Κλείσιμο phorum.gr

Ερωτήσεις, προτάσεις, παρατηρήσεις σχετικά με τη σχεδίαση και λειτουργία του Phorum.com.gr

Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Κλείσιμο phorum.gr

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 09 Ιουν 2018, 23:10

Λεγεών έγραψε:
09 Ιουν 2018, 21:30
NikosVy έγραψε:
09 Ιουν 2018, 18:07
Γενικά χάρηκαν με το κλείσιμο του παλιού μόνο όσοι εκ των υστέρων συνειδητοποίησαν ότι δεν έγραφαν κάτι ουσιώδες εκεί και τους έπαιρναν όλοι με τα αυγά και τις ντομάτες ή όσοι δεν αγάπησαν τους χρήστες και τον χώρο, ακόμα και αν είχαν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και συχνά σκοτώνονταν στη διαμάχη.
Δοκιμάστε να κάνετε συζητήσεις για Παλαιστινιακό με ιστορικά ντοκουμέντα από την αρχή της δημιουργίας του προβλήματος, όπως είχαν γίνει στο Φόρουμ Τζιάρ, όπου μετείχαν οι Βησσαρίων-Πατησιώτης-Leporello.

Χωρίς αυτούς, η σχετική συζήτηση γίνεται σε ένα νήμα σαν το "70 χρόνια Ισραήλ", όπου οι μεν γράφουν "Μπράβο στο Ισραήλ, καλά τους έκανε" και οι δε γράφουν για τα "απαράγραπτα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού". Αυτοί που γράφουν "Μπράβο στο Ισραήλ" ταυτίζουν διαδικτυακά τους εαυτούς τους με τους νικητές Ισραηλινούς και αισθάνονται ότι ψηλώνουν κανα δύο πόντους, όπως θα καμάρωνε και κάποιος Αθηναίος που είναι οπαδός της Corintians, επειδή η Corinthians είναι καλύτερη από τον Παναιτωλικό.

Εδώ είναι το Φόρουμ κομ τζιάρ και σας περιμένει. Γράψτε σωστά αντί να κλαίγεστε που έκλεισε το Φόρουμ τζιάρ χωρίς να σας ζητήσει την άδεια.
Καλή η προτροπή, αλλά είναι κενή περιεχομένου. Οι συζητήσεις αυτές δεν θα ξαναγίνουν διότι οι συγκεκριμένοι χρήστες δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο φόρουμ. Μπορεί και να ξαναγυρίσουν, και μακάρι να γυρίσουν, μπορεί και όχι. Το παλαιστινιακό είναι μεγάλο θέμα, και η πλατιά μάζα του κόσμου (και εγώ μαζί της) δεν έχει εντρυφήσει ιδιαίτερα, γι' αυτό και οι ρηχές κουβέντες εδώ μέχρι στιγμής.

Και το συγκεκριμένο τόπικ δεν είναι το μοναδικό σημαντικό τόπικ που δεν θα ξαναγραφτεί.

Αντιθέτως μπορώ με σιγουριά να πω πως κάποια στιγμή θα ξαναδιαβάσουμε για τις τραυματικές εμπειρίες σου στα σκοτεινά πατάρια, αν δεν το έχεις ήδη γράψει ξανά, διότι κάτι σοβαρότερο μάλλον δεν έχεις να πεις.

Και εδώ έγκειται η απογοήτευση όλων των υπολοίπων μελών εκτός των λίγων περίεργων και μονόχνωτων που χυδαία μας λέτε "καλά σας κάνανε". Αρκούσε μία απλή ενημέρωση για να αποφευχθούν πολλά, αλλά για κάποιο λόγο, εσείς οι λίγοι, που όλοι σας είχατε κάτι να κρύψετε, από άρρωστες εμμονές μέχρι πληρωμένη εργασία, μας λέτε προκλητικά πως καλώς έγινε ό,τι έγινε και ξαναγράψτε τα. Λες και όταν καίγεται μία βιβλιοθήκη, το πιο λογικό πράγμα του κόσμου είναι να πει κανείς "νταξ μωρέ, σιγά, θα τα ξαναγράψουμε 'ναούμ".

Λοιπόν, όσες φορές και να το πείτε, με όσο πιο αυτιστικό τρόπο μπορείτε, δεν λέτε ούτε κάτι σπουδαίο, ούτε κάτι που σας κάνει και πολύ γαμάτους, και απλά ενισχύεται η ιδέα ότι κάτι είχατε να κρύψετε και χαίρεστε που όλα χάθηκαν με τον πλέον ανήθικο και ξαφνικό τρόπο.
Αμάν βρε πουλί μου και συ, βαλτός είσαι;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 09 Ιουν 2018, 23:19

Πατώντας στο ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ PHORUM.GR πηγαίνετε αυτόματα σε ένα Ειδικό Φόρουμ - με αυτόν ακριβώς τον τίτλο - όπου έβγαζαν το άχτι τους όσοι είχαν μπαναριστεί από το Φόρουμ τζιάρ.
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Ιουν 2018, 02:05

Λεγεών έγραψε:
09 Ιουν 2018, 12:11
Γενικά χάρηκαν με το κλείσιμο του παλιού μόνο όσοι εκ των υστέρων συνειδητοποίησαν ότι δεν έγραφαν κάτι ουσιώδες εκεί και τους έπαιρναν όλοι με τα αυγά και τις ντομάτες ή όσοι δεν αγάπησαν τους χρήστες και τον χώρο, ακόμα και αν είχαν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και συχνά σκοτώνονταν στη διαμάχη.

Κάτι αρίστοι (ο αληθινός, που τώρα κάνει τον δημοσιογράφο), κάτι κοψοχέρηδες και νάϊδες, κάτι μποτάκια, κάτι άθλιοι no-life kings που όλη μέρα έφτιαχναν και φτιάχνουν λογαριασμούς για να επιδείξουν αμετροεπώς την βρωμιά της ψυχής τους ή/και την καρμοιριά τους. Αυτοί χάρηκαν, όσοι είχαν κάτι να κρύψουν ή όσοι δεν έχουν δύο εγκεφαλικά κύτταρα να τρίψουν για να παράξουν έστω ένα ουσιώδες ποστ.

Ναι, μαλακία μου που δεν αποθήκευσα όλα τα κείμενα μου που ήθελα να αποθηκεύσω και εν τέλει χάθηκαν (πάνε οι Εκδόσεις Πχόρουμ, το Σινεπχόρουμ, οι Μίστερ Κλάψες, η Λατέρνα, Φτώχεια και Λοβοτομή), και όσοι διάβαζαν φόρουμ ξέρουν ότι μία στο τόσο, όποτε είχα καλοκαιρινή όρεξη, έγραφα καλά κειμενάκια. Το ίδιο μαλακία και των υπολοίπων μας, και γι' αυτό στενοχωρηθήκαμε και ζητήσαμε το πλέον βασικό, σεβασμό για τον χρόνο που περάσαμε στο μαγαζί τους, μία ευκαιρία, μία ανακοίνωση.

Το να μας κουνάνε το δάχτυλο σαν παντογνώστες και να λένε "καλά κάνανε" οι νάϊδες των δύο-τριών γραμμών το ποστ που συμμετείχαν κυρίως στο "τι σκέφτεσαι τώρα" και στο "εδώ γράφουμε όσοι ψηφίζουμε ΟΧΙ" και περνούσαν τον καιρό τους κάνοντας χαζή προπαγάνδα η οποία θα ήθελαν να σβηστεί από τα τελευταία κατάστιχα του ίντερνετ, είναι χυδαίο.
Χυδαίο; Μπορεί. Εγώ περισσότερο θα το χαρακτήριζα χαμηλό IQ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Phorum.gr user: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ » 10 Ιουν 2018, 02:07

NikosVy έγραψε:
09 Ιουν 2018, 23:19
Πατώντας στο ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ PHORUM.GR πηγαίνετε αυτόματα σε ένα Ειδικό Φόρουμ - με αυτόν ακριβώς τον τίτλο - όπου έβγαζαν το άχτι τους όσοι είχαν μπαναριστεί από το Φόρουμ τζιάρ.
:o
τιναυτό
Ιντερνετικό διαμάντι

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 10 Ιουν 2018, 07:25

hellegennes έγραψε:
10 Ιουν 2018, 02:05

Χυδαίο; Μπορεί. Εγώ περισσότερο θα το χαρακτήριζα χαμηλό IQ.
Ίσως να φταίει το χαμηλό iq μου και σέβομαι την απόφαση μιας ομάδας που ασχολήθηκε επί 18 χρόνια με το φόρουμ να το κλείσει μέσα σε μια νύχτα, για τους όποιους λόγους είχε και τους οποίους δε γνωρίζουμε. Και θεωρώ αχαριστεία να βρίζω αυτή την ομάδα για την αποφασή της και να μη πω ότι εκτιμώ το γεγονός ότι επί 9 χρόνια έμπαινα και έγραφα,διάβαζα κτλ χρησιμοποιώντας τον δικό τους κόπο και ήταν δικαιώμα τους να κουραστούν, να σιχτιρίσουν να πουν ένα "άντε γαμηθείτε" και να πατήσουν το κουμπί. Για τον όποιο λόγο.
Τώρα πιθανόν εσείς με το υψηλό iq δε μπορείτε να χωνέψετε το γεγονός ότι τα γραπτά σας ήταν ιδιοκτησία των διαχειριστών που σημαίνει ότι χάνονται ανά πάσα στιγμή. Και σαφώς ήταν ευθύνη σας να τα διατηρείτε αν τα θέλατε στο αρχείο σας. Επειδή ζορίζεστε να αποδεχτείτε την ευθύνη σας για τα χαμένα ποστς σας χαμηλώστε λίγο το iq σας για να το χωνέψετε. Και φερθείτε χαζά σ' αυτό το φόρουμ και κρατήστε ότι σας ενδιαφέρει.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 10 Ιουν 2018, 07:47

Lugozzi έγραψε:
09 Ιουν 2018, 22:36
κάνω προσπάθειες για πατ
Του προσφερουμε και 3 γυναικες του φορουμ πες του.
Δικης του επιλογης και μπορει να τις κανει οτι θελει.
Να τους ζηταει να περιφερονται γυμνες, να τον αποθεωνουν οταν γραφει, ιντερνετικες σκλαβες κανονικα.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 10 Ιουν 2018, 09:04

Όσοι έχουν μπαναριστεί απο το καινούργιο, γράφουν εδώ :D
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 10 Ιουν 2018, 09:40

NikosVy έγραψε:
09 Ιουν 2018, 22:50
Δεν γράφω για μουσικές συνθέσεις, δεν γράφω για κλασσική μουσική, για να μην προσβάλλονται ορισμένοι, έχω κόψει να γράφω για θέματα διεθνούς δικαίου, ή νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων και γενικά διοικητικού δικαίου γιατί εδώ μέσα ενδιαφέρονται για άλλου είδους προσεγγίσεις τύπου κερκίδας γηπέδου, γράφω μια φορά στους 5 μήνες καμια φράση που να έχει σχέση με το μπριτζ (και εισπράττω διαμαρτυρίες). Σκοτίστηκα. Όταν παίζω μπριτζ συζητάω εκεί.
Οι αλλαγές στην ζωή συμβαίνουν με πράξεις, όχι με προθέσεις. Κάνε μία αρχή με 2-3 ενδιαφέροντα θέματα και ίσως εκπλαγείς θετικά. Όσο δεν παίρνει κανείς την πρωτοβουλία να ανοίξει ή να συμμετάσχει σε κάποια σοβαρή συζήτηση απλώς θα αυξάνεται το ποσοστό των "καφενειακών" χαλαρών αναρτήσεων που και αυτές τις έχει ανάγκη ο χώρος. Και θα μείνουμε με τα παράπονα. Επίσης δεν είναι δυνατό να περιμένεις συζήτηση επιπέδου από όλους σε όλα τα θέματα. Συμφωνώ με αυτό που είπε ο Λεγεών παραπάνω καθώς και εγώ δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις στο Παλαιστινιακό. Τι να πω σε ένα θέμα που δεν γνωρίζω; Κάποια στιγμή θα ξαναβρεθούν χρήστες με κατάρτιση και στα διεθνή και σε άλλες εξειδικευμένες κατηγορίες να συνεισφέρουν. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ο συντονισμός ώστε τα άτομα που έχουν κάτι σοβαρό να πουν να μην αισθάνονται ότι θα χαθεί μέσα σε μια θάλασσα προβοκατόρικων σχολίων και προσωπικών επιθέσεων.

Στο θέμα. Δεν είμαι τις άποψης ότι το φόρουμ ανήκει απλά στον ιδιοκτήτη του και όποτε θέλει το κλείνει. Γιατί πολύ απλά ένα φόρουμ δεν έχει καμία υπόσταση αν δεν στηριχθεί ενεργά από χρήστες. Προφανώς δεν ανήκει στους χρήστες αλλά υπάρχει επειδή αυτοί συμμετέχουν. Ωστόσο, καθώς η ιδιοκτησία είναι υπεύθυνη και υπόλογη έναντι του νόμου, αν υπάρχει περίπτωση να έκλεισε το παλιό προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα έχουν την κατανόησή μου όσο και αν δεν μου άρεσε μια τέτοια ενέργεια. Σε κάθε άλλη περίπτωση το λιγότερο που μπορείς να πεις είναι ότι έδειξαν ασέβεια προς τους "πελάτες" τους. Δεν συμφωνώ επίσης με την άποψη "και τι έγινε; έτσι είναι η ζωή, ξεχάστε το". Απλώς αποθαρρύνει κάποιους που θα ήθελαν να αφιερώσουν χρόνο προκειμένου να γράψουν κάποιες ουσιαστικές αναρτήσεις. Υπάρχουν αντικείμενα που δεν μπορείς να τα διαπραγματευθείς με 2 αράδες. Θέλει συγκέντρωση υλικού, προσοχή και όρεξη για να τεκμηριώσεις σωστά την άποψή σου. Για κάποια τέτοια κυρίως θέματα και τις πληροφορίες που δίνονταν εκεί η απώλεια του αρχείου είναι σημαντική και ο εκνευρισμός των μελών απόλυτα δικαιολογημένος.

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 10 Ιουν 2018, 09:59

ST48410 έγραψε:
10 Ιουν 2018, 09:40
Οι αλλαγές στην ζωή συμβαίνουν με πράξεις, όχι με προθέσεις. Κάνε μία αρχή με 2-3 ενδιαφέροντα θέματα και ίσως εκπλαγείς θετικά. Όσο δεν παίρνει κανείς την πρωτοβουλία να ανοίξει ή να συμμετάσχει σε κάποια σοβαρή συζήτηση απλώς θα αυξάνεται το ποσοστό των "καφενειακών" χαλαρών αναρτήσεων που και αυτές τις έχει ανάγκη ο χώρος. Και θα μείνουμε με τα παράπονα. Επίσης δεν είναι δυνατό να περιμένεις συζήτηση επιπέδου από όλους σε όλα τα θέματα. Συμφωνώ με αυτό που είπε ο Λεγεών παραπάνω καθώς και εγώ δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις στο Παλαιστινιακό. Τι να πω σε ένα θέμα που δεν γνωρίζω; Κάποια στιγμή θα ξαναβρεθούν χρήστες με κατάρτιση και στα διεθνή και σε άλλες εξειδικευμένες κατηγορίες να συνεισφέρουν. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ο συντονισμός ώστε τα άτομα που έχουν κάτι σοβαρό να πουν να μην αισθάνονται ότι θα χαθεί μέσα σε μια θάλασσα προβοκατόρικων σχολίων και προσωπικών επιθέσεων.
Αρνούμαι να συνεισφέρω σε ουσιαστική συζήτηση, εφόσον έρχονται αμέσως μετά και αμολάνε τις κουτσουλιές τους (χυδαιολογίες) ορισμένοι που δίνουν και την τελική εικόνα στη συζήτηση.

Το πως θα ανέβει το Φόρουμ στη γενική κατάταξη της Google Search εξαρτάται από τη χρήση των "λέξεων κλειδιών" (keywords) μέσα στα κείμενα. Με τον τρόπο αυτό το συγκεκριμένο Φόρουμ εμφανίζεται στις οθόνες ενός απλού χρήστη σε άσχετη αναζήτηση που μπορεί να κάνει για κάποιο θέμα (που μπορεί αυτός ο χρήστης να είναι ο Βησσαρίων - ο Πατησιώτης - ο Leporello - ο Καρυτινός) οπότε θα πληροφορηθεί σε μια από τις γραμμές αναζήτησής του ότι και κάποιος άλλος σε ένα φόρουμ που λέγεται "Φόρουμ κομ Τζιάρ" γράφει για ένα σημαντικό θέμα που τον ενδιαφέρει. Έτσι ο Βησσαρίων - ο Πατησιώτης - ο Leporello - ο Καρυτινός θα ζητήσουν να κάνουν εγγραφή στο Φορουμ κομ τζιάρ. Αυτή είναι η λογική της επιστήμης που λέγεται Search Engine Optimization (Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης) και τη σπουδάζουν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Εδώ στο Φόρουμ κομ Τζιαρ δεν μπορεί να λειτουργήσει επειδή όταν προσπάθησε ο NikosVy να κάνει σοβαρή συζήτηση άρχισαν οι υβριστές να αμολάνε κουτσουλιές τους (χυδαιότητες) αμέσως μετά από από κάθε πόστ του, έτσι ώστε να μουτζουρώνεται και η αποτύπωση της σοβαρής συζήτησης που θα δημιουργούσε ένα link στο Google Search.

Θέματα που έχουν μεγάλη δημοτικότητα και ζήτηση στο φόρουμ τζιάρ, σε νήματα όπως "ο Ε. Βενιζέλος ήταν Εβραίος" ή "Μήπως ο Χίτλερ δεν ήταν τόσο κακός" δεν ενεργοποιούν την Search Engine Optimization (Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης) και επομένως τη Google Search, επομένως ποτέ ο Βησσαρίων - ο Πατησιώτης - ο Leporello - ο Καρυτινός δεν θα αντιληφθούν τη ύπαρξη του Φόρουμ Κομ Τζιάρ.
ST48410 έγραψε:
10 Ιουν 2018, 09:40
Στο θέμα. Δεν είμαι τις άποψης ότι το φόρουμ ανήκει απλά στον ιδιοκτήτη του και όποτε θέλει το κλείνει. Γιατί πολύ απλά ένα φόρουμ δεν έχει καμία υπόσταση αν δεν στηριχθεί ενεργά από χρήστες. Προφανώς δεν ανήκει στους χρήστες αλλά υπάρχει επειδή αυτοί συμμετέχουν. Ωστόσο, καθώς η ιδιοκτησία είναι υπεύθυνη και υπόλογη έναντι του νόμου, αν υπάρχει περίπτωση να έκλεισε το παλιό προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα έχουν την κατανόησή μου όσο και αν δεν μου άρεσε μια τέτοια ενέργεια. Σε κάθε άλλη περίπτωση το λιγότερο που μπορείς να πεις είναι ότι έδειξαν ασέβεια προς τους "πελάτες" τους. Δεν συμφωνώ επίσης με την άποψη "και τι έγινε; έτσι είναι η ζωή, ξεχάστε το". Απλώς αποθαρρύνει κάποιους που θα ήθελαν να αφιερώσουν χρόνο προκειμένου να γράψουν κάποιες ουσιαστικές αναρτήσεις. Υπάρχουν αντικείμενα που δεν μπορείς να τα διαπραγματευθείς με 2 αράδες. Θέλει συγκέντρωση υλικού, προσοχή και όρεξη για να τεκμηριώσεις σωστά την άποψή σου. Για κάποια τέτοια κυρίως θέματα και τις πληροφορίες που δίνονταν εκεί η απώλεια του αρχείου είναι σημαντική και ο εκνευρισμός των μελών απόλυτα δικαιολογημένος.
Δεν θα μπω στη συζήτηση των προσωπικών δεδομένων για την οποία έχω αρκετές γνώσεις. Εξήγησα τους λόγους μου.

Αυτοί που θα πάθουν μεγάλη πλάκα αν συμβεί κάποιο ανάλογο κλεισίματος φόρουμ είναι στο Φόρουμ Analogion.com στο οποίο οι Βυζαντινολόγοι και οι Ψάλτες έχουν γράψει τόσα πολλά που θυμίζει Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας. Θα τους αξίζει να τους συμβεί κάτι τέτοιο γιατί είναι και αλαζόνες. Εκτός των άλλων έχουν δώσει και πραγματικά ονόματα και θέσεις (π.χ. εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονα Πατησίων, ο τάδε καθηγητής Ωδείου, ο τάδε παπάς του Αγίου Σπυρίδωνα, οι τάδε και τάδε ψάλτες κλπ) και τώρα υπάρχει απαγόρευση ταυτοποίησης.
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 10 Ιουν 2018, 10:19

NikosVy έγραψε:
10 Ιουν 2018, 09:59
Αρνούμαι να συνεισφέρω σε ουσιαστική συζήτηση, εφόσον έρχονται αμέσως μετά και αμολάνε τις κουτσουλιές τους (χυδαιολογίες) ορισμένοι που δίνουν και την τελική εικόνα στη συζήτηση.
Καταλαβαίνω αλλά δεν συμφωνώ. Οι δικτυακές κοινότητες / φόρα δεν είναι blogs. Εκεί ας πούμε θα μπορούσες να αναπτύξεις θέμα σε επιστημονικό ύφος, κάτι σαν διατριβή, και να αποκλείσεις τα σχόλια ή να κρατήσεις μόνο τα σχετικά. Εδώ το πράγμα είναι πιο ελεύθερο και αποκλείεται να μην έχει τυχαία, άσχετα, προκλητικά, προσβλητικά σχόλια. Προσωπικά συστήνω το φιλτράρισμα. Διάβαζε με προσοχή τα ποιοτικά σχόλια των χρηστών που συνήθως γράφουν τέτοια και διαγώνια όλα τα υπόλοιπα.
NikosVy έγραψε:
Δεν θα μπω στη συζήτηση των προσωπικών δεδομένων για την οποία έχω αρκετές γνώσεις. Εξήγησα τους λόγους μου.
Κατανοώ τους λόγους αλλά επίσης διαφωνώ. Το φόρουμ θα γίνει ποιοτικότερο όταν μπείτε σε εξειδικευμένες συζητήσεις άτομα τα οποία κατέχετε κάποιο αντικείμενο.
NikosVy έγραψε:
Αυτοί που θα πάθουν μεγάλη πλάκα αν συμβεί κάποιο ανάλογο κλεισίματος φόρουμ είναι στο Φόρουμ Analogion.com στο οποίο οι Βυζαντινολόγοι και οι Ψάλτες έχουν γράψει τόσα πολλά που θυμίζει Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας. Θα τους αξίζει να τους συμβεί κάτι τέτοιο γιατί είναι και αλαζόνες. Εκτός των άλλων έχουν δώσει και πραγματικά ονόματα και θέσεις (π.χ. εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονα Πατησίων, ο τάδε καθηγητής Ωδείου, ο τάδε παπάς του Αγίου Σπυρίδωνα, οι τάδε και τάδε ψάλτες κλπ) και τώρα υπάρχει απαγόρευση ταυτοποίησης.
Όλοι λίγο έως πολύ επιδεικνύουμε αλαζονεία. Μου φαίνεται υπερβολικό να πρέπει να κλείσει ένα φόρουμ για τέτοιο λόγο και κρίμα να χαθούν όλα αυτά που δωρεάν παρέχονται εκεί. Έριξα μια ματιά και πάρα πολλοί σύνδεσμοι ή εικόνες δεν λειτουργούν. Ωστόσο φαίνεται να υπάρχει εξαιρετικά ενδιαφέρον υλικό αν και το layout μοιάζει κάπως δύσχρηστο. Ευχαριστώ που το ανέφερες.

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 10 Ιουν 2018, 12:34

ST48410 έγραψε:
10 Ιουν 2018, 10:19
Όλοι λίγο έως πολύ επιδεικνύουμε αλαζονεία. Μου φαίνεται υπερβολικό να πρέπει να κλείσει ένα φόρουμ για τέτοιο λόγο και κρίμα να χαθούν όλα αυτά που δωρεάν παρέχονται εκεί. Έριξα μια ματιά και πάρα πολλοί σύνδεσμοι ή εικόνες δεν λειτουργούν. Ωστόσο φαίνεται να υπάρχει εξαιρετικά ενδιαφέρον υλικό αν και το layout μοιάζει κάπως δύσχρηστο. Ευχαριστώ που το ανέφερες.
Στο συγκεκριμένο Φόρουμ υπάρχει μία μονολιθική αντιμετώπιση της έννοιας της μουσικής, μέσα από τα μυωπικά μάτια των Βυζαντινολόγων (κυρίως των Ψαλτών που κυριαρχούν μέσω του διαχειριστού τους, ψάλτη από το Sidney) που παρουσιάζουν τους υπόλοιπους που ασχολούνται με τη Δυτική Μουσική, ως παρακατιανούς, ενώ εκείνοι έχουν βρει την πραγματική αλήθεια, ψέλνουν την κλίμακα καλύτερα από όλους τους μεγάλους ερμηνευτές των συνθέσεων της Δυτικής Μουσικής.

Θεωρούν ότι για να είσαι μουσικός πρέπει να κάτσεις ως μαθητευόμενος κάτω από τη φτερούγα κάποιου ψάλτη, διαφορετικά στα Ωδεία και στα Πανεπιστήμια μαθαίνεις βλακείες. Όταν τους εξηγείς πως έμεινε πίσω η βυζαντινή μουσική και ψάλλεται πλέον σαν μουσειακό απολίθωμα επειδή δεν εξελίχτηκε, θυμώνουν και κάνουν εκκλήσεις στον Μέγα Διαχειριστή για τη διαγραφή του αιρετικού χρήστη. Όταν τους λες ότι ακόμα και ο θεμελιωτής της σημερινής μορφής της Βυζαντινής Μουσικής, ο Χρύσανθος εκ Μαδύτου, καταδικάστηκε και αποσχηματίστηκε για ένα διάστημα (σχεδόν αφορίστηκε) από το Οικουμενικό Πατριαρχείο επειδή είχε ακολουθήσει στη Μεταρρύθμισή του στη σημειογραφία μερικές αρχές του διαφωτισμού (μέχρι τότε έπρεπε να σπουδάζεις 5 χρόνια για να γίνεις ψάλτης και να διαβάζεις τα ορνιθοσκαλίσματα), ζητούν τόσο επίμονα της διαγραφή του αιρετικού από τον Διαχειριστή Ψάλτη του Σίδνευ, μέχρι το σημείο να φτάνει ένας ψάλτης χρήστης να κάνει μακροχρόνια αποχή με αίτημα "ή αυτός ή εγώ" (κάτι ανάλογο με την απεργία πείνας του Κουφοντίνα). Τελικά μου την έστησαν και με μια ψευτοδικαιολογία ο Διαχειριστής Ψάλτης του Sidney με διέγραψε. Σκασίλα μου, εγώ είμαι της Δυτικής Μουαικής. Ξαναγράφτηκα με άλλο όνομα για να τραβάω ορισμένα αρχεία. Έχω κάπου 3 χρόνια να μπω, αν θυμάμαι καλά το όνομά μου και το password θα ξαναμπω τώρα που ξέρω όλους τους ενδιαφέροντες χώρους τους, να δω τι έγινε με την εφαρμογή του Νέου Κανονισμού. Έλεγαν ότι τα ιερά βιβλία τους, έδιναν απαντήσει σε όλα τα θέματα...

Ορισμένα φόρουμ σαν και αυτό έχουν ενδιαφέρον. Κάτι σαν να μπαίνεις σε ένα Jurassic Park.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NikosVy την 10 Ιουν 2018, 12:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος » 10 Ιουν 2018, 12:39

Ο Νικόλας άρχισε το παραλήρημα πάλι.Και μετά απορεί γιατί τον κοροιδευουν εδώ μέσα.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Ιουν 2018, 12:48

Λευκός Λύκος έγραψε:
10 Ιουν 2018, 12:39
Ο Νικόλας άρχισε το παραλήρημα πάλι.Και μετά απορεί γιατί τον κοροιδευουν εδώ μέσα.
Aν δεν αφήσει τη βιόλα και τα μπρίτζ να πιάσει κανα μπαγλαμά και να παίζει πρέφα σε καφενέ , δεν θα ησυχάσουμε.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 10 Ιουν 2018, 13:39

Αγις έγραψε:
10 Ιουν 2018, 12:48
Λευκός Λύκος έγραψε:
Aν δεν αφήσει τη βιόλα και τα μπρίτζ να πιάσει κανα μπαγλαμά και να παίζει πρέφα σε καφενέ , δεν θα ησυχάσουμε.
Θα αφήσω έτσι να γίνονται οι συζητήσεις σας, χωρίς κανένα σοβαρό δικό μου ποστ, ώστε να έχετε τη βεβαιότητα ότι μετά από 1000 χρόνια μπορεί να σας πάρει χαμπάρι η Google Search, μέσω των keywords (διαβάστε περί Search Engine Optimization ή Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης ή ρωτήστε σχετικά τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς σας). Τότε μπορεί να πάρουν χαμπάρι για την ύπαρξη του Φόρουμ κάποιοι σαν τους Βησσαρίωνα-Πατησιώτη-Leporello-Καρυτινό. Αλλά θα μου πείτε "Τι τους θέλουμε;"

Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος » 10 Ιουν 2018, 15:04

NikosVy έγραψε:
10 Ιουν 2018, 13:39
Αγις έγραψε:
10 Ιουν 2018, 12:48
Λευκός Λύκος έγραψε:
Θα αφήσω έτσι να γίνονται οι συζητήσεις σας, χωρίς κανένα σοβαρό δικό μου ποστ, ώστε να έχετε τη βεβαιότητα ότι μετά από 1000 χρόνια μπορεί να σας πάρει χαμπάρι η Google Search, μέσω των keywords (διαβάστε περί Search Engine Optimization ή Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης ή ρωτήστε σχετικά τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς σας). Τότε μπορεί να πάρουν χαμπάρι για την ύπαρξη του Φόρουμ κάποιοι σαν τους Βησσαρίωνα-Πατησιώτη-Leporello-Καρυτινό. Αλλά θα μου πείτε "Τι τους θέλουμε;"
Όχι μη,θα είναι μεγάλη απώλεια οι εμμονές σου

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών