Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων
Από ότι έχω καταλάβει τα καφέ έχουν μεγάλη πτώση στην πελατεία, ίσως και τα εστιατόρια. Στα νυχτερινά μαγαζιά μετά τις 1 η απαγόρευση καταργείται και καπνίζουν κανονικά, εκεί είναι πάνω κάτω στα ίδια.
Αν κάνουμε και τα ναρκωτικά νόμιμα θα ανέβει ο τζίρος, αφού θα μπορούν τα "πρεζάκια" να πίνουν τον καφέ τους χτυπώντας μία ενεσούλα, χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν σε σκοτεινά παρατημένα σπίτια για να το κάνουν.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Επειδή νιώθω να υποβόσκει μια ανησυχία να σημειώσουμε εδώ ότι πίνοντας φραπέδες και τρώγοντας μπριζολίδια δε βελτιώνεται η οικονομία. Αν του περισσέψουν του άλλου λεφτά από σφηνάκια που δεν ήπιε θα τα φάει αύριο κάπου αλλού, μην ανησυχείτε.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

- hellegennes
Δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα και σωστά δεν το έχουν, γιατί την ευθύνη την φέρει ο καταστηματάρχης. Ειδάλλως το κάθε κατάστημα θα έλεγε «δεν φταίω εγώ γι' αυτήν την παράβαση, φταίει κάποιος πελάτης μου».stavmanr έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 11:44Άποψή μου είναι ότι οι καταστηματάρχες που δέχονται πρόστιμα θα πρέπει να καταγγέλουν τους παραβάτες που τα προκάλεσαν για υπονόμευση του καταστήματος/ασφάλειας/υγείας, οικονομική ζημία και πιθανά διαφεύγοντα κέρδη.hellegennes έγραψε: ↑08 Ιαν 2020, 22:43Και να σημειωθεί ότι οι παραβάσεις που βεβαίωσαν δεν ήταν για άτομα που κάπνιζαν αλλά για ελλιπή σήμανση του καταστήματος ή επειδή είδαν τασάκια σε εσωτερικό χώρο.
Ας πούμε, από άποψη ηθικής ευθύνης, φταίει ο μαλάκας που θα πάρει ένα πράγμα ψυγείου από το σούπερ μάρκετ και θα το φέρει δυο γύρες στο κατάστημα πριν αποφασίσει να το παρατήσει σε ένα άσχετο ράφι, αν το πράγμα αυτό όταν επιστρέψει στο ψυγείο έχει ήδη αλλοιωθεί, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί αυτός που τελικά θα το αγοράσει. Νομικά όμως την ευθύνη θα φέρει το ΣΜ, γιατί θα πρέπει με κάθε μέσο να προσπαθεί να διατηρήσει τα προϊόντα σε καλή κατάσταση, έστω κι αν αυτό σημαίνει να αστυνομεύει συνέχεια το κατάστημα για τέτοιες μαλακίες.
Τυπικά το κατάστημα διατηρεί το δικαίωμα να πετάξει έξω από το κατάστημα το άτομο που θα κάνει τέτοια ζημιά ή να κάνει μήνυση (δεν μπορεί να απαιτήσει πληρωμή επί τόπου για το αλλοιωμένο τρόφιμο). Στην καλύτερη μπορεί να ζητήσει ευγενικά από τον πελάτη να πληρώσει το αντικείμενο, αλλά καλή τύχη να καταφέρεις τέτοιο πράγμα από μαλάκα που σκέφτεται ότι «στ' αρχίδια μου, θα το αφήσω σε όποιο ράφι να 'ναι».
Το ίδιο ισχύει και αν κάποιος ρίξει κατά λάθος υγρό στο πάτωμα και ο επόμενος γλιστρήσει. Το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να επιτηρεί τους χώρους του και να τους διατηρεί καθαρούς, δεν γίνεται να μετακυλίει την ευθύνη σε τρίτους γιατί χάνεται η έννοια της ασφάλειας που οφείλει να αισθάνεται ο καταναλωτής. Εμένα δεν με ενδιαφέρει σαν πελάτη σε ποιον οφείλεται το πρόβλημα, με ενδιαφέρει να αισθάνομαι ασφαλής και την ευθύνη γι' αυτό την έχει το κατάστημα.
Ε, το ίδιο και με το κάπνισμα. Εμένα με ενδιαφέρει ο χώρος να είναι ελεύθερος από καπνό, δεν είναι δική μου δουλειά να τσακωθώ με τους θαμώνες. Το κατάστημα πρέπει να φροντίζει για την τήρηση του νόμου και της τάξης.
Φυσικά έχουν το δικαίωμα να κάνουν μήνυση στον ίδιο τον παραβάτη για διαφυγόντα κέρδη και πρόστιμο εξαιτίας του, αν και καλή τύχη να αποδείξουν στο δικαστήριο ότι η παράβαση έγινε χωρίς να το αντιληφθεί κανείς στο κατάστημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Οι καπνιστές ξαφνικά άρχισαν να ανησυχούν για την ύπαρξη του κλάδου της εστίασης. Παραδέχονται -μετά από αρκετή συζήτηση- ότι τα λεφτά τους θα ενισχύσουν κάποιον άλλον κλάδο της οικονομίας αλλά ανησυχούν για τις δουλειές στον τομέα της εστίασης συγκεκριμένα, για κάποιον λόγο, που όλοι πιστεύουμε ότι δεν έχει καμμιά σχέση με το πάθος τους αλλά αποτελεί ειλικρινές ενδιαφέρον για αυτόν τον συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας. Συμπτωματικά.Chilloutbuddy έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 11:59Επειδή νιώθω να υποβόσκει μια ανησυχία να σημειώσουμε εδώ ότι πίνοντας φραπέδες και τρώγοντας μπριζολίδια δε βελτιώνεται η οικονομία. Αν του περισσέψουν του άλλου λεφτά από σφηνάκια που δεν ήπιε θα τα φάει αύριο κάπου αλλού, μην ανησυχείτε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Βέβαια, αυτό θα μπορούσε να γίνεται και νόμιμα, αλλά...
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
E, ας ειναι και κανενανς λαικος, πηξαμε στους μεγαλοαστους εδω μεσα....

"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Ρε παιδιά, είμαι σε οινοκατάνυξη με παρέα, πάει η συζήτηση στον μεγάλο έρωτα, τη θυμάμαι, μετανιώνω, αναρωτιέμαι, ααααχχχ! Τι θα κάνω τότε; Δε θα καπνίσω ή θα πω "μια στιγμή έχω κι εγώ να πω κάτι, περιμένετε να βγω να πιω δυο ψιλές κι επιστρέφω".
Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν περιμένω να με αντιληφθούν οι μη καπνιστές, οπότε ας το θεωρήσουν θέσφατο: Για έναν καπνιστή είναι απείρως καλύτερα τα σπίτια κι οι λέσχες από τα μαγαζιά που δεν μπορεί να καπνίσει.
Ας κολλήσουν στο επιχείρημα "βλάπτετε την υγεία μας". Είναι έτσι κι αλλιώς δυνατό και δεν έχουν τις απαιτούμενες εμπειρίες για να έχουν άποψη για οτιδήποτε άλλο αφορά στο κάπνισμα.
Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν περιμένω να με αντιληφθούν οι μη καπνιστές, οπότε ας το θεωρήσουν θέσφατο: Για έναν καπνιστή είναι απείρως καλύτερα τα σπίτια κι οι λέσχες από τα μαγαζιά που δεν μπορεί να καπνίσει.
Ας κολλήσουν στο επιχείρημα "βλάπτετε την υγεία μας". Είναι έτσι κι αλλιώς δυνατό και δεν έχουν τις απαιτούμενες εμπειρίες για να έχουν άποψη για οτιδήποτε άλλο αφορά στο κάπνισμα.
- hellegennes
Δεν θα καπνίσεις. Δεν ξέρω γιατί οι καπνιστές θεωρείτε φυσιολογικό πράγμα το να πρέπει να καταφύγετε σε μια πατερίτσα όταν αγχώνεστε, περνάτε πίκρα, θυμάστε πράγματα και γενικά δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας.
Δηλαδή τι ρόλο παίζει η τζούρα που θα πάρεις εκείνην την στιγμή για να αφηγηθείς την ιστορία σου; Σου τονώνει την μνήμη; Σου δίνει κουράγιο; Σε ξεθλίβει; Πιες μια τζούρα νερό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Το καραμπαμπιλίκι καλά κρατεί, πάντως.
Ο αντιπεριφερειάρχης Θράκης ζητάει να επιτρέπεται το κάπνισμα εντός λόγω "κακού χειμώνα στα μέρη του και ο κόσμος έξω κρυώνει", σε λίγους μήνες θα βγει και ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης να ζητήσει να επιτρέπεται το κάπνισμα εντός με το κλιματιστικό γιατί "κακό καλοκαίρι στα μέρη του και ο κόσμος έξω σκάει", κι ούτω καθεξής...Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ανατ.Μακεδονίας-Θράκης για αντικαπνιστικό: «Ο κόσμος κρυώνει»
Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Βενετίδης ζητάει να καπνίζουν στην βόρεια Ελλάδα επειδή έχει δεχθεί παράπονα και παραθέτει τα επιχειρήματά του.
Να υπάρξει από την κυβέρνηση ειδική ρύθμιση στον αντικαπνιστικό νόμο για τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ζητάει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Βενετίδης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Evros-news.gr, το ζητάει αυτό επειδή δέχθηκε παράπονα τόσο από καταστηματάρχες όσο και από τον απλό κόσμο.
Μάλιστα δικαιολογεί τον κόσμο που κάνει παράπονα, αναφέροντας πως οι καπνιστές δεν μπορούν να βγαίνουν έξω στο κρύο για να καπνίσουν, αφού στην περιοχή την δική τους ο χειμώνας είναι βαρύς και η θερμοκρασία πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με τη νότια Ελλάδα.
Παράλληλα τονίζει πως πολύς κόσμος επιλέγει να μείνει στο σπίτι και να παραγγέλνει delivery τον καφέ του, γιατί απλά δεν μπορεί -επειδή είναι καπνιστής- να πάει για το καφεδάκι του με παρέα.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στο Evros-news.gr, έχει γίνει αποδέκτης επισημάνσεων αλλά και έντονων παραπόνων όχι μόνο από καταστηματάρχες, αλλά και από τον απλό κόσμο, τους ανθρώπους οι οποίοι καπνίζουν και δεν μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, γιατί είναι υποχρεωμένοι να κάθονται σε συνθήκες έντονου κρύου. Αντιμετωπίζουν πρόβλημα τόσο στον Έβρο όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της Βόρειας Ελλάδας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τον χειμώνα.
Ο κ.Βενετίδης τονίζει ότι οι κατασκευές που προβλέπονται στο νομό για τους καπνίζοντες, με τους ειδικούς χώρους των καφέ ή των καταστημάτων εστίασης, προϋποθέτουν την ύπαρξη δύο ανοιγμάτων αριστερά και δεξιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά ο κόσμος να κάθεται στον αέρα και στο έντονο κρύο στη Βόρεια Ελλάδα.
«Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο στις περιοχές μας, γιατί ο χειμώνας είναι βαρύς. Κάτι που δεν ισχύει στη νότια Ελλάδα, αφού εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα όσον αφορά τις θερμοκρασίες και θα πρέπει η Κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ώστε υπάρξει μία ειδική ρύθμιση για τις περιοχές μας. Γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα τόσο για τον κόσμο που θέλει να βγει έξω και να πάει να πιει τον καφέ του ή να φάει, όσο και για τους καταστηματάρχες».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας τονίζει μάλιστα πως πολύς κόσμος επιλέγει να μείνει στο σπίτι και να παραγγέλνει delivery τον καφέ του, γιατί απλά δεν μπορεί επειδή είναι καπνιστής να πάει για το καφεδάκι του με παρέα. Κι αυτό γιατί με τις νέες νομοθετικές προβλέψεις που υπάρχουν θα πρέπει όλοι να κάθονται σε μια κατασκευή που δεν συγκρατεί τίποτε από τον αέρα και το κρύο, έτσι όπως προβλέπεται από το νόμο να είναι κατασκευασμένη.
http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/ar ... RXTLmt04OA
hellegennes έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 18:39Δεν θα καπνίσεις. Δεν ξέρω γιατί οι καπνιστές θεωρείτε φυσιολογικό πράγμα το να πρέπει να καταφύγετε σε μια πατερίτσα όταν αγχώνεστε, περνάτε πίκρα, θυμάστε πράγματα και γενικά δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας.
Δηλαδή τι ρόλο παίζει η τζούρα που θα πάρεις εκείνην την στιγμή για να αφηγηθείς την ιστορία σου; Σου τονώνει την μνήμη; Σου δίνει κουράγιο; Σε ξεθλίβει; Πιες μια τζούρα νερό.
I rest my case , δεν παίζεται ο αφιλότιμος

Αύριο θα έχουμε μάζωξη στο θκο μου το σπίτι ( Στύγαινα και τέκνα θα λείπουν Θεσσαλονίκη) 

Το ίδιο λέμε. Δε ξέρεις. Αφού δε ξέρεις πες "δε ξέρω, δε με νοιάζει" μη λες "όλοι οι καπνιστές λένε μαλακίες, το ίδιο είναι να καπνίζουν μέσα κι έξω".hellegennes έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 18:39Δεν θα καπνίσεις. Δεν ξέρω γιατί οι καπνιστές θεωρείτε φυσιολογικό πράγμα το να πρέπει να καταφύγετε σε μια πατερίτσα όταν αγχώνεστε, περνάτε πίκρα, θυμάστε πράγματα και γενικά δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
όλα πατερίτσες είναι, ένας φίλος, τα ψώνια, τα φαγί, το γαμήσι και ναι και το τσιγάρο.hellegennes έγραψε: ↑09 Ιαν 2020, 18:39Δεν θα καπνίσεις. Δεν ξέρω γιατί οι καπνιστές θεωρείτε φυσιολογικό πράγμα το να πρέπει να καταφύγετε σε μια πατερίτσα όταν αγχώνεστε, περνάτε πίκρα, θυμάστε πράγματα και γενικά δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας.
Υπόψιν μιλώ ως 11 μηνων καθαρός.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 82 Απαντήσεις
- 1241 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από panos291
13 Ιαν 2025, 16:12
-
- 4 Απαντήσεις
- 266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από runner
31 Μαρ 2024, 12:33
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί οι υπάλληλοι των μεγάλων καταστημάτων λένε "έχω" αντί για "έχουμε";
από Εκτωρ » 17 Μάιος 2023, 18:20 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 0 Απαντήσεις
- 215 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
17 Μάιος 2023, 18:20
-