Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 30 Ιαν 2020, 16:06

hellegennes έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:02
Nostalgia έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:57
hellegennes έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:52
Το πρόβλημα είναι ότι μεταδίδει παραπληροφόρηση. Έχει γράψει ένα κάρο μαλακίες σ' αυτό το νήμα. 2% είναι εξαιρετικά υψηλή θνησιμότητα για έναν ιό που μεταδίδεται όπως όλοι οι ιοί του αναπνευστικού συστήματος.

Φέτος αρρώστησαν από γρίπη σχεδόν όλοι μου οι γνωστοί (και ξέρω πάρα πολύ κόσμο, λόγω δουλειάς). Σχεδόν κανένας φυσικά δεν ήταν εμβολιασμένος. Με 2% θνησιμότητα θα είχε πεθάνει διψήφιος αριθμός γνωστών μου φέτος.
Απο την λεγομενη κοινη γριπη τι ποσοστο θνησιμοτητας εχουμε; δεν παρακολουθησα ολοκληρο το νημα.
Πέρυσι, που ήταν ασυνήθιστα υψηλό το ποσοστό θνησιμότητας, εκτιμάται σε 0,05-0,1%. Πρόπερσι ήταν σχεδόν το μισό απ' αυτό, δηλαδή 0,025-0,05%.
και το 0,1% να παρουμε απο το 2% που ακουγεται γι'αυτον τον ιο, ειναι πολυ μεγαλη διαφορα!
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 30 Ιαν 2020, 16:07

hellegennes έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:52
Το πρόβλημα είναι ότι μεταδίδει παραπληροφόρηση. Έχει γράψει ένα κάρο μαλακίες σ' αυτό το νήμα. 2% είναι εξαιρετικά υψηλή θνησιμότητα για έναν ιό που μεταδίδεται όπως όλοι οι ιοί του αναπνευστικού συστήματος.

Φέτος αρρώστησαν από γρίπη σχεδόν όλοι μου οι γνωστοί (και ξέρω πάρα πολύ κόσμο, λόγω δουλειάς). Σχεδόν κανένας φυσικά δεν ήταν εμβολιασμένος. Με 2% θνησιμότητα θα είχε πεθάνει διψήφιος αριθμός γνωστών μου φέτος.
Για μια ακόμα φορά, λόγω ασχετοσύνης;, λόγω βλακείας;, διαστρευλώνεις την πραγματικότητα...

Α) Οι δικοί σου έχουν δεν ξέρεις εάν έχουν αρρωστήσει από ίωση ή από γρίπη!!! Είσαι εντελώς ανίκανος - λόγω αμορφωσιάς - να καταλάβεις την διαφορά ίωσης και γρίπης ή ακόμα και ιό πνευμονίας!!!
Β) Όσοι πραγματικά έχουν αρρωστήσει από γρίπη, έχουν αρρωστήσει από στελέχη τα οποία έχουν έρθει πολλάκις σε επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό και έχουν εξελιχτεί!!!

Για να θέσουμε πιο απλά για να μαθαίνετε από βασική ιολογία: κανένας ιός δεν θέλει να σας σκοτώσει, γιατί αλλιώς δεν θα μπορεί να αναπαραχθεί!!! Σας σκοτώνει η αλληλεπίδραση του με τα στοιχεία του σώματος σας. Όσο όμως ο ιός είναι στο σώμα σας, συμβαίνουν δύο τινά: πρώτον, ο οργανισμός προσπαθεί να αντισταθεί και όσοι επιζούν αποκτούν αντισώματα και δεύτερον, ο ίδιος ο ιός λόγω μεταλλάξεων γίνεται λιγότερο θανατηφόρος!!!
Για παράδειγμα τα στελέχη του έμπολα στη δυτική και στην ανατολική Αφρική - στην ανατολική δεν θα βρεις στέλεχος θανατηφόρο πάνω από 20% - στην δυτική μπορεί να βρεις στελέχη που φτάνουν και το 80%!!!

Ο συγκεκριμένος ιός, στον οποίο αναφερόμαστε δεν είχε καμία επαφή με τους ανθρώπους μέχρι στιγμής - είναι νέα μετάλλαξη!!!
Για αυτό είναι θανατηφόρος - σε ποσοστό που σε εσάς, σας φαίνεται μεγάλο...

Πιάστε κάνα βιβλίο ρε αμόρφωτοι παρλαπίπιδες και αφήστε τις κατινιές!!!

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 30 Ιαν 2020, 16:09

OANNHSEA έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:41
ST48410 έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:23
To ότι υπάρχουν χίλιοι τρόποι να πεθάνει κανείς δεν σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσεις όλους τους κινδύνους παρόμοια.
Δεν ξέρω κατά πόσο ο θόρυβος των δημοσιογράφων έχει συμβάλει στο κλίμα αλλά δεν θυμάμαι πολλές φορές χώρες να σταματούν πτήσεις ή να κλείνουν σύνορα. Αν πρόκειται για μία επιδημία σας όλες τις άλλες γιατί τέτοια μέτρα τώρα; Άντε πες εμείς είμαστε φοβητσιάρηδες και φερόμαστε έτσι. Οι Ρώσοι γιατί έκλεισαν τα σύνορα;
Ειλικρινά τώρα... Έκλεισαν σύνορα κοντά 4750 χιλιομέτρων;;; Όχι, ειλικρινά τώρα....

Στην ερώτηση σου, η απάντηση είναι η εξής: πριν από λίγες μέρες πέθανε σε ατύχημα ένας παίκτης του MBA. Τα κωλοκάναλα το έκαναν πρώτο θέμα. Γιατί; Ποιός χέστηκε εάν πέθανε ή εάν ζούσε ακόμα ο εν λόγω παίκτης;;; Πιστεύεις ότι τον ήξερε πάνω από το 1% του ελληνικού λαού; Πιστεύεις ότι είχε κάνει κάτι τρομερό για έχει αυτή την αντιμετώπιση από τα κανάλια;

Οι άνθρωποι είναι άσχετοι και αμόρφωτοι και πάρα πολύ επιρρεπείς. Το είδαμε εδώ μέσα... Μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν εάν τα τσογλάνια οι δημοσιογράφοι άρχιζαν να χτυπιούνται για 10.000 νεκρούς στην Ασία - 10.000 νεκροί οι οποίοι είναι τίποτα από άποψη μίας ίωσης; Μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν από πλευράς πανικού των αμόρφωτων υποκειμένων οι οποίοι θα τα άκουγαν αυτά;;;
Έχουμε για παράδειγμα την γρίπη των πτηνών πριν από λίγα χρόνια...

Αυτό είναι που φοβούνται κυρίως οι κυβερνήσεις: τον πανικό που θα πέσει πάνω στα αμόρφωτα σκατά που έχουν για πολίτες!!!
Το είδες στις περιοχές που έχουν μπει στην καραντίνα στην Κίνα...

ΥΓ
Δεν σκέφτηκες ποτέ να κάνεις μία γύρα στα νεκροτομεία της Αττικής να δεις πόσοι ηλικιωμένοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ιώσεις και πνευμονίες - το έχουν ψάξει άλλοι για εσένα και είναι χιλιάδες... Αλλά... Ο εν λόγω θάνατος είναι φυσιολογικός για εσάς...

.
Ας αφήσουμε τα του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου. Εγώ δεν έχω σχετικές γνώσεις και αν έχεις πρότεινε ένα καλό βιβλίο ή μια σελίδα για τα βασικά.
Αυτό που λέω είναι ότι μου δίνεται η εντύπωση σαφώς μεγαλύτερης κινητοποίησης σε σχέση με οποιαδήποτε επιδημία θυμάμαι στο παρελθόν. Πότε άλλοτε είχαμε αναστολές βίζας; Αν αυτό γίνεται λόγω του φόβου των κυβερνήσεων να σκορπίσει πανικός στους αμόρφωτους τότε αυτές οι κινήσεις είναι προς την λάθος κατεύθυνση. Δεν βγάζει νόημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 30 Ιαν 2020, 16:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 30 Ιαν 2020, 16:11

At least 10% die
As of 25 January, of the 99 patients:

57 were still in hospital
31 had been discharged
11 had died
This does not mean the death rate of the disease is 11%, though, as some of those still in hospital may yet die and many others have such mild symptoms they do not end up in hospital.
https://www.bbc.co.uk/news/health-51214864

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 30 Ιαν 2020, 16:11

hellegennes έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:02
Πέρυσι, που ήταν ασυνήθιστα υψηλό το ποσοστό θνησιμότητας, εκτιμάται σε 0,05-0,1%. Πρόπερσι ήταν σχεδόν το μισό απ' αυτό, δηλαδή 0,025-0,05%.
Δηλαδή εκτιμάται ότι πέθαναν πέρυσι από τη γρίπη στην Ελλάδα κατά ελάχιστον 5000 άτομα και μου την λέει κιόλας ρε παιδιά!!!

:p3::p3::p3::p3::p3::p3::p3::p3::p3:

Ελάτε να σκάψουμε ομαδικούς τάφους για τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από τον κοροναϊό!!!

:str8jack::str8jack::str8jack:

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος OANNHSEA την 30 Ιαν 2020, 16:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιαν 2020, 16:12

OANNHSEA έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:07
Για μια ακόμα φορά, λόγω ασχετοσύνης;, λόγω βλακείας;, διαστρευλώνεις την πραγματικότητα...

Α) Οι δικοί σου έχουν δεν ξέρεις εάν έχουν αρρωστήσει από ίωση ή από γρίπη!!! Είσαι εντελώς ανίκανος - λόγω αμορφωσιάς - να καταλάβεις την διαφορά ίωσης και γρίπης ή ακόμα και ιό πνευμονίας!!!
Μαλακίες, όπως πάντα. Τα συμπτώματα της γρίπης μοιάζουν αλλά δεν είναι ίδια με των υπόλοιπων ιών του αναπνευστικού. Οπότε ξέρω πολύ καλά.

Επίσης δεν έχει καμμιά σχέση με αυτά που συζητάμε το αν ξέρω ή όχι να ξεχωρίζει τους υπόλοιπους ιούς από την γρίπη. Απλά πικαρίστηκες και προσπαθείς να απαντήσεις με προσωπικές επιθέσεις που δεν έχουν σχέση με το θέμα.

Παρεμπιπτόντως, εγώ δεν προέβην σε καμμιά προσωπική επίθεση, ενώ εσύ του έχεις γαμήσει την μάνα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 30 Ιαν 2020, 16:13

nick έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:11
At least 10% die

31 had been discharged
11 had died
This does not mean the death rate of the disease is 11%, though, as some of those still in hospital may yet die and many others have such mild symptoms they do not end up in hospital.
αυτο προσεξα και εγω ... το ποσοστο θνησιμοτητας βγαινει σε σχεση με οσους εχει αναρρωσει ως τωρα ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 30 Ιαν 2020, 16:14

Σε μία ώρα και 2΄έχω meeting σε έναν κινέζικο οργανισμό. Ελπίζω να μην είναι κανείς εκεί φρέσκος από Κίνα ερχόμενος.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 30 Ιαν 2020, 16:14

hellegennes έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:12
OANNHSEA έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:07

Μαλακίες, όπως πάντα. Τα συμπτώματα της γρίπης μοιάζουν αλλά δεν είναι ίδια με των υπόλοιπων ιών του αναπνευστικού. Οπότε ξέρω πολύ καλά.

Επίσης δεν έχει καμμιά σχέση με αυτά που συζητάμε το αν ξέρω ή όχι να ξεχωρίζει τους υπόλοιπους ιούς από την γρίπη. Απλά πικαρίστηκες και προσπαθείς να απαντήσεις με προσωπικές επιθέσεις που δεν έχουν σχέση με το θέμα.

Παρεμπιπτόντως, εγώ δεν προέβην σε καμμιά προσωπική επίθεση, ενώ εσύ του έχεις γαμήσει την μάνα.
Γιατρέ!!!!
Βεντουζες ξέρεις να ρίχνεις;;;

.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 30 Ιαν 2020, 16:17

nostromos έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:13
nick έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:11
At least 10% die

31 had been discharged
11 had died
αυτο προσεξα και εγω ... το ποσοστο θνησιμοτητας βγαινει σε σχεση με οσους εχει αναρρωσει ως τωρα ...
Όσους έχουν πάει στα νοσοκομεία - δηλαδή οι βαριές περιπτώσεις...
Χώρια από αυτό, ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχτεί μία ίωση σε έναν ασθενή - είναι πολύ περίπλοκο το θέμα και θέλει ξεχωριστή συζήτηση...

.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιαν 2020, 16:21

Nostalgia έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:06
και το 0,1% να παρουμε απο το 2% που ακουγεται γι'αυτον τον ιο, ειναι πολυ μεγαλη διαφορα!
Φυσικά και είναι. Ακόμη και το 0,2% να πάρουμε, των χειρότερων στελεχών της γρίπης, είναι υποδεκαπλάσιο του κορονοϊού. Σημειωτέον ότι δεν ξέρουμε την τελική θνησιμότητα του ιού αυτού και δεν θα την μάθουμε πριν υποχωρήσουν τα συμπτώματα στον πληθυσμό που νοσεί αυτήν την στιγμή. Για να παραμείνει στο 2,3%, που είναι τώρα, θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να αναρρώσουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 30 Ιαν 2020, 16:21

Να κανω κι εγω μια ερωτηση:
Εχουμε στατιστικα στοιχεια για την πορεια των σεξουαλικων πραξεων (ΓΑΜΗΣΙΩΝ) κατα τη διαρκεια εξελιξης μιας πανδημιας?
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 30 Ιαν 2020, 16:29

Daje έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:21
Να κανω κι εγω μια ερωτηση:
Εχουμε στατιστικα στοιχεια για την πορεια των σεξουαλικων πραξεων (ΓΑΜΗΣΙΩΝ) κατα τη διαρκεια εξελιξης μιας πανδημιας?
Ο ιος κανει ολους οσους νοσουν να εχουν αυξημενη λιμπιντο τις πρωτες 5 μερες.
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
Albrecht
Phorum.gr user: Albrecht

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Albrecht » 30 Ιαν 2020, 16:31

Ελπίζω να έχει σταματήσει όλο αυτό μέχρι το Μάη και να μη γυρίσω με κάναν ιό παραμασχαλα
Αταμάν: «Τουρκική πανδαισία το Final-4 με Εφές, Φενέρ και Παναθηναϊκό»

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 30 Ιαν 2020, 16:34

Albrecht έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:31
Ελπίζω να έχει σταματήσει όλο αυτό μέχρι το Μάη και να μη γυρίσω με κάναν ιό παραμασχαλα
:smt005:
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών