμ.

Απο την αλλη μας λενε οτι ο θεος αφησε τον ανθρωπο ελευθερο..Καποιον πουττον κρατας δεμενο με αμαρτιες του προγονου και τον κατηγορεις γι'αυτες δεν τον εχεις ελευθερο.

Για τους διανοητικα αναπηρους που δεν μπορεσανε καν να ζησουνε και να καταλαβουνε αυτο τον κοσμο, η θρησκεια εχει την δικαιολογια: ε αυτοι θα πανε στον παραδεισο.
Αν ειναι να πανε στον παραδεισο γιατι τους εφερε ο θεος στον κοσμο εφοσον δεν θα νιωθανε τιποτε; Περισσοτερο με βιτσιο μοιαζει αυτο.

Βασικα υπαρχει η εναλακτικη που τελικα ειναι πιο πειστικη. Οτι στον κοσμο αυτο ο ανθρωπος ειναι μονος σου: δεν υπαρχουνε ουτε θεοι ουτε δαιμονες. Και οτι γινεται (αναπηριες, ανωμαλιες, ψυχασθενεις κλπ) οφειλονται σε ατελειες της φυσης που τους εφτιαξε.

Εγω τον εαυτο μου κοιταζω γι'αυτο ψαχνομαι...Ή μαλλον ψαχτηκα επειδη βρεθηκα πολυ μεσα στην εκκλησια και ειχα ερωτησεις που οι διαφοροι πνευματικοι δεν ητανε σε θεση να απαντησουνε..
Επισης διαπιστωσα κατι πολυ χειροτερο: οτι παρεμβαινανε στα ευκολα , σε αυτα που δεν ειχανε αναγκη παρεμβασης (πχ στο προγαμιαιο σεξ) αλλα στα αλλα, τα σημαντικα, στις δυσκοιλιες που αντιμετωπιζες (πχ θεματα καριερας, σοβαρα προσωπικα η οικογενειακα ζητηματα κλπ) απεφευγαν να εμπλακουνε και περιοριζονταιν σε γενικοτητες: υπομονη, θα βοηθησει ο θεος και κατι τετοια. Για τα αλλα ομως θεματα πχ σεξουαλικα, ριχνανε καμπανες ή κανανε παραινεσεις.

Τεσπα η μαχη με την θρησκοληψια δεν μπορει να κερδηθει ποτε..Οι θρησκοληπτοι παντοτε εχουνε το πλεονεκτημα διοτι δεν σκεφτονται..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 07:24

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bluerose την 01 Ιαν 2020, 07:26, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 07:25

Northern Spirit έγραψε:
01 Ιαν 2020, 06:29
bluerose έγραψε:
Northern Spirit έγραψε:

Αμην.

Απλά πράγματα ως εδώ

Είναι κι άλλα...

Μετά λες άστο ύστερα
Και δε δυσανασχετήσα

Γέμισα χαρτομάντιλα

Βλακεία ε;

Το παραδειγμα με τις χαρροπετσετες αφορα ανθρωπους νοημονες που ειχανε την ευκαιρια να μεγαλωσουνε, να αντιληφθουνε το περιβαλλον και μια σχετικα ελευθερη και ξεγνοιαστη ζωη.

Να βγάζεις ένα πακέτο χαρτομάντιλα ενώ έχει η διπλανή; Το Νιαγάρα είχα;
Και συμπλήρωσε εσύ τα χρειαζεσε τώρα
Συσκευασίες με 1 ευρώ παίρνεις,έχω λέμε. Όχι πάρτα. Οκ εγώ θα το έκανα αν έβλεπα δεν ειχε. Την επόμενη ημέρα το ίδιο αλλού με άλλη. [
/i]

Αυτος που γεννηθηκε ομως αναπηρος (εχω τετοιο ατομο στο σπιτι που γεννηθηκα), το παιδι που κακοποιειται και του καταστρεφεται η ψυχη πριν καν δει την ζωη δεν εχει αυτες τις πολυτελειες..Και εκει ο θεος (αν υπαρχει που δεν..) ειναι υπευθυνος. Οταν ο θεος που τα βλεπει ολα οπως λενε βλεπει τον διεστραμενο να κακοποιει το μωρο συγνωμη αλλα γινεται συνενοχος στην κακοποιηση. Αν καποιος ανθρωπος το κανει αυτο θα τον παρουνε με τις πετρες. Αμα ομως ειναι ..θεος θεωρουμε οτι το κανει απο..αγαπη. Μαλλον γιατι μας βολευει επειδη δεν εχουμε κατι αλλο ως επιχειρημα.

Να απαντήσω ως τι σε τέτοια θέματα; Σε ιερείς να ρωτάς. Από αυτά που άκουσα κι όχι από το λογισμό μου κάτι θα πω
Είναι σίγουρα λυπηρό,Γολγοθάς να έχεις τέτοιο άτομο
Στο μοναστήρι έρχεται ένα κοριτσακι με down. Είναι γελαστό

Εσείς ταλαιπωρειστε
Αν πονάει η καρδιά από αγάπη για αυτό το πλασμα η εν Θεό αγάπη, που αποκτειται μόνο μέσα στην εκκλησία, θα δεις ότι θα χαιρεσε γιατί θα πάει σε καλή θέση στο παράδεισο. Δε θέλει να αγωνίας όπως πχ εγώ για τον πατέρα μου που είναι μακριά από την εκκλησία όπως κι άλλα μέλη της οικογένειας. Έχει πολλά ελαφρυντικά αυτό το άτομο. Εσείς μέσω αυτού επίσης. Το θέμα πνευματικά είναι λυμένο για αυτό το πλάσμα. Πρακτικά είναι δύσκολα. Χωρίς αγώνα πνευματικό παρά πρακτικό μόνο είναι έτοιμο

Για τις 7 γενιες αμαρτιες αντε να τις δεχτω...Απο την αμαρτια του Αδαμ ομως εχουνε περασει εκατονταδες αν οχι χιλιαδες γενιες..Παρολα αυτα συνεχιζουνε να μας λενε οτι..φταιμε επειδη ξερω εγω ειμαστε απογονοι του Αδαμ.

Μα κάνουμε όλοι τις ίδιες αμαρτίες κι εγώ τις περισσότερες που το ξέρω κιόλας. Κατηχημενη κι αμαρτία δεν ταιριάζει
Οι αμαρτίες επαναλαμβάνονται. Έγιναν όλες κι έπειτα ενσαρκώθηκε ο Χριστός. Για να μην υπάρξει καμμιά που να μην ξεπλυθεί από την θυσία του στον Σταύρο. Μας αγόρασε.
Κι εμείς συνεχίζουμε τις αμαρτίες. Με μια διαφορά. Τώρα μετά την ενσάρκωση ή πιο σωστά μετά την Σταύρωση μπορούμε να ξαναγίνουμε προ πτωσης Αδάμ κι ας αμαρτήσαμε[/
i]

Απο την αλλη μας λενε οτι ο θεος αφησε τον ανθρωπο ελευθερο..Καποιον πουττον κρατας δεμενο με αμαρτιες του προγονου και τον κατηγορεις γι'αυτες δεν τον εχεις ελευθερο.

Ελεύθεροι είμαστε, να πράττουμε το καλό αυτό θέλει
Αν πράττουμε το άσχημο δε το θέλει
Αυτό με τις επτά γενιές λύνεται μέσω εξομολόγησης. Η εξομολόγηση είναι μυστήριο. Να είσαι σίγουρος ότι λύνεται αρκεί να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη με το παππού σου
Απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει στο συνειδητό, θα πάει στο υποσυνείδητο. Τότε πρέπει να αδιαφορήσεις. Δε το συζητάς,το εξομολογήθηκε τέλος
Το υποσυνείδητο υπάρχει μετά τη πτώση. Πριν υπήρχε μόνο το συνειδητό
Ελεύθερος είσαι, η συνείδηση σου σου επιτρέπει κάτι άσχημο;[
/i]

Για τους διανοητικα αναπηρους που δεν μπορεσανε καν να ζησουνε και να καταλαβουνε αυτο τον κοσμο, η θρησκεια εχει την δικαιολογια: ε αυτοι θα πανε στον παραδεισο.
Αν ειναι να πανε στον παραδεισο γιατι τους εφερε ο θεος στον κοσμο εφοσον δεν θα νιωθανε τιποτε; Περισσοτερο με βιτσιο μοιαζει αυτο.

Για να παραδειγματιζομαστε οι λοιποί
Για να εκτιμήσουμε κι ευχαριστήσουμε και βοηθήσουμε άρα κάνουμε καλό,αυτούς τους ανθρωπους
Εμεις είμαστε οι αρρωστοι

Βασικα υπαρχει η εναλακτικη που τελικα ειναι πιο πειστικη. Οτι στον κοσμο αυτο ο ανθρωπος ειναι μονος σου: δεν υπαρχουνε ουτε θεοι ουτε δαιμονες. Και οτι γινεται (αναπηριες, ανωμαλιες, ψυχασθενεις κλπ) οφειλονται σε ατελειες της φυσης που τους εφτιαξε.

Δεν θα συμφωνήσω μέσα από δικές μου εμπειρίες. Υπάρχουν όλα αυτά που δε θες να πιστέψεις. Απλά δεν έχεις κι εσύ κι εγώ τη δύναμη να τα κατανοήσεις,δε θα πω κοντρολαρεις είναι πολύ εγωιστικό και παντελώς επικυνδινο. Ειδικά αν περιπεζεις τη Παναγια κι είσαι Χριστιανός, Παναγία να φωνάξεις,ηρθε. Γρήγορα σε βάζει στη θέση σου κι έχω παράδειγμα το έγραψα εδω. Γρήγορα σε βοηθά
Δεν μπορείς να σχεδιάσεις τη ζωή σου όπως θες. Γιατι; Αφού δεν υπάρχει τιποτα όπως λες; Άρα κάτι υπάρχει που χωρίς αυτό δε κουνιέται φυλλο

Εγω τον εαυτο μου κοιταζω γι'αυτο ψαχνομαι...Ή μαλλον ψαχτηκα επειδη βρεθηκα πολυ μεσα στην εκκλησια και ειχα ερωτησεις που οι διαφοροι πνευματικοι δεν ητανε σε θεση να απαντησουνε..
Επισης διαπιστωσα κατι πολυ χειροτερο: οτι παρεμβαινανε στα ευκολα , σε αυτα που δεν ειχανε αναγκη παρεμβασης (πχ στο προγαμιαιο σεξ) αλλα στα αλλα, τα σημαντικα, στις δυσκοιλιες που αντιμετωπιζες (πχ θεματα καριερας, σοβαρα προσωπικα η οικογενειακα ζητηματα κλπ) απεφευγαν να εμπλακουνε και περιοριζονταιν σε γενικοτητες: υπομονη, θα βοηθησει ο θεος και κατι τετοια. Για τα αλλα ομως θεματα πχ σεξουαλικα, ριχνανε καμπανες ή κανανε παραινεσεις.

Σου είπανε θα βοηθήσει ο Θεός;;; Τέτοιο ωραίο πράγμα;;; Δε σε βοήθησε;
Ίσως να μη στο λέγανε αυτό.
Θέλει αγώνα και προσευχή ότι κάνεις. Εγώ κελαηδαω μέσω Γέροντα,εύχομαι να βρεις έναν να σε αναπαυει
Σίγουρα θα στο δώσει,είναι καλό. Παρακαλά έναν Άγιο,πάνε άναψε ένα κερί και πες αυτό θέλω. Κι άστο θα γίνει

Τεσπα η μαχη με την θρησκοληψια δεν μπορει να κερδηθει ποτε..Οι θρησκοληπτοι παντοτε εχουνε το πλεονεκτημα διοτι δεν σκεφτονται..

Έπεσες στη περίπτωση. Πολύ σκέψη και με λεπτομέρεια. Μου το λένε άσχετοι με εκκλησία και σχετικοί
Το αντιμετώπισα ως εξής. Σκέφτομαι αυτά έχω να κάνω αυτό να μαγειρέψω κι όχι θα πάω εκεί; Κι αν πάω ποιοι θα είναι κι αν μου πουν έτσι τι να πω. Αυτό λέγεται πιάνω κουβέντα με το λογισμό μου και δε το ήθελε ο Άγιος Παϊσίος. Ησύχασα

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Ιαν 2020, 07:33

Ευχαριστώ για τη παρεα χτύπησε η καμπάνα
Πώς ξενυχτατε...τα έκανα παλιά
Ευτυχώς θα πάω στο παπά Δημήτρη που βροντοφωνα ψέλνει το Άξιον Εστί να ξυπνήσουμε.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 01 Ιαν 2020, 10:18

bluerose έγραψε:
Northern Spirit έγραψε:
bluerose έγραψε:

Αμην.

Απλά πράγματα ως εδώ

Είναι κι άλλα...

Μετά λες άστο ύστερα
Και δε δυσανασχετήσα

Γέμισα χαρτομάντιλα

Βλακεία ε;

Τύπισσα, δεν κατάλαβα Χριστό!
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 01 Ιαν 2020, 10:31

Nero έγραψε:
01 Ιαν 2020, 02:37
bluerose έγραψε:
01 Ιαν 2020, 02:30
Τι να κάνει
Προσπάθησε να αγγίξει ψυχές έτσι,ώστε μετά να περάσουν εις τα ενδότερα. Στην αλήθεια της Ορθοδοξίας.
Μείναμε στο σιντι

Κάποιοι από ανάγκη τρεξαν( ο Θεός φέρνει ανάγκες για να έρθουμε κοντά Του) ε πως να βρούμε το Θεό. Άφησε αντικαταστάτες

Δεν μπορείς να προσηλυτισεις τον άλλο,δε γίνεται και δεν είναι σκοπός
Πχ. Αν κάνει ένα σιντι ένας τραγουδιστής δε θα βάλουμε κακό λογισμό. Αν το κάνει μια μονη θα βάλουμε. Τα αρπάζουν οι παπάδες. Ημαρτον
Τα μοναστήρια για μας τα κάνανε( για τον Άγιο του μοναστηριού πρωτίστως)
Να πηγαίνουμε
Όταν τρώμε το λουκουμακι δλ που να το βρουν;
Πώς θα ανάβουν τα καντήλια
Πώς θα πληρώνουν το ρεύμα
Βασικά δεν έχουν ανάγκη εμάς,έχουν ευλογίες από τον Κύριο. Δλ κάποιους από εμάς που πως τυχαινει πάμε με την αγάπη μας κάτι που όντος τους έλειπε. Που κι αυτό σπάνια. Απορώ πως τόσες ευλογίες. Επειδή ξέρω ανησυχώ αν φτάσουν πχ τα κουλουράκια
Βροχή από κουλουράκια διαφόρων ειδών
Πώς γίνεται;;;
Ο Γέροντας δεν μας έχει ανάγκη. Έχει κουλουράκια
Εγώ η καημενη ανησυχώ με το λογισμό μου και για αυτό τα βλέπω κι απορώ

Γενικά. Δε μπορείς τον άλλο να τον πεις κατευθείαν μετανόησε γιατί αυτό είναι το καλό κι αυτοί υπηρετούν αυτό
Κι από προσωπική άποψη αν δε θέλει ο άλλος δεν
Παρεξήγησες. Δεν κακολόγησα. Το έμαθα ελεύθερος να ζω είναι ακόμα πιασάρικο. Δικαίως έγινε χιτ

btw ο τραγουδιστής, ο Παντελεήμωνας έχει αφήσει το σχήμα εδώ και χρόνια και πλέον παίζει κανονικά σε μεταλ μπάντα. Νομίζω τα είχε σπάσει με τον πατερ Μουλατσιώτη και τον έκραζε κάποτε στα κανάλια. Αν δεν κάνω λάθος τον κατηγορούσαν ότι τους έριξε στα δικαιώματα της μπάντας

Λεγεών
Άνοιξη του 2006, πρώτη χρονιά φοιτητής, πηγαίνω σε σπίτι φίλου συμφοιτητή και διασχίζω τον δρόμο όταν και βλέπω μια ακριβή Μερσεντές με φιμέ τζάμια να έρχεται από την άλλη μεριά του δρόμου, και να σταματάει μπροστά μου.

Το τζάμι από τη μεριά του συνοδηγού κατεβαίνει, και βλέπω την φάτσα του Μουλατσιώτη. ‘Γεια σας, ξέρετε μήπως που είναι η Αρχιεπισκοπή;’ Με ρωτάει. ‘Νομίζω κάπου εδώ πιο πίσω’ του λέω, δείχνοντας του τον δρόμο προς την κεντρική εκκλησία της πόλης (το καμπαναριό φαινόταν από εκεί που βρισκόμασταν), χωρίς να είμαι και βέβαιος εννοείται, διότι δεν με ενδιέφερε. Με ευχαριστεί, κατεβάζει το τζάμι και το αυτοκίνητο φεύγει.

Δεν υπάρχει ηθικό δίδαγμα στην ιστορία, απλά τη θυμήθηκα.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 01 Ιαν 2020, 10:47

bluerose έγραψε:
01 Ιαν 2020, 01:43

Έψαχνε μια οδό να πάει σε έναν γνωστο στην Αθήνα ο Άγιος Παΐσιος, και ρώτησε έναν νεαρό,εάν γνωρίζει που βρίσκεται αυτή η οδός
Ο νεαρός του είπε να τον οδηγήσει κι έτσι τον πήγε έξω από έναν οίκο ανοχής

Ο Άγιος προέτρεψε να μη πιστεύουμε ότι ακουμε και ακόμη κι ότι βλέπουμε

Εάν κάποιος έλεγε, με τράβαγε μια φωτογραφία εκείνη τη στιγμή;
Άρχοντας στην κάλυψη απόκρυψη ο Παισιος

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 01 Ιαν 2020, 10:50

bluerose έγραψε:
01 Ιαν 2020, 02:05
[
Πχ εγώ χαζολογω, ο Πάτερ Δημήτρης αύριο έχει λειτουργία, αύριο τελειώνει πιο αργά λόγο δοξολογίας τετοια μέρα

Εσπερινός

Κατήχηση

Εξομολόγηση ουρές

Ξανά Λειτουργία

Διαδικαστικά του ναού του

Πέρα δώθε στην εκκλησία να συμμετέχει από αναμα καντηλιων και στο ψαλτήρι

Αγιασμοί, τελετές, Λειτουργίες τις μεγάλες γιορτές, Αρχιερατικους εσπερινούς, αρτοκλασίες, κάνει ΚΑΙ σαρανταλείτουργο και αγρυπνιες το ίδιο διάστημα. Απόρησα

Δακρυσα για τον κακόμοιρο τον γέροντα. Βαρέα και ανθυγιεινα έπρεπε να του δίνουν.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών