Φυσική: Η "επιστήμη" του τίποτα...!

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Re: Φυσική: Η "επιστήμη" του τίποτα...!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 31 Ιαν 2020, 21:35

Parrot έγραψε:
31 Ιαν 2020, 21:28
Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε:
31 Ιαν 2020, 21:11
Προφανώς δεν θα ασχοληθώ με τις μπούρδες του νηματοθέτη.Για το επιστημονικό του θέματος και ο φυσικός του βίντεο από ένα σημείο παπαρολογεί διότι το ρίχνει στην φιλοσοφία.Ο φυσικός του βίντεο ο Lawrence Krauss είναι στην Αμερική militant atheist φάση Dawkings.Αναφέρεται στο γεγονός ότι από ένα κβαντικό πεδίο μπορούν να ξεπηδούν σωματίδια από το "κενό" και το επεκτείνει αυτό στην δημιουργία του σύμπαντος.Η συνεπαγωγή αυτή είναι λάθος διότι αυτό το "κενό" δεν είναι ακριβώς κενό προυποθέτει ένα κβαντικό πεδίο με καθορισμένους φυσικούς νόμους.Το βιβλίο που τα γράφει αυτά λέγεται Universe from nothing(βέβαια δεν γράφει ότι έλυσε το πρόβλημα αλλά κάνει μια προσέγγιση).Mια εύστοχη κριτική που έχει κάνει ένας θεωρητικός φυσικός πάνω στο βιβλίο :
Relativistic-quantum-field-theoretical vacuum states—no less than giraffes or refrigerators or solar systems—are particular arrangements of elementary physical stuff….. The fact that some arrangements of fields happen to correspond to the existence of particles and some don’t is not a whit more mysterious than the fact that some of the possible arrangements of my fingers happen to correspond to the existence of a fist and some don’t. And the fact that particles can pop in and out of existence, over time, as those fields rearrange themselves, is not a whit more mysterious than the fact that fists can pop in and out of existence, over time, as my fingers rearrange themselves. And none of these poppings—if you look at them aright—amount to anything even remotely in the neighbourhood of a creation from nothing.
Άμα η φυσική ήταν σοβαρή επιστήμη, δεν θα παρατηρούνταν η παραμικρή διαφωνία,
διχογνωμία, διαφορές και αντιπαραθέσεις στις ερμηνείες της και στην κατ' επέκτασιν, φιλοσοφική της διάσταση.
Κάποια πράγματα που είναι δύσκολο να υπάρξουν στα μαθηματικά, λόγου χάριν.

parafrwn έγραψε:
31 Ιαν 2020, 21:15
Ε αφού το λέει ο παπαγάλος που δεν έχει λύσει ούτε μια διαφορική στην ζωή του έτσι θα είναι.

Είναι εύκολο να κοροϊδεύεις κάτι που δεν έχεις το μυαλό να καταλάβεις

Αλλά δεν πειράζει παιδιά. Όπου κ όσο μπορεί ο καθένας.

Η φυσική, κ τα μαθηματικά δεν είναι για αγεωμετρητους. Οπότε συνιστώ ξυδακι κ μόκο. :c020:
Καλό το τσάι; Έχει άφθονο αν θελήσεις κι άλλο.. :c020:
Αλλά δεν το συνιστώ, πριν κάτι μήνες σου είχε πέσει κάπως βαρύ Parrot @ Όταν η γνώση δεν εκτιμάται - σε όλο τον κόσμο... :smt005:
Διαφωνίες παρατηρούνται σε υψηλού επιπέδου θεωρίες. Οι ήδη εμπεριστατωμένες τεσταρονταν για χρόνια. Μια χαρά σοβαρή είναι δεν είναι νομική π.χ.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 31 Ιαν 2020, 21:52

Χριστιανικό τρολ. Ανοίγει τρολονήμα και όταν του επισημαίνουν ότι τρολάρει, γελάει... σατανικά. Μουαχαχαχαχαχα!
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 31 Ιαν 2020, 21:55

Alien666 έγραψε:
31 Ιαν 2020, 21:52
Χριστιανικό τρολ. Ανοίγει τρολονήμα και όταν του επισημαίνουν ότι τρολάρει, γελάει... σατανικά. Μουαχαχαχαχαχα!
Της Οξφόρδης και σεις; Ή του Κέιμπριτζ; :lol:

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 31 Ιαν 2020, 22:00

Alien666 έγραψε:
Η λεξη τρολαρισμα ειναι κομπλιμεντο για τον συγκεριμενο τιποτα ομως. :smt018

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 31 Ιαν 2020, 22:02

Εσθήρ έγραψε:
31 Ιαν 2020, 22:00
Alien666 έγραψε:
Η λεξη τρολαρισμα ειναι κομπλιμεντο για τον συγκεριμενο τιποτα ομως. :smt018
Εσείς πρέπει να είστε του Χάρβαρντ, μάλλον. :smt005:

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 31 Ιαν 2020, 22:12

Parrot έγραψε:
31 Ιαν 2020, 21:28
Άμα η φυσική ήταν σοβαρή επιστήμη, δεν θα παρατηρούνταν η παραμικρή διαφωνία,
διχογνωμία, διαφορές και αντιπαραθέσεις στις ερμηνείες της και στην κατ' επέκτασιν, φιλοσοφική της διάσταση.
Κάποια πράγματα που είναι δύσκολο να υπάρξουν στα μαθηματικά, λόγου χάριν.
Η φιλοσοφική διασάφιση της φυσικής είναι παντελώς αδιάφορη εν προκειμένω και naturaliter ζήτημα επιστημολογίας. Τα μαθηματικά δεν είναι επιστήμη και ipso facto οποιαδήποτε σύγκριση με τη φυσική είναι αστόχαστη. Όχι βέβαια ότι περιμένουμε από παπαροτρολλ σαν εσένα και κάποιον ιδιαίτερο στοχασμό.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

alexandros 21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandros 21 » 31 Ιαν 2020, 22:21

Μιλωντας μαθηματικα και μονο το μηδεν ειναι αυτος ο αριθμος που μπορει να εκφρασει το τιποτα.Το οποιο μηδεν δεν υφισταται χωρις το + και το - απειρο(καλη συνεχεια παπαγαλε :))))

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 31 Ιαν 2020, 22:24

Parrot έγραψε:
31 Ιαν 2020, 21:55
Alien666 έγραψε:
Της Οξφόρδης και σεις; Ή του Κέιμπριτζ; :lol:
Παιδί του Μεταλληνού εσείς; :smt077:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Αἰακίδης Αἰχμητὴς
Phorum.gr user: Aspetos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αἰακίδης Αἰχμητὴς » 31 Ιαν 2020, 22:36

Ἡ ἐκ τοῦ μηδενὸς (ex nihilo) πλάση τοῦ Κόσμου ἀπὸ τὸν ὑπερβατικὸ, ἐξωκοσμικὸ Θεὸ ἀποτελεῖ δόγμα τῆς Εκκλησίας. Κατὰ τοὺς Ἕλληνες, τουναντίον, ὁ Κόσμος εἶναι ἀγέννητος, ἄφθαρτος καὶ ἀΐδιος. Οἱ ἴδιοι οἱ θεοὶ ἐκδηλώνονται ὡς πλήθυνση τοῦ Ἑνὸς, τῆς Πρώτης Αἰτίας.

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 31 Ιαν 2020, 22:37

klg έγραψε:
31 Ιαν 2020, 22:12
Η φιλοσοφική διασάφιση της φυσικής είναι παντελώς αδιάφορη εν προκειμένω και naturaliter ζήτημα επιστημολογίας. Τα μαθηματικά δεν είναι επιστήμη και ipso facto οποιαδήποτε σύγκριση με τη φυσική είναι αστόχαστη. Όχι βέβαια ότι περιμένουμε από παπαροτρολλ σαν εσένα και κάποιον ιδιαίτερο στοχασμό.
Αλήθεια;
Η φιλοσοφική διασάφιση της φυσικής είναι αδιάφορη εν προκειμένω;
Και όταν και απ' τα μαθηματικά μπορούμε να επεκταθούμε φιλοσοφικά (δλδ, σε ξένα χωράφια και της φυσικης και των μαθηματικών, που πρώτα αυτά επιχειρούν), είναι αστόχαστη η φιλοσοφική σύγκριση των δυο;; :o
Αυτά είναι περίεργα πράγματα, ομολογουμένως..
Ναι παπατρολ σαν εμένα, αλλά εσείς δεν ξέρετε γιατί πρωτίστως κάνουμε επιστήμη, οπότε τί να συζητήσουμε απο εκεί και πέρα; :102:
Δεν μπορώ να δεχτώ, ότι άτομα έστω σαν τον Λώρενς Κράους, έστω και από λάθος αφετηρία, κάνουν φυσική αλλά την ίδια ώρα,
δεν εμφορούνται πρωτίστως και κατά βάσιν από φιλοσοφικές ανησυχίες... Αλλιώς, γιατί πασχίζει να εξηγήσει το τίποτα και προσπαθεί
να το βάλει σόνι και καλά στον χώρο της επιστήμης του;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 31 Ιαν 2020, 22:44

Γιάννης έγραψε:
31 Ιαν 2020, 19:31
Αυτό το τελευταίο δεν στέκει καν σαν ερώτηση. Οι νόμοι δεν έχουν "προέλευση". Μάλλον άλλος το έχει πάθει το κοκομπλόκο. Είναι σαν να ρωτάς π.χ. "ο αριθμός μητρώου έχει γλυκιά γεύση ή αλμυρή";
Χειρότερα, γιατί για κάποιον με συναισθησία μπορεί να έχει νόημα αυτή η ερώτηση με τις γεύσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 31 Ιαν 2020, 22:50

hellegennes έγραψε:
31 Ιαν 2020, 22:44
Γιάννης έγραψε:
31 Ιαν 2020, 19:31
Αυτό το τελευταίο δεν στέκει καν σαν ερώτηση. Οι νόμοι δεν έχουν "προέλευση". Μάλλον άλλος το έχει πάθει το κοκομπλόκο. Είναι σαν να ρωτάς π.χ. "ο αριθμός μητρώου έχει γλυκιά γεύση ή αλμυρή";
Χειρότερα, γιατί για κάποιον με συναισθησία μπορεί να έχει νόημα αυτή η ερώτηση με τις γεύσεις.
Πράγματι. Πιο πολύ πάει προς κάτι σαν "με τι παγούρι κουρεύετε τις φτέρνες σας;"

Άβαταρ μέλους
Αἰακίδης Αἰχμητὴς
Phorum.gr user: Aspetos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αἰακίδης Αἰχμητὴς » 31 Ιαν 2020, 22:51

EKPLIKTIKOS έγραψε:
31 Ιαν 2020, 21:13
Αν κάτι μετάνιωσα στη ζωη μου, ειναι οτι δε σπουδασα φυσική. Μου φαινεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστήμη, ακομα κ στην κλασικη φυσική, στην καθημερινότητα. Ελπίζω καποτε να έχω το χρονο να το σπουδάσω το αντικείμενο, για πάρτη μου, καθαρά
:goodpost:

Κάνε τὸ φίλε, θὰ ἀνταμειφθεῖς. Ἡ βασικὴ κατανόηση καὶ μόνο τῶν ἐννοιῶν τῆς κβαντομηχανικῆς καὶ τῆς σχετικότητας συναρπάζει.

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 31 Ιαν 2020, 22:53

Εκτείθεστε.
Ο άλλος από πάνω, λέει, Οι νόμοι δεν έχουν "προέλευση".
Και μετά τρολλάρω εγώ;
Όταν οι ίδιοι αυτοτρολλάρεστε, εγώ τί να κάνω;
Όταν βγαίνει ο φτασμένος ο φυσικός ο αμερικανος και γράφει βιβλία, και λέει εν ολίγοις ότι
πριν το μπιγκ μπανγκ υπήρχε μεν το τίποτα, αλλά μέσα σε αυτό το τίποτα οι ήδη υπαρκτοί πιθανοκρατικοί
νόμοι προκάλεσαν την δημιουργία του σύμπαντος, εγώ μετά να μην ανοίξω νήμα περί αυτού;
Σοβαρά;
Ωραία! Ποιός ή τί τότε έθεσε αυτούς τους συγκεκριμένους νόμους εν ισχύ;
Είναι ντετερμινιστική η προέλευση τους ή πιθανοκρατική;
Και σε κάθε περίπτωση γιατί;

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 31 Ιαν 2020, 23:37

Parrot έγραψε:
31 Ιαν 2020, 22:37
klg έγραψε:
31 Ιαν 2020, 22:12
Αλήθεια;
Η φιλοσοφική διασάφιση της φυσικής είναι αδιάφορη εν προκειμένω;
Και όταν και απ' τα μαθηματικά μπορούμε να επεκταθούμε φιλοσοφικά (δλδ, σε ξένα χωράφια και της φυσικης και των μαθηματικών, που πρώτα αυτά επιχειρούν), είναι αστόχαστη η φιλοσοφική σύγκριση των δυο;; :o
Αυτά είναι περίεργα πράγματα, ομολογουμένως..
Ναι παπατρολ σαν εμένα, αλλά εσείς δεν ξέρετε γιατί πρωτίστως κάνουμε επιστήμη, οπότε τί να συζητήσουμε απο εκεί και πέρα; :102:
Δεν μπορώ να δεχτώ, ότι άτομα έστω σαν τον Λώρενς Κράους, έστω και από λάθος αφετηρία, κάνουν φυσική αλλά την ίδια ώρα,
δεν εμφορούνται πρωτίστως και κατά βάσιν από φιλοσοφικές ανησυχίες... Αλλιώς, γιατί πασχίζει να εξηγήσει το τίποτα και προσπαθεί
να το βάλει σόνι και καλά στον χώρο της επιστήμης του;
Προφανώς και είναι, δεδομένου ότι δεν καταλαβαίνεις τι έκανες link και δεν μπορείς να επιχειρηματολήσεις καν σε επίπεδο φυσικής κατά αυτών που λέει ο τύπος, πόσον μάλλον να αρχίσεις να μας αναλύεις τις αμπελοφιλοσοφίες σου. Μια χαρά ξέρουμε γιατί κάνουμε επιστήμη, δεν περιμένουμε τον κάθε θρησκόληπτο μαλάκα εδώ μέσα να μας το εξηγήσει.

Η αλήθεια των μαθηματικών είναι a priori συνθετική συν το ότι δεν είναι επιστήμη, οπότε προφανώς και δεν θα υπάρχουν φιλοσοφικές διαφωνίες στο βαθμό που υπάρχουν στη φυσική. Όχι ότι δεν υπάρχουν καθόλου βέβαια, σαφώς και υπάρχουν, αλλά το scope της φυσικής είναι και vastly μεγαλύτερο από ότι των μαθηματικών.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών