10 Ιουνίου 323πΧ: Επέτειος θανάτου Μεγαλέξανδρου
Re: 10 Ιουνίου 323πΧ: Επέτειος θανάτου Μεγαλέξανδρου
ΟΧΙ οι πολεις της ιωνιας απελευθερωθηκαν μετα μετα την νικη των ελληνων στη ναυμαχια της μυκαλης το αυτό κι τα νησια
μετα την ηττα στις πλαταιες οι περσες αποχωρησαν κι από τη θρακη λιγο αργοτερα από το βυζαντιο
τα νησια κι οι ιωνικες πολεις συμμαχησαν με την αθηνα α αθηναικη συμμαχια
οι ιωνικες πολεις επανηλθαν στην περσικη κυριαρχια με την ανταλκιδειο ειρηνη 367πΧ κι απελευθερωθηκαν από τον αλεξανδρο
μετα την ηττα στις πλαταιες οι περσες αποχωρησαν κι από τη θρακη λιγο αργοτερα από το βυζαντιο
οι ιωνικες πολεις επανηλθαν στην περσικη κυριαρχια με την ανταλκιδειο ειρηνη 367πΧ κι απελευθερωθηκαν από τον αλεξανδρο
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
- Βινόσαυρος
κατακτήθηκαν απο τον αλεξανδρο, αν δε σε αρέσει η λέξη, έστω επανακτήθηκαν.run έγραψε: ↑11 Ιουν 2018, 17:11ΟΧΙ οι πολεις της ιωνιας απελευθερωθηκαν μετα μετα την νικη των ελληνων στη ναυμαχια της μυκαλης το αυτό κι τα νησια
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
εξαρτάται για ποια περίοδο μιλάμε...και για ποιο βασίλειο. Εδικά για τους Πτολεμαίους αυτά που λέει ότι επέβαλλαν τον ελληνισμό κλπ είναι αστεία,βλέπςι η μόνη επαφή που είχαν οι ντόπιοι με την ηγετική κάστα ήταν όταν οι πρώτοι υποχρεώνονταν να σπιτώσουν τους ελληνικής καταγωγής μισθοφόρους και αυτό ίσχυε σχεδόν μέχρι το τέλος. Γι'αυτό σηκώνονταν οι ντόπιοι μαζικά και πήγαιναν στην άνω Αίγυπτο να γίνουν κλέφτες. Ring a bell?

δεν θελω να γραψω ΟΧΙ,οι ελληνες βασιλεις στηριζονταν στην μακεδονικη φαλαγγα κυβερνουσαν ως κατακτητες
από ότι θυμαμαι οι πτολεμαιοι εδωσαν οπλα στους αιγυπτιους
κι ευθυς επαναστατησαν
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Τελικα δεν μου απαντησε κανενας για την ημερομηνια πως την υπολογιζετε?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
ελληνες απελευθερωσαν ελληνες δεν επανακατακτηθηκαν,οι μονοι που ηταν πιτοι στους περσες ηταν η ομαδα των ολιγαρχικων
- Βινόσαυρος
εβαλε σατράπηδες στα κεφάλια των ιώνων;
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Μάνα σου λέω δεν μπορώ τους Γκρέκους να δουλεύω,Nero έγραψε: ↑11 Ιουν 2018, 17:13εξαρτάται για ποια περίοδο μιλάμε...και για ποιο βασίλειο. Εδικά για τους Πτολεμαίους αυτά που λέει ότι επέβαλλαν τον ελληνισμό κλπ είναι αστεία,βλέπςι η μόνη επαφή που είχαν οι ντόπιοι με την ηγετική κάστα ήταν όταν οι πρώτοι υποχρεώνονταν να σπιτώσουν τους ελληνικής καταγωγής μισθοφόρους και αυτό ίσχυε σχεδόν μέχρι το τέλος. Γι'αυτό σηκώνονταν οι ντόπιοι μαζικά και πήγαιναν στην άνω Αίγυπτο να γίνουν κλέφτες. Ring a bell?
δεν ημπορώ δε δύναμαι, εμάλιασ’ η καρδιάμου.
θα πάρω τη χατζάρα μου, να πάω να γένω κλέφτης,
να κατοικήσω στο Καρνάκ, σ' απάτητες ερήμους...
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Nero έγραψε: ↑11 Ιουν 2018, 17:13εξαρτάται για ποια περίοδο μιλάμε...και για ποιο βασίλειο. Εδικά για τους Πτολεμαίους αυτά που λέει ότι επέβαλλαν τον ελληνισμό κλπ είναι αστεία,βλέπςι η μόνη επαφή που είχαν οι ντόπιοι με την ηγετική κάστα ήταν όταν οι πρώτοι υποχρεώνονταν να σπιτώσουν τους ελληνικής καταγωγής μισθοφόρους και αυτό ίσχυε σχεδόν μέχρι το τέλος. Γι'αυτό σηκώνονταν οι ντόπιοι μαζικά και πήγαιναν στην άνω Αίγυπτο να γίνουν κλέφτες. Ring a bell?
παλι μαλαγιες λες?? οι πτολεμαιοι στην ανω αιγυπτο στηριζονταν??
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Με βάση τα ημερολόγια της εποχής και τα αρχεία που αναφέρουν "τάδε έτος βασιλείας του τάδε βασιλιά" κ.τ.λ., οι αστρονόμοι έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν σε ποια ημερομηνία του γρηγοριανού ημερολογίου αντιστοιχεί μία καταγεγραμμένη ημερομηνία της αρχαιότητας. Τουλάχιστον έτσι έχω την εντύπωση πως γίνεται.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
ακολουθησε το περσικο δογμα διοικησης
ναι και???
ο αλεξανδρος εφτιανε αυτοκρατορια ΟΧΙ πολεις κρατη
το συστημα των πολεων κρατων ειχε αρχισει να μαραζωνει ηδη από το τελος του πελοποννησιακου πολεμου,απο την καταστροφή των μικροϊδιοκτητών,την ενισχυση των μεγαλων,την εκτεταμενη πια χρηση δουλων
ενώ οι ελεφτεροι πολιτες γινονται ΑΝΕΡΓΟΣ οχλος
Νταρνάκας έγραψε: ↑11 Ιουν 2018, 17:20Μάνα σου λέω δεν μπορώ τους Γκρέκους να δουλεύω,Nero έγραψε: ↑11 Ιουν 2018, 17:13εξαρτάται για ποια περίοδο μιλάμε...και για ποιο βασίλειο. Εδικά για τους Πτολεμαίους αυτά που λέει ότι επέβαλλαν τον ελληνισμό κλπ είναι αστεία,βλέπςι η μόνη επαφή που είχαν οι ντόπιοι με την ηγετική κάστα ήταν όταν οι πρώτοι υποχρεώνονταν να σπιτώσουν τους ελληνικής καταγωγής μισθοφόρους και αυτό ίσχυε σχεδόν μέχρι το τέλος. Γι'αυτό σηκώνονταν οι ντόπιοι μαζικά και πήγαιναν στην άνω Αίγυπτο να γίνουν κλέφτες. Ring a bell?
δεν ημπορώ δε δύναμαι, εμάλιασ’ η καρδιάμου.
θα πάρω τη χατζάρα μου, να πάω να γένω κλέφτης,
να κατοικήσω στο Καρνάκ, σ' απάτητες ερήμους...

φαντάσου τώρα να είσαι αιγύπτιος κολίγος,η γη σου να ανήκει σε έναν ξένο ελληνόφωνο καραβανά που δεν τον έχεις δει ποτέ στη ζωή σου,να αναγκάζεσαι να πληρώνει κάτι τρελούς φόρους σε ένα κράτος που το διοικούν επίσης ξένοι ελληνόφωνοι οι οποίο δε σ'αφήνουν να πουλήσεις ούτε ένα δοχείο λαδάκι να βγάλεις το ψωμί σου γιατί είναι κρατικό μονοπώλιο,αν έχεις 2 κόρε ανύπαντρες και ένα ωραίο πρωί να έρχεται σπίτι σου ένα ελληνόφωνος μαντράχαλος που έχει να δει γυναίκα κάτι μήνες και να σε υποχρεώνει να τον σπιτώσεις γιατί προσφέρει υπηρεσίες στον βασιλιά για ένα πόλεμο που δε σε ενδιαφέρει και δεν επηρεάζει τη ζωή σου ούτε στο ελάχιστο

- Βινόσαυρος
οπότε δεν απελευθέρωσε κανέναν έλληνα, στα λόγια μου έρχεσαι.run έγραψε: ↑11 Ιουν 2018, 17:26
ακολουθησε το περσικο δογμα διοικησης
ναι και???
ο αλεξανδρος εφτιανε αυτοκρατορια ΟΧΙ πολεις κρατη
το συστημα των πολεων κρατων ειχε αρχισει να μαραζωνει ηδη από το τελος του πελοποννησιακου πολεμου,απο την καταστροφή των μικροϊδιοκτητών,την ενισχυση των μεγαλων,την εκτεταμενη πια χρηση δουλων
ενώ οι ελεφτεροι πολιτες γινονται ΑΝΕΡΓΟΣ οχλος
ειπα το μετανιωσαν οι πτολεμιοι που εδωσαν οπλα
ενας λογος παρακμης ηταν οι ξεγερσεις των αιγυπτιων
ενας λογος παρακμης ηταν οι ξεγερσεις των αιγυπτιων
Για το ετος ενταξει αλλα ο μηνας και η μερα ειναι λιγο φλου,μιας και οι αρχαιοι υπολογιζαν αλλιως τους μηνες.Ποιο λογικο ειναι να κανεις μια καταπροσεγγιση αναφορα πχ πεθανε το πρωτο δεκαπενθημερο του Ιουνιου παρα να δωσεις ακριβης ημερομηνια.Νταρνάκας έγραψε: ↑11 Ιουν 2018, 17:25Με βάση τα ημερολόγια της εποχής και τα αρχεία που αναφέρουν "τάδε έτος βασιλείας του τάδε βασιλιά" κ.τ.λ., οι αστρονόμοι έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν σε ποια ημερομηνία του γρηγοριανού ημερολογίου αντιστοιχεί μία καταγεγραμμένη ημερομηνία της αρχαιότητας. Τουλάχιστον έτσι έχω την εντύπωση πως γίνεται.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τζίμι Καρ: «Είμαι στα Σκόπια, στη Μακεδονία, την πατρίδα του Μεγαλέξανδρου»
από Μαδουραίος » 06 Δεκ 2024, 14:30 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 237 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
06 Δεκ 2024, 14:37
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 235 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Portia
05 Ιούλ 2023, 16:44
-
-
Νέα δημοσίευση 17η Νοεμβρίου (αντικομμουνιστική επέτειος)
από Sid Vicious » 17 Νοέμ 2024, 16:07 » σε Ιστορία - 18 Απαντήσεις
- 437 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios
17 Νοέμ 2024, 20:55
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αύριο είναι η επέτειος του γρηγορόπουλου
από βοθρατζης » 05 Δεκ 2024, 19:57 » σε Κοινωνικά θέματα - 22 Απαντήσεις
- 824 Προβολές
-