SuperRogue έγραψε: ↑07 Ιαν 2020, 01:35
blackpaint έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 16:10
Δεν είχω κάνει σκοπιά ποτέ; Μακαρι να χες δικιο, αλλα εχω σκισει 3ψηφιο νουμερο ωρων και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω το λογο που νομιζεις πως θα το θεωρουσα αξιο αναφορας η ακομα και μυθοπλασιας. Τυπικος επαρχιωτισμος.
Ναι οκ, μεταξύ μας αυτά γιατί από την ιστορία σου φαίνεται πως δεν έχεις περάσει καν έξω από στρατόπεδο. Σκοπιά δεν προβλέπετε να κάνει επιλοχίας μετά την σχολή. Μόνο καμία έφοδο. Τις σκοπιές τις αναλαμβάνει κάποιος λόχος. Επιλοχίας δεν έχει δουλειά στον λόχο... εκτός και αν είναι επιλοχίας λόχου που σημαίνει πως έχει άλλες αρμοδιότητες. Εδώ δεν θα τα χαλάσουμε καν γιατί σκοπιά ΕΚΤΟΣ από την κρυφή της πύλης δεν γίνεται από ένα άτομο μόνο του. Επίσης "φρουρουσε νυχτα ενα υποστεγο", είναι ότι να ναι, σκοπιές έχεις στις πύλες του στρατοπέδου και στις αποθήκες. Μόνη σε ένα άκυρο υπόστεγο δεν προβλέπετε. Τώρα ο αξιωματικός μας είναι 40+ που σημαίνει τουλάχιστον ταγματάρχης που αυτός εκτός και αν μιλάμε για ταξιαρχία, βραδινή υπηρεσία δεν κάνει. Τώρα ο ασύρματος κάνει -λευκό- θόρυβο ! Και όταν έχεις πατήσει το κουμπάκι δεν κάνει θόρυβο ! Ο εφοδεύων και τυφλός να ήταν θα καταλάβαινε πως ακούγετε από τον ασύρματο. Επίσης συχνότητες στον ασύρματο ΔΕΝ αλλάζεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να άκουγε το σήμα άλλος εκτός από το διοικητήριο. Τώρα να μου λες υπήρχαν άτομα που ενώ έκαναν την θητεία τους, είχαν φέρει δικό τους εξοπλισμό, είχαν μάθει τις συχνότητες και κρυφάκουγαν, αυτό πάει για στρατοδικείο. Βασικά και την υπόλοιπη ιστορία να σουλουπώσεις το πέσιμο σου είναι γτπ: "της ειπε πως ηταν τοσο ομορφη που ειχε χασει τα λογικα του μαζι της". Έτσι δεν πηδάς. Επίσης την άλλη μέρα δεν έφυγε με άδεια. Δεν ήρθε γιατί είχε ρεπό. Όπως στις περισσότερες δουλειές του κόσμου, όταν κάνεις νυχτερινή βάρδια την επόμενη έχεις ρεπό. "Στη μοναδα γινοταν χαμος απο κουτσομπολια", αυτό γίνεται συνέχεια, αλλά κυρίως για την μόνιμη ράδιο αρβύλα πως θα απολυθούν πιο νωρίς επειδή έχουν κόψει την χρηματοδότηση στο ΓΕΣ. Τώρα "Ημουν σε γραφειο που εξεταζε τις αναφορες", τις αναφορές δεν τις εξετάζει κανένας εκτός από τον διοικητή. "και τις διαταγες", οι διαταγές έρχονται από το ΓΕΣ. Ακολουθεί κατηγορία το γ*****ς και ψόφησε: "οποτε το ΡΕΟ αρχισε ξαφνικα", ΡΕΟ -που δεν χρησιμοποιούμε πια- για μεταφορά προσωπικού σε σκοπιά πρώτη φορά ακούω. "για μια περιοδο ειχαμε καθε μηνα ασκηση ετοιμοτητας με ολονυχτια στις σκοπιες και μας εκαναν εικονικη επιθεση διαφοροι ΕΔιτες" ότι να ναι, αυτή η άσκηση γίνεται από όσους περνάν σχολείο στο κεαπ.
Ολα λαθος..Δεν θα πω λεπτομερειες, αλλα θα επαναλαβω δυο στοιχεια, δεν ημουν στον ΣΞ, και αυτο συνεβη σε τεραστια μοναδα, σε μεγεθος μικρης πολης, με τεραστιες υπηρεσιακες αναγκες, οπου για καποιο διαστημα εκαναν σκοπιες και υπαξ και αυτο το χω δει με τα ιδια μου τα ματια. Λογω μεγεθους της μοναδας, δεν γινοταν ποτε προσκλητηριο ολης της μοναδας, η καθημερινη διαταγη εκδιδοταν απο ενα γραφειο και κυκλοφορουσε εντυπη σε ολες τις υπηρεσιες, οπου καταγραφονταν και τα σχετικα πειθαρχικα κλπ επισοδεια. Σε αυτο το γραφειο κατεληγαν και ολες οι επιμερους αναφορες πριν πανε στον διοικητη, και ειχα ειδικη σχεση μαζι τους, γιατι υπαγονταν στην δικαιοδοσια της υπηρεσια μου και γιατι ειχα χρησιμοποιησει καποιες γνωριμιες για να μου μπλοκαρουν μια φυλακη που εφαγα, αν και τελικα δεν την γλυτωσα. Το ΡΕΟ ηταν ενα αρχαιο φορτηγο που μας πηγαινε στις σκοπιες, ετσι το λεγαμε τοτε και ηταν τοσο παλιο που θα πρεπε να χε αποσυρθει. Καποιος ειχε γραψει στην πορτα Το Πλοιο της Απατης μαλιστα.
Οσο για την ασκηση, ειναι η πιο συνηθισμενη που γινεται σε μοναδες αυτου του οπλου. Για 4-5 ωρες, γινοταν συσκοτιση στη μοναδα, οι σκοπιες φυλασσονταν απο δυο ατομα, με αδεια οπλα, και ΕΔιτες εκαναν εικονικη προσβολη της μοναδας, οπου σημαδευαν με κιμωλια αυτα που υποτιθεται πως ανατινασσαν. Σ εκεινη την συγκεκριμενη παντως, ενας ΕΔιτης συνεληφθει απο τους γιωταδες που χαν μεινει στους θαλαμους, γιατι προσπαθουσε ο ερμος να σκαψει μια τρυπα με το μαχαιρι στο σημειο οπου ερχονταν τα ντελιβερυ φαγητου και τον εκανε τσακωτο ενας γιωτας που πηγε να παρει τα σουβλακια.
Στις μοναδες του οπλου αυτου την ολη φυλαξη της μοναδας αναλαμβανει μια ειδικη μοιρα, στην οποια ολες οι αλλες μοιρες στελνουν κοσμο για σκοπιες. Στην συγκεκριμενη μοναδα, ηταν η μονη πραγματικα μαχιμη μοιρα, και οπως παντου στο οπλο αυτο, φορανε διαφορετικες στολες, και εχουν πολυ πιο σκληρη εκπαιδευση και φημη. Ο εν λογω αξιωματικος ηταν ο διοικητης αυτης της μοιρας και οπως ολοι οι ανωτεροι και ανωτατοι αξ/κοι εκει, εμενε σε σπιτακι μεσα στη μοναδα. Αυτη λοιπον η μοιρα, εκτος του οτι βγαζει τις σκοπιες, κανει τα περιπολα κ ακουει διαρκως τον ασυρματο. Ο διοικητης, που εχει το σπιτι του μεσα στην μοναδα, εχει ασυρματο και στο σπιτι του. Δεν μιλαμε για κανα στρατοπεδακι της πλακας, αλλα για τεραστια μοναδα η οποια, επαναλαμβανω, λειτουργει σε καιρο ειρηνης οπως οι αλλες σε καιρο πολεμου, και αυτο κυριως γιατι δεν ειχαμε καθολου μαχιμες υπηρεσιες, αλλα ολες τις αλλες, που οταν υπαρχει αναγκη δεν μπορουν να περιμενουν.
Μπορω επισης να σου πως και τι φυλαγε η υπαξ σ εκεινο το υποστεγο: κατι πολυ ακριβο και υψιστης συμβολικης σημασιας. Μολις το ειχαμε αγορασει βασικα. Για την ιστορια, το ειχα φυλαξει κι εγω, και παραλιγο να το καψω κατα λαθος, οταν τελευταια στιγμη μου κοψε να μην πεταξω τη γοπα του τσιγαρου σε αυτο που νομιζα πως ηταν νερα και στην πραγματικοτητα ηταν χυμενα καυσιμα. Ακομα κι εαν ειχα επιβιωσει, δεν θα ημουνα εδω τωρα να γραφω αυτα.