"Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: "Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 04 Ιαν 2020, 12:27

Αν τσεκάρει κάποιος τις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, θα διαπιστώσει τι σημαίνει open societies με απολύτως σαφή τρόπο. Μιλάμε για την απόλυτη κοινοτοπία, που πρεσβεύει ο μπλάκι. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 04 Ιαν 2020, 12:58

ενταξει τωρα, πιστεψατε οτι ο μπλακι λελει αληθεια, ενω ειναι ξεκαθαρο οτι σας κανει πλακα πως μισθοδοτειται απο τον σορος.

ε, καλα σας κανει και σας πουλαει ροντβαιλερ.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Ιαν 2020, 13:12

blackpaint έγραψε:
04 Ιαν 2020, 09:14
κοινοτοπες, ηθελες να πεις, σαλαμολογοτεχνη.
Θα κάνει ο blackpaint μάθημα σε μένα. :smt005:

Καλή μου χορεύτρια, ο όρος «κοινότυπος/κοινοτυπία» βρίσκεται σε χρήση εδώ και έναν αιώνα και είναι συχνότερος από τον όρο κοινότοπος.

Το συγκεκριμένο αποτελεί κοινό pet peeve των λαθολόγων, που δεν αντιλαμβάνονται ότι κάτι που βρίσκεται σε συχνότερη χρήση από το υποτιθέμενο σωστό δεν μπορεί να θεωρείται λάθος.

Για να είμαστε τίμιοι, βέβαια, το κοινότοπος είναι συχνότερο σε επίσημα κείμενα ενώ το κοινότυπος συχνότερο στην καθημερινή γλώσσα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 04 Ιαν 2020, 13:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Ιαν 2020, 13:14

blackpaint έγραψε:
04 Ιαν 2020, 09:43
επαγγελμα...το κληρονομικο μινι μαρκετ. Μετα απο σπουδες λογοτεχνιας, μεταφρασης, ξερω γω, ...και δεν ξερει την λεξη κοινοτοπια.
Το 2014 άνοιξε, δεν είναι κληρονομικό. Ο πατέρας μου ήταν τοπογράφος, τώρα είναι υπάλληλός μου. Σπούδασα πολιτικός μηχανικός και απάντησα για την παπαριά που έγραψες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 04 Ιαν 2020, 13:27

Ασέβαστος έγραψε:
04 Ιαν 2020, 12:58
ενταξει τωρα, πιστεψατε οτι ο μπλακι λελει αληθεια, ενω ειναι ξεκαθαρο οτι σας κανει πλακα πως μισθοδοτειται απο τον σορος.

ε, καλα σας κανει και σας πουλαει ροντβαιλερ.
Είδες κάποιον που αγόρασε ροτβάιλερ από τον μπλάκι; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 04 Ιαν 2020, 14:12

hellegennes έγραψε:
04 Ιαν 2020, 13:14
blackpaint έγραψε:
επαγγελμα...το κληρονομικο μινι μαρκετ. Μετα απο σπουδες λογοτεχνιας, μεταφρασης, ξερω γω, ...και δεν ξερει την λεξη κοινοτοπια.
... Ο πατέρας μου ήταν τοπογράφος, τώρα είναι υπάλληλός μου...
Thug life

Εικόνα
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 04 Ιαν 2020, 15:55

hellegennes έγραψε:
blackpaint έγραψε:
Το 2014 άνοιξε, δεν είναι κληρονομικό. Ο πατέρας μου ήταν τοπογράφος, τώρα είναι υπάλληλός μου. Σπούδασα πολιτικός μηχανικός και απάντησα για την παπαριά που έγραψες.
Γενικά αυτά τα υπονοούμενα για τα επαγγέλματα ή την προσωπική ζωή των μελών του φόρουμ είναι απίστευτα.
Λες και είναι υποτιμητικό να είσαι οδοκαθαριστής, βοθροκαθαριστής, νεκροθάφτης, περιπτεράς κλπ...
Σε ποια εποχή ζουν μερικοί;

Προφανώς δεν τους έτυχε ακόμα πχ. να παρακαλάνε γονατιστοί τον βορθοκαθαριστή να τους ξεβουλώσει μία σωλήνα με ακάθαρτα που έχει στομώσει και γεμίζει το σπίτι, κι εκείνος να λέει "δεν ξέρω αν θα μπορέσω σήμερα, έχω δουλειά"

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 04 Ιαν 2020, 16:03

stavmanr έγραψε:
04 Ιαν 2020, 15:55
hellegennes έγραψε:
blackpaint έγραψε:
Γενικά αυτά τα υπονοούμενα για τα επαγγέλματα ή την προσωπική ζωή των μελών του φόρουμ είναι απίστευτα.
Λες και είναι υποτιμητικό να είσαι οδοκαθαριστής, βοθροκαθαριστής, νεκροθάφτης, περιπτεράς κλπ...
Σε ποια εποχή ζουν μερικοί;

Προφανώς δεν τους έτυχε ακόμα πχ. να παρακαλάνε γονατιστοί τον βορθοκαθαριστή να τους ξεβουλώσει μία σωλήνα με ακάθαρτα που έχει στομώσει και γεμίζει το σπίτι, κι εκείνος να λέει "δεν ξέρω αν θα μπορέσω σήμερα, έχω δουλειά"
Αριστεράντζες σταβ μου, αριστεράντζες.
:102:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 04 Ιαν 2020, 16:11

hellegennes έγραψε:
03 Ιαν 2020, 23:42
Το ότι γελάνε όλοι στο νήμα με αυτά που έγραψες δεν σε προβληματίζει στο ελάχιστο, ναι;
Δεν είδα να γελάνε όλοι. Μονο κάνα δυο ακροδεξιά που συνήθως τοποθετούνται αντανακλαστικά στα ποστ μου.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 04 Ιαν 2020, 16:18

Λοιπόν οσοι χρησιμοποιησαν πληθυντικό για να απευθυνθούν σε όσους (λες και είναι πολλοι) δήθεν την έπεσαν στον χέλι για το επάγγελμα του, ειναι καραγκιόζηδες.

Δύο άτομα ανέφεραν το επάγγελμα του χέλι, ο μπλακπειντ και εγώ. Προσωπικά, χρησιμοποίησα τη φράση "περηφανε ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ" που όσες φορές και αν τη διαβάσει κάποιος, ακόμα και αν αυτός ο κάποιος είναι διανοητικά καθυστερημένος και τρόφιμος του ΠΙΚΠΑ, προσβλητική ή απαξιωτική δεν γίνεται να τη βρει.

Οπότε αφήστε τις πουστιες με τις γενικές τοποθετήσεις και τη χρήση του πληθυντικού και άμα έχετε να πείτε κάτι, να το κάνετε με την ανάλογη παράθεση στις περσόνες που απευθύνεστε.

Αντρικά και όχι πουστικα.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 04 Ιαν 2020, 16:22

Namrail έγραψε:
04 Ιαν 2020, 16:18
Λοιπόν οσοι χρησιμοποιησαν πληθυντικό για να απευθυνθούν σε όσους (λες και είναι πολλοι) δήθεν την έπεσαν στον χέλι για το επάγγελμα του, ειναι καραγκιόζηδες.

Δύο άτομα ανέφεραν το επάγγελμα του χέλι, ο μπλακπειντ και εγώ. Προσωπικά, χρησιμοποίησα τη φράση "περηφανε ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ" που όσες φορές και αν τη διαβάσει κάποιος, ακόμα και αν αυτός ο κάποιος είναι διανοητικά καθυστερημένος και τρόφιμος του ΠΙΚΠΑ, προσβλητική ή απαξιωτική δεν γίνεται να τη βρει.

Οπότε αφήστε τις πουστιες με τις γενικές τοποθετήσεις και τη χρήση του πληθυντικού και άμα έχετε να πείτε κάτι, να το κάνετε με την ανάλογη παράθεση στις περσόνες που απευθύνεστε.

Αντρικά και όχι πουστικα.
Εμένα πάντως μου άρεσε η τοποθέτησή σου για τα anime :sal5: Και συμφωνώ με αυτή απόλυτα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Ιαν 2020, 16:28

Athos έγραψε:
04 Ιαν 2020, 12:07
Beria έγραψε:
04 Ιαν 2020, 10:29
Αυτο το στυλακι που υψώνετε το δάχτυλο στο Χελλ επειδή ασκεί ταπεινό επάγγελμα σύμφωνα με τα υψηλά σας κριτήρια (σουργελα) και προσπαθείτε να βρείτε και λεκτικές αστοχίες είναι άθλιο.
Σουργελα
Αυτή είναι το ήθος της αριστεράς σήμερα.
Αυτήν στηρίζεις.
Κατά τα άλλα φταίει η Αφροδίτη και η Σώτη.
Κλάψε.
Αληθινοί αριστεροί όπως ο Beria, ο Alexandroso και ο Βάτραχος δεν θα μιλούσαν ποτέ υποτιμητικά για οποιοδήποτε επάγγελμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Ιαν 2020, 16:30

Namrail έγραψε:
04 Ιαν 2020, 16:18
Μην μυγιάζεσαι. Υπάρχουν κι άλλοι που το έχουν κάνει, σε άλλα νήματα, στην πορεία του φόρουμ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 04 Ιαν 2020, 16:31

hellegennes έγραψε:
Ο πατέρας μου ήταν τοπογράφος, τώρα είναι υπάλληλός μου.
Μπλάκι, ευκαιρία να του την πεις:
"Αν ήξερες ελληνικά θα είχες υπόψη σου ότι το σωστό είναι τυπογράφος"

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 04 Ιαν 2020, 19:07

Beria έγραψε:
04 Ιαν 2020, 10:29
blackpaint έγραψε:
04 Ιαν 2020, 10:03
ΓΑΛΗ έγραψε:
04 Ιαν 2020, 09:59

Ο hell έχει πρωτότυπο κι εσύ κοινότυπο λόγο.
δεν υπαρχει αυτη η λεξη γαλη, στα ελληνικα τουλαχιστον.
Αυτα τα άρθρα του τύπου 10 λέξεις που λέμε λάθος έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στους αμόρφωτους θαμώνες των ιντερνετς

Η λέξη κοινοτυπος είναι σε χρήση παράλληλα με το κοινοτοπος από την αρχή. Προφανώς συνδέοντας την κατάληξη με το πρωτότυπος

Αυτο το στυλακι που υψώνετε το δάχτυλο στο Χελλ επειδή ασκεί ταπεινό επάγγελμα σύμφωνα με τα υψηλά σας κριτήρια (σουργελα) και προσπαθείτε να βρείτε και λεκτικές αστοχίες είναι άθλιο.
Σουργελα
δεν εχει να κανει με την οποια ταπεινοτητα του επαγγελματος, αλλα με τη μικροαστιλα, τον συντηρητισμο και τον κομπλεξισμο που κυριολεκτικα ενσαρκωνει ο συγκεκριμενος χρηστης, προιον της κοινωνικης του ταξης και της ετοιμης δουλειας, που φανταζεται τον εαυτο του εγγραμματο και καλλιεργημενο, κι εχει ο θρασσος να μου κουναει το δαχτυλο και την ενοχλητικοτητα να τριβεται διαρκως στη μαγγουρα μου.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών