oldjedi έγραψε: ↑20 Ιαν 2020, 13:21
axilmar έγραψε: ↑20 Ιαν 2020, 11:28
oldjedi έγραψε: ↑17 Ιαν 2020, 12:59

Πες μου ΕΝΑ πολιτικο ψεμμα που μου λεει ...

Μονο ενα; θα σου πω πολλα.
* οτι θα μπορουσαμε να εχουμε πρωτογενη παραγωγη.
Σωστο αρκει να το προσπαθησουμε ...
* οτι με την ρωσια ως συμμαχο θα πανε καλυτερα τα πραγματα.
Λαθος ... το εχει αναθεωρησει ...
* οτι ειναι απαλλαγμενη η Ελληνικη Λυση απο διαφθορα και οικογενειοκρατια.Λαθος ...
Λεει οτι ειναι απαλλαγμενη Η Ελλανικη Λυση σχετικα με τα αλλα κομματα βλεπε ΝΔουλα...
*οτι η ελλαδα πληροι τις προυποθεσεις να γινει υπερδυναμη.Σωστο ...
Το Βαλκανικο αναλογο του Ισραηλ...
* οτι η γερμανια εχει υπουλο ρολο.
Σωστο ...
* οτι η κριση ειναι αποτελεσμα των μνημονιων και οχι οτι τα μνημονια ειναι αποτελεσμα της κρισης.
Σωστο ... Το ΙΔΙΟ ελεγε και ο Σαμαρας στα Ζαππεια ... συμφωνω ...
* οτι με την επιστροφη στο εθνικο νομισμα θα γινονταν καλυτερη η κατασταση.
Αμφιλεγομενο ... Ο γυιος μου που ειναι οικονομολογος και εργα;ζεται στην ΕΕ υποστηριζει το ιδιο ,,,
* οτι θα μπορουσαμε να εχουμε δευτερογενη παραγωγη.
Υπο προυποθεσεις ΠΑΝΤΑ και αναφερετα;ι στους υδρογονανθρακες
Και ενα σωρο αλλα...
Συνεχισε ... Ουτε εγω δεν τα γραφω καλυτερα ...

Το ηξερα οτι θα προσπαθησεις να τα δικαιολογησεις.
Εγω θα σου πω, ως οικονομολογος και εγω, το γιατι δεν ισχυουν αυτα που λες.
Πρωτογενη παραγωγη που να καλυπτει τις αναγκες μας δεν μπορουμε να εχουμε αντικειμενικα, διοτι δεν εχουμε αρκετη γη για να εχουμε πχ αρκετο κρεας και αρκετα σιτηρα και ολες τις πρωτες υλες που χρειαζεται για τις αναγκες μας, και για την μεταποιηση του δευτερογενη τομεα.
Επισης δεν μπορουμε να εχουμε ουτε δευτερογενη παραγωγη, λογω οικονομιων κλιμακος: τα ξενα προιοντα που παραγονται σε πολυ μεγαλυτερες ποσοτητες εχουν πολυ λιγοτερο κοστος παραγωγης απο τα δικα μας.
Το Ισραηλ εχει τεραστια χρηματοδοτηση απο τις Ηνωμενες Πολιτειες και τρομερη υποστηριξη απο τους Εβραιους της διασπορας, ενω στον δεικτη οικονομικης ελευθεριας ειναι στην 27η θεση, ενω η Ελλαδα στην 106η. Ο Βελοπουλος και οι συν αυτω, ως γνησια τεκνα της Ελλαδας, που μεχρι πριν απο λιγο ηθελαν να γινουν συμμαχοι της Ρωσιας, ενω ειναι πολυ κοντα στην Εκκλησια, εχουν αναχρονιστικες αποψεις σχετικα με την οικονομια και την οικονομικη αναπτυξη. Πχ στο προγραμμα τους λενε οτι για να ανοιξεις μια επιχειρηση να πρεπει να χρειαζεται το πολυ ενας μηνας! αυτο ειναι εντελως αναχρονιστικο, οταν στο Ισραηλ ειναι 12 ημερες!!!
Η Γερμανια δεν εχει κανεναν υπουλο ρολο. Απλα κοιταει τα συμφεροντα της. Και εμεις τα δικα μας, γι'αυτο ψαχνουμε παντα για προστατες.
Τα μνημονια εγιναν μετα την κριση. Πρωτα ηρθε η κριση (δλδ το 15% πρωτογεννες ελλειμμα) και μετα μπηκαμε στα μνημονια. Αυτο ειναι γεγονος αδιαμφισβητητο, και οποιος λεει το αντιθετο χρηζει ψυχιατρικης υποστηριξης, και το λεω οχι 'ως τροπος του λεγειν', αλλα κυριολεκτω. Οχι μονο τα ζησαμε τα γεγονοτα, αλλα ειναι και καταγεγγραμενα.
Ο γιος σου που ειναι οικονομολογος να μας πει πως θα σταθει η Ελλαδα με μια δραχμη οπου τους πρωτους μηνες θα υποτιμηθει μεχρι και 1000%. Που θα βρεθουν λεφτα για συναλλαγες, για εισαγωγες, για αγορα πρωτων υλων, πετρελαιου κλπ. Γιατι κανετε οτι δεν καταλαβαινετε; η επιστροφη στο εθνικο νομισμα μετα απο μια κριση σημαινει την αμεση καταβαραθρωση του νομισματος αυτου.
Τελος, οσον αφορα τους υδρογονανθρακες, δεν εχεις την τεχνολογια να τους βγαλεις ως χωρα μονη σου.
Επιτελους, σκεφτειτε λιγο ρεαλιστικα και με πραγματικους ορους. Δεστε το συνολο των συνθηκων που επικρατουν στην χωρα. Βαλτε λιγο το μυαλο σας να σκεφτει!!!!