O Παττακος σε ξεβρακωσε κρυφοκομμουνι

Ρε παιδία πατήστε κάποιος το καζανάκι pls...Golden Age έγραψε: ↑05 Ιουν 2018, 10:37Άραγε στις κομμουνιστικές χώρες τί αντιμετώπιση είχαν όλοι αυτοί; Ή εκεί "επιβαλλόταν" να τους διώκουν γιατί "έτσι εξασφαλιζόντουσαν τα εργασιακά δικαιώματα παγκοσμίως";blackpaint έγραψε: ↑04 Ιουν 2018, 22:56Μαλλιαδες γεγιεδες και ροκαδες την ιδια αντιμετωπιση ειχαν απο τους μπατσους παντου στα 60ς και στα 70ς, ξυλο, καταστολη και λογοκρισια, δεν πρωτοτυπησε η χουντα. Η ποπ κουλτουρα και η beat μουσικη ηταν εννοια ανατρεπτικη τοτε, δεν ηταν συνωνυμο της καταναλωτικης κουλτουρας οπως σημερα. Ο Φρανκο πχ, ειχε απαγορευσει τους δισκους των Μπιτς Μπους, των Βελβετ Αντεργκραουντ και της Τζοαν Μπαεζ, ακομα και το Ιματζιν του Τζον Λεννον επειδη ηταν εναντια στον πολεμο του Βιετναμ! Γενικα οι πολιτιστικοι θεωρητικοι διαφορων πολιτικών xωρων διεκριναν την ανατρεπτικη ποιοτητα της beat μουσικης που θεωρηθηκε ιδεολογικο οχημα για εναν αφηρημενο κομμουνιστικο εγκαλιταρισμο. Εκείνοι που εiδαν ως απειλη την beat/pop μουσική ηταν περιπου οι ιδιοι που ειχαν αντιμετωπισει ετσι την τζαζ στη δεκαετια του 50 επειδη μετεφερε δημοκρατικα και αντιρατσιστικα μηνυματα υπερ μιας κοινωνίας των πολιτών, ο εφιαλτης δηλαδη του δεξιου της εποχης, επειδη race mixing is communism, reefer madness κλπ.
Το ιμάτζιν ήταν ένα προπαγανδιστικό τραγούδι. Ήταν ένα όπλο με το οποίο πυροβολούσε η KGB τους λαούς των αντιπάλους της. Ήθελε να το ακούνε...αλλά όχι στο Ανατολικό Μπλοκ.Ήταν μια σαβούρα την οποία την προόριζε για να κάψει μυαλά.
Γράφτηκε κι εκτελούνταν στα πλαίσια ενός τέτοιου πλάνου:
Ο Φράνκο προτάτευε τους Ισπανούς, γιατί νοιαζόταν για τους Ισπανούς.
Το θέμα με τα τζινς ίσχυε σε 2 Γυμνάσια στην περιοχή μου. Δεν ξέρω πώς γίνεται να μην ίσχυε αλλού.wooded glade έγραψε: ↑06 Ιουν 2018, 18:14Περίεργο με το μπλου τζιν.Nandros έγραψε: ↑06 Ιουν 2018, 17:54Κάθε βδομάδα ο Γυμνασιάρχης έκανε έφοδο στις τάξεις και κοιτούσε τα μαλλιά μας. Όπου είχε αμφιβολία τα τραβούσε κιόλας και μας έστελνε για κούρεμα, σχεδόν στρατιωτικό.
Η βλακεία είχε ξεπεράσει τα όρια. Υπήρχε εγκύκλιος που απαγόρευε τα μπλου-τζίν. Ένας συμμαθητής λόγω πολιομυελίτιδας, φορούσε κηδεμόνα. Κανένα κλασικό πανταλόνι δεν άντεχε τέτοια χρήση και τότε τα ρούχα δεν ήταν και φτηνά.
Αναγκαστικά φορούσε τζιν και το απαγόρευσαν, με την δικαιολογία ότι δεν κάνουν διακρίσεις.
Όταν δια βοής ΟΛΟΙ οι μαθητές στήριξαν το παιδί οι μαλάκες επέμειναν στην εγκύκλιο!
.
Ο άλλος γυμνασιάρχης που είχαμε -επί χούντας κι αυτός- το επέτρεπε και μάλιστα έψαχνε να βρει ποιοί φορούσαν μπλου τζιν για να τους βάλει να κάνουν αγγαρείες στον κήπο.
Το μαλλί όμως το κυνήγαγαν όλοι και όταν λέμε μαλλί εννοούμε λίγο στο σβέρκο και λίγο μπροστά, όχι μαλλί !
Πάντως από πλευράς αστυνομίας όλα αυτά τα έκτροπα ήταν αλήθεια μεν αλλά μέχρι τα τέλη του 68 τα έκαναν, όχι μετά.
Ήταν παλιό με τα μπλου τζιν. Από το 1958.Nandros έγραψε: ↑06 Ιουν 2018, 18:24Το θέμα με τα τζινς ίσχυε σε 2 Γυμνάσια στην περιοχή μου. Δεν ξέρω πώς γίνεται να μην ίσχυε αλλού.wooded glade έγραψε: ↑06 Ιουν 2018, 18:14Περίεργο με το μπλου τζιν.Nandros έγραψε: ↑06 Ιουν 2018, 17:54Κάθε βδομάδα ο Γυμνασιάρχης έκανε έφοδο στις τάξεις και κοιτούσε τα μαλλιά μας. Όπου είχε αμφιβολία τα τραβούσε κιόλας και μας έστελνε για κούρεμα, σχεδόν στρατιωτικό.
Η βλακεία είχε ξεπεράσει τα όρια. Υπήρχε εγκύκλιος που απαγόρευε τα μπλου-τζίν. Ένας συμμαθητής λόγω πολιομυελίτιδας, φορούσε κηδεμόνα. Κανένα κλασικό πανταλόνι δεν άντεχε τέτοια χρήση και τότε τα ρούχα δεν ήταν και φτηνά.
Αναγκαστικά φορούσε τζιν και το απαγόρευσαν, με την δικαιολογία ότι δεν κάνουν διακρίσεις.
Όταν δια βοής ΟΛΟΙ οι μαθητές στήριξαν το παιδί οι μαλάκες επέμειναν στην εγκύκλιο!
.
Ο άλλος γυμνασιάρχης που είχαμε -επί χούντας κι αυτός- το επέτρεπε και μάλιστα έψαχνε να βρει ποιοί φορούσαν μπλου τζιν για να τους βάλει να κάνουν αγγαρείες στον κήπο.
Το μαλλί όμως το κυνήγαγαν όλοι και όταν λέμε μαλλί εννοούμε λίγο στο σβέρκο και λίγο μπροστά, όχι μαλλί !
Πάντως από πλευράς αστυνομίας όλα αυτά τα έκτροπα ήταν αλήθεια μεν αλλά μέχρι τα τέλη του 68 τα έκαναν, όχι μετά.
Τα έκτροπα όντως γρήγορα σταμάτησαν επειδή οι χουνταίοι κατάλαβαν ότι χάνουν τις εντυπώσεις με τέτοιες μαλακίες.
Αλλά στις αρχές, ο κάθε ψωραλέος κομπλεξικός την είδε εξουσία και ποιος/πού να διαμαρτυρηθεί;
.
Εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες.Golden Age έγραψε: ↑07 Ιουν 2018, 03:28
Εμείς πάλι επι Μεταπολίτευσης, είχαμε για κάποια χρόνια στο δημοτικό έναν ΠΑΣΟΚοδιευθυντή που...μας απαγόρευε στα διαλείματα να κάνουμε βόλτες απο τα αριστερά προς τα δεξιά. Ειδικά στο πίσω μέρος του σοχλείου που ήταν πιο στενό, ερχόταν και κυνηγούσε όσους μαθητές κυκλοφορούσαν προς τα δεξιά.
Έκανε κι άλλα ωραία. Απαγόρευε στα διαλείμματα στους μαθητές να παίζουν με μπίλιες-"γκαζάκια" (όπως τις έλεγαν στις διαφημίσεις) γιατί "είναι των Αμερικάνων".
Μια άλλη φορά πάλι για κάποιο λόγο μας είχε κλειδώσει στο προαύλιο του σχολείου στο σχόλασμα και δεν άφηνε τους γονείς να πάρουνε τα παιδιά τους, δεν θυμάμαι για ποιο λόγο.
Μεγάλη μορφή, μιλούσε με νjι και λji.
το 67 ήσουνα Δ Γυμνασίου ρε θηρίο;wooded glade έγραψε: ↑07 Ιουν 2018, 12:10Υπήρχε προκατάλα τότε
Εγώ στη Δ' γυμνασίου -ή Α' Λυκείου- πήγα Νέα Σμύρνη σχολείο, ενώ όλες τις άλλες χρονιές ήμουν Πλάκα με τον Ντιλιγκεράκο.
Δύο μέρες πριν τη 16/4, τη μέρα της συναυλίας των Στόουνς, μας επισκέπτεται στη Νέα Σμύρνη ένας Σκωτσέζος (!) επιθεωρητής μέσης εκπαιδεύσεως. Που βρέθηκε και γιατί πήγε στη Νέα Σμύρνη, τις οίδεν.
Μας λέει λοιπόν αυτός "είναι αμαρτία να πάτε στους Ρολλινγκστόουνς και κανένα παιδάκι δεν πρέπει να πάει". Ο γυμνασιάρχης μετέφραζε, εγώ καταλάβαινα κάπως τα Αγγλικά. Μετά είπε να σηκώσει το χέρι του όποιο παιδί έχει σκοπό να πάει και το σήκωσα εγώ - δεν θυμάμαι πάντως να ακολούθησε φασαρία. Μπορεί να μου είπαν "όχι δεν πρέπει να πας".
Αλλά γι αυτόν τον γυμνασιάρχη της Νέας Σμύρνης είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ήταν αριστερός. Ανυπόστατες μάλλον, αλλά είχαν κυκλοφορήσει. Ταυτόχρονα η μία από τις δύο φιλολόγους της τάξεως σχολιάζοντας την απαγόρευση των τραγουδιών του Μίκυ από το ραδιόφωνο (επί κυβερνήσεως Κανελλόπουλου) το είχε χαρακτηρίσει "οπισθοδρομική απόφαση".
Γενικά όμως το κλίμα ήταν πολύ αντιγιεγιέδικο.
καλά τι μπλου τζιν δεν φορου΄σαν στολές τότε στα σχολεία; επί 90ς που πήγαινα εγώ πάντως όλοι φορούσαν μπλου τζιν. ήσουν ο περίεργος αν έβαζες κάτι άλλο, ακόμα και φόρμα γυμναστικής. καλύτερα σχολικές στολές. Για τα μαλλιά μια χαρά μαλούρες να πετάνε σε τρελές γωνίες βλέπω σε βίντεο για το πόλυτεχνείο. Καλώς προσπαθούσαν, με αποτυχημένους τρόπους να κρατήσουν τα χαλινάρια.wooded glade έγραψε: ↑06 Ιουν 2018, 18:32Ήταν παλιό με τα μπλου τζιν. Από το 1958.Nandros έγραψε: ↑06 Ιουν 2018, 18:24Το θέμα με τα τζινς ίσχυε σε 2 Γυμνάσια στην περιοχή μου. Δεν ξέρω πώς γίνεται να μην ίσχυε αλλού.wooded glade έγραψε: ↑06 Ιουν 2018, 18:14Περίεργο με το μπλου τζιν.
Τα έκτροπα όντως γρήγορα σταμάτησαν επειδή οι χουνταίοι κατάλαβαν ότι χάνουν τις εντυπώσεις με τέτοιες μαλακίες.
Αλλά στις αρχές, ο κάθε ψωραλέος κομπλεξικός την είδε εξουσία και ποιος/πού να διαμαρτυρηθεί;
.
Οι στολές για τα αγόρια ήταν πολύ παλιά, πριν το 1950.Dorian έγραψε: ↑07 Ιουν 2018, 19:20καλά τι μπλου τζιν δεν φορου΄σαν στολές τότε στα σχολεία; επί 90ς που πήγαινα εγώ πάντως όλοι φορούσαν μπλου τζιν. ήσουν ο περίεργος αν έβαζες κάτι άλλο, ακόμα και φόρμα γυμναστικής. καλύτερα σχολικές στολές. Για τα μαλλιά μια χαρά μαλούρες να πετάνε σε τρελές γωνίες βλέπω σε βίντεο για το πόλυτεχνείο. Καλώς προσπαθούσαν, με αποτυχημένους τρόπους να κρατήσουν τα χαλινάρια.
O Παπαντρέου κατήργησε τις σχολικές ποδιές, το 82wooded glade έγραψε: ↑07 Ιουν 2018, 19:28Οι στολές για τα αγόρια ήταν πολύ παλιά, πριν το 1950.Dorian έγραψε: ↑07 Ιουν 2018, 19:20καλά τι μπλου τζιν δεν φορου΄σαν στολές τότε στα σχολεία; επί 90ς που πήγαινα εγώ πάντως όλοι φορούσαν μπλου τζιν. ήσουν ο περίεργος αν έβαζες κάτι άλλο, ακόμα και φόρμα γυμναστικής. καλύτερα σχολικές στολές. Για τα μαλλιά μια χαρά μαλούρες να πετάνε σε τρελές γωνίες βλέπω σε βίντεο για το πόλυτεχνείο. Καλώς προσπαθούσαν, με αποτυχημένους τρόπους να κρατήσουν τα χαλινάρια.
Για τα κορίτσια είχε ποδιές και κάτι γκρίζες φούστες στα ιδιωτικά.
Παντού υπήρχαν τζην.Beria έγραψε: ↑08 Ιουν 2018, 14:15O Παπαντρέου κατήργησε τις σχολικές ποδιές, το 82wooded glade έγραψε: ↑07 Ιουν 2018, 19:28Οι στολές για τα αγόρια ήταν πολύ παλιά, πριν το 1950.Dorian έγραψε: ↑07 Ιουν 2018, 19:20καλά τι μπλου τζιν δεν φορου΄σαν στολές τότε στα σχολεία; επί 90ς που πήγαινα εγώ πάντως όλοι φορούσαν μπλου τζιν. ήσουν ο περίεργος αν έβαζες κάτι άλλο, ακόμα και φόρμα γυμναστικής. καλύτερα σχολικές στολές. Για τα μαλλιά μια χαρά μαλούρες να πετάνε σε τρελές γωνίες βλέπω σε βίντεο για το πόλυτεχνείο. Καλώς προσπαθούσαν, με αποτυχημένους τρόπους να κρατήσουν τα χαλινάρια.
Για τα κορίτσια είχε ποδιές και κάτι γκρίζες φούστες στα ιδιωτικά.
Αποβολές για μαλλιά γίνονταν μέχρι το 75
Τζήν δεν έβρισκες εύκολα εκείνη την εποχή
Νάνδρε, να σε ρωτήσω κάτι.