Street food και παπαριές με ρίγανη.
Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.
Οσοι θελουν street food να πανε στους κοτοπουλαδες στο Περιστερι μετα απο καθε βραδινο αγωνα του Παναθηναικου που γινεται κολαση.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
- Dwarven Blacksmith
- Δημοσιεύσεις: 49705
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
- Τοποθεσία: Maiore Patria
Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.
Με τη λέξη "βρώμικο" δεν χτίζεις brand, αγαπητοί κοτοπουλάδες.


Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.
Ταξίδι στον κόσμο με οδηγό το street food.
Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.
.
Μπράβο Ρέμπελε....πολύ καλό τό βιντεάκι....μάς έδωσε καί ιδέες....

Παρεπιπτώντος τελευταία έσκασαν στή Γερανίου καί στή Μενάνδρου 2 ΜπάνγκλαΠάκ .....
πού κάνουν σούπα σέ κατσαρόλα 1,50 € τό μπωλάκι....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.
Κι εγώ έλεγα θα έβαζες καμιά συνταγή γι' αμελέτητα.Cavaliere έγραψε: ↑24 Νοέμ 2018, 17:07Τώρα το βρήκαν ούλοι και λένε το μαγαζί street food. Παντοφλοποιήθηκε ο όρος. Κάθε παπαριά που ανοίγει έτσι βάζει υπότιτλο. Κάθε τζιτζιφιόγκικο μαγαζί κάνει, λέει, street food. Θα αποφασίσει πια ο κόσμος να κράζει και να μην τρέχει σαν κότα σε ό,τι πέτρα του πετάνε;Ήταν το αγαπημένο μου παιχνίδι, μικρός. Πετούσα μια πέτρα να βλέπω τις κότες πώς τρέχουνε. μα, έλεος.
Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.
22/01/2020
Το ελληνικό street food που κάνει θραύση στη Ν.Υόρκη και το ...καρότσι του θείου Κώστα - καντίνα.

«Πιστεύουμε ότι το πολύ καλό φαγητό ξεκινάει από την οικογένεια και η δική μας οικογένεια ξέρει σίγουρα από καλό ελληνικό φαγητό!». Μ' αυτόν τον τρόπο υποδέχονται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους οι αδελφοί Νίκος και Φώτης Καραγιώργος, ιδιοκτήτες της καντίνας «Uncle Gussy's», που προσφέρει ποιοτικές μεσογειακές γεύσεις, στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, τη Νέα Υόρκη.
Στην καντίνα τους, στη συμβολή της 51ης οδού και της λεωφόρου Παρκ (51st & Park Avenue), τις ημέρες που ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό -ακόμα και με ...δόντια- σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μια «γεύση» Ελλάδας, βουτώντας τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, τα σουβλάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες τους σε άφθονο τζατζίκι!
Όπως πολλοί άλλοι Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και ο θείος των αδελφών Καραγιώργου, Κώστας, είχε στήσει το δικό του μικρό καρότσι, πουλώντας χοτ-ντογκ και πρέτσελ, από το 1971, στο ίδιο σημείο όπου σήμερα λειτουργεί η καντίνα, που πήρε το όνομά της απ' αυτόν.
«Το 2007, εγώ και ο αδελφός μου, ο Φώτης, αρχίσαμε μ' ένα καρότσι, όχι από τα απλά, αλλά απ’ αυτά με το σκέπαστρο. Το ονομάσαμε "Uncle Gussy's" και αρχίσαμε να προσφέρουμε πίτες, γύρο, χοιρινό σουβλάκι και τζατζίκι. Μας βοήθησε πολύ και η μάνα μου, η οποία κάθε Τρίτη και Πέμπτη ετοίμαζε κάτι σπιτικό (π.χ. κοκκινιστό, γεμιστά, παστίτσιο, σπανακόπιτα). Εκεί ήταν που έγινε το "κλικ".
Ξετρελάθηκαν όλοι μ' αυτά τα σπιτικά φαγητά. Σιγά σιγά "έπιασε" η ιδέα μας και είχαμε ουρά», λέει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Νίκος Καραγιώργος, εξηγώντας πώς ξεκίνησαν όλα.
Από το σκεπαστό καρότσι, τα δυο αδέλφια πέρασαν σε καντίνα, όταν μια μέρα είδαν να περνάει μπροστά τους ένα μεγάλο φορτηγό, που πουλούσε σνίτσελ. «Τότε μού είπε ο αδελφός μου: πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς ένα φορτηγό. Έτσι κι έγινε», λέει ο 43χρονος, ο οποίος «βούτηξε» από μικρός, όπως λέει, στα βαθιά αυτής της δουλειάς.
Με εκλεκτά υλικά, αρκετά από τα οποία προμηθεύονται απευθείας από την Ελλάδα, όπως το λάδι και τη ρίγανη που έχει ξετρελάνει τους Αμερικανούς, τα δυο αδέλφια προσφέρουν στους πελάτες τους την κλασική πίτα γύρο με τζατζίκι, σουβλάκια και τηγανητές πατάτες, ελληνική σαλάτα και πολλά ακόμα φαγητά, πάντα με «γεύση» Ελλάδας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://www.skai.gr/news/entertainment/ ... eiou-kosta
Το ελληνικό street food που κάνει θραύση στη Ν.Υόρκη και το ...καρότσι του θείου Κώστα - καντίνα.

«Πιστεύουμε ότι το πολύ καλό φαγητό ξεκινάει από την οικογένεια και η δική μας οικογένεια ξέρει σίγουρα από καλό ελληνικό φαγητό!». Μ' αυτόν τον τρόπο υποδέχονται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους οι αδελφοί Νίκος και Φώτης Καραγιώργος, ιδιοκτήτες της καντίνας «Uncle Gussy's», που προσφέρει ποιοτικές μεσογειακές γεύσεις, στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, τη Νέα Υόρκη.
Στην καντίνα τους, στη συμβολή της 51ης οδού και της λεωφόρου Παρκ (51st & Park Avenue), τις ημέρες που ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό -ακόμα και με ...δόντια- σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μια «γεύση» Ελλάδας, βουτώντας τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, τα σουβλάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες τους σε άφθονο τζατζίκι!
Όπως πολλοί άλλοι Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και ο θείος των αδελφών Καραγιώργου, Κώστας, είχε στήσει το δικό του μικρό καρότσι, πουλώντας χοτ-ντογκ και πρέτσελ, από το 1971, στο ίδιο σημείο όπου σήμερα λειτουργεί η καντίνα, που πήρε το όνομά της απ' αυτόν.
«Το 2007, εγώ και ο αδελφός μου, ο Φώτης, αρχίσαμε μ' ένα καρότσι, όχι από τα απλά, αλλά απ’ αυτά με το σκέπαστρο. Το ονομάσαμε "Uncle Gussy's" και αρχίσαμε να προσφέρουμε πίτες, γύρο, χοιρινό σουβλάκι και τζατζίκι. Μας βοήθησε πολύ και η μάνα μου, η οποία κάθε Τρίτη και Πέμπτη ετοίμαζε κάτι σπιτικό (π.χ. κοκκινιστό, γεμιστά, παστίτσιο, σπανακόπιτα). Εκεί ήταν που έγινε το "κλικ".
Ξετρελάθηκαν όλοι μ' αυτά τα σπιτικά φαγητά. Σιγά σιγά "έπιασε" η ιδέα μας και είχαμε ουρά», λέει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Νίκος Καραγιώργος, εξηγώντας πώς ξεκίνησαν όλα.
Από το σκεπαστό καρότσι, τα δυο αδέλφια πέρασαν σε καντίνα, όταν μια μέρα είδαν να περνάει μπροστά τους ένα μεγάλο φορτηγό, που πουλούσε σνίτσελ. «Τότε μού είπε ο αδελφός μου: πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς ένα φορτηγό. Έτσι κι έγινε», λέει ο 43χρονος, ο οποίος «βούτηξε» από μικρός, όπως λέει, στα βαθιά αυτής της δουλειάς.
Με εκλεκτά υλικά, αρκετά από τα οποία προμηθεύονται απευθείας από την Ελλάδα, όπως το λάδι και τη ρίγανη που έχει ξετρελάνει τους Αμερικανούς, τα δυο αδέλφια προσφέρουν στους πελάτες τους την κλασική πίτα γύρο με τζατζίκι, σουβλάκια και τηγανητές πατάτες, ελληνική σαλάτα και πολλά ακόμα φαγητά, πάντα με «γεύση» Ελλάδας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://www.skai.gr/news/entertainment/ ... eiou-kosta
Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.
Εχει ανοιξει βιτναμεζικο που κανει σουπα Φω και εχει κατι αηδιαστικους σκορπιους σε μπουκαλια. Ειναι κοντα στην Κολοκοτρωνη.
Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.
Νομίζω ότι το βασικό θέμα είναι ότι τώρα υπάρχει total lack of authenticity. Παλιά τα στρητ φουντ είχανε μια καλτιλα πίσω τους.
Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.
Ωραίο σάντουιτς ανάμεσα νέο κόσμο, νέα Σμύρνη. Πλησίον των γραμμών του τραμ. Παλιακό σαντουιτσαδικο. Σωστό.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.
chinese street food !


Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
- Highlander
- Δημοσιεύσεις: 17451
- Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43
Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.
Έλεος πια με την παρελθοντολαγνεία. Όχι ρε φίλε, δεν πειράζει να μην είναι το μαγαζί καλτ και βρώμικο και να ξέρεις ότι θα επιζήσεις αφού φας.
Re: Street food και παπαριές με ρίγανη.
11|02|2020
68χρονη Ελληνίδα έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες κάνουν ουρές για το υπέροχο φαγητό της.

Η Μama Jo είναι η 68χρονη Ιωάννα Δέσπα που διατηρεί μία μικρή καντίνα στο Midtown της Νέας Υόρκης και φτιάχνει το καλύτερο πρωινό της περιοχής, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές καθημερινά.

Σερβίρει πρωινό αλά ελληνικά
Στo Midtown του Μανχάταν όλοι ξέρουν τη Μama Jo. Κάθε πρωί, πριν πάνε στα γραφεία τους για να πιάσουν δουλειά σε κάποιο από τους ευρύχωρους ορόφους ενός εντυπωσιακού ουρανοξύστη, οι νεοϋορκέζοι κάνουν ουρές μπροστά από μία μικρή, αλλά πολύ διάσημη πλέον καντίνα, η οποία σερβιρει αυγά, μαγειρεμένα αλά ελληνικά, χωριατινες πίτες, ελληνικά, παραδοσιακά γλυκά και δεκάδες είδη καφέ.
Είναι η 68χρονη Ιωάννα Δέσπα, η οποία βρέθηκε σε νεαρή ηλικία στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, αλλά δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι μία μέρα θα αποκαλούν το φαγητό από τα χεράκια της ως «το καλύτερο πρωινό της Νέας Υόρκης».
Η κυρία Δέσπα ξεκίνησε δουλεύοντας σε βιοτεχνίες με γούνες, αλλά και σε εστιατόρια στο Μανχάταν, πριν σκεφτεί την ιδέα για μία καντίνα που θα προσφέρει στους Αμερικάνους το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, με μία απόλυτα ελληνική προσέγγιση.

Το μυστικό της η καλή πρώτη ύλη
Η ιδέα, λοιπόν, γεννήθηκε πριν από 38 χρόνια και πλέον η κυρία Δέσπα, που εργάζεται μόνη της στην καντίνα, έχει σταθερή πελατεία που δεν αλλάζει το πρωινό της Mama Jo’s με τίποτα. Το μυστικό της, όπως λέει η ίδια, είναι η καλή πρώτη ύλη. Κάθε πρωί πηγαίνει στις υπαίθριες αγορές και προμηθεύεται τα πιο φρέσκα υλικά, μαγειρεύοντας με αυτά τις καλύτερες, ελληνικές συνταγές. Με αγάπη και μεράκι.

Έχει άποψη για το φαγητό
Η κυρία Δέσπα, όμως, είναι γνωστή και για έναν ακόμα λόγο. Επειδή έχει άποψη πάνω στο φαγητό που σερβίρει. Όταν μία κοπέλα της ζητούσε κάθε πρωί τον καφέ της με 7 ζαχαρίνες εκείνη της έβαλε μόλις 2 με δική της πρωτοβουλία. Μερικές ημέρες αργότερα η ίδια κοπέλα πήγε στην καντίνα και της είπε ότι ο καφές της ήταν πιο ωραίος από ποτέ από δεν μπορούσε να καταλάβει το γιατί.

Το καλύτερο πλανόδιο πρωινάδικο της Νέας Υόρκης
To θρυλικό πλέον Μama Jo’s Breakfast Cart έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο «πλανόδιο πρωινάδικο» στη Νέα Υόρκη και κάποιοι μάλιστα λένε ότι δημιούργησε μια νέα κουλτούρα street food, αυτή του street food breakfast.
https://mamajosbreakfastcart.com/
https://www.yelp.com/biz/mama-jos-break ... new-york-2
http://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce% ... %ad%ce%b1/
68χρονη Ελληνίδα έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες κάνουν ουρές για το υπέροχο φαγητό της.

Η Μama Jo είναι η 68χρονη Ιωάννα Δέσπα που διατηρεί μία μικρή καντίνα στο Midtown της Νέας Υόρκης και φτιάχνει το καλύτερο πρωινό της περιοχής, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές καθημερινά.

Σερβίρει πρωινό αλά ελληνικά
Στo Midtown του Μανχάταν όλοι ξέρουν τη Μama Jo. Κάθε πρωί, πριν πάνε στα γραφεία τους για να πιάσουν δουλειά σε κάποιο από τους ευρύχωρους ορόφους ενός εντυπωσιακού ουρανοξύστη, οι νεοϋορκέζοι κάνουν ουρές μπροστά από μία μικρή, αλλά πολύ διάσημη πλέον καντίνα, η οποία σερβιρει αυγά, μαγειρεμένα αλά ελληνικά, χωριατινες πίτες, ελληνικά, παραδοσιακά γλυκά και δεκάδες είδη καφέ.
Είναι η 68χρονη Ιωάννα Δέσπα, η οποία βρέθηκε σε νεαρή ηλικία στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, αλλά δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι μία μέρα θα αποκαλούν το φαγητό από τα χεράκια της ως «το καλύτερο πρωινό της Νέας Υόρκης».
Η κυρία Δέσπα ξεκίνησε δουλεύοντας σε βιοτεχνίες με γούνες, αλλά και σε εστιατόρια στο Μανχάταν, πριν σκεφτεί την ιδέα για μία καντίνα που θα προσφέρει στους Αμερικάνους το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, με μία απόλυτα ελληνική προσέγγιση.

Το μυστικό της η καλή πρώτη ύλη
Η ιδέα, λοιπόν, γεννήθηκε πριν από 38 χρόνια και πλέον η κυρία Δέσπα, που εργάζεται μόνη της στην καντίνα, έχει σταθερή πελατεία που δεν αλλάζει το πρωινό της Mama Jo’s με τίποτα. Το μυστικό της, όπως λέει η ίδια, είναι η καλή πρώτη ύλη. Κάθε πρωί πηγαίνει στις υπαίθριες αγορές και προμηθεύεται τα πιο φρέσκα υλικά, μαγειρεύοντας με αυτά τις καλύτερες, ελληνικές συνταγές. Με αγάπη και μεράκι.

Έχει άποψη για το φαγητό
Η κυρία Δέσπα, όμως, είναι γνωστή και για έναν ακόμα λόγο. Επειδή έχει άποψη πάνω στο φαγητό που σερβίρει. Όταν μία κοπέλα της ζητούσε κάθε πρωί τον καφέ της με 7 ζαχαρίνες εκείνη της έβαλε μόλις 2 με δική της πρωτοβουλία. Μερικές ημέρες αργότερα η ίδια κοπέλα πήγε στην καντίνα και της είπε ότι ο καφές της ήταν πιο ωραίος από ποτέ από δεν μπορούσε να καταλάβει το γιατί.

Το καλύτερο πλανόδιο πρωινάδικο της Νέας Υόρκης
To θρυλικό πλέον Μama Jo’s Breakfast Cart έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο «πλανόδιο πρωινάδικο» στη Νέα Υόρκη και κάποιοι μάλιστα λένε ότι δημιούργησε μια νέα κουλτούρα street food, αυτή του street food breakfast.
https://mamajosbreakfastcart.com/
https://www.yelp.com/biz/mama-jos-break ... new-york-2
http://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce% ... %ad%ce%b1/
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 42 Απαντήσεις
- 1176 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
03 Μαρ 2024, 01:51
-
-
Νέα δημοσίευση Αγαπάς την Ελλάδα ; Ρουφιανεψε, και με το my street.
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 20 Φεβ 2025, 11:07 » σε Κοινωνικά θέματα - 34 Απαντήσεις
- 472 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
20 Φεβ 2025, 13:04
-
-
- 29 Απαντήσεις
- 1068 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
15 Φεβ 2025, 06:16
-
- 2 Απαντήσεις
- 369 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
08 Μαρ 2024, 23:21