Έξυπνο χρήμα

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Αγις

Re: Έξυπνο χρήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 09 Ιουν 2018, 00:56

Το άλλο που ανέφερε ο Μec (αν θυμάμαι καλά ) δλδ η επιβλεψη - συντήρηση κλπ σπιτιών η εκμετάλλευση χωραφιών συνηθίζεται πολύ τα τελευταία χρόνια - για περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες εμφανίζονται αραιά η δεν γνωρίζουν - δεν ασχολούνται με αγροτικές εργασίες.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 09 Ιουν 2018, 00:57

Ήταν εδώ κοντά στο σπίτι μου μια γιαγιά που τα είχε χάσει.
Έμενε σε μονοκατοικία λίγο απομονωμένη.
Τα παιδιά της που έμεναν στην Αθήνα, είχαν βάλει μια Αλβανίδα να την εξυπηρετεί.
Άκουγαν κάθε τόσο οι γείτονες κραυγές.
Ήξεραν ότι δεν είναι στα καλά της η γιαγιά και νόμιζαν ότι έτσι φωνάζει.
Μέχρι που μετά από κανά χρόνο αποδείχτηκε ότι την χτύπαγε η Αλβανίδα.
Την είχε κάνει μαύρη στο ξύλο.

Σκέψου και να μην υπήρχαν και τα παιδιά της γιαγιάς τι θα της έκανε.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 09 Ιουν 2018, 01:03

ΠΜ - μια που είσαι εδώ :003: - στην γειτονιά μου Ελληνογάλλοι χοντροφραγκάτοι που έρχονται για δύο μήνες το χρόνο - έχουν ανθρωπο για να περιποιείται - φροντίζει κήπους και σπίτι .
Μάντεψε τώρα τι σπίτι επέλεξαν :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 09 Ιουν 2018, 01:04

Αγις έγραψε:
09 Ιουν 2018, 00:56
Το άλλο που ανέφερε ο Μec (αν θυμάμαι καλά ) δλδ η επιβλεψη - συντήρηση κλπ σπιτιών η εκμετάλλευση χωραφιών συνηθίζεται πολύ τα τελευταία χρόνια - για περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες εμφανίζονται αραιά η δεν γνωρίζουν - δεν ασχολούνται με αγροτικές εργασίες.
Ανάλογα τη περιοχή. Οτι βλεπω λεω.
Εδω ειναι πλειάδα απο ακατοίκητα που ειναι δυο και δε πλήρωσαν φόρο οι φρεσκοι ιδιοκτητες δλ και τα αλλα ειναι επειδη θελει 7000χιλ πανω κατω για τακτοποίηση κι ειναι δυο δυο και λενε τι να το κανω το μισο παλαιο. Εχω σπιτι. Με δανειο βεβαια. Αλλιως θα παίρναν το παλαιο αν καποτε δε δινοταν δανεια. Αρα;; Ξαναγυριζουμε πισω δλ τωρα δε δινουν δάνεια.Αρα;; Με 20000 πωλουνται.Οι πιο πολλοί ειναι και στου Κατσελη. Αρα τα σπιτια αυτα ειναι για επένδυση. Δε τους νοιάζει ώσπου βρεθει καποιος να το τακτοποιησει και τους δωσει και κερδος και γλυτωσουν τη μοιρασια τα μαλωματα και εφοριες.
Αυτοι δε θα το συντηρήσουν βάζοντας άνθρωπο. Να το ξεφορτωθουν θελουν έχοντος της καταστασης

Αυτο που λες ισχύει για τους αλλους μισούς κατοίκους της Ελλάδας. Που το εχουν εξοχικό

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 09 Ιουν 2018, 01:13

Αγις έγραψε:
08 Ιουν 2018, 23:13
Αν έχεις εστω και μικρή περιουσία - θα διαγκωνίζονται να σε φροντίζουν.
Έτσι είχε κανονίσει ένας γείτονάς μου που δεν είχε παιδιά.
Θα τον πρόσεχαν στα γεράματά του και θα τους έγραφε το σπίτι.
Το γράφει κάποια στιγμή και μετά έμεινε στα αζήτητα του νοσοκομείου.
Για την κηδεία του έβαλαν ρεφενέ οι γείτονες.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 09 Ιουν 2018, 01:17

Μηχανικός έγραψε:
09 Ιουν 2018, 01:13
Αγις έγραψε:
08 Ιουν 2018, 23:13
Αν έχεις εστω και μικρή περιουσία - θα διαγκωνίζονται να σε φροντίζουν.
Έτσι είχε κανονίσει ένας γείτονάς μου που δεν είχε παιδιά.
Θα τον πρόσεχαν στα γεράματά του και θα τους έγραφε το σπίτι.
Το γράφει κάποια στιγμή και μετά έμεινε στα αζήτητα του νοσοκομείου.
Για την κηδεία του έβαλαν ρεφενέ οι γείτονες.
Τραγικό λάθος - αστους να περιμένουν και τάζε σε όλους - αστους να σφαζονται. :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 09 Ιουν 2018, 01:19

Ψιλη η υψηλη;; κυριότητα λεγεται
Ετσι πρεπει να το γραφεις. Ειναι κι ετοιμο κι ο κληρονόμος θα κοιταξει το παππου
Οχι κανονικο συμβολαιο με πληρη κυριοτητα
Δε χρειάζετε τιποτε μετα που θα φυγει ο ηλικιωμενος κι είναι και καλυμμενος μη τον πεταξουν στο σπιτακι του σκυλου.

Αν ειναι για συμφέρον..

Κανονικά πρεπει να βοηθαμε χωρις αντάλλαγμα

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 09 Ιουν 2018, 01:26

Αγις έγραψε:
Μόνο για ακίνητα είπα. Πληρώνεις κάποιον να περιποιείται το σπίτι για να φαίνεται ότι κατοικείται όσο θα λείπεις. Τώρα δεν ξέρω τι συμφωνίες γίνονται, γιατί είναι λεπτό το θέμα με τα κλειδιά. Μπορεί να θες να σου προσέχει τα ζώα, να ποτίζει γλάστρες, να ανοιγοκλίνει πατζούρια κλπ. Τι να πω, είναι προσωπική υπόθεση πώς θα το χειριστείς.

Εδώ βρίσκεις τέτοια άτομα στις υπηρεσίες διαχείρισης κοινοχρήστων (syndic). Επειδή μένω σε μεγάλο συγκρότημα, υπάρχει υπάλληλος του syndic σε μόνιμη βάση. Εγώ αυτόν πληρώνω οταν λείπω, για να μου αδειάζει το γραμματοκιβώτιο, γιατί αν τιγκάρει στα γράμματα καταλαβαίνουν οι κλεφτες οτι ο ένοικος λείπει.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 09 Ιουν 2018, 01:28

mec_ έγραψε:
09 Ιουν 2018, 01:26
Αγις έγραψε:
Μόνο για ακίνητα είπα. Πληρώνεις κάποιον να περιποιείται το σπίτι για να φαίνεται ότι κατοικείται όσο θα λείπεις. Τώρα δεν ξέρω τι συμφωνίες γίνονται, γιατί είναι λεπτό το θέμα με τα κλειδιά. Μπορεί να θες να σου προσέχει τα ζώα, να ποτίζει γλάστρες, να ανεβοκατεβάζει πατζούρια κλπ. Τι να πω, είναι προσωπική υπόθεση πώς θα το χειριστείς.

Εδώ βρίσκεις τέτοια άτομα στις υπηρεσίες διαχείρισης κοινοχρήστων (syndic). Επειδή μένω σε μεγάλο συγκρότημα, υπάρχει υπάλληλος του syndic σε μόνιμη βάση. Εγώ αυτόν πληρώνω οταν λείπω, για να μου αδειάζει το γραμματοκιβώτιο, γιατί αν τιγκάρει στα γράμματα καταλαβαίνουν οι κλεφτες οτι ο ένοικος λείπει.
Εδώ είναι κανονικό επάγγελμα πλέον λόγω αναγκών και συνθηκών .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 12 Ιουν 2018, 01:36

Μία άλλη ιδέα για έξυπνο χρήμα είναι το θεματικό φόρουμ.
Στα ΣΥΝ σε σχέση με τα άλλα μήντια του infopreneurship (blog, youtube κλπ) είναι ότι δεν έχεις να παράγεις περιεχόμενο, γιατί το παράγουν οι χρήστες. Δεν είσαι υποχρεωμένος να δείξεις τη μούρη σου για να δώσεις βαρύτητα και το κόστος εκκίνησης είναι μικρό (ίσως μία ασφάλεια νομικής ευθύνης).
Στα ΜΕΙΟΝ είναι ότι θέλει μεγάλες ψυχικές αντοχές μπροστά στην ανθρώπινη βλακεία και επίσης ότι είναι ένα μακροχρόνιο προτζεκτ στο όποιο οι πρώτοι μήνες της μοναξιάς (το λεγόμενο πέρασμα της ερήμου) είναι καθοριστικοί για τη συνέχεια και πολλοί τα παρατάνε.
Τα κυριότερα business models είναι η πώληση διαφημιστικού χώρου, η affiliation (προμήθεια από προιοντα τρίτων), ίδια προιοντα/υπηρεσίες, subscriptions κλπ.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 12 Ιουν 2018, 09:16

mec_ έγραψε:
08 Ιουν 2018, 14:41
Αν φαντάζεσαι σεξουαλικές υπηρεσίες δεν χρειάζονται αγγλικά.
Κάτσε ρε φίλε και πώς θα συνεννοηθούμε. Να γίνει κανά λάθος, για τέτοια είμαστε τώρα
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 12 Ιουν 2018, 09:28

Σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο να χωθώ σε σεμινάρια visual basic, τελείως φριλανς και μόνος μου

Αρχικά να κάνω καμμιά εκπαίδευση στην εταιρία μου και καλά advanced excel skills, έτσι για ν'αρχίσω να φτιάχνω κάποιο στάνταρντ υλικό, παρουσιάσεις, παραδείγματα, ερωτοαπαντήσεις κλπ
και μετά να πάρω σβάρνα όλα τα προηγούμενα αφεντικά και συναδέρφους και να τους ρωτήσω αν ενδιαφέρονται για ημερίδα στο χώρο τους, ένα λάπτοπ, προτζέκτορα και 10 καρέκλες. Ένα χιλιαρικάκι όλη τη μέρα, έτσι κι αλλιώς με ξέρουνε ότι δε θα είναι μούφα. Και ριπίτ κορς μετά από 6 μήνες. 2-3 να τσιμπήσουνε έχω αρχίσει να φτιάχνω βιογραφικό.

Αυτό που με χαλάει και βαριέμαι είναι ότι πρέπει να οργανωθώ με linkdin, facebook και τα ρέστα και να το κυνηγάω συνέχεια από εκεί, και τα βαριέμαι όλα αυτά σαν τις αμαρτίες μου. Γενικά βαριέμαι την πώληση. Αλλά μ'αρέσει σαν ιδέα γιατί ουσιαστικά 2 μέρες τη βδομάδα να δουλεύεις φτιάχτηκες, και μπορείς να το κάνεις μέχρι τα 70 σου αν θες.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 12 Ιουν 2018, 16:36

Chilloutbuddy έγραψε:
12 Ιουν 2018, 09:28
Σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο να χωθώ σε σεμινάρια visual basic, τελείως φριλανς και μόνος μου

Αρχικά να κάνω καμμιά εκπαίδευση στην εταιρία μου και καλά advanced excel skills, έτσι για ν'αρχίσω να φτιάχνω κάποιο στάνταρντ υλικό, παρουσιάσεις, παραδείγματα, ερωτοαπαντήσεις κλπ
και μετά να πάρω σβάρνα όλα τα προηγούμενα αφεντικά και συναδέρφους και να τους ρωτήσω αν ενδιαφέρονται για ημερίδα στο χώρο τους, ένα λάπτοπ, προτζέκτορα και 10 καρέκλες. Ένα χιλιαρικάκι όλη τη μέρα, έτσι κι αλλιώς με ξέρουνε ότι δε θα είναι μούφα. Και ριπίτ κορς μετά από 6 μήνες. 2-3 να τσιμπήσουνε έχω αρχίσει να φτιάχνω βιογραφικό.

Αυτό που με χαλάει και βαριέμαι είναι ότι πρέπει να οργανωθώ με linkdin, facebook και τα ρέστα και να το κυνηγάω συνέχεια από εκεί, και τα βαριέμαι όλα αυτά σαν τις αμαρτίες μου. Γενικά βαριέμαι την πώληση. Αλλά μ'αρέσει σαν ιδέα γιατί ουσιαστικά 2 μέρες τη βδομάδα να δουλεύεις φτιάχτηκες, και μπορείς να το κάνεις μέχρι τα 70 σου αν θες.
Τα σεμινάρια είναι μέρος της δουλειάς μου (business coaching) κι αφήνουν καλά λεφτά, οπότε σου λέω προχώρα. Το core expertise όμως ποιό θα είναι; Το excel το ίδιο ή μήπως θα το μάθεις για να οργανώνεις τη δουλειά σου, επειδή χρειάζονται πίνακες;

Ψάξτο σε τί υπάρχει ανάγκη γιατί καμμιά φορά βρισκόμαστε προ εκπλήξεων. Πχ σε μάς (Νότια Γαλλία) έχει πολλούς excelάδες (διδάσκουν όλο το office βασικά). Έχει όμως ελάχιστους webmarketing consultants. Υπάρχουν ένα σωρο μικροπαραγωγοι που φρενάρονται από την τεχνολογία και δεν ξέρουν πώς να πουλήσουν μέσω ιντερνετ και ψάχνουν απεγνωσμένα έναν webmarketer να τους βοηθήσει.
To linkedin είναι must. Εμένα μού έρχονταν πολλές δουλειές από κει. Γκούγκλισε επίσης event organizer και τα σχετικά να βρεις επαγγελματίες που θα σου βρίσκουν/οργανώνουν ημερίδες/σεμινάρια, αν βαριέσαι να το ψάχνεις μόνος σου.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 12 Ιουν 2018, 16:44

Έξυπνο χρήμα βγαίνει άμα είσαι καθηγητής σε Ελληνικό σχολείο, από αυτές τις ειδικότητες που δεν έχουν ούτε διαγωνίσματα,
και έχεις όλο τον χρόνο άμα έχεις όρεξη να κάνεις παράλληλες δουλειές σαν αυτές που λέτε, χωρίς να διακινδυνεύεις πολλά.

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 12 Ιουν 2018, 16:49

Dwarven Blacksmith έγραψε:
08 Ιουν 2018, 23:57

Φαντάζομαι έξυπνο χρήμα είναι είτε passive income, είτε μικρή επένδυση χρόνου που μπορείς να κάνεις μετά την κανονική σου δουλειά (gig).
Μπορείς να κάνεις και το άλλο.
Παίρνεις σβαρνα τα μαγαζιά και συστήνεται ως ασφαλιστής προκειμένου να πιασεις κουβέντα και να μάθεις ποιοι διαθέτουν ασφάλιση και ποιοι όχι.

Μετα, έχοντας αυτή τη γνώση, μπορείς να πέφτεις επίτηδες από σκάλες, μπαλκόνια κλπ όσων καταστημάτων είναι ανασφαλιστα και να ζητάς αποζημιωσεις

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών