Το θυμάμαι μονιμως
Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
- hellegennes
Re: Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων
Το πρώτο. Απλά διορθώνω το «γιατί έτσι τού κάπνισε» σε «γιατί είναι ηλίθιος».Βλήμα έγραψε: ↑21 Ιαν 2020, 10:36Τι θεωρείς πιο πιθανό; Να έγινε "αντιδραστικό βόδι" γιατί έτσι του κάπνισε (pun intended) ή να έπεσε όντως ο τζίρος του κατά 40%;hellegennes έγραψε: ↑20 Ιαν 2020, 19:31Ηλίθιος. Και καλά έπεσε ο τζίρος του (40% πάντα, μην ξεφεύγουμε από το παραμύθι) και είπε να το κλείσει τελείως το μαγαζί, μειώνοντας τον τζίρο του 90%.
Well done, αντιδραστικό βόδι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Re: Τσουχτερά πρόστιμα σε "Λέσχη καπνιστών"
Το αντίθετο. Επειδή δεν σε θεωρώ άβουλο ζόμπι συζητώ μαζί σου. Κι επειδή δεν είσαι άβουλο ζόμπι δεν δέχομαι ότι είσαι τόσο εξαρτημένος από μία ουσία που να μην μπορείς να διασκεδάσεις χωρίς εκείνη. Κοινώς, μην παριστάνεις τον τοξικομανή αν δεν θέλεις να σου συμπεριφέρονται στο διάλογο ως τέτοιο.
Μα είμαι εξαρτημένος. Αδιαμφισβήτητα. Δεν το λέω για να αποποιηθώ την ευθύνη του να σου απαντήσω, αλλά δεν αμφισβήτησα ποτέ ότι είμαι εξαρτημένος. Είμαι εξαρτημένος του επιπέδου "μετά από έξι μήνες μακριά από το τσιγάρο το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ζορίστηκα ήταν ν' ανάψω ένα τσιγάρο". Έχεις δει την φωτογραφία με τον γέρο που έχει ένα τσιγάρο στη νοσοκομειακή συσκευή υποστήριξης αναπνοής; Εγώ είμαι αυτός σε λίγα χρόνια. Αν θεωρείς πως τ' ότι δεν είσαι εξαρτημένος σε κάνει ανώτερο άνθρωπο από εμένα το αποδέχομαι. Μπορώ να αποδεχθώ κι ότι την έχεις μεγαλύτερη. Αποδέχομαι ότι θες. Αυτό που με απασχολεί είναι το γιατί απορρίπτονται κατευθείαν λύσεις που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την μηδαμινή εξαρτημένη μου ύπαρξη χωρίς να επιβαρύνω εσένα και τους υπόλοιπους μη καπνιστές.stavmanr έγραψε: ↑21 Ιαν 2020, 19:46Το αντίθετο. Επειδή δεν σε θεωρώ άβουλο ζόμπι συζητώ μαζί σου. Κι επειδή δεν είσαι άβουλο ζόμπι δεν δέχομαι ότι είσαι τόσο εξαρτημένος από μία ουσία που να μην μπορείς να διασκεδάσεις χωρίς εκείνη. Κοινώς, μην παριστάνεις τον τοξικομανή αν δεν θέλεις να σου συμπεριφέρονται στο διάλογο ως τέτοιο.
Δεν μπορούν να πληρώνουν την εξάρτησή σου άλλοι. Αν η δική μου εξάρτηση ήταν να οδηγώ φόρμουλα 1, προφανώς δεν θα είχα το δικαίωμα να την οδηγώ σε μέρη που κινδυνεύουν άνθρωποι, παρά μόνο σε ειδικά μέρη που μπορώ κι εξασκώ το χόμπι μου, ακόμη κι αν είναι επικίνδυνο για τον εαυτό μου.Βλήμα έγραψε: ↑21 Ιαν 2020, 19:59Μα είμαι εξαρτημένος. Αδιαμφισβήτητα. Δεν το λέω για να αποποιηθώ την ευθύνη του να σου απαντήσω, αλλά δεν αμφισβήτησα ποτέ ότι είμαι εξαρτημένος. Είμαι εξαρτημένος του επιπέδου "μετά από έξι μήνες μακριά από το τσιγάρο το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ζορίστηκα ήταν ν' ανάψω ένα τσιγάρο". Έχεις δει την φωτογραφία με τον γέρο που έχει ένα τσιγάρο στη νοσοκομειακή συσκευή υποστήριξης αναπνοής; Εγώ είμαι αυτός σε λίγα χρόνια. Αν θεωρείς πως τ' ότι δεν είσαι εξαρτημένος σε κάνει ανώτερο άνθρωπο από εμένα το αποδέχομαι. Μπορώ να αποδεχθώ κι ότι την έχεις μεγαλύτερη. Αποδέχομαι ότι θες.stavmanr έγραψε: ↑21 Ιαν 2020, 19:46Το αντίθετο. Επειδή δεν σε θεωρώ άβουλο ζόμπι συζητώ μαζί σου. Κι επειδή δεν είσαι άβουλο ζόμπι δεν δέχομαι ότι είσαι τόσο εξαρτημένος από μία ουσία που να μην μπορείς να διασκεδάσεις χωρίς εκείνη. Κοινώς, μην παριστάνεις τον τοξικομανή αν δεν θέλεις να σου συμπεριφέρονται στο διάλογο ως τέτοιο.
Διότι δεν είναι λύσεις. Είναι απάτες που έχουν σκοπό να παρακάμψουν την κείμενη νομοθεσία προστασίας του πελάτη και του εργαζόμενου από την κακή συνήθεια στην οποία εθίστηκες και η οποία, προφανώς, δεν σε αφήνει να δεις τα πράγματα χωρίς το πάθος σου αυτό.Αυτό που με απασχολεί είναι το γιατί απορρίπτονται κατευθείαν λύσεις που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την μηδαμινή εξαρτημένη μου ύπαρξη χωρίς να επιβαρύνω εσένα και τους υπόλοιπους μη καπνιστές.
Απεναντίας, ο νόμος σου επιτρέπει να ανοίξεις ΚΑΝΟΝΙΚΗ λέσχη, χωρίς εργαζόμενους, χωρίς υπηρεσίες, με τακτικά μέλη και καταστατικό, στις οποίες θα μπορείς να αυτοκαταστραφείς ελεύθερα μαζί με τους υπόλοιπους χρήστες.
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Όπως είχα πει και για την κάνναβη, ο καθένας είναι ελεύθερος να βάζει ότι θέλει στο σώμα του εφόσον μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν βλάπτει τους άλλους. Το κράτος μπορεί προφανώς να δώσει άδειες για να δουλέψουν και τα καταστήματα με καπνιστές ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα νομιμότατο (και βαριά φορολογημένο) προϊόν. Ότι δεν το κάνει προφανώς εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα που σίγουρα δεν είναι αλτρουιστική.
Όσο για το επιχείρημα με το προσωπικό, πολλές δουλειές είναι επικίνδυνες και φυσικά κάποιοι τις κάνουν. Κανένας δεν βάζει κάποιον να δουλέψει με το πιστόλι στον κρόταφο. Αρκεί να χαρακτηριστεί το επάγγελμα σαν ανθυγιεινό με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις και από εκεί και πέρα όποιος θέλει να δουλέψει μπορεί να δουλέψει τίμια και νομιμότατα.
Δεν βλέπω γιατί πρέπει ένα τόσο πρακτικό ζήτημα να το ανάγουμε σε ιδεολογικό.
Όσο για το επιχείρημα με το προσωπικό, πολλές δουλειές είναι επικίνδυνες και φυσικά κάποιοι τις κάνουν. Κανένας δεν βάζει κάποιον να δουλέψει με το πιστόλι στον κρόταφο. Αρκεί να χαρακτηριστεί το επάγγελμα σαν ανθυγιεινό με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις και από εκεί και πέρα όποιος θέλει να δουλέψει μπορεί να δουλέψει τίμια και νομιμότατα.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Γιατί τόσο μυαλό έχουμε.Awesomatic έγραψε: ↑21 Ιαν 2020, 20:18Δεν βλέπω γιατί πρέπει ένα τόσο πρακτικό ζήτημα να το ανάγουμε σε ιδεολογικό.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εν τω μεταξύ όταν λένε ότι 'μειωθηκε 40% ο τζίρος των μαγαζιών' εννοούν ότι μειώθηκε ο τζίρος στα καφενεία.
Εκεί που 30 χρόνια οι κωλογεροι συζητούσαν ποιο πασοκ να ψηφίσουν.
Και περιμένουν έλεος.
Εκεί που 30 χρόνια οι κωλογεροι συζητούσαν ποιο πασοκ να ψηφίσουν.
Και περιμένουν έλεος.
- Πρετεντέρης
- Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια
Σκασίλα μας. Οι δαπάνες της Δημόσιας Υγείας λόγω των καπνιστών είναι πολλαπλάσιες.Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: ↑01 Δεκ 2019, 15:13
και αυτα υποτιθεται απο την φιλελε κυβερνηση που στηριζει την επιχειρηματικοτητα
ουσιαστικα περα απο τις αφελεις και επιφανειακες αιτησεις για την απαγορευση,το μετρο δεν ειναι τιποτε αλλο απο ακομη ενα μηχανισμο συγκεντρωσης πλουτου σε λιγα χερια απο τις αγαπημενες μας ψευτοελιτ προκειμενου να τσακισουν την μικρη επιχειρηματικοτητα ετι περαιτερω
ειδικα στο γιολαντα που εχουν εμμμεσως δηλωσει οτι θα τελειωσουν σε δραστικο βαθμο την μικρη επιχειρηματικοτητα λειτουργει ως τετοιο και μονο και η συγκυρια για αυτους ιδανικη
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Και η βενζίνη είναι φορολογημένη αλλά δεν μπορείς να οδηγείς το βενζινοκίνητό σου όπου θέλεις κι όπως θέλεις εσύ (σε πεζοδρόμια κλπ). Επίσης το άκουα φόρτε φορολογείται αλλά δεν μπορείς να πηγαίνεις σε καφετέρειες και να ψεκάζεις το χώρο.Awesomatic έγραψε: ↑21 Ιαν 2020, 20:18Όπως είχα πει και για την κάνναβη, ο καθένας είναι ελεύθερος να βάζει ότι θέλει στο σώμα του εφόσον μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν βλάπτει τους άλλους. Το κράτος μπορεί προφανώς να δώσει άδειες για να δουλέψουν και τα καταστήματα με καπνιστές ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα νομιμότατο (και βαριά φορολογημένο) προϊόν. Ότι δεν το κάνει προφανώς εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα που σίγουρα δεν είναι αλτρουιστική.
Δεν είναι δουλειά του εργαζόμενου "απορροφητήρας αιθάλης που παράγουν οι πελάτες" ώστε να συζητάμε για ανθυγιεινή εργασία. Η εργασία του σερβιτόρου είναι να σερβίρει κι όχι να ενσωματώνει στον οργανισμό του κάθε τί τοξικό που πετά ο πελάτης. Επομένως, δεν είναι βαρέα κι ανθυγιεινή η εργασία του, πέρα από τα δηλητήρια που του προσφέρει ο πελάτης που παρανομεί. Κι επομένως, ο πελάτης οφείλει να λογοδοτήσει για το γεγονός ότι εκθέτει ανώφελα έναν άνθρωπο σε δικά του τοξικά προϊόντα, και ο καταστηματάρχης οφείλει να λογοδοτήσει επειδή δεν προστατεύει τον εργαζόμενο στο χώρο εργασίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.Όσο για το επιχείρημα με το προσωπικό, πολλές δουλειές είναι επικίνδυνες και φυσικά κάποιοι τις κάνουν. Κανένας δεν βάζει κάποιον να δουλέψει με το πιστόλι στον κρόταφο. Αρκεί να χαρακτηριστεί το επάγγελμα σαν ανθυγιεινό με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις και από εκεί και πέρα όποιος θέλει να δουλέψει μπορεί να δουλέψει τίμια και νομιμότατα.
Λύθηκε πρακτικά.Δεν βλέπω γιατί πρέπει ένα τόσο πρακτικό ζήτημα να το ανάγουμε σε ιδεολογικό.
Αυτό είναι λίγο γενικολογία. Σα να μου απαντούσες "γιατί έτσι είναι σωστό". Δεν έχει κάποια αξία ως επιχείρημα.
Η "ΚΑΝΟΝΙΚΗ" λύση, εκτός από καταστατικό και τακτικά μέλη, απαιτεί και χρόνο (που δεν έχω) και κεφάλαιο (που και να είχα δεν θα ήθελα να διαθέσω). Αν στην περίπτωση της λέσχης που πρότεινες προσθέσουμε και το επιχειρείν τι αλλάζει;
- Awesomatic
Τελείως άκυρα και παιδικά επιχειρήματα. Διευκρίνησα από την αρχή οτι αναφέρομαι σε ξεχωριστούς χώρους. Και φυσικά αν θες να πιεις ακουαφόρτε δεν θα σου στερήσω το δικαίωμα.
Το κράτος μπορεί απλά να επιτρέψει την εργασία σε καπνιστικές λέσχες σε σερβιτόρους που θα είναι ειδική κατηγορία και η απασχόλησή τους θα χαρακτηρίζεται βαρέα. Όποιος δεν θέλει μπορεί απλά να μην πάει να δουλέψει σε τέτοια μέρη εφόσον θα ξέρει από την αρχή ακριβώς που πάει να δουλέψει. Είπαμε, κανείς δεν βάζει σε κανέναν το πιστόλι στον κρόταφο για να δουλέψει. Δεν θέλεις, δεν πας, γίνεσαι σερβιτόρος σε άλλο μαγαζί.Δεν είναι δουλειά του εργαζόμενου "απορροφητήρας αιθάλης που παράγουν οι πελάτες" ώστε να συζητάμε για ανθυγιεινή εργασία. Η εργασία του σερβιτόρου είναι να σερβίρει κι όχι να ενσωματώνει στον οργανισμό του κάθε τί τοξικό που πετά ο πελάτης. Επομένως, δεν είναι βαρέα κι ανθυγιεινή η εργασία του, πέρα από τα δηλητήρια που του προσφέρει ο πελάτης που παρανομεί.
Τίποτα δεν λύθηκε. Νομίζετε ότι λύθηκε επειδή είδατε ένα δίμηνο λίγη εφαρμογή μετά από ανελέητο κυνήγι από την αστυνομία. Κρύφτηκε ένα πρόβλημα κάτω από το χαλί και πανηγυρίζουμε ότι το λύσαμε. Και η αλήθεια είναι ότι ούτε το κράτος δεν θέλει να λυθεί.Λύθηκε πρακτικά.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
- Dwarven Blacksmith
Awesomatic έγραψε: ↑21 Ιαν 2020, 20:18Όπως είχα πει και για την κάνναβη, ο καθένας είναι ελεύθερος να βάζει ότι θέλει στο σώμα του εφόσον μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν βλάπτει τους άλλους. Το κράτος μπορεί προφανώς να δώσει άδειες για να δουλέψουν και τα καταστήματα με καπνιστές ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα νομιμότατο (και βαριά φορολογημένο) προϊόν. Ότι δεν το κάνει προφανώς εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα που σίγουρα δεν είναι αλτρουιστική.

Στην πράξη εμείς ψηφίσαμε Κυριάκο και βρήκαμε την υγειά μας, καθίστε τώρα να φιλοσοφείτε όσο θέλετε, έχουμε άπειρο χρόνο.

- Awesomatic
Προσωπικά δεν με έχει αγγίξει ούτε 0.1%. Στη δουλειά ατμίζω ελεύθερα και έξω από πάντα πηγαίνω σε συγκεκριμένα μέρη που ατμίζεις ελεύθεραDwarven Blacksmith έγραψε: ↑22 Ιαν 2020, 18:51
Στην πράξη εμείς ψηφίσαμε Κυριάκο και βρήκαμε την υγειά μας, καθίστε τώρα να φιλοσοφείτε όσο θέλετε, έχουμε άπειρο χρόνο.

Είναι το παράλογο του ζητήματος ένα τόσο πρακτικό θέμα με φυσιολογικές και πραγματικά απλές λύσεις να επιχειρείται να θαφτεί (αντί να λυθεί) με τις κλασικές προσωρινές κρατικές ορίζοντιες απαγορεύσεις και να ανάγεται σε ιδεολογικό ζήτημα ενώ δεν είναι

Εντάξει κάποιοι ιδεολόγοι είναι sociopaths που τη βρίσκουν με σαδισμό κλπ, αυτοί εξαιρούνται

- Dwarven Blacksmith
Έλα τώρα. Ξέρεις ότι ακριβώς το ανάποδο συμβαίνει. Η ιδεολογία σου δεν σου επιτρέπει να παραδεχθείς ότι στα μαγαζιά δεν πηγαίνουν άτομα αλλά παρέας, όπου έστω και ένας να είναι καπνιστής θα πάνε όλοι σε μαγαζί καπνιστών. Δεκαετίες χωρίς μαγαζί μη καπνιστών ούτε για δείγμα δεν κατάφεραν να σε πείσουν. Αν αυτό δεν είναι ιδεοληψια δεν ξέρω τι είναι.Awesomatic έγραψε: ↑22 Ιαν 2020, 19:04Προσωπικά δεν με έχει αγγίξει ούτε 0.1%. Στη δουλειά ατμίζω ελεύθερα και έξω από πάντα πηγαίνω σε συγκεκριμένα μέρη που ατμίζεις ελεύθεραDwarven Blacksmith έγραψε: ↑22 Ιαν 2020, 18:51
Είναι το παράλογο του ζητήματος ένα τόσο πρακτικό θέμα με φυσιολογικές και πραγματικά απλές λύσεις να επιχειρείται να θαφτεί (αντί να λυθεί) με τις κλασικές προσωρινές κρατικές ορίζοντιες απαγορεύσεις και να ανάγεται σε ιδεολογικό ζήτημα ενώ δεν είναι
Εντάξει κάποιοι ιδεολόγοι είναι sociopaths που τη βρίσκουν με σαδισμό κλπ, αυτοί εξαιρούνται

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 82 Απαντήσεις
- 1241 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από panos291
13 Ιαν 2025, 16:12
-
- 4 Απαντήσεις
- 266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από runner
31 Μαρ 2024, 12:33
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί οι υπάλληλοι των μεγάλων καταστημάτων λένε "έχω" αντί για "έχουμε";
από Εκτωρ » 17 Μάιος 2023, 18:20 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 0 Απαντήσεις
- 215 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
17 Μάιος 2023, 18:20
-