Μεσαίωνας: Εποχή φωτεινή!
- Quidam Graecus
- Phorum.gr user: Quidam Graecus
Re: Μεσαίωνας: Εποχή φωτεινή!
Για ισότητα των δύο φύλων στο κατά τα άλλα σκοταδιστικό Βυζάντιο βλέπε: Θεοδώρα (αρχικά ήταν χορεύτρια και αργότερα αυτοκράτειρα, αυτά περί κοινωνικής ανέλιξης και διαστρωμάτωσης, και όχι μόνο αυτό αλλά είχε λόγο στο πολεμικό συμβούλιο, επέβαλλε εν τέλει και την άποψη της). Άννα Κομνηνή (έλαβε την ανώτατη παιδεία, ήξερε πολύ καλά τα έργα του Αριστοτέλη και άλλων ιστορικών συγγραφέων της αρχαιότητας, αν την θεωρούσαν κατώτερη ή ανάξια γιατί να μπουν στο κόπο να την σπουδάσουν; Και υπήρξε και πολιτικά δραστήρια. Το ίδιο και η Ειρήνη η Αθηναία και πολλές άλλες. Όλα αυτά στο κατα τα άλλα οπισθοδρομικο, σκοταδιστικό "μεσαιωνικό" και υποτίθεται άνευ αξίας λόγου, Βυζάντιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Quidam Graecus την 09 Ιαν 2020, 11:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Per duodena regit mundi Sol aureus astra.
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Γιατί να εξισώσουμε οποιαδήποτε κρατική ιδεολογία της νεότερης εποχής με τη θρησκεία του Μεσαίωνα?Quidam Graecus έγραψε:Σήμερα ή τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν άτομα που βασανίστηκαν ή που εξαθλιώθηκαν επειδή δεν ασπάζονταν την κρατική ιδεολογία του ενός ή του άλλου κράτους; Αυτό αποτελεί κάποια πρόοδο δηλαδή;
Ναι αλλά σήμερα μπορώ και να ασπαστώ δημόσια αυτά που γράφει ένα μη χριστιανικό βιβλίο. Τότε δεν μπορούσες χωρίς να κινδυνεύεις με αυστηρές ποινές. Αυτή είναι η βασική διαφορά.Quidam Graecus έγραψε:Και το μεσαίωνα διαβάζανε βιβλία μη χριστιανών συγγραφέων ακόμα και αιρετικών συγγραφέων. Και ναι δεν τους αποκεφάλισαν επειδή τα διάβασαν. Και δεν είναι όλες οι μεσαιωνικές κοινωνίες το ίδιο.
Κατά τ' άλλα έχεις δίκιο ότι δεν είναι όλες οι μεσαιωνικές κοινωνίες το ίδιο. Το ότι θα έπρεπε να λάβουμε ως πρότυπο θρησκευτικής ελευθερίας την αυτοκρατορία των...αιμοσταγών Μογγόλων και όχι την Ευρώπη είναι μια από τις εκπλήξεις του ύστερου Μεσαίωνα που με είχε εντυπωσιάσει.

https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_ ... gol_Empire
1) Για το μεσαίωνα είναι το νήμα και
2) Πώς μετράς την ισοτιμία μεταξύ ας πούμε ευρώ και μνας ή δολαρίου και ρωμαικού νομίσματος; Παίρνεις το πόσο κόστιζε ένα κιλό ξύλα τότε με το πόσο κοστίζει τώρα;
1) Εσυ ανεφερες οτι σημερα ζει το 71% του παγκοσμιου πληθυσμου με κατω απο 10 δολλαρια την ημερα. Αυτο ειναι ασχετο με τον μεσαιωνα προφανως, και εγω σου απαντησα πανω σε αυτο.
2) οχι, παιρνεις το συνολο των αξιων καθε εποχης/περιοχης και κανεις αντιστοιχιση, βγαζεις μεσους ορους κλπ.
Επειδή προφανώς έχασες τη συνέχεια του νήματος:axilmar έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 10:271) Εσυ ανεφερες οτι σημερα ζει το 71% του παγκοσμιου πληθυσμου με κατω απο 10 δολλαρια την ημερα. Αυτο ειναι ασχετο με τον μεσαιωνα προφανως, και εγω σου απαντησα πανω σε αυτο.
όταν κάποιος που έγραψε ότι ο Μεσαίωνας ήταν σκοτεινή εποχή, του ζήτησα να μου πει αν η σύγχρονη εποχή είναι ...φωτεινή, ρωτώντας τον πώς γίνεται σε μία ...φωτεινή εποχή τα 4/5 των ανθρώπων να λιμοκτονούν. Τότε μπήκες στη συζήτηση και την διέκοψες παράγοντας περίεργες ασυνέχειες που ούτε ο ίδιος αντιλαμβάνεσαι.
2) οχι, παιρνεις το συνολο των αξιων καθε εποχης/περιοχης και κανεις αντιστοιχιση, βγαζεις μεσους ορους κλπ.

Θα ήθελα να δω ανάλυση ισοτιμίας μνας-δολαρίου

Πραγματικά όμως!
Δεν βλεπω καμμια ασυνεχεια. Απλα ανεφερες κατι απο την σημερινη εποχη ως αρνητικο και εγω σου υπεδειξα οτι ειναι θετικη εξελιξη στην πραγματικοτητα.stavmanr έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 11:05Επειδή προφανώς έχασες τη συνέχεια του νήματος:
όταν κάποιος που έγραψε ότι ο Μεσαίωνας ήταν σκοτεινή εποχή, του ζήτησα να μου πει αν η σύγχρονη εποχή είναι ...φωτεινή, ρωτώντας τον πώς γίνεται σε μία ...φωτεινή εποχή τα 4/5 των ανθρώπων να λιμοκτονούν. Τότε μπήκες στη συζήτηση και την διέκοψες παράγοντας περίεργες ασυνέχειες που ούτε ο ίδιος αντιλαμβάνεσαι.
Καλα εγω δεν ειπα τιποτα για ισοτιμια, εσυ το λες αυτο. Και το λες γιατι ξερεις οτι ισοτιμια τετοια με σημερινα κριτηρια δεν παιζει, δεν υπαρχουν τετοια στοιχεια. Βαζεις δλδ απιαστα κριτηρια...σαν τους φλατ ερθερς που ζητουν αποδειξη πως το νερο μπορει να μεινει στην επιφανεια μιας σφαιρας.
Ξερεις ομως πολυ καλα οτι μπορει κανεις να βρει το επιπεδο ζωης του μεσου ανθρωπου στον μεσαιωνα, και εχουνε γινει πολλες μελετες πανω σε αυτο. Ξερουμε πολυ καλα πως ζουσανε στον μεσαιωνα και βεβαια οτι ζουσανε σχεδον χωρις χρηματα στην πλειοψηφια του κοσμου.
Κρίνοντας οικονομικές ισοτιμίες μεσαιωνικών αξιών και σύγχρονων;axilmar έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 11:17Δεν βλεπω καμμια ασυνεχεια. Απλα ανεφερες κατι απο την σημερινη εποχη ως αρνητικο και εγω σου υπεδειξα οτι ειναι θετικη εξελιξη στην πραγματικοτητα.stavmanr έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 11:05Επειδή προφανώς έχασες τη συνέχεια του νήματος:

Ή βασιζόμενος στο προαίσθημά σου για το πώς ζούσαν οι άνθρωποι τότε;
Καλα εγω δεν ειπα τιποτα για ισοτιμια, εσυ το λες αυτο. Και το λες γιατι ξερεις οτι ισοτιμια τετοια με σημερινα κριτηρια δεν παιζει, δεν υπαρχουν τετοια στοιχεια. Βαζεις δλδ απιαστα κριτηρια...σαν τους φλατ ερθερς που ζητουν αποδειξη πως το νερο μπορει να μεινει στην επιφανεια μιας σφαιρας.

Σήμερα ζουν με χρήματα;Ξερεις ομως πολυ καλα οτι μπορει κανεις να βρει το επιπεδο ζωης του μεσου ανθρωπου στον μεσαιωνα, και εχουνε γινει πολλες μελετες πανω σε αυτο. Ξερουμε πολυ καλα πως ζουσανε στον μεσαιωνα και βεβαια οτι ζουσανε σχεδον χωρις χρηματα στην πλειοψηφια του κοσμου.
Αντιλαμβάνεσαι ότι γράφεις σε ένα φόρουμ ανθρώπων (ελλήνων) που χρωστούν ισόβια σε Εφορία και Τράπεζες;
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Αν ζούσαν χωρίς χρήματα πως επιβίωνε όλος αυτός ο πληθυσμός;
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Δεν επιβίωνε απλά. Έφτιαξε τα πρώτα πανεπιστήμια. Αλλά χωρίς χρήματα. Κάτι σαν τις πυραμίδες του Φαραώ.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 11:29Αν ζούσαν χωρίς χρήματα πως επιβίωνε όλος αυτός ο πληθυσμός;
- Quidam Graecus
- Phorum.gr user: Quidam Graecus
Η κρατική θρησκεία ήταν ένας απο τους πυλώνες της κρατικής εξουσίας, όπως αργότερα ήταν οι ιδεολογίες. Όποιος παρέκκλινε ήταν σαν να αμφισβητούσε τα θεμέλια του ίδιου του κράτους. Σήμερα μπορείς να πεις την αποψή σου δημόσια, ενδεχομένως χωρίς κάποια επίπτωση, αλλά να σου θυμίσω τον όρο λογοκρισία, μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο πχ την εποχή του ψυχρού πολέμου και στις δυο αντιμαχόμενες πλευρές.Jimmy81 έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 05:24Γιατί να εξισώσουμε οποιαδήποτε κρατική ιδεολογία της νεότερης εποχής με τη θρησκεία του Μεσαίωνα?Quidam Graecus έγραψε:Σήμερα ή τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν άτομα που βασανίστηκαν ή που εξαθλιώθηκαν επειδή δεν ασπάζονταν την κρατική ιδεολογία του ενός ή του άλλου κράτους; Αυτό αποτελεί κάποια πρόοδο δηλαδή;Ναι αλλά σήμερα μπορώ και να ασπαστώ δημόσια αυτά που γράφει ένα μη χριστιανικό βιβλίο. Τότε δεν μπορούσες χωρίς να κινδυνεύεις με αυστηρές ποινές. Αυτή είναι η βασική διαφορά.Quidam Graecus έγραψε:Και το μεσαίωνα διαβάζανε βιβλία μη χριστιανών συγγραφέων ακόμα και αιρετικών συγγραφέων. Και ναι δεν τους αποκεφάλισαν επειδή τα διάβασαν. Και δεν είναι όλες οι μεσαιωνικές κοινωνίες το ίδιο.
Κατά τ' άλλα έχεις δίκιο ότι δεν είναι όλες οι μεσαιωνικές κοινωνίες το ίδιο. Το ότι θα έπρεπε να λάβουμε ως πρότυπο θρησκευτικής ελευθερίας την αυτοκρατορία των...αιμοσταγών Μογγόλων και όχι την Ευρώπη είναι μια από τις εκπλήξεις του ύστερου Μεσαίωνα που με είχε εντυπωσιάσει.
https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_ ... gol_Empire
Επίσης στην μεσαιωνική Κων/πολη υπήρχε τζαμί και μάλιστα και κάποιοι μουσουλμάνοι που έγιναν κρατικοι αξιωματούχοι.
Per duodena regit mundi Sol aureus astra.
Αγαπουλα,οταν τρολαρεις τουλαχιστον τρολαρε εξυπνα και οχι ηλιθια.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑08 Ιαν 2020, 22:46Παίρνεις το μέρος της Εσθήρ σε δημόσια διαμάχη άντρα vs. γυναίκα
Αυτό είναι όλο, η λεονιά που κάμνεις
Τι παει να πει δημοσια διαμαχη αντρα και γυναικας;Αυτο απο μονο του ειναι ΣΕΞΙΣΜΟΣ.
Εδω γραφουμε αποψεις.Οταν εγω υποστηριζω μια αποψη και συμφωνω με αλλον χρηστη,απλα συμφωνω με την αποψη του ταδε χρηστη.Ειτε ειναι αντρας ειτε γυναικα ..Δεν συμφωνω με την αποψη των αντρων η των γυναικων.Δεν κοιταζω το φυλο αυτου που το γραφει για να μου ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ Η ΟΧΙ.
Το αντιθετο ειναι απλα σεξισμος.
Σεξισμος ξεκαθαρα ομως και ειναι ηλιθιο αυτο.
Τωρα μπορεις να συνεχισεις το τρολαρισμα.

- Γενιά της Αμαρτίας
Δεν τρολάρω λέω αλήθειες καλή μου ΕσθήρΕσθήρ έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 13:56Αγαπουλα,οταν τρολαρεις τουλαχιστον τρολαρε εξυπνα και οχι ηλιθια.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑08 Ιαν 2020, 22:46Παίρνεις το μέρος της Εσθήρ σε δημόσια διαμάχη άντρα vs. γυναίκα
Τι παει να πει δημοσια διαμαχη αντρα και γυναικας;Αυτο απο μονο του ειναι ΣΕΞΙΣΜΟΣ.
Εδω γραφουμε αποψεις.Οταν εγω υποστηριζω μια αποψη και συμφωνω με αλλον χρηστη,απλα συμφωνω με την αποψη του ταδε χρηστη.Ειτε ειναι αντρας ειτε γυναικα ..Δεν συμφωνω με την αποψη των αντρων η των γυναικων.Δεν κοιταζω το φυλο αυτου που το γραφει για να μου ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ Η ΟΧΙ.
Απλά ο άντρας ο ιστορικός ο γνώστης έχει για κολατσιό μια γυναίκα (όχι προσωπικά εσένα) σε ένα νήμα βυζαντινολογίας
Απλα μαμακιζεσαι μενιο μου.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 13:59Δεν τρολάρω λέω αλήθειες καλή μου ΕσθήρΕσθήρ έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 13:56Αγαπουλα,οταν τρολαρεις τουλαχιστον τρολαρε εξυπνα και οχι ηλιθια.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑08 Ιαν 2020, 22:46
Παίρνεις το μέρος της Εσθήρ σε δημόσια διαμάχη άντρα vs. γυναίκα
Απλά ο άντρας ο ιστορικός ο γνώστης έχει για κολατσιό μια γυναίκα (όχι προσωπικά εσένα) σε ένα νήμα βυζαντινολογίας
Αιωνες τωρα.

- Γενιά της Αμαρτίας
Δε με λένε μένιο κυρία μου
Απλά βρες μου μία γυναίκα που να έχει ιστορικές γνώσεις στο πχώρουμ
Απλά βρες μου μία γυναίκα που να έχει ιστορικές γνώσεις στο πχώρουμ
Το 'ζουν με χρηματα' δεν εχει να κανει με το 'εχουνε λεφτα'. Εννοω το συστημα συναλλαγων. Στον μεσαιωνα υπηρχαν χρηματα, αλλα και μεγαλη ανταλλακτικη οικονομια.stavmanr έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 11:26Κρίνοντας οικονομικές ισοτιμίες μεσαιωνικών αξιών και σύγχρονων;axilmar έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 11:17Δεν βλεπω καμμια ασυνεχεια. Απλα ανεφερες κατι απο την σημερινη εποχη ως αρνητικο και εγω σου υπεδειξα οτι ειναι θετικη εξελιξη στην πραγματικοτητα.stavmanr έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 11:05Επειδή προφανώς έχασες τη συνέχεια του νήματος:
Ή βασιζόμενος στο προαίσθημά σου για το πώς ζούσαν οι άνθρωποι τότε;Καλα εγω δεν ειπα τιποτα για ισοτιμια, εσυ το λες αυτο. Και το λες γιατι ξερεις οτι ισοτιμια τετοια με σημερινα κριτηρια δεν παιζει, δεν υπαρχουν τετοια στοιχεια. Βαζεις δλδ απιαστα κριτηρια...σαν τους φλατ ερθερς που ζητουν αποδειξη πως το νερο μπορει να μεινει στην επιφανεια μιας σφαιρας.Σήμερα ζουν με χρήματα;Ξερεις ομως πολυ καλα οτι μπορει κανεις να βρει το επιπεδο ζωης του μεσου ανθρωπου στον μεσαιωνα, και εχουνε γινει πολλες μελετες πανω σε αυτο. Ξερουμε πολυ καλα πως ζουσανε στον μεσαιωνα και βεβαια οτι ζουσανε σχεδον χωρις χρηματα στην πλειοψηφια του κοσμου.
Αντιλαμβάνεσαι ότι γράφεις σε ένα φόρουμ ανθρώπων (ελλήνων) που χρωστούν ισόβια σε Εφορία και Τράπεζες;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι η εποχή των Ιχθύων η εποχή του Τυφώνα ; Η Ελληνική μυθολογία ως προφητεία !
από tanipteros » 27 Δεκ 2024, 06:15 » σε Θρησκειολογία - 3 Απαντήσεις
- 325 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
27 Δεκ 2024, 16:52
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 1348 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Airman68
25 Μαρ 2024, 15:54