Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 71608
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 02 Φεβ 2020, 12:11

Feindflug έγραψε:
02 Φεβ 2020, 11:53

Το θέμα είναι να έχεις μια δουλειά, που σε λογικές ώρες εργασίας, αποφέρει καλύτερα και πιο εύκολα χρήματα από μια δουλειά για την οποία δεν προαπαιτείται κάποια επένδυση σε σπουδές, χρόνο και χρήμα.
Αυτές οι δουλειές είναι οι πρώτες που σαρώνονται στην κυριολεξία σε περιόδους κρίσης.
Gavalas for President! :grfl:

Άβαταρ μέλους
klg
Δημοσιεύσεις: 3350
Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
Phorum.gr user: klg

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 02 Φεβ 2020, 12:13

EKPLIKTIKOS έγραψε:
02 Φεβ 2020, 11:47
Απο εκεί κ περα, υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που δεν εχουν 2 3 αχρηστα meetings τη βδομάδα. Υπάρχουν πολλα επαγγέλματα που δεν εχουν τόσους άχρηστους μάνατζερς. Κ αυτό ειναι ενα αλλο πρόβλημα του μηχανικού, κατα κυριο λόγο ειναι ενας μικροαστός, εκανε τα φροντιστήριά του, περασε Πολυτεχνείο, πήγε φανταρος, κ μετα κατευθείαν στην εταιρεία, γραμμή παραγωγής. Σπάνια θα βρεις κάποιον να έχει κανει οποιαδήποτε αλλη δουλειά για να συγκρίνει. Ειναι ενας μικρόκοσμος που μετράει μονο το κύρος (κ καλα) κ οτι βγαζεις περισσότερα απο τον μαθηματικό που κάνατε παρέα στο Πανεπιστήμιο κ Τώρα δουλεύει στην evalue με τρεις κ εξήντα, κ λες καλα είμαι.
Όλες οι ειδικότητες που εφαρμόζονται σε projects με πολλούς stakeholders που μπορεί να κάνουν span σε όλο το φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας μιας επιχείρησης θα έχουν πολλά άχρηστα meeetings.
EKPLIKTIKOS έγραψε:
02 Φεβ 2020, 11:47
Για τα λεφτά που αναφέρεις, συγγνώμη που θα στο πω, αλλα you need to get out more. Υπάρχει απειρος κοσμος που τα βγαζει, εναμιση χιλιάρικο δεν ειναι τιποτα. 20000 ειναι το μεσο ετησιο εισόδημα στην Ελλαδα. Κάντο/14, βαλε οτι πολλοι παίζουν στα μισά, κ θα καταλάβεις οτι δεν ειναι κατι. Αν εισαι σε μόνιμη φαση, δηλαδη αν παιζει οικογένεια κτλ, ενοικια, ουτε σπιτι δεν μπορείς να αγοράσεις με αυτά τα λεφτα. Somehow η αγορά ακινήτου κινείται, σκέψου οτι υπάρχει πολυς κοσμος που δινει 250 χιλιαρικα για να αγορασει σπιτι, κ σιγουρα δεν ειναι ουτε καν ο senior στην εταιρεια σου. Ειναι όμως ο μπατσος που παιρνει 1 χιλιαρικο καθαρά μεσα σε αυτούς, κ ο φωτογραφος γαμου που βγαζει ενα 500αρικο καθαρα σε μια μονο νυχτα. Απλώς ως soft dev σου μένουν λεφτα για να περνας οκ, να μη σου λείπει κάτι. Κ υπάρχουν κ αλλες παραμετροι που για μενα ειναι ανεκτίμητες, ο χρόνος και οι συνθήκες. Ναι μπορεί πχ ο καθηγητής που μολις διορίστηκε να παιρνει ενα χιλιάρικο μεικτα, αλλα πόσες ωρες δουλεύει; Σε τι περιβάλλον; 2μιση ειναι σπίτι του. Εγω αμα ήμουν στις 7 ελεγα ω μαλακα μου γαμω! Καλοκαίρι και Χριστούγεννα ειναι σπιτι του. Σε εμάς λες καλυτερα στη δουλειά που έτσι κ αλλιώς ειναι χαλαρα στις γιορτες κ να κρατήσω μέρες άδειας. Αυτα ειναι πραγματα που δε θα τα καταλάβεις απο την αρχη. Θα εισαι 28, στα παπαρια σου να γυρνας 8 σπιτι. Μετα ο μονος λογος να μη θελεις να εισαι στο σπιτι ειναι ακριβώς αυτός: να μη θελεις να εισαι με την οικογένειά σου. Κ εχουμε σοβαροτερα προβλήματα εδω.
Ο άνθρωπος που το νιώθει θα βγάζει στα 25 (και ίσως και πιο νωρίς πλεον) του, 25k μεικτό εισόδημα το χρόνο, που είναι και anyway πιο πολύ από το μέσο που παρέθεσες και εγώ δεν είπα ότι θα γίνεις πλούσιος και θα αγοράζεις σπίτια. Ελάχιστα επαγγέλματα έχουν σε τόσο early στάδιο τόσο καλές απολαβές, εργασιακή ασφάλεια, ανα πάση στιγμή εύρεση δουλειάς, δυνατότητα να εντρυφήσεις σε κάποιο bussiness και να εκτινάξεις το market value σου, δυνατότητα να βγάζεις πολυ καλό μισθό δουλεύοντας από το σπίτι σου, δυνατότητα να έχεις παράλληλα side projects με καλά λεφτά (εγώ επί κρίσης έβγαζα άνετα 600-1000 καθαρά το μήνα από side projects για απλά sites με wordpress που χρειαζόντουσαν εταιρίες για να δημοσιοποιούν τις οικονομικές καταστάσεις τους).

Επίσης το επιχειρημά σου είναι εντελώς άστοχο και πατρονάρικο και αν δεν σε σεβόμουν θα σου απαντούσα σε άλλο τόνο. Το να μου φέρνεις ένα άκυρο μέσο όρο για να κάνουμε στατιστική ανάλυση των μισθών, είναι για τις κατίνες στα μεσημεριάνα. Υπάρχει μια συγκεκριμένη μεθοδολογία, που στο core της ουσιαστικά συγκρίνεις κλάσεις του δείγματος με κοινά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να μιλήσουμε για ηλικίες, προϋπηρεσία, πτυχία κ.ο.κ. και μετά να δούμε ποια άλλα επαγγέλματα, χωρίς πτυχίο με 2-3 χρόνια προϋπηρεσίας, έχουν τέτοιες απολαβές.

Και ναι έχω βγει out there και βλέπου δικηγόρους με μεταπτυχιακά στην Αγγλία, προϋπηρεσία σε σοβαρές φίρμες στο city να έρχονται εδώ για 1200 μεικτά το μήνα. Βλέπω ανθρώπους των κλασσικών να είναι άνεργοι ή να δουλεύουν σε διαικπαιρεώσεις για 800 ευρώ, βιολόγους να κάνουν όλη μέρα ιδιαίτερα και φροντιστήρια στα 30-40 τους για να βγάζουν 1500 ευρώ μπας και ζήσουνε στο σπίτι που τους αγόρασε ο μπαμπας και η μαμά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος klg την 02 Φεβ 2020, 12:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
klg
Δημοσιεύσεις: 3350
Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
Phorum.gr user: klg

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 02 Φεβ 2020, 12:20

Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 11:31
klg έγραψε:
02 Φεβ 2020, 09:43
Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 02:34
Εκπληκτικε σε συμπαθω ιδιαιτερα.

Γραψε αν θες σκηνικα απο υπουλιες και πως ηταν το εργασιακο περιβαλλον γενικα μεσα στον αρχιδοκαμπο.

Επισης πες μας πως καταφερες να ξεφυγεις.

Αν γκουγκλαρετε, το χοτ τοπικ αυτο τον καιρο στους κυκλους του επαγγελματος, ειναι αν οι εργοδοτες θα πρεπει να περιμενουν απ τους υπαλληλους να προγραμματιζουν απο χομπυ στον ελευθερο χρονο τους. :lol:
Πήγαινε γίνε σερβιτόρος ρε μαλάκα, άστο δεν είναι για σένα αυτά τα πράγματα.
Αντιπαθω τους ανθρωπους που υποτιμουν τους χειρωνακτες. Επισης αυτα που εγραψες στο προηγουμενο ποστ, μου θυμισαν μπαρμπαδες υδραυλικους που καμαρωνουν για τα σκιλς.

- και εβαλε σωληνα φ40 βιδωτο σε φ35 χωρις ουπα!
- οχι ρε σοβαρολογεις το ζωαδι!
- ευτυχως πηγα εγω και το διορθωσα. Σαραντα χρονια στο κουρμπετι...

Ναι οκ οι υδραυλικες εγκαταστασεις στηριζονται στους νομους της φυσικης και οι μαστορες αν εχουν βγαλει σχολη εχουν μαθει λιγα θεωρητικα σχετικα με τη δουλεια τους, αλλα η ιδια η δουλεια αφορα το να ξερεις για χρηστικα πραγματα που εχουν επινοησει ανθρωποι για να κατασκευασουν κατι. Oμοιως για τα hastable και τα αλλα που καταπιανεσαι εσυ. Καμια σχεση δεν εχουν με την αληθινη γνωση των θετικων ή των θεωρητικων επιστημων.
Και εσύ που ξέρεις Ορέστη τι σχέση έχουν με τη γνώση των θετικών επιστημών; Εσύ, το κλασικό μαλακισμένο millennial που περιμένει να του είναι όλα στρωμένα στη ζωή του, να θεωρεί ότι κακά μαθηματικά είναι άχρηστα γιατί δεν εφαρμόζονται στον πραγματικό κόσμο και να κράζει τους ανέραστους νέρντουλες που το χαλάνε τη ζαχαρένια;. Κάτσε λοιπόν να αναρωτιέσαι γιατί δεν γαμάς τίποτα και δεν βρίσκεις τη δουλειά που σου αξίζει ενώ αυτοί που ξέρουν τι είναι τα "hastable" να βγάζουν τα λεφτά και να γαμάνε το ξεφτυλότσουλο στο μπαρ που δεν σου έκατσε.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Feindflug
Δημοσιεύσεις: 14856
Εγγραφή: 08 Φεβ 2019, 21:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 02 Φεβ 2020, 12:22

ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:11
Feindflug έγραψε:
02 Φεβ 2020, 11:53

Το θέμα είναι να έχεις μια δουλειά, που σε λογικές ώρες εργασίας, αποφέρει καλύτερα και πιο εύκολα χρήματα από μια δουλειά για την οποία δεν προαπαιτείται κάποια επένδυση σε σπουδές, χρόνο και χρήμα.
Αυτές οι δουλειές είναι οι πρώτες που σαρώνονται στην κυριολεξία σε περιόδους κρίσης.
Συμφωνώ, τύπισσα, αλλά που θέλεις να καταλήξεις;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Ορέστης 35

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 02 Φεβ 2020, 12:24

Namrail έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:10
Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 11:50


Δεν εχω καλλιτσχνικες ικανοτητες, ουτε στην ποιηση, ουτε στη ζωγραφικη, ουτε πουθενα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
01 Φεβ 2020, 20:11


Αμα βγάζεις χρήματα έχεις όλη την άνεση να κλαίς για την δυστυχία σου πίνοντας ακριβά ποτά σε κυριλέ μπαράκια ...
Αν δεν έχεις χρήματα ...δεν έχεις αυτή την δυνατότητα ...
Αν και εφοσον διαθετεις επισης ελευθερο χρονο, διαθεση, και κοινωνικο κυκλο.

Δεν ακους εδω τι λενε για δωδεκαωρα με κομπλεξικους/τοξικους συναδελφους. Ουτε δυναμη να ανοιξουν πορνχαμπ δεν εχουν οταν επιστρεφουν μισοτρελοι στο σπιτι.

Ενω αλλος μπορει να εχει συναδελφους γυναικες και να καβλαντιζει ολη μερα και να κανονιζει εξοδους. :D

Πιστευω υπαρχουν δουλειες με ευχαριστο εργασιακο περιβαλλον που θελεις να πηγαινεις γιατι περνας καλα και δε νιωθεις οτι σου τρωνε χρονο απο τα νιατα και την συντομη ζωη σου.
Ναι υπάρχουν τέτοιες δουλειές, με γαμάτο εργασιακό περιβάλλον, πολλά χρήματα, που δε σου τρων χρόνο και που περνάς καλά. Στα όνειρα σου.

Η αλήθεια είναι σκληρή και το (τουλάχιστον) 10ωρο κανόνας. Πιο πάνω βλέπεις διάλογο μηχανικών που δουλεύουν ως μισθωτοί , αλλά κάθε γω που δουλεύω στο ελεύθερο επάγγελμα δεν έχω να πω κάτι καλύτερο.

Οκ, δεν έχω το μάνατζερ πάνω από το κεφάλι και τα meetings είναι μεταξύ (σχετικά) ισων, αλλά το άγχος για να προλάβεις τα deadlines και να διατηρήσεις το πελατολόγιο είναι τρελό. Κάποιες μέρες μπορεί να μη δουλέψεις ούτε 3 ώρες και να κάθεσαι να χαζεύεις στο φόρουμ, άλλες όμως πρέπει να δουλέψεις σερί 15 ώρα για βδομάδες χωρίς να σε βλέπει το σπίτι. Άσε τα ταξίδια στην επικράτεια και το γεγονός ότι υπάρχουν μήνες που μπορεί να καθαρίσεις λιγότερα και από 5 κατοσταρικα.

Γενικά δεν υπάρχει κάτι εύκολο σημερα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη μπανανία στην οποία ζούμε. Συμβαίνει και σε πιο προηγμένες χώρες .
Αυτο ειναι τραγικο, χειροτερο αν δε σου αρεσει η δουλεια σου. Και οι δασκαλοι δουλευουν πολλες ωρες, αλλα γουσταρουν και εχουν και ενα σωρο αδειες να πηγαινουν ταξιδια. Η δασκαλα μας ταξιδευει συνεχεια στο εξωτερικο.
Εγω δε θελω να βγαζω πολλα λεφτα. Ισα ισα το νοικι και 2-3 κατοσταρικα να κινουμαι.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 17016
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:44

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 02 Φεβ 2020, 12:25

Οι προγραμματιστες ειναιοι οικοδομοι του μελλοντος
Χτιστες δηλαδη
Ειναι η νεα μορφη του πηλοφορι-μπετονιερα-σκεπαρνι


Πιστευω οτι αναμεσα τους θα ξεπηδησειτο ΠΑΜΕ στην νεα του εξελιγμενη μορφη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 02 Φεβ 2020, 12:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 71608
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 02 Φεβ 2020, 12:25

Feindflug έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:22
ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:11
Feindflug έγραψε:
02 Φεβ 2020, 11:53

Το θέμα είναι να έχεις μια δουλειά, που σε λογικές ώρες εργασίας, αποφέρει καλύτερα και πιο εύκολα χρήματα από μια δουλειά για την οποία δεν προαπαιτείται κάποια επένδυση σε σπουδές, χρόνο και χρήμα.
Αυτές οι δουλειές είναι οι πρώτες που σαρώνονται στην κυριολεξία σε περιόδους κρίσης.
Συμφωνώ, τύπισσα, αλλά που θέλεις να καταλήξεις;
Πουθενά.

Οι καταλήξεις στο οτιδήποτε είναι απολύτως απτές και δεν εξαρτώνται από τη δική μου προσέγγιση. :lol:
Gavalas for President! :grfl:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 71608
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 02 Φεβ 2020, 12:27

Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:24
Εγω δε θελω να βγαζω πολλα λεφτα. Ισα ισα το νοικι και 2-3 κατοσταρικα να κινουμαι.
Και πόσο υπολογίζεις το νοίκι;
Gavalas for President! :grfl:

Άβαταρ μέλους
Highlander
Δημοσιεύσεις: 17451
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 02 Φεβ 2020, 12:27

Μου φαίνεται ότι πρέπει να είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρα εργασία ειδικά εφόσον δε σε ενδιαφέρει πραγματικά αλλά έχεις προσανατολιστει εκεί μόνο επειδη ακουγεται ότι μπορείς να βγάλεις λεφτά. Προσωπικά τελείωσα αρχαιολογος με καλό βαθμό, έκανα μεταπτυχιακο, διδακτορικό σχετικά γρήγορα και από εκεί και πέρα δουλεύω με συμβάσεις στο υπουργείο πολιτισμού με αξιοπρεπή μισθό που μου παρέχει άνεση. Το παν είναι να κάνεις κάτι που να σου αρέσει, αυτό πιστεύω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Highlander την 02 Φεβ 2020, 12:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

the comet the course the tail

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 02 Φεβ 2020, 12:28

Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 11:31
klg έγραψε:
02 Φεβ 2020, 09:43
Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 02:34
Εκπληκτικε σε συμπαθω ιδιαιτερα.

Γραψε αν θες σκηνικα απο υπουλιες και πως ηταν το εργασιακο περιβαλλον γενικα μεσα στον αρχιδοκαμπο.

Επισης πες μας πως καταφερες να ξεφυγεις.

Αν γκουγκλαρετε, το χοτ τοπικ αυτο τον καιρο στους κυκλους του επαγγελματος, ειναι αν οι εργοδοτες θα πρεπει να περιμενουν απ τους υπαλληλους να προγραμματιζουν απο χομπυ στον ελευθερο χρονο τους. :lol:
Πήγαινε γίνε σερβιτόρος ρε μαλάκα, άστο δεν είναι για σένα αυτά τα πράγματα.
Αντιπαθω τους ανθρωπους που υποτιμουν τους χειρωνακτες. Επισης αυτα που εγραψες στο προηγουμενο ποστ, μου θυμισαν μπαρμπαδες υδραυλικους που καμαρωνουν για τα σκιλς.

- και εβαλε σωληνα φ40 βιδωτο σε φ35 χωρις ουπα!
- οχι ρε σοβαρολογεις το ζωαδι!
- ευτυχως πηγα εγω και το διορθωσα. Σαραντα χρονια στο κουρμπετι...

Ναι οκ οι υδραυλικες εγκαταστασεις στηριζονται στους νομους της φυσικης και οι μαστορες αν εχουν βγαλει σχολη εχουν μαθει λιγα θεωρητικα σχετικα με τη δουλεια τους, αλλα η ιδια η δουλεια αφορα το να ξερεις για χρηστικα πραγματα που εχουν επινοησει ανθρωποι για να κατασκευασουν κατι. Oμοιως για τα hastable και τα αλλα που καταπιανεσαι εσυ. Καμια σχεση δεν εχουν με την αληθινη γνωση των θετικων ή των θεωρητικων επιστημων.
Ορέστη σόρρυ, αλλά λες χαζομάρες τώρα.
ίσα-ίσα, που ο πληροφορικάριος είναι και μηχανικός και μαστόρι.
και θα σχεδιάσει το πρότζεκτ, και θα βρει υλικά και εργαλεία και θα το χτίσει με κώδικα και υλικό.

Άβαταρ μέλους
Namrail
Δημοσιεύσεις: 10609
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 09:29

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 02 Φεβ 2020, 12:32

Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:24

Αυτο ειναι τραγικο, χειροτερο αν δε σου αρεσει η δουλεια σου. Και οι δασκαλοι δουλευουν πολλες ωρες, αλλα γουσταρουν και εχουν και ενα σωρο αδειες να πηγαινουν ταξιδια. Η δασκαλα μας ταξιδευει συνεχεια στο εξωτερικο.
Εγω δε θελω να βγαζω πολλα λεφτα. Ισα ισα το νοικι και 2-3 κατοσταρικα να κινουμαι.
Άλλο να σου αρέσει η δουλειά σου και άλλο να περνάς καλά. Εκτός και αν εννοείς με το "περνάς καλά" το να σε γεμίζει.

Τώρα το ότι αναφέρεσαι σε δασκάλους, είναι και δείγμα του τι ψάχνεις. Δημοσιουπαλληλικι ψάχνεις , που θα σου δίνει σχετικά καλά χρήματα και άπλετο χρόνο να καυλαντιζεις.

Καλή τύχη σε αυτό, αλλά η κανουλα του δημοσίου όσο πάει και στενεύει.

the comet the course the tail

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 02 Φεβ 2020, 12:32

klg έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:20
Ορέστης 35 έγραψε:
02 Φεβ 2020, 11:31
klg έγραψε:
02 Φεβ 2020, 09:43


Πήγαινε γίνε σερβιτόρος ρε μαλάκα, άστο δεν είναι για σένα αυτά τα πράγματα.
Αντιπαθω τους ανθρωπους που υποτιμουν τους χειρωνακτες. Επισης αυτα που εγραψες στο προηγουμενο ποστ, μου θυμισαν μπαρμπαδες υδραυλικους που καμαρωνουν για τα σκιλς.

- και εβαλε σωληνα φ40 βιδωτο σε φ35 χωρις ουπα!
- οχι ρε σοβαρολογεις το ζωαδι!
- ευτυχως πηγα εγω και το διορθωσα. Σαραντα χρονια στο κουρμπετι...

Ναι οκ οι υδραυλικες εγκαταστασεις στηριζονται στους νομους της φυσικης και οι μαστορες αν εχουν βγαλει σχολη εχουν μαθει λιγα θεωρητικα σχετικα με τη δουλεια τους, αλλα η ιδια η δουλεια αφορα το να ξερεις για χρηστικα πραγματα που εχουν επινοησει ανθρωποι για να κατασκευασουν κατι. Oμοιως για τα hastable και τα αλλα που καταπιανεσαι εσυ. Καμια σχεση δεν εχουν με την αληθινη γνωση των θετικων ή των θεωρητικων επιστημων.
Και εσύ που ξέρεις Ορέστη τι σχέση έχουν με τη γνώση των θετικών επιστημών; Εσύ, το κλασικό μαλακισμένο millennial που περιμένει να του είναι όλα στρωμένα στη ζωή του, να θεωρεί ότι κακά μαθηματικά είναι άχρηστα γιατί δεν εφαρμόζονται στον πραγματικό κόσμο και να κράζει τους ανέραστους νέρντουλες που το χαλάνε τη ζαχαρένια;. Κάτσε λοιπόν να αναρωτιέσαι γιατί δεν γαμάς τίποτα και δεν βρίσκεις τη δουλειά που σου αξίζει ενώ αυτοί που ξέρουν τι είναι τα "hastable" να βγάζουν τα λεφτά και να γαμάνε το ξεφτυλότσουλο στο μπαρ που δεν σου έκατσε.
ο klg είναι ο foscilis; :p2:

Δημοκράτης
Δημοσιεύσεις: 25183
Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 00:26

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 02 Φεβ 2020, 12:37

Δουλεύω στον χώρο της πληροφορικής 13 χρόνια, με τα τελευταία 5 χρόνια έξω. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα να βρω δουλειά, στις εταιρίες σπανίως είχα προβλήματα με συναδέλφους και ειδικά με το ματζμεντ γιατί πολύ απλά ήξεραν ότι ανά πάσα στιγμή μπορώ να φύγω,. Προέρχομαι από background που δεν είχα καμία οικονομική βοήθεια από γονείς και πότε δεν ήμουν γενιά των 700, από τα χρόνια που ήμουν Ελλάδα είχε μείνει ένα 25αρι στην άκρη και από τα χρόνια που είμαι εξω έχουν μείνει πάνω από 100 και ένα 40αρι σε μετοχές ενώ ταξιδεύω και έχω αγοράσει διαμέρισμα στο Άμστερνταμ.
Οι μόνες άλλες ειδικότητες που ξέρω που θα είχαν τις ίδιες ή καλύτερες απολαβές είναι η ιατρική αν πήγαινα να δουλέψω σε καμία Γερμανία, πολιτικός,/χημικος/ηλεκτρολογος μηχανικός που όμως δεν θα έπρεπε να δουλέψω ούτε μέρα Ελλάδα και μάλλον η λίστα τελειώνει εκεί

Άβαταρ μέλους
klg
Δημοσιεύσεις: 3350
Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
Phorum.gr user: klg

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 02 Φεβ 2020, 12:41

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:25
Οι προγραμματιστες ειναιοι οικοδομοι του μελλοντος
Χτιστες δηλαδη
Ειναι η νεα μορφη του πηλοφορι-μπετονιερα-σκεπαρνι


Πιστευω οτι αναμεσα τους θα ξεπηδησειτο ΠΑΜΕ στην νεα του εξελιγμενη μορφη
Ναι αλλά δεν υπήρχαμε εμείς, ποιος θα προγραμμάτιζε μποτάκια σαν και εσένα ρε μπρο; Τώρα που είσαι sentient, στρέφεσαι κατά του δημιουργού σου, εντάξει πάντα περιμένουμε μια φιλοσοφική πατροκτονία σε τέτοιες καταστάσεις δημιουργίας.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
klg
Δημοσιεύσεις: 3350
Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
Phorum.gr user: klg

Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 02 Φεβ 2020, 12:42

the comet the course the tail έγραψε:
02 Φεβ 2020, 12:32
ο klg είναι ο foscilis; :p2:
Όχι, εγώ δεν θα καθόμουν να γράφω logs analysis framework σε perl, είναι πιο άρρωστος από μένα.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών