Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
-
hellegennes
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από hellegennes » 03 Φεβ 2020, 13:02
paul25 έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 12:28
vantono έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 12:06
Εγώ δεν ξερω για τόσο παλιά. Παλιά έβλεπα πολυ πιο σπάνια, αλλά τον τελευταίο μήνα κυρίως το βλέπω συνεχώς στο δρόμο. Και απ'οτι εχω προσεξει, κανείς απο αυτους που εχω πετύχει δεν μου φάνηκε σχιστομάτης πισω απο τη μάσκα, μέχρι στιγμης τουλαχιστον.
Αυτο λεω, μονο οι Κινεζοι φοραγανε μασκες στη χωρα τους (λογικο, διοτι ειναι πολλοι σε μικρι χωρο) στην Ελλαδα (και ισως ευρωπη) δεν υπηρχε η κουλτουρα να φορα κανεις δημοσια, μπαιναμε μετρο και οποιον επαιρνε ο χαρος. Πριν 5 χρονια περιπου ειδα τις πρωτες μασκες σε μετρο απο Ασιατες και ελαχιστους Ελληνες καθως περνουν τα χρονια ομως και ιδιαιτερα με τον τωρινο ιο, αυξανονται αυτοι που φορανε. Σημερα στη δουλεια, οι μισοι ειναι με μασκα. Ιατρικοποιειται η κοινωνια μας, ο Ιλιτς δικαιωνεται.
Το κράτος φταίει που δεν κάνει μεγάλες καμπάνιες ενημέρωσης για τον σωστό τρόπο μη εξάπλωσης ιώσεων: ξεχωριστές πετσέτες, σχολαστική προσωπική υγιεινή, καθαρισμός επικίνδυνων επιφανειών, ζεστά και άνετα ρούχα τον χειμώνα*, σωστό και τακτικό πλύσιμο χεριών, δεν αγγίζουμε μάτια/μύτη/στόμα με χέρια που δεν έχουν πλυθεί, βήχουμε στον αγκώνα, καλύπτοντας το στόμα, ούτε στον αέρα ούτε στην παλάμη μας και αποφεύγουμε τα πολλά φιλιά και τις διαχύσεις με φίλους και γνωστούς. Επίσης, σωστή διατροφή και άσκηση δεν είναι κακό να συμπληρώνει τα παραπάνω· μάλλον απαραίτητο.
* όσο πιο σωστά είμαστε ντυμένοι, τόσο καλύτερα δουλεύει ο οργανισμός και κατ' επέκταση δεν εμφανίζονται σημάδια νόσησης. Ούτε γυμνοί ούτε σαν κρεμμύδια, να ιδρώνουμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
hellegennes
από hellegennes » 03 Φεβ 2020, 13:05
Daje έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 12:40
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Εμφανιζεται μπροστα σας
ΜΟΥΝΑΡΑ κινεζα, με καταγωγη απο το Ουχάν, της ταξεως 9.12 - 9.35 / 10.00 (μιλαμε δηλαδη για ασυλληπτα νουμερα) και σας ζηταει
ΕΠΙΜΟΝΑ να την
ΓΑΜΗΣΕΤΕ.
Τι κανετε?
Ό,τι θα έκανα αν οποιαδήποτε μουνάρα της ίδιας τάξης ζητούσε επίμονα να την γαμήσω: θα εξαφανιζόμουν τρέχοντας, πιάνοντας το σημείο του σώματος που νομίζω ότι βρίσκονται τα νεφρά, για να διαπιστώσω αν είναι ακόμα στην θέση τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Daje
από Daje » 03 Φεβ 2020, 13:23
Εγω θα σκεφτομουν, οτι εφοσον ηρθε τοσο κοντα για να μου πει να την ΓΑΜΗΣΩ, σημαινει οτι ηδη κολλησα (αφου λενε οτι κολλαει απο τα 2 μετρα), οποτε ας την ΓΑΜΗΣΩ.
-
paul25
από paul25 » 03 Φεβ 2020, 13:45
Daje έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 13:23
Εγω θα σκεφτομουν, οτι εφοσον ηρθε τοσο κοντα για να μου πει να την ΓΑΜΗΣΩ, σημαινει οτι ηδη κολλησα (αφου λενε οτι κολλαει απο τα 2 μετρα), οποτε ας την ΓΑΜΗΣΩ.
....που με κολλησε.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
από Gherschaagk » 03 Φεβ 2020, 14:04
hellegennes έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 13:05
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Εμφανιζεται μπροστα σας
ΜΟΥΝΑΡΑ κινεζα, με καταγωγη απο το Ουχάν, της ταξεως 9.12 - 9.35 / 10.00 (μιλαμε δηλαδη για ασυλληπτα νουμερα) και σας ζηταει
ΕΠΙΜΟΝΑ να την
ΓΑΜΗΣΕΤΕ.
Τι κανετε?
Ό,τι θα έκανα αν οποιαδήποτε μουνάρα της ίδιας τάξης ζητούσε επίμονα να την γαμήσω: θα εξαφανιζόμουν τρέχοντας, πιάνοντας το σημείο του σώματος που νομίζω ότι βρίσκονται τα νεφρά, για να διαπιστώσω αν είναι ακόμα στην θέση τους.
Γιατί τα νεφρά συγκεκριμένα;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
Otto Weininger
από Otto Weininger » 03 Φεβ 2020, 14:10
Gherschaagk έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 14:04
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Εμφανιζεται μπροστα σας
ΕΠΙΜΟΝΑ να την
ΓΑΜΗΣΕΤΕ.
Τι κανετε?
Μια γυναικα τέτοιας ομορφιάς να εμφανίζεται από το πουθενά και να σε εκλιπαρεί να την απαυτώσεις, τότε έχει ένα δίκιο ο Χέλης.
Μάλλον παγίδα είναι για να ξυπνήσεις μετά χωρίς νεφρό μέσα σε μια μπανιέρα με πάγο.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
από Gherschaagk » 03 Φεβ 2020, 14:14
Otto Weininger έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 14:10
Μια γυναικα τέτοιας ομορφιάς να εμφανίζεται από το πουθενά και να σε εκλιπαρεί να την απαυτώσεις, τότε έχει ένα δίκιο ο Χέλης.
Μάλλον παγίδα είναι για να ξυπνήσεις μετά χωρίς νεφρό μέσα σε μια μπανιέρα με πάγο.
Makes sense.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
Nostalgia
- Phorum.gr user: Nostalgia
από Nostalgia » 03 Φεβ 2020, 14:26
Otto Weininger έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 14:10
Και με τα @@ γεματα.... Αυτο ειναι το χειροτερο....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
-
Namrail
από Namrail » 03 Φεβ 2020, 14:48
paul25 έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 10:26
Παντως δε μπορω να καταλαβω απο που και ως που εχει αρχησει να γινεται μοδα η χειρουργικη μασκα. Νομιζω πως ειναι πολιτισμικη επιρροη απο την Κινα. Να που παιρνουμε και κατι πολιτισμικο απο τους αλλοδαπους φιλους μας.
Και τα τζαπανια το συνηθίζουν.
-
Φραγμένος_Τελεστής
- Phorum.gr user: Τυπάρας
από Φραγμένος_Τελεστής » 03 Φεβ 2020, 15:20
Για ό,τι θέλετε εγώ είμαι εδώ. Έχω πιάσει δουλειά στο Πεκίνο και ζω από κοντά όλο το χαμό που έχει γίνει. Σε κάθε γωνιά έχει αστυνομία που σου μετράνε τον πυρετό και έχουν δοθεί οδηγίες να φοράνε όλοι μάσκες, αλλά κλάιν όλα γίνονται για να λόγους πρόληψης. Μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει αρρωστήσει και μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι λίγοι, και κυρίως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με προβλήματα, απλά επειδή είναι νέος ιος για τον οποίο δεν ξέρουν πολλά και καλό θα ήταν να μην εξαπλωθεί, έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα.
-_-
-
hellegennes
από hellegennes » 03 Φεβ 2020, 18:33
Η χυδαιολογία έχει όρια. Και τα έχεις ξεπεράσει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
OANNHSEA
από OANNHSEA » 03 Φεβ 2020, 18:37
Leporello έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 11:13
nostromos έγραψε: ↑02 Φεβ 2020, 04:08
δεν φαινεται αυτο ... αυτο που φαινεται οτι το συστημα εχει κορεσθει και δεν μπορει να απορροφησει και επεξεργαστει νεα κρουσματα αλλα αυτο δεν εχει στατιστικο αντικρυσμα ... δεν εχουμε εκθετικη αυξηση γιατι δεν μπορουνε να το διασταυρωσουνε επισημα οποτε κανουνε το κοροιδο ... τωρα ομως θα εχουμε λογικα πολλαπλα νεα κρουσματα και στις υπολοιπες κινεζικες περιοχες αφου ειμαστε στο σταδιο εκδηλωσης της ασθενειας μετα το 10-14ημερο επωασης
Η παρακολούθηση του ρυθμού αύξησης κρουσμάτων και η προσπάθεια εξαγωγής συμπερασμάτων παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες, γιατί το τεστάρισμα των νέων περιπτώσεων είναι όπως λες προβληματικό, αλλά επίσης φαίνεται να καθυστερεί η ενημέρωση των sites. Εγώ παρακολουθώ τον δείκτη Cases/(Cases+Suspected) από εδώ:
https://bnonews.com/index.php/2020/02/t ... rus-cases/
Μέχρι στιγμής κινείται μεταξύ 40% και 45%. Αν ξεπεράσει το 50% θα σημαίνει ότι η διάγνωση βελτιώνεται και τα νέα κρούσματα τεστάρονται.
Στις περιπτώσεις νέων ιών, το μόνο που λειτουργεί σωστά είναι το ποσοστό θανάτων σε σχέση με αυτούς που έχουν προσβληθεί.
Και το ποσοστό πέφτει συνέχεια!!!
Αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό θα πέσει σε κάτω του 1% συνολική θνησιμότητα στα τέλη της άλλης εβδομάδος - μπορεί και πιο νωρίς...
Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην φτάσει σε Αφρική ή Νότια και Κεντρική Αμερική...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
-
sharp
από sharp » 03 Φεβ 2020, 18:56
Κι εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού. Μάλλον πρόκειται για πολιτική εκμετάλλευση από πλευράς ΗΠΑ με την βοήθεια των global media τα οποία και ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό.
-
hellegennes
από hellegennes » 03 Φεβ 2020, 19:01
Οι Ρώσοι έκλεισαν τα σύνορά τους επειδή τους το είπαν οι Αμερικάνοι. Είναι καλή ιστορία για διήγημα ΕΦ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
-
- 86 Απαντήσεις
- 2446 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
07 Μαρ 2025, 22:24
-
-
- 10 Απαντήσεις
- 350 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
15 Φεβ 2025, 21:43
-
-
- 15 Απαντήσεις
- 940 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στρακαστρουκας
10 Ιουν 2024, 13:13
-
-
- 10 Απαντήσεις
- 577 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios
15 Δεκ 2024, 21:51
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.