Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 51008
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 05 Φεβ 2020, 05:12

Αρθράκι μου στο New-economy.

Μετα τα τελευταια γεγονοτα εκτιμω οτι η κατασταση εχει ξεφυγει.


Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Θα κορυφωθεί η κοινωνική έκρηξη την άνοιξη με τους πλειστηριασμούς;


Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

Ακόμη η ΝΔ δεν έχει κλείσει 7 μήνες στην κυβέρνηση της χώρας και αντιμετωπίζει δυσαρέσκεια και λαική οργή που διαρκώς φουντώνει. Κύρια αιτία το μεταναστευτικό αλλά ήρθε να προστεθεί και η κρίση στο ποδόσφαιρο. Ας παρακολουθήσουμε τα κυριότερα περιστατικά.

Aρχικά ήταν τα μπλόκα κατοίκων τις επαρχίας σε λεωφορεία για να μην εγκατασταθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στις περιοχές τους. Στα Βρασνά, στη Λάρισα, στα Γιαννιτσά, στη Νάουσα. Ανάλογα μπλόκα όμως είδαμε και στα νησιά όταν οι κάτοικοι θέλησαν να μπλοκάρουν την έλευση μεταναστών. Μπλόκα που έγιναν είτε σε λιμάνια για να εμποδίσουν την αποβίβαση, είτε με κλείσιμο δρόμων. Έγιναν στη Χίο, στη Λέρο και στην Κω.

Και φτάσαμε στον Ιανουάριο όπου είχαμε τις τρεις μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Διαδηλώσεις που πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ήταν ακροδεξιάς έμπνευσης και οργάνωσης αλλά υποστηρίχθηκαν μαζικά από τους ψηφοφόρους των περισσότερων κομμάτων.

Στις 13 Ιανουαρίου μάλιστα προπηλακίστηκε στο δημαρχείο της Χίου ο υφυπουργός Εργασίας (σήμερα υπουργός Μετανάστευσης) και βουλευτής του νησιού, Νότης Μηταράκης.

Όταν ξέσπασε η κρίση στο ποδόσφαιρο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αρχικά έκαναν πορεία στα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια νέα πορεία στα γραφεία της ΝΔ στο Κιλκίς.

Στο Κιλκίς υποχρεώθηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, μετά τις αντιδράσεις των Παοκτζήδων.

Στη Βέροια, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, φυγαδεύθηκε από τη σύσκεψη στο επιμελητήριο καθώς οι άνθρωποι της φρουράς του φοβήθηκαν την οργή των οπαδών του ΠΑΟΚ που διαδήλωναν έξω με συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Αυτή τη στιγμή η κρίση στο Μεταναστευτικό κορυφώνεται μετά τη διαδήλωση 2000 μεταναστών-προσφύγων στη Μόρια. Οι κάτοικοι απάντησαν με κατάληψη του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και με αντιδιαδήλωση στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης. Αίτημα των κατοίκων της Λέσβου είναι να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από την κυβέρνηση. Την ώρα που γράφω το άρθρο βλέπω είδηση που αναφέρει πως μετανάστες λεηλάτησαν το νοσοκομείο της Λέρου κλέβοντας από αναπηρικά καροτσάκια και ψυγεία μέχρι καρδιογράφους, υπερηχογράφους και χειρουργικά ψαλίδια.

Η κρίση του ποδοσφαίρου ίσως διευθετηθεί το επόμενο διάστημα, το Μεταναστευτικό όμως θα παραμείνει ανοιχτή πληγή που θα δοκιμάσει όχι μόνο τις αντοχές των νησιωτών αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο διάστημα να δυσαρεστήσει μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες της χώρας. Πέρα από τους κατοίκους των νησιών μεγάλα παράπονα έχουν και πάνω από 2.500.000 επιδοματούχοι που είδαν τα επιδόματα τους να καταργούνται. Παράπονα έχουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, καφέ και ψυχαγωγίας που βλέπουν ο τζίρος τους να πέφτει από 30% έως 50% λόγω του σκληρού αντικαπνιστικού νόμου. Παράπονα έχει η μεσαία τάξη που ψήφισε σε μεγάλο βαθμό ΝΔ αλλά οι ελαφρύνσεις που πήρε ήταν μια τρύπα στο νερό. Παράπονα θα έχουν σύντομα και οι συνταξιούχοι όταν 2.000.000 από αυτούς δουν πως δεν θα πάρουν καμία αύξηση ενώ και τα αναδρομικά που τους υποσχόταν προεκλογικά η κυβέρνηση έγιναν καπνός.

Τα πράγματα θα χειροτερέψουν πολύ από την 1η Μαίου όταν θα έρθει το τσουνάμι των πλειστηριασμών που ζητούν οι Τροικάνοι και τα funds που αγόρασαν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Θα κινδυνεύσουν επίσης με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων (σπίτια, χωράφια και αυτοκίνητα) όχι μόνο όσοι δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στους διακανονισμούς για τα στεγαστικά τους δάνεια αλλά και όσοι έχουν πάρει άλλα δάνεια. Ακόμη και όσοι χρωστάνε την πιστωτική τους κάρτα χωρίς δυνατότητα αποπληρωμής.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως την ανοιξη η κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει να αντιμετωπίσει τριπλή κρίση. Μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στα νησιά που θα συνοδεύεται από επεισόδια και εξεγέρσεις, μια κρίση που θα γίνει μεγάλο θέμα στα διεθνή κανάλια καταφέρνοντας πλήγμα στην εικόνα της χώρας μας. Θα αντιμετωπίσει παράλληλα την έκρηξη της κοινωνικής οργής λόγω του μπαράζ των πλειστηριασμών. Ταυτόχρονα όμως θα εκδηλώνεται και η κρίση στα ελληνοτουρκικά που όλοι ευχόμαστε να έχει αίσιο τέλος. Το πιθανότερο είναι την άνοιξη να στείλει ο Ερντογάν πλοίο για γεωτρήσεις κοντά στην Κρήτη όπως έχει προαναγγείλει.

Σε κάθε περίπτωση αν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν καταφέρει να δωσει αποτελεσματικές λύσεις στα τρία μείζονα αυτά ζητήματα, τότε θα καταρρεύσει δημοσκοπικά. Ίσως τότε το σενάριο για διπλές εκλογές εγκαταλειφθεί και αρχίσουν στη ΝΔ να σκέφτονται μήπως πάνε σε πρόωρες μεν εκλογές, αλλά μόνο για μια φορά ώστε με την απλή αναλογική να συγκυβερνήσουν με το ΚΙΝΑΛ ή ακόμη και με το ΣΥΡΙΖΑ σε τριπλή συγκυβέρνηση. Η συγκυβέρνηση ίσως γίνει η μόνη λύση για τη ΝΔ όταν όλες οι θύελλες ξεσπάσουν μαζί.

http://new-economy.gr/2020/02/05/antime ... Pkim8v4DeE

.

Άβαταρ μέλους
SuperRogue
Δημοσιεύσεις: 1854
Εγγραφή: 13 Απρ 2018, 19:22
Phorum.gr user: SuperRogue

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SuperRogue » 05 Φεβ 2020, 05:15

Χρειάζεσαι βοήθεια.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 51008
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 05 Φεβ 2020, 05:20

Σε ενα μηνα ειχαμε 6 διαδηλωσεις κατα της κυβερνησης, εναν προπηλακισμο υπουργου και δυο ακομη που φυγαδευτηκαν για να μην αντιμετωπισουν την οργη του κοσμου.

Ειμαστε μονο στην αρχη, ερχονται θυελλες.

.

Echelon
Δημοσιεύσεις: 4073
Εγγραφή: 15 Μάιος 2019, 11:42
Phorum.gr user: selinoid

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon » 05 Φεβ 2020, 07:34

Η αλήθεια είναι πως μετά το στήσιμο στα 4 όσο αφορά την συμφωνία των Πρεσπών, όπου η νδουλα έφτασε σε σημείο να βάζει χέρι στην Γαλλία που ψήφισε προσωρινά εναντίον της ένταξης του κρατιδίου στις δομές της Ε.Ε*, και το λαθρομεταναστευτικό όπου τα νησιά έχουν γίνει σουρωτήρι, η πολιτική φθορά που έχει υποστεί είναι δυσανάλογα μεγάλη για το διάστημα που κυβερνά. Εννοείται βέβαια ότι συνεχίζει να προηγείται με διαφορά του ανύπαρκτου, αντιπολιτευτικά, συριζα.

* απελπισμένο νδουλικο μποτ είχε φτάσει σε σημείο να γράψει πως το βέτο Γαλλίας ήταν δάχτυλος Μητσοτάκη για να μην φανούμε εμείς. :smt005:

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 51008
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 05 Φεβ 2020, 16:46

SuperRogue έγραψε:
05 Φεβ 2020, 05:15
Χρειάζεσαι βοήθεια.


Oι ιδιοι οι βουλευτες σας επιβεβαιωνουν τη λαικη οργη.

Σάκης Ιωαννίδης (ΝΔ) για προσφυγικό: «Φοβάμαι αυτοδικία»

Ο Σάκης Ιωαννίδης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV και στην εκπομπή ΝET 24 με τους Βασίλη Ταλαμάγκα και Γιάννη Κορωναίο.

Ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εξαιτίας του προσφυγικού.

«Εγώ φοβάμαι μην έχουμε άλλα ζητήματα στα νησιά, όπου οι κάτοικοι πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα!

»Φοβάμαι μην υπάρξει από την άλλη πλευρά (των κατοίκων) αυτοδικία».

Δείτε το βίντεο:



.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 51008
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 05 Φεβ 2020, 20:45

Προσπαθω να καταλαβω τι περιμενουν εκει στη ΝΔ.

Να φτασουν 40.000 οι μεταναστες στη Μορια;

Δεν καταλαβαινουν οτι ο Ερντογαν με το μεταναστευτικο τους βαζει το πιστολι στον κροταφο;

Δεν το καταλαβαινουν οτι με αυτους τους φραχτες σαν παιδικα μπρατσακια στο Αιγαιο γινονται διεθνως ρεζιλι;

Δεν καταλαβαινουν οτι επιτελους πρεπει να παρουν σοβαρα μετρα;

.

Άβαταρ μέλους
gassim
Δημοσιεύσεις: 8393
Εγγραφή: 06 Απρ 2018, 00:59

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 05 Φεβ 2020, 20:54

Αρίστος έγραψε:
05 Φεβ 2020, 20:45
Προσπαθω να καταλαβω τι περιμενουν εκει στη ΝΔ.

Να φτασουν 40.000 οι μεταναστες στη Μορια;

Δεν καταλαβαινουν οτι ο Ερντογαν με το μεταναστευτικο τους βαζει το πιστολι στον κροταφο;

Δεν το καταλαβαινουν οτι με αυτους τους φραχτες σαν παιδικα μπρατσακια στο Αιγαιο γινονται διεθνως ρεζιλι;

Δεν καταλαβαινουν οτι επιτελους πρεπει να παρουν σοβαρα μετρα;

.
τι μέτρα;

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 51008
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 05 Φεβ 2020, 20:59

Εξοδος απο το Δουβλινο και τη Σενγκεν μετα απο ενημερωση της Ευρωπης.

Πους μπακς στο Αιγαιο.

Στον Εβρο στενη φυλαξη και πυροβολισμοι στον αερα για εκφοβισμο οταν εμφανιζονται λαθρομεταναστες οπως ο Ορμπαν στην Ουγγαρια.

Αποσυμφορηση των νησιων με δημιουργια κλειστων δομων στην επαρχια σε απομονωμενες ζωνες μακρια απο κατοικησιμες περιοχες.

Ισοβια σε διακινητες.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 51008
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 05 Φεβ 2020, 21:17

Και να κοπουν ΤΩΡΑ τα επιδοματα γιατι γινονται αφορμη να ερχονται περισσοτεροι.

.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA
Δημοσιεύσεις: 9259
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 11:27

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 05 Φεβ 2020, 21:23

Αρίστος έγραψε:
05 Φεβ 2020, 20:45
Προσπαθω να καταλαβω τι περιμενουν εκει στη ΝΔ.

Να φτασουν 40.000 οι μεταναστες στη Μορια;

Δεν καταλαβαινουν οτι ο Ερντογαν με το μεταναστευτικο τους βαζει το πιστολι στον κροταφο;

Δεν το καταλαβαινουν οτι με αυτους τους φραχτες σαν παιδικα μπρατσακια στο Αιγαιο γινονται διεθνως ρεζιλι;

Δεν καταλαβαινουν οτι επιτελους πρεπει να παρουν σοβαρα μετρα;

.
Ηλίθιοι δεν είναι... Όμως...
40 χρόνια πασοκίλας, έχουν γίνει γαλάζιο πασόκ!!!
Έχουν μάθει να μην κάνουν τίποτα και τα πράγματα να ρολάρουν από μόνα τους και αυτοί να κοροϊδεύουν το πόπολο...
Τους έχει μπει η αριστερίλα στο αίμα και θέλουν να γίνουν "κεντροαριστεροί"...
Έχουν δώσει και τα σώβρακα τους στην ΕΕ για να μπορούν να δώσουν αυξήσεις στις συντάξεις...

Με λίγα λόγια σκατά στα μούτρα τους, όπως σκατά είναι η κατάσταση.
Μία κατάσταση που θα σκάσει στα χέρια τους και θα τους ρίξει και αυτούς στο 7%!!!!

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 17016
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:44

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 05 Φεβ 2020, 21:26

Αρίστος έγραψε:
05 Φεβ 2020, 20:59
Εξοδος απο το Δουβλινο και τη Σενγκεν μετα απο ενημερωση της Ευρωπης.

Πους μπακς στο Αιγαιο.

Στον Εβρο στενη φυλαξη και πυροβολισμοι στον αερα για εκφοβισμο οταν εμφανιζονται λαθρομεταναστες οπως ο Ορμπαν στην Ουγγαρια.

Αποσυμφορηση των νησιων με δημιουργια κλειστων δομων στην επαρχια σε απομονωμενες ζωνες μακρια απο κατοικησιμες περιοχες.

Ισοβια σε διακινητες.

.

Βομβαρδισμο καποιας πολης πηγης μεταναστων για παραδειγματισμο δεν θα προτινεις;
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 17016
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:44

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 05 Φεβ 2020, 21:31

Αρίστος έγραψε:
05 Φεβ 2020, 20:59
Εξοδος απο το Δουβλινο και τη Σενγκεν μετα απο ενημερωση της Ευρωπης.


Φανταστικη προταση
Νομιζω η μονη που μπορει να θεωρηθει ισαξια ειναι να αποφασισει η κυβερνηση να κοψους ολοι οι Ελ αντρες τους ορχεις τους
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
Bandit59
Δημοσιεύσεις: 2978
Εγγραφή: 02 Σεπ 2018, 19:57

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 » 05 Φεβ 2020, 21:36

Αρίστος έγραψε:
05 Φεβ 2020, 20:59
Εξοδος απο το Δουβλινο και τη Σενγκεν μετα απο ενημερωση της Ευρωπης.

Πους μπακς στο Αιγαιο.

Στον Εβρο στενη φυλαξη και πυροβολισμοι στον αερα για εκφοβισμο οταν εμφανιζονται λαθρομεταναστες οπως ο Ορμπαν στην Ουγγαρια.

Αποσυμφορηση των νησιων με δημιουργια κλειστων δομων στην επαρχια σε απομονωμενες ζωνες μακρια απο κατοικησιμες περιοχες.

Ισοβια σε διακινητες.

.
Κάτι σαν τα μέτρα του Σύριζα ε; ''Αρθρο'' τραβηγμένο από τα μαλλιά! Ρε φίλε αν και δεν είμαι Νεοδημοκράτης, μόνο και μόνο που δεν βλέπω συχνά στην ΤΒ τις σκατόφατσες των Συριζαίων, μου είναι αρκετό!

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 51008
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 05 Φεβ 2020, 21:47

Bandit59 έγραψε:
05 Φεβ 2020, 21:36

Κάτι σαν τα μέτρα του Σύριζα ε;


Επανειλημμενα εχω πει οτι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ ειναι μια ομαδα που δεν εχει διαφορες στο μεταναστευτικο. Τρεμουν μην τους κανει ντα η Ευρωπη ενω ο Ορμπαν που πυροβολαει στον αερα για εκφοβισμο των λαθρο η Ευρωπη δεν τολμαει να του πει ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

.

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Δημοσιεύσεις: 17430
Εγγραφή: 08 Δεκ 2018, 00:27
Phorum.gr user: coriander

Re: Αντιμέτωπη πολύ νωρίς με τη λαική οργή η ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 05 Φεβ 2020, 21:52

Αρίστος έγραψε:
05 Φεβ 2020, 21:17
Και να κοπουν ΤΩΡΑ τα επιδοματα γιατι γινονται αφορμη να ερχονται περισσοτεροι.

.
:+1: και σε αυτό και στο προηγούμενο ποστ
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών